Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Καιρός: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί έρχεται η πρώτη θερμή εισβολή και «καπάκι» βαρυχειμωνιά

 Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε επιφυλακή η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας – Συμβουλές προς τους πολίτες 

«Με αφρικανική ζέστη θα κλείσει η εβδομάδα» αλλά στη συνέχεια θα μπούμε σε βαρυχειμωνιά αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά όσα λέει ο μετεωρολόγος

«Η πιο θερμή μέρα η Κυριακή

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ερχόμενη Κυριακή θα είναι η πιο ζεστή ημέρα. Στον δεύτερο χάρτη επισημαίνουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες και τα

Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο – Διεκόπη η επικύρωση της νίκης Μπάιντεν

  Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο – Διεκόπη η επικύρωση της νίκης Μπάιντεν   

Επεισόδια σημειώνονται έξω από το Καπιτώλιο όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ.

Κάποιοι από αυτούς έριξαν με κλωτσιές τα σιδερένια οδοφράγματα, πέρασαν πολλά επίπεδα ασφαλείας και μπούκαραν στο Καπιτώλιο από την πίσω πλευρά.

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο.  Αίθουσες του Κογκρέσου εκκενώθηκαν από την αστυνομία.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ABC εκκενώθηκε η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και το κτίριο γραφείων Cannon House.

Ο Ολυμπιακός "άλωσε" την Τριπολιτσά , 4 - 0 στον Αστέρα Τρίπολης. «Τρένο» για το 46ο πρωτάθλημα

 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-4: «Τρένο» για το 46ο πρωτάθλημα 

Ούτε στην Τρίπολη δεν έκανε στάση ο Ολυμπιακός που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Επικράτησε 4-0 του αξιόμαχου Αστέρα χάρη σε γκολ των Σεμέδο (35'), Καμαρά (40'), Φορτούνη (81') Μπρούμα (86').

Μοιάζει σαν να μην έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στην πορεία του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 4-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και συνεχίζει την αήττητη πορεία της προς τον 46ο τίτλο

Κορωνοϊός – Παράτολμο πείραμα στην Ιταλία: Ανοίγουν τα σχολεία με σκύλους- ανιχνευτές που μυρίζουν τον ιό

  Εσύ πως αποκαλείς το αγαπημένο σου τετράποδο; Ιδού τα δημοφιλέστερα ονόματα κατοικίδιων για το 2019 

Η  ιταλική περιφέρεια Άνω Αδίγη, στη βορειοανατολική Ιταλία, αποφάσισε να εφαρμόσει ένα νέο, πειραματικό σχέδιο, για την πιο αποτελεσματική καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Τα σχολεία θα ξανανοίξουν αύριο, αλλά εκτός από τα μοριακά τεστ και την

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε και από την Kομισιόν το εμβόλιο της Moderna

 Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Η Moderna ανακοίνωσε ότι η CDC συνέστησε τη χρήση του για τους ενήλικες 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19, που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Moderna.

«Μόλις εγκρίναμε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ακολουθώντας τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, έχουμε χορηγήσει μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου της Moderna σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει η ΕΕ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19, που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Moderna.

We have just authorised the second COVID-19 vaccine! Following the recommendation of the European Medicines Agency, we have granted a conditional marketing authorisation for the Moderna vaccine for all EU countries

Τα μέτρα λόγω πανδημίας στερούν την άθληση 4.000 πολιτών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

 

Τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της πανδημίας, υποχρέωσαν το Δήμο Πατρέων να αναστείλει τη χρήση των εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, από τους κατόχους της Δωρεάν Κάρτας Εισόδου. Αξίζει όμως να σημειωθεί ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που ανέρχεται σε 4.000 και αθλούνται μέσω του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, δείγμα απήχησης του θεσμού, όταν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ανακοίνωσε τα παρακάτω για τη χρήση των εγκαταστάσεων:

Νέες ψηφιακές δράσεις για την αναβίωση της Βαμβακούς Λακωνίας.

  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον πρώτο μήνα του νέου έτους, ανακοίνωσε η ομάδα για την αναβίωση της Βαμβακούς Λακωνίας.

Όλες οι δράσεις, λόγω της πανδημίας, θα γίνουν διαδικτυακά.

