Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ηγετική εμφάνιση Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Με μια...ηγετική εμφάνιση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί.

Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας στους βουλευτές του κινήματος ανέλυσε τις δυσκολίες της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να δούμε κατάματα τον λαό και να του πούμε όλη την αλήθεια και όχι να μυξοκλαίμε , είπε ο υπουργός Οικονομικών.
“Πρέπει ταυτόχρονα να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όχι τόσο για τα διαχειριστικά σφάλματα τις διετίας αλλά όσο για την έλλειψη της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής διορατικότητας τα προηγούμενα χρόνια”, είπε.
“Δυστυχώς η Ελλάδα μπήκε ηττημένη στην διαπραγμάτευση και χρειαζόμαστε μια νέα συνθήκης της Λωζάνης”. Ωστόσο ο κ.Βενιζέλος δεν ξεκαθάρισε σε ποια διαπραγμάτευση μπήκαμε ως...ηττημένοι!
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών χτύπησε δυο τρεις φορές το χέρι του στο έδρανο και είπε ότι “τώρα είναι η μάχη και ο πόλεμος”.
Μιλώντας για τον εαυτό του , υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει ενστάσεις παλαιότερα για το ΔΝΤ, την αναδιάρθρωση που δεν έγινε στην αρχή αλλά και για το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε με 180 ψήφους το πρώτο μνημόνιο.
Τέλος αναρωτήθηκε πως θα πάμε στον ελληνικό λαό. “Θα μυξοκλαίμε; Πρέπει να τον δούμε κατάματα και να του πούμε όλη την αλήθεια”, είπε χαρακτηριστικά.
Μετά τον υπουργό Οικονομικών στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος είπε ότι τώρα πρέπει να δούμε και το θέμα των τιμών και της ανταγωνιστηκότητας και όχι μόνο τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις