Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 14-11: Υπερπρωταθλητής Ευρώπης στο «καμίνι» του Πειραιά

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/12/18/166651/main/pavlidis-62.jpg  https://www.fosonline.gr/media/news/2021/12/18/166647/main/olympiakos-kinef-kirisi-super-cup.jpg 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 14-11 της Κίνεφ Κίρισι στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του τμήματος. Πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τα κορίτσια του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε θέματα στην άμυνα και η Κίνεφ ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο με 4-3. Έβγαλε κόντρες, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, σκόραρε και στην παραπάνω και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη (0-1, 1-3, 2-4). Ο πρωταθλητής Ευρώπης παρουσιάστηκε νευρικός, στην αρχή είχε ζητήματα με την άμυνα ζώνης της Κίνεφ αλλά όσο περνούσε η ώρα βρήκε ευκαιρίες για γκολ, μείωσε σε 4-3 με την Ελευθεριάδου αλλά εκείνο που έπρεπε να διορθώσει ήταν η άμυνά του.

Ο Ρονάλντο αγόρασε την Κρουζέιρο στη Βραζιλία έναντι 63 εκατομμυρίων ευρώ

 Ο Ρονάλντο αγόρασε την Κρουζέιρο στη Βραζιλία έναντι 63 εκατομμυρίων ευρώ 

Ο Ροντνάλο Ναζάριο απέκτησε το πλειοψηφικό “πακέτο” των μετοχών της Κρουζέριο στην Βραζιλία και είναι πλέον ιδιοκτήτης και δεύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το “φαινόμενο” έχει εδώ και χρόνια μετοχές στη Ράγιο Βαγιεκάνο της Ισπανίας, αλλά αποφάσισε να ηγηθεί και μιας μεγάλης επένδυσης για την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του.

Αργίες 2022: Αυτά είναι τα τριήμερα – Πότε πέφτει το Πάσχα

 Αργίες 2022: Αυτά είναι τα τριήμερα –  Πότε πέφτει το Πάσχα  

Η λέξη «αργίες» είναι μία τις λέξεις που αναζητούν οι Έλληνες περισσότερο στο διαδίκτυο, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος μιας χρονιάς. 

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2021, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τις αργίες του 2022. Η νέα χρονιά μέσα από τις αργίες του, δίνει την ευκαιρία για λίγη επιπλέον ξεκούραση, καθώς προσφέρει πέντε τριήμερα και ένα τετραήμερο το Πάσχα, που πέφτει στις 24 Απριλίου 2022.

Οι αργίες του 2022

Την Κυριακή στο Καστόρι Ταϋγέτου ο 8ος ημιμαραθώνιος ορεινός αγώνας δρόμου.

  

O 8oς Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου, καθώς και ο 4ος αγώνας, 5,5 χλμ. ”διάσχιση ποταμού Κάστορα”, διεξάγεται την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στο Καστόρι Λακωνίας.

Θα γίνει και παιδικός αγώνας 1 χλμ.

Ο ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Ο αγώνας των 22,4 χλμ. θα γίνει σε μονοπάτια, άσφαλτο και δασικούς δρόμους

Οι απονομές θα γίνουν το μεσημέρι της Κυριακής.

Τον αγώνα προκηρύσσουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Σπάρτης και η Τοπική Κοινότητα Καστορείου.

Βοηθούν οι Σπαρτιάτες Δρομείς και ο σύλλογος φίλων Ταυγέτου.

Υπάρχουν και εννέα σωματεία – σύλλογοι συνδιοργανωτές των αγώνων αυτών.

Ναύπακτος: Επανένταξη 200 ζώων λόγω αδυναμίας να συντηρηθούν από το φιλοζωϊκό σωματείο

 

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην επανένταξη στην πόλη και στα περίχωρα των 200 ζώων που βρίσκονται υπό την φροντίδα του ανακοίνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Ναυπάκτου, καθώς αδυνατεί να συνεχίσει το έργο του και υποστηρίζει ότι η αρωγή του Δήμου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Ναυπάκτου αναφέρει:

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Στον «πάγο» και την Κυριακή η χώρα – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

  

Θα συνεχιστεί και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η κακοκαιρία «Κάρμελ» φέρνοντας σε αρκετές περιοχές, τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα, εκτός από την κακοκαιρία στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται αύριο στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, με βαθμιαία όμως εξασθένηση. Επίσης αναμένονται καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, με τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα

Πώς μεταφράζονται σε χρήματα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης [παραδείγματα]

 Ανατιμήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Πώς μεταφράζονται σε χρήματα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης [παραδείγματα] 

Νέα μέτρα για την προστασία νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως: «θα είναι μαζί μας για ακόμη ένα διάστημα για αυτό και η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες» και πρόσθεσε:

Το ολιγόλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη – Τι είπαν στους διαδρόμους της Βουλής

 Το ολιγόλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή 

Μια σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, λίγο μετά το πέρας της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2022.