Στις 10 του μήνα θα οργανωθεί ψηφιακό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικους, ενώ στις 17 του μήνα θα διεξαχθεί καλλιτεχνικό εργαστήριο με την Ποτούλα Λαφόγιαννη.

Πρόγραμμα θεατρικής αγωγής θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου, ενώ θα τιμηθεί και η παγκόσμια ημέρα εκπαίδευσης.

Θα πραγματοποιηθούν δρώμενα (εικονικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα κλπ.) στις 16, στις 24, στις 30 και στις 31 του μήνα.

Πέθανε ο Θανάσης Παπάζογλου - «Μετά τα φονικά χτυπήματα...»

 Πέθανε ο Θανάσης Παπάζογλου - «Μετά τα φονικά χτυπήματα...» 

Ο Θανάσης Παπάζογλου, που ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, πέθανε σήμερα (6/1) σε ηλικία 67 ετών.

Ο παλαίμαχος αμυντικός των Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Παπάζογλου κατέληξε σήμερα στα χέρια της συζύγου του Γεωργίας. Τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον.

Super League: Νίκες με το... στανιό για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

 Super League: Νίκες με το... στανιό για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (πρόγραμμα, βαθμολογία, highlights)

 Με το παιχνίδι Απόλλων - Παναθηναϊκός 0-1 άνοιξε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, που έπαιξε για αρκετό χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ζαγαρίτη), σκόραρε στο 20' με τον Ιωαννίδη και γλίτωσε τρεις φορές από το VAR, που πήρε πίσω δύο πέναλτι και ένα γκολ υπέρ του Απόλλωνα. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Ιωαννίδη. 

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 41ο λεπτό η ΑΕΚ του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ., επιστρέφοντας στις νίκες μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης

Χωρίς εντός έδρας νίκη παραμένει φέτος η ΑΕΛ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η 15η αγωνιστική:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Απόλλων - Παναθηναϊκός 0-1
(20' Ιωαννίδης)

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0
(41' Γαλανόπουλος)

 ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Αστέρας - Ολυμπιακός 19:30

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Άρης - Βόλος 17:15

ΟΦΗ - Λαμία 17:15

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 19:30

Η βαθμολογία:

1

Ολυμπιακός

13

36 - 5

35

2

 Άρης

13

20 - 9

29

3

ΠΑΟΚ

13

21 - 8

28

4

ΑΕΚ

14

24-16

27

5

Παναθηναϊκός

15

15-12

22

6

Βόλος ΝΠΣ

14

17-19

18

7

Αστέρας Τρίπολης

14 

14-15

19

8

ΟΦΗ

14

16-23

15

9

Απόλλων Σμυρνης

14

17-20

15

10

Ατρόμητος Αθηνών

13

11-18

14

11

ΠΑΣ Γιάννινα

15

16-20

14

12

Παναιτωλικός

15 

 8 -18

11

13

ΑΕΛ.

14

 9 -24

8

14

ΠΑΣ.Λαμία

11

 7- 24

5

 

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Το απόλυτο μηδέν!

 ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Το απόλυτο μηδέν! (highlights) 

Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0. σε ένα  νευρικό αγώνα με πάρα πολλά λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο καλές στιγμές για να σκοράρουν ενώ στην επανάληψη στα τελευταία λεπτά το ματς είχε ρυθμό αλλά τίποτα παραπάνω.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΣ πήρε έναν βαθμό μακριά από την έδρα του ενώ η ΑΕΛ πάλι δεν κέρδισε στο Αλκαζάρ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν φάσεις για γκολ και παρουσιάστηκαν αγχωμένοι αφού ήθελαν πάση θυσία το τρίποντο.

ΑΕΛ (Τάτσης): Νάγκι – Μπέρτος (77’ Νούνιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φίλιπ Στελιάνο – Ηλιάδης (53’ Τρούγιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Σπαρβ – Πλατέλλας (69’ Γλυνός), Νικολιάς, Πινακάς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (86’ Λιάσος) – Ελευθεριάδης (77’ Νάουμετς), Παμλίδης (77’ Λώλης), Κριζμάν (92' Παντελάκης)

 

Τρίποντο...παυσίπονο η ΑΕΚ 1 - 0 τον Παναιτωλικό

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0: Τρίποντο...παυσίπονο! 

