Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Κρίση στις σχέσεις Βουλγαρίας – Ρωσίας: «Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ θα είχατε μείνει μόνο με τη Σόφια»

 Κρίση στις σχέσεις Βουλγαρίας – Ρωσίας: «Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ θα είχατε μείνει μόνο με τη Σόφια» 

«Mη διπλωματική, σκληρή και αγενή» έκρινε τις δηλώσεις της ρωσίδας πρεσβευτού στη Σόφια Ελεονόρας Μητροφάνοβα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ και έδωσε εντολή να ανακληθεί για διαβουλεύσεις ο βούλγαρος πρεσβευτής στη Μόσχα.

Ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Ρωσία Ατανάς Κράστιν επιστρέφει στη Βουλγαρία για διαβουλεύσεις, δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ (φωτογραφία, επάνω), προσθέτοντας ότι αναμένει από τη Ρωσική Ομοσπονδία να κάνει το ίδιο.

Ανθρωπιστική πτήση

«Σήμερα υπάρχει ανθρωπιστική πτήση από τη Ρωσία, με την οποία 64 συμπατριώτες μας επιστρέφουν στη χώρα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σαϊντού Καμαρά – «Ελπιζω να κάνεις την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα σου»

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σαϊντού Καμαρά – «Ελπιζω να κάνεις την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα σου» 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο κινούνται για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Αμερικανοί σπεύδουν να αγοράσουν πυρηνικά καταφύγια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Αμερικανοί σπεύδουν να αγοράσουν πυρηνικά καταφύγια  

Η απειλή του πυρηνικού πολέμου, αλλά και η πανδημία του κοροναϊού, έχουν ωθήσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στην προετοιμασία για την καταστροφή

Πυρηνικά καταφύγια σπεύδουν να αγοράσουν οι Αμερικανοί σύμφωνα με τον Guardian. Η βρετανική εφημερίδα συνομίλησε με τον Γκάρι Λιντς, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Rising S στο Τέξας που κατασκευάζει, παραδίδει και θάβει καταφύγια σε αυλές.

Λαστιχάκια: Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με έξυπνους τρόπους

 Λαστιχάκια: Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με έξυπνους τρόπους 

Τα λαστιχάκια του μπακάλη σίγουρα δεν λείπουν από το σπίτι σας. Οι περισσότεροι, μάλιστα, από εμάς τα πετάμε χωρίς να σκεφτόμαστε πού θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε.  Εμείς βρήκαμε λύσεις που να τα χρησιμοποιήσετε .

Ηνίοχος 22 – Ωρίων 22: Εντυπωσιακές ασκήσεις στους αιθέρες – «Παρέλαση» μαχητικών αεροσκαφών

Ηνίοχος 22 – Ωρίων 22: Εντυπωσιακές ασκήσεις στους αιθέρες – «Παρέλαση» μαχητικών αεροσκαφών 

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 22» και η διεθνής άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 22» ξεκίνησαν, χθες, Δευτέρα (28/3).

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στις ασκήσεις συμμετέχουν προσωπικό και μέσα τόσο των Ελληνικών όσο και ξένων Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν εκτέλεση ρεαλιστικών και ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων.

Συγκεκριμένα, στην άσκηση «Ηνίοχος 22», εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν:

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.591 νέα κρούσματα ( 416 στην Κορινθία, 481 στην Μεσσηνία, 542 στην Αχαΐα.)

 

   Πολύ μικρή μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες, (-24) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.591 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.434) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (1.157).  

  Συγκεκριμένα:

Χίλια επτακόσια έξι (1.706) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 416 νέες μολύνσεις ( οι περισσότερες)  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 481 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 809 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (262) Αρκαδίας (224) και Λακωνίας (323).

Επίσης άλλα 885 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 542) και Ηλείας (343).   

Σήμερα 29 / 3 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.591 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 259.548 (133.558 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 29 / 3 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (542),  Μεσσηνίας  (481),  Κορινθίας (416), Ηλείας (343), Αργολίδας (262), Αρκαδίας (224) και Λακωνίας (323)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                 94.260

Π.Ε. Μεσσηνίας          37.929

Π.Ε. Κορινθίας           37.833

Π.Ε. Ηλείας                29.653

Π.Ε. Αργολίδας          22.525

Π.Ε. Αρκαδίας            20.100

Π.Ε. Λακωνίας           17.137