Προϋπολογισμός 2022: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι»

 Προϋπολογισμός 2022: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» 

Με 158 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2022 ενώ με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της προεδρίας.

Ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε στις δαπάνες του Εθνικής Άμυνας τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές ,Τις ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Κωνσταντίνα Αδάμου, με την τελευταία μάλιστα να αποτελεί “έκπληξη”.. 

Ανελέητο σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Θέλετε τώρα εκλογές για να μην μείνετε τρίτοι – Εκφράζετε ίδιες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες»

   


Ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να διακινδυνεύσει την σταθερότητα της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές τονίζοντας παράλληλα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να εκφράζει ίδιες απόψεις με αυτές των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Μίλησε για αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ και φόβο ότι όσο περνά ο χρόνος θα βρεθεί στην τρίτη θέση και υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση της καταστροφής έχει καταρρεύσει δεδομένου ότι η χώρα σημείωσε ανάπτυξη 9,3% στο 9μηνο, την τρίτη καλύτερη στην Ευρωζώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαρχής τόνισε ότι αν ήταν κάποιος κερδισμένος από πρόωρες εκλογές δεν θα ήταν ο Αλέξης Τσίπας αλλά ο ίδιος αλλά όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να βάλει τον ελληνικό λαό σε περιπέτειες. Βέβαια όπως τόνισε είναι πειρασμός αν προκηρύξει εκλογές ώστε να δει τον πανικό στα μάτια του κ. Τσίπρα αλλά δεν θα το κάνει.

Με τον Καρέλη ο Παναιτωλικός 2 - 1 τον Παναιτωλικό

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-1: «Χρυσός» Καρέλης! 

Με τον Καρέλη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Παναιτωλικός πήρε τεράστια νίκη σε βάρος του Ατρόμητου με σκορ 2-1.

Με τη νίκη του αυτή, ο Παναιτωλικός έφτασε τους 15 βαθμούς και άφησε τον Ατρόμητο στους 9 βαθμούς και στο +2 από τον ουραγό, Απόλλωνα Σμύρνης (η “Ελαφρά Ταξιαρχία”  χρωστάει τρία ματς).

Super League 2: Πρώτη η Βέροια. Τα Χανιά νίκησαν τον ΠΑΟ Β’. Ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Β'

 Super League 2: Πρώτη η Βέροια. Τα Χανιά νίκησαν τον ΠΑΟ Β’. Ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Β' (hl) 

Με το ματς της Βέροιας, όπου η «βασίλισσα του βορρά» κέρδισε τον Πανσερραϊκό (3-0) και επέστρεψε στον θρόνο της ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Σαββάτου (18/12) στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Super League 2. 

Είχαν προηγηθεί η ισοπαλία του Ολυμπιακού Β’ στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου (0-0) και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν για τα Χανιά επί του Παναθηναϊκού Β’ (2-0) στον Ασπρόπυργο. 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 319 νέα κρούσματα σήμερα (40 στην Λακωνία, 51 στην Κορινθία, 104 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 22), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 319 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δυο περιοχές  (Αχαΐα και Κορινθία ) παρουσιάζουν  σήμερα  ίσο αριθμό (155) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (154) .  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν εβδομηνταοχτώ (178) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 51  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 38 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 89 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (30) Αρκαδίας (19) και Λακωνίας (40).

Επίσης άλλα 141 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (104) και Ηλείας (37).   

Σήμερα 18 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 319 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 78.249 (39.764 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 18 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (104),  Μεσσηνίας  (38),  Κορινθίας (51), Ηλείας (37), Αργολίδας (30), Αρκαδίας (19) και Λακωνίας (40)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                30.758

Π.Ε. Μεσσηνίας         11.189

Π.Ε. Κορινθίας          11.158

Π.Ε. Ηλείας                 7.727

Π.Ε. Αργολίδας           6.920

Π.Ε. Αρκαδίας             6.096

Π.Ε. Λακωνίας            4.415