Η ΑΕΚ νίκησε, χωρίς να πείσει και να θέλξει, τον Παναιτωλικό, με 1-0, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από τρεις αγωνιστικές.

 Ήταν η πρώτη επιτυχία της 4ης θητείας του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, αλλά η «Ένωση» δεν έθελξε κόντρα στην τρίτη ομάδα από τον «πάτο» της βαθμολογίας της Super League, η οποία εμφανίστηκε αναιμική επιθετικά.

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 30 τα νέα κρουσματα σήμερα ( 2 στη Κορινθία ) - στην Πελοπόννησο

 

Δεκαεπτά (17) κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Επίσης 13 κρούσματα κατεγράφησαν στις Π. Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα   6 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 30 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.547 ( 2.445 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τετάρτη 6/1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (12),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (2), Ηλείας (1), Αργολίδας (4) , Αρκαδίας (4) και Λακωνίας (6) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.631 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          693   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           675   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                471   (8)

Π.Ε. Αργολίδας          463   (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            376   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           238   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 06/01: 816 νέα κρούσματα, 48 θάνατοι και 399 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης τν κρουσμάτων.

 Κορωνοϊός - Λαμία: Συναγερμός για κρούσμα σε υπάλληλο γηροκομείου

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν  816 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Από αυτά τα κρούσματα, τα 363 εντοπίζονται στην Αττική, την πρωτιά να καταλαμβάνει ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας (87) και ακολουθεί η Δυτική Αττική (78). Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 90 κρούσματα.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Απίστευτο διπλό ο Παναθηναικός στη Ριζούπολη με τη βοήθεια του VAR . Ακυρώθηκαν δυο πέναλτι και ένα γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης.

 Απόλλων - Παναθηναϊκός 0-1: «Φωτίστηκε» με τρία VAR! (vids)

Ο Παναθηναϊκός  παίζοντας με δέκα παίκτες πήρε απίστευτο διπλό (1-0) στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα Σμύρνης, χάρις σε γκολ του εορτάζοντα Φώτη Ιωαννίδη και του VAR που ακύρωσε δυο πέναλτι και ένα γκολ του γηπεδούχου!

O Λάζλο Μπόλονι επέλεξε στην 11αδα για πρώτη φορά τον Αθανασακόπουλο ως δεκάρι και τον Ιωαννίδη σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Η έμπνευση του αποδείχθηκε φαεινή καθώς ο 20χρονος φορ ήταν αυτός που σημείωσε το 0-1 με προβολή στο 20΄ύστερα από προσπάθεια του Χουάνκαρ.

Το Δερβένι τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή Ο Εσπερινος σε ζωντανή συνδεση

 

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.  

Στις 5:00 το απόγευμα άρχισε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής χωρίς παρουσία  κόσμου, λόγω ισχύοντων μέτρων κατα της πανδημίας.   

Ο Εσπερινος μεταδίδεται σε απευθίας  σύνδεση με τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του Αγίου Ιωάννου εδώ

Ο
Nikos Mpouzas
είναι τώρα live.

56 λ. 

Αύριο Πέμπτη , 7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις   στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου, θα κορυφωθούν με την πανηγυρική    Θεία Λειτουργία

Τραγωδία στο Ρίο: 53χρονος ασθενής έπεσε από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου και σκοτώθηκε!

  Πάτρα: Νεκρός ο 53χρονος ασθενής της καρ... 

Ένα άτομο έπεσε νωρίτερα από το 5ο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στο σημείο όπως μεταδίδει το thebest, επικράτησε πανικός και έσπευσε και η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά πρόκειται για ασθενή της καρδιολογικής 53 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στην είσοδο. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες . που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. ανέβηκε από τον 4ο όροφο της καρδιολογικής στον 5ο όροφο από βοηθητική σκάλα και στη συνέχεια έκανε από παράθυρο την μοιραία “βουτιά”.. 


Ιερώνυμος: Κοιτάξτε τι μέτρα έχουμε λάβει και μετά πηγαίνετε σε παραλίες και πλατείες


 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την Ακολουθία των Θεοφανείων ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, τονίζοντας: «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

 Εξερχόμενος του ιερού ναού, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκαν σε «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε».

Επισήμανε, ακόμη, ότι «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία, πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τηρούνται τα μέτρα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίνετε στις παραλίες και στις πλατείες».