Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ο Ολυμπιακός "άλωσε" την Τριπολιτσά , 4 - 0 στον Αστέρα Τρίπολης. «Τρένο» για το 46ο πρωτάθλημα

 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-4: «Τρένο» για το 46ο πρωτάθλημα 

Ούτε στην Τρίπολη δεν έκανε στάση ο Ολυμπιακός που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Επικράτησε 4-0 του αξιόμαχου Αστέρα χάρη σε γκολ των Σεμέδο (35'), Καμαρά (40'), Φορτούνη (81') Μπρούμα (86').

Μοιάζει σαν να μην έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στην πορεία του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 4-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και συνεχίζει την αήττητη πορεία της προς τον 46ο τίτλο

της ιστορίας της. Παραδοσιακά στην Αρκαδία ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά φρόντισε να κάνει τη ζωή του εύκολη σε αυτό το παιχνίδι. Ένα πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και άλλο ένα στο δεύτερο ήταν αρκετά για να φέρουν τα τέσσερα γκολ για τους πρωταθλητές Ελλάδας και να περάσουν σαν σίφουνες από μία δύσκολη έδρα. Σεμέδο (35'), Καμαρά (40'), Φορτούνης (81') και Μπρούμα (86') πέτυχαν τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού που έβαλε στο… σακούλι του τρεις ακόμα βαθμούς. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες πάλεψαν το ματς με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά το καλό σερί που έτρεχαν σταμάτησε πάνω στους πρωταθλητές.

Με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ παρατάχθηκε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός. Ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση του Φορτούνη και το Μασούρας του Βρουσάι. Ο Γάλλος πήρε τον ρόλο του οργανωτή παίζοντας πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα άκρα αγωνίστηκαν οι Μασούρας, Μπρούμα με τους Καμαρά, Εμβιλά να αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη πλευρά ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Βαλιέντε και Μπελόκ ήταν στα χαφ με τους Σίτο, Τιλίκα στα άκρα και τον Φερνάντεθ πίσω από τον Κρεσπί.

Η ομάδα της Αρκαδίας είχε σχέδιο να κλείσει τους χώρους προς την εστία της και να περιορίσει την επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές του Ράσταβατς έπαιξαν επιθετική άμυνα με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων. Οι πρωταθλητές προσπάθησαν να εκδηλώσουν επιθέσεις κυρίως από τη δεξιά τους πλευρά με τον Ραφίνια να βγαίνει ψηλά, τον Βαλμπουενά να συγκλίνει προς τα εκεί, ενώ και ο Μπρούμα είχε ρόλο σε όλο αυτό. Ο Αστέρας είχε πολύ καλά οργανωμένα την άμυνα του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να βγαίνει στην επίθεση και να προβληματίζει τους Πειραιώτες. Ο Σεμέδο έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο, αλλά ο Μπα ήταν αυτός που έσωσε σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολες καταστάσεις.

Το παιχνίδι είχε αργό τέμπο κάτι που βόλευε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 28' έχασαν λόγω ενοχλήσεων τον βασικό τους τερματοφύλακα, τον Παπαδόπουλο. Από το 30' και μετά ο Μαρτίνς προχώρησε σε εσωτερική αλλαγή βάζοντας αριστερά τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα πιο κοντά στον Ελ Αραμπί. Αποφόρτισε τον άξονα, πήρε μέτρα στο γήπεδο ο Εμβιλά και η ομάδα του Πειραιά έγινε πιο επικίνδυνη. Έφτιαξε φάσεις που ήταν προϊόν καλής κυκλοφορίας της μπάλας. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση του και… στρίμωξε τους γηπεδούχους. Στο 35' εκτέλεσε κόρνερ ο Βαλμπουενά και σκόραρε με κεφαλιά ο Σεμέδο, ενώ στο 40' πάλι ο Γάλλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Καμαρά με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-2 για τους Πειραιώτες που είχαν ένα πεντάλεπτο φωτιά. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης.

Ιδανικά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό με τα δύο γκολ σε πέντε λεπτά γεγονός που του έδωσε άλλον αέρα στην επανάληψη. Ο Μίλαν Ράσταβατς, ωστόσο δεν είχε σκοπό να καταθέσει τα, όπλα και γι' αυτό έριξε στο παιχνίδι τους Αλί Μπαμπά και Ριέρα. Η ομάδα της Αρκαδίας πήρε μέτρα στο γήπεδο και έδειχνε διάθεση να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο ήταν αυτός που έκανε αρκετές προσπάθειες για να πετύχει και τρίτο γκολ. Αυτό δεν ήρθε παρά τις καλές κόντρες που έβγαλαν οι "ερυθρόλευκοι".

Από το 65' και μετά, ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας και να εκδηλώνει επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα κοντρόλ παιχνίδι έχοντας και το υπέρ του 2-0 από το πρώτο ημίχρονο. Με την είσοδο του Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Πειραιά είχε αρχίσει να γίνεται και πάλι επιθετική. Οι Αρκάδες ήθελαν να μπουν στο παιχνίδι, όμως, ο Ολυμπιακός είχε έναν εκπληκτικό Καμαρά στη μεσαία γραμμή που έκοβε τα πάντα και δημιουργούσε καταστάσεις προς την αντίπαλη εστί. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η φάση του 81' που ο Ελ Αραμπί κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και το εκτέλεσε αριστουργηματικά ο Φορτούνης και έκανε το 0-3. Στο 86' ο Φορτούνης πίεσε ψηλά, κέρδισε τη μπάλα για να τροφοδοτήσει τον Καμαρά, ο οποίος πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Μπρούμα που έκανε το 0-4. Οι Πειραιώτες έτσι πέρασαν άνετα από μία πολύ δύσκολη έδρα και συνεχίζουν αήττητοι την πορεία τους προς την κατάσταση του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (28' Τσιφτσής), Τασουλής, Κάστανο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70' Καπίγια), Μπέλοκ, Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρεσπί (46' Ριέρα), Φερνάντεθ (77' Τζίμας)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (59' Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85' Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμάρα, Μασούρας (76' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (59' Φορτούνης), Μπρούμα, Ελ Αραμπί (85' Σουντανί).

 

Η βαθμολογία:

1

Ολυμπιακός

14

40 - 5

38

2

 Άρης

13

20 - 9

29

3

ΠΑΟΚ

13

21 - 8

28

4

ΑΕΚ

14

24-16

27

5

Παναθηναϊκός

15

15-12

22

6

Βόλος ΝΠΣ

14

17-19

19

7

Αστέρας Τρίπολης

15 

14-19

18

8

ΟΦΗ

14

16-23

15

9

Απόλλων Σμυρνης

14

17-20

15

10

Ατρόμητος Αθηνών

13

11-18

14

11

ΠΑΣ Γιάννινα

15

16-20

14

12

Παναιτωλικός

15 

 8 -18

11

13

ΑΕΛ.

14

 9 -24

8

14

ΠΑΣ.Λαμία

11

 7- 24

5