Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Όλα όσα -δεν- είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1- ΜΕΤΡΑ, ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ... ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ...

Μπαρτσελόνα-Πανελευσινιακός, σεβαστό Σόιμπλε, έξοδο στις αγορές και νοήματα και ειρωνείες είχε η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Απ όλα δηλαδή αλλά χωρίς απαντήσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε σε καμμία από τις ερωτήσεις που του έκανε ο δημοσιογράφος αναφορικά με τις δεκάδες προεκλογικές του δεσμεύσεις που δεν έχει υλοποιήσει στα δύο χρόνια που είναι πρωθυπουργός.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του όταν ρωτήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ και την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον μειώσει κατά 30%. Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε πώς θα γίνει αυτό και απάντησε με νέα ερώτηση-υπεκφυγή «γιατί

Τραμπ για Ελλάδα: Είναι τρομερή η κατάσταση – Θα ανακοινώσω τις θέσεις μου για το ΔΝΤ

Τραμπ: `Είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα` - Ποια είναι τα σχέδια του
Είναι η πρώτη φορά - από τότε που ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ- που ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλάει ο ίδιος αυτοπροσώπως για την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο δράμα του ελληνικού λαού με συμπάθεια.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει αναφορικά με τον Οργανισμό.
Σύμφωνα με το mignatiou.gr, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας   στην 

Πηγές Άγκυρας: Ο Γιλντιρίμ υπέβαλε την παραίτηση του στον Ερντογάν

Πηγές Άγκυρας: Ο Γιλντιρίμ υπέβαλε την παραίτηση του στον Ερντογάν
Την παραίτηση του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει υποβάλει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δημοψήφισμα της Τουρκίας, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Άγκυρα. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πληροφόρησε τον Ερντογάν ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το αξίωμα του

Ποιος παίρνει τον σκύλο σε περίπτωση διαζυγίου;


whogetsthedogromanou.jpgΠοιος παίρνει τον σκύλο σε περίπτωση διαζυγίου;

Είναι κάτι που κανείς δεν σκέφτεται, παρά μόνο όταν φτάσει σε εκείνο το σημείο. Με βάση τη βρετανική νομοθεσία, τα κατοικίδια θεωρούνται ιδιοκτησία, αντιμετωπίζονται δηλαδή ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα έπιπλο. Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη, όπως υπάρχει π.χ. για τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι για πολλούς ανθρώπους το

Την Κυριακή στο Ξυλόκαστρο το μπαράζ ανόδου Ταρσινά ΄97 - Πανευρωστινιακός

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 4:00 το απόγευμα, στο ουδέτερο γήπεδο του Ξυλοκάστρου  θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις ομάδες Ταρσινά '97  και στον   Πανευρωστινιακό. Ο νικητής του αγώνα θα κερδίσει την άνοδό του στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας ως δευτεραθλητής της Γ2 κατηγορίας, καθώς πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί μετά από συγκλονιστικό ντεμαράζ , ο ΑΟ. Λυποποριάς, μόλις στην τελευταία αγωνιστική στις 19/3/17.                              Έτσι την Κυριακή , περίπου στις 6 το απόγευμα, θα ξέρουμε αν η ομάδα των Ταρσινών ή ο Πανευρωστινιακός θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΑΟ Λυκοποριάς , τον Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης και τον  Αστέρα Κορίνθου ( οι 2 τελευταίοι της Γ1 κατηγορίας) στη Β΄κατηγορία Κορινθίας.

Αλλά ας θυμηθούμε τι έγινε εκείνο το πρωινό της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 , τελευταία αγωνιστική στη Γ2 Κορινθίας , με το συγκλονιστικό φινάλε
Ο Α.Ο. Λυκοποριάς , οι "Φυτωριούχοι" της Δυτικής Κορινθίας, στο φινάλε του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ2 κατηγορίας ( 18η αγωνιστική), με την εκτός έδρας νίκη τους , με 3 - 0 στο Κιάτο επί της Αναγέννησης Κιάτου, έκοψαν πρώτοι το νήμα μόλις στην τελευταία   στροφή του πρωταθλήματος και ανακηρύχτηκαν αυτοί Πρωταθλητές, και ανεβαίνουν επάξια στη Β΄κατηγορία Κορινθίας. Στο "Μαραθώνιο" των 18 αγωνιστικών ημερών ο ΑΟ Λυκοποριάς, μετά , κατόρθωσε να κόψει πρώτος το νήμα και να στεφθεί πρωταθλητής συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς.
Οι "Φυτωριούχοι" του Δημήτρη Λύρα στο πρωτάθλημα σημείωσαν 13 νίκες, εκ των οποίων οι 8 εκτός έδρας ( μεταξύ αυτών και οι εκτός έδρας νίκες με Ταρσινά και Πανευρωστινιακό.), 3 ισοπαλίες ( 2 εντός έδρας με Αναγέννηση Κιάτου και Αετό Κρυονερίου και μία εκτός έδρας στο Κρυονέρι) ενώ ηττήθηκαν 2 φορές στην έδρα τους ( στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου) από τον Ασπρόκαμπο και τα Ταρσινά. Ο ΑΟΛ είχε την πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα με ενεργητικό 51 τερματων και την 4η άμυνα στον όμιλο με παθητικό 21 τερμάτων.


Ένα βαθμό πίσω από την "ερυθρόλευκη" πρωταθλήτρια ,στους 41 βαθμούς τερμάτισαν οι ομάδες των Ταρσινών και ο Πανευρωστινιακός με 13 νίκες , 2 ισοπαλίες , 3 ήττες και τέρματα 46 - 16 έκαστος Δευτεροι σε βαθμολογία - επίθεση και άμυνα.  
Στο Κρυονέρι , σταμάτησαν, τα Ταρσινά ΄97, καθώς έχασαν με 1 - 0 από τον Αετό Κρυονερίου. Η ομάδα των Ταρσινών στο πρωτάθλημα ηττήθηκε 3 φορές (1 εντός από  ΑΟ Λυκοπορίας και 2 εκτός έδρας από Πανευρωστινιακό και Αετό Κρυονερίου), ενώ σε 2 αγώνες έληξαν ισόπαλοι με ΑΟ Λεχαίου εντός και με Αναγέννηση Κιάτου εκτός. 
Στα Ροζενά , ο Πανευρωστινιακός, σημείωσε μεγάλη νίκη με 4 - 1 επί του ΑΟ Λεχαίου. Ο Πανευρωστινιακός ηττήθηκε 3 φορές ( 1 εντός από την Λυκοπορια όπως ηττήθηκε και εκτός εδρα στο Δερβένι καθώς και από τα Ταρσινά. Ισοπαλίες ο Πανευρωστινιακός απέσπασε σε Φενεό και Κρυονέρι. 
Οι δύο ομάδες (Πανευρωστινιακός και Ταρσινά ΄79 μπορεί να "έφθασαν κοντά στή πηγή και νερό να μην γεύτικαν"  χθες, όμως έμειναν ζωντανοί στον στόχο για άνοδο, την οποία θα διεκδικήσουν σε αγώνα μπαράζ.





ΜΗΝΗΜΑ ΤΟΥ Προέδρου της ΄06 Δημήτρη Μπινιάρη προς τον ΠΑΣ Κόρνθος: Νίκήστε το Σάββατο αλλιώς ..."πετρινα χρόνια" περιμένουν την Κόρινθο

Ο Πρόεδρος της Κόρινθος 2006, κ. Δημήτρης Μπινιάρης σε ανοικτή του επιστολή, και με τίτλο "Το Σάββατο παίζει η πόλη της Κορίνθου και το μέλλον της", αναφέρεται για τον Σαββατιάτικο αγώνα στο γήπεδο του Συνοικισμού, μεταξύ ΠΑΣ Κόρινθος-Πέλοπας Κιάτου..
Το κείμενο της επιστολής του κ. Μπινιάρη
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ
Το Σάββατο στο γήπεδο του Συνοικισμού, θα γίνει ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΣ Κόρινθος-Πέλοπας Κιάτου.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ

Εμφάνιση ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚ 25.04.2017 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.jpg
Στη μνήμη και το έργο της επιστήμονος και αγωνίστριας Αμαλίας Φλέμινγκ είναι αφιερωμένη η εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων επί της οδού Αμαλίας 22-24, στο Σύνταγμα.

Πάντειο: Εκδήλωση για το περιβάλλον με αφορμή τα 15 χρόνια του ΕΚεΠΕΚ

Με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε ετών λειτουργίας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης διοργανώνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική προστασία και την έρευνα την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου. Σκοπός της επετειακής εκδήλωσης είναι να τιμηθούν φορείς και πρόσωπα τα οποία έχουν διακριθεί μέσα από το έργο τους για την …
EurActiv.gr

Γαβρόγλου: Καταργούνται οι πανελλαδικές -Με βαθμό απολυτηρίου εισαγωγή σε ΑΕΙ

Στο σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και στη ρύθμιση των μεταπτυχιακών, με το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο Μάιο, αναφέρεται ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε

Σκουρλέτης στην aftodioikisi.gr: Τον Μάιο η ρύθμιση για 30.000 συμβασιούχους -Τι θα περιλαμβάνει (βίντεο)


Τη διαμόρφωση σχετικής ρύθμισης για τη μονιμοποίηση έως 30.000 χιλιάδων συμβασιούχωνεντός του Μαϊου προαναγγέλλει στο β΄ μέρος (το α΄μέρος ΕΔΩης συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Αυτό θα γίνει μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη κ. Γεροβασίλη, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για το θέμα των συμβασιούχων και

Η εκτεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη όγκου στον εγκέφαλο

Η εκτεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη όγκου στον εγκέφαλο
Η εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων πιθανόν συνδέεται με την εμφάνιση όγκου στον εγκέφαλο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η φιλανθρωπική οργάνωση Brain Tumor Charity, σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, δικαστήριο στην Ιβρέα της Ιταλίας έλαβε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο όγκος που εμφανίστηκε στον εγκέφαλο του Ρόμπερτ Ρομέρο συνδέεται άμεσα με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Το δικαστήριο όρισε

Ο Πόντιος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν για 5η φορά στο διάστημα

Ο Πόντιος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν για 5η φορά στο διάστημα
Ένας βετεράνος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, ο πολύπειρος Φιοντόρ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ταξιδεύει για πέμπτη φορά στο διάστημα
Θα παραμείνει για περίπου 4,5 μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ο 58χρονος Γιουρτσίχιν εκτοξεύθηκε σήμερα στις 10:13 το πρωί ώρα Ελλάδας με πύραυλο «Σογιούζ» από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον πρωτάρη 43χρονο Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ της NASA.

Μετά από 40 χρόνια θα εορτάσει ξανά ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πισίων (ΜΑΗ-ΘΑΝΑΣΗΣ)


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποκατάστασης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του σημαντικού  για την ιστορία της περιοχής θρησκευτικού Βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου (Μαη-Θανάσης) στα Πίσια και αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα μνημείο πλήρως ανακαινισμένο, στερεωμένο, λειτουργικό και προσβάσιμο.
Την 1η Μαΐου 2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ  θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ορίσει το αρμόδιο  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγ. Παρασκευής Πισίων, από το οποίο τακτοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Την  2η Μαΐου 2017, ημέρα ΤΡΙΤΗ κατά την οποία εορτάζει ο Ιερός Ναός (ανακομιδή λειψάνων Αγίου Αθανασίου του Αλεξανδρείας) θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνημα και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Γενική συνέλευση ( 30/4/2017) στον Αρδευτικό Συνεταιρισμό Άνω Λουτρού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Αρδευτικός Συνεταιρισμός Άνω Λουτρού σας καλεί σε γενική συνέλευση  τη 
Κυριακή 30 Απρίλη στις 11:00 π.μστο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού με θέματα: 
1.)  Παράδοση από προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. 
2.) Ενημέρωση για επισκευή και  συντήρηση πομόνας
Σε περίπτωση μη απαρτίας, Η Γενική Συνέλευση θα  πραγματοποιηθεί  μετά από μία εβδομάδα  (7/5/2017) στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Γ. Κ.ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ

«To DNA του Μπετόβεν» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο




Ο Δήμος Τρίπολης παρουσιάζει μια παραγωγή της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» 
 Πρώτη παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18 Μαρτίου 2017 
 Μουσική παράσταση: «To DNA του Μπετόβεν» 
Mια τούφα μαλλιών ταξιδεύει στον χρόνο 
 Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, Κυριακή – 30 Απριλίου 2017, ώρα 20.00 
 Πρόκειται για μία μουσική εκδήλωση με πιανιστικά έργα του Μπετόβεν, πλαισιωμένη από αφήγηση. Πιο συγκεκριμένα, η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο μιας μοριακής βιολόγου, ερευνά στο εργαστήριό της μία τούφα μαλλιών του Μπετόβεν και με αυτή την αφορμή ξεδιπλώνει όλη τη ζωή του συνθέτη. 
 Κατά τη διάρκεια της αφήγησης, έντεκα νέοι μουσικοί παρουσιάζουν έργα για πιάνο του συνθέτη.

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μαινάλου

11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μαινάλου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ                                                                            
 Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης
Ο Σ.Δ.Υ.Τ. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης, διοργανώνουν τον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Μαινάλου, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 πμ.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και του Δήμου Τρίπολης.
Πρόκειται για αγώνα λαϊκού – μαζικού αθλητισμού, με ελεύθερη συμμετοχή για άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω.
Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν εξετασθεί από ιατρό πρόσφατα.

Πρόσκληση και πρόγραμμα για την 196η επέτειο προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι




Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τη συντήρηση του δρόμου Νεμέα – Κανδήλα – Λεβίδι υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Τη δημοπράτηση του έργου «Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης της με αρ. 57 Ε.Ο. Νεμέας – Κανδήλας – Λεβιδίου» υπέγραψε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Διανομή παιδικών παπουτσιών TOM'S από την Ένωση «Μαζί Για Το Παιδί» στις ωφελούμενες οικογένειες των Κοινωνικών Δόμων του Δήμου


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινωφελών Σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ''Μαζί για το Παιδί'', διοργανώνει δράση, δωρεά της εταιρείας παπουτσιών TOM'S με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια (εσπαντρίγιες) σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη.
Καλούνται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) με παιδιά ηλικίας έως 18 ετών οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στη δράση, να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Δημαρχείο Λουτρακίου, υπόγειο - τηλέφωνο επικοινωνίας 27443 60151).
Οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση μόνοι τους θα πρέπει να προσκομίσουν την Αίτηση και το Αποδεικτικό Έγκρισης στο Πρόγραμμα ΚΕΑ και να δηλώσουν το νούμερο παπουτσιού των παιδιών τους καθώς επίσης, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Η διανομή των παπουτσιών θα γίνει σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα για την οποία θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι της προσφοράς.
Η δράση αφορά δικαιούχους όλων των Κοινωνικών δομών του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Φροντιστήριο) τα στοιχεία των οποίων κατέχει η υπηρεσία και θα ενημερώσει σχετικά τους δικαιούχους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Σημείωση: Η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί παροχή υπηρεσιών σε είδος του ΚΕΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

«Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα: ″Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα″, με τη συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                  
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                              
           Αίγιο, 25 Απριλίου 2017


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

«Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα: ″Ας καταγράψουμε τα τοπικά
και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα″,
με τη συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.»



Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. συνεχίζοντας τις δράσεις του που αφορούν στην προστασία και αειφόρο ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και στην ανάδειξη θεμάτων που ενδιαφέρουν τους Δήμους - Μέλη του, γύρω από τον Κορινθιακό, σας προσκαλεί στην Εκδήλωση του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με θέμα: ″Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα″, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 και ώρα 19.00´ μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) οδός Ν. Πλαστήρα 19 & Κανελλοπούλου.
Το περιεχόμενο της πρόσκλησης έχει ως ακολούθως:

«Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση της 29ης Απριλίου 2017, στις 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) με θέμα: "Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα". Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και συνδιοργανώνεται από: το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) "ΑΡΙΩΝ", τον Δήμο Αιγιαλείας, τον Δήμο Κορινθίων και τον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου.

Εισηγητές θα είναι: Η Δρ. Σ. Ζερβουδάκη, από το ΕΛληνικό ΚΕντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με θέμα: "Μέδουσες, οι μάγισσες της θάλασσας" (διάρκεια ομιλίας 30") και η Μαρία Σαλωμίδη από το ΕΛληνικό ΚΕντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με θέμα: "Κορινθιακός βυθός: οικολογικές ιδιαιτερότητες, πιέσεις και προοπτικές" (διάρκεια Ομιλίας 30").

Μετά τις εισηγήσεις θ' ακολουθήσει συζήτηση και καταγραφή των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, στην αίθουσα του κέντρου, φωτογραφική έκθεση με θέμα: τους κατοίκους του βυθού του Κορινθιακού κόλπου.»


                                                                                                              Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»



Από τα «ματωμένα πλεονάσματα» στο «πιάνουμε τους στόχους»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στις 23 Απριλίου 2014, η Eurostat ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δις ευρώ για το 2013.
Δεν ξέρω αν θυμάστε τι έγινε πριν και μετά από αυτή την ανακοίνωση.
Πρώτος-πρώτος, την ίδια μέρα, αντέδρασε ο κ. Τσακαλώτος, υπεύθυνος τότε Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Και ιδού τι είπε:
«Το πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποίησε η Eurostat για το 2013 παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία για να «αλλάξει σελίδα η Ελλάδα». Προφανώς, και κατά αναλογία, φέτος που πρέπει να παρουσιάσουμε πλεόνασμα €2,8 δις και το

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση Σαβίτσκι pic.jpg
Στρασβούργο, 25 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους τρόπους ενίσχυσης των μηχανισμών διαφάνειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικά των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, καθώς και της εμβάθυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στη Συνέλευση και τη Βουλή των Ελλήνων, επικεντρώθηκε η συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Αθανασίου, με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βόιτσεκ Σαβίτσκι. Ο κ. Αθανασίου, που βρίσκεται στο

Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη – Τι συζήτησαν

Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό του γραφείο στην Παναγή Κυριακού συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν όλα τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας καθώς για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στα ελληνοτουρικικά και στο Κυπριακό. από την ατζέντα τηε συζήτησης δεν θα μπορούσε να λείψει και η ανάλυση των  αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών.
Η συνάντηση αυτή έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων που έχουν οι δύο άνδρες.

"Αποχωρεί" η Λε Πεν από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/lepen-1000.jpg 

Την προσωρινή αποχώρησή της από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, ανακοίνωσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, σημειώνοντας πως επιθυμεί να αφοσιωθεί στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Όπως δήλωσε, «μπαίνει σε άδεια» από την ηγεσία του κόμματος της, ώστε να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές» και να επικεντρωθεί στην συσπείρωση των Γάλλων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων, πρέπει να τους φέρνει όλους μαζί», είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο France 2. «Δεν είμαι πλέον παρά μόνο υποψήφια την προεδρία», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μπορούμε να κερδίσουμε» και «θα κερδίσουμε».