Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 14-11: Υπερπρωταθλητής Ευρώπης στο «καμίνι» του Πειραιά

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/12/18/166651/main/pavlidis-62.jpg  https://www.fosonline.gr/media/news/2021/12/18/166647/main/olympiakos-kinef-kirisi-super-cup.jpg 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 14-11 της Κίνεφ Κίρισι στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του τμήματος. Πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τα κορίτσια του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε θέματα στην άμυνα και η Κίνεφ ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο με 4-3. Έβγαλε κόντρες, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, σκόραρε και στην παραπάνω και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη (0-1, 1-3, 2-4). Ο πρωταθλητής Ευρώπης παρουσιάστηκε νευρικός, στην αρχή είχε ζητήματα με την άμυνα ζώνης της Κίνεφ αλλά όσο περνούσε η ώρα βρήκε ευκαιρίες για γκολ, μείωσε σε 4-3 με την Ελευθεριάδου αλλά εκείνο που έπρεπε να διορθώσει ήταν η άμυνά του.

Με καλή άμυνα και γκολ από την περιφέρεια (Ελευθερία Πλευρίτου) ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος με τον Ολυμπιακό να θέλει γκολ από την περιφέρεια, αφού η άμυνα της Κίνεφ ήταν ζώνη με στόχο φυσικά να περιορίσει τις δύο εξαιρετικές φουνταριστές της ομάδας του Πειραιά (Ξενάκη, Μυριοκεφαλιτάκη). 

Η Κίνεφ έκανε ένα γρήγορο 2-0 (Κλίζινα, Ζούμπκοβα) αλλά η Ράνεϊ απάντησε με γκολ στην παραπάνω και στην κόντρα, βάζοντας...φωτιά στον τελικό. Η Βασιλική Πλευρίτου 3.07 για το τέλος του ημιχρόνου έγραψε το 7-6 ενώ η ίδια και πάλι στην παραπάνω ανέβασε τη διαφορά στα δύο γκολ (8-6), με την Κίρα Κρίστμας στο τέλος της περιόδου να γράφει και το 9-6 στην κόντρα, σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε 6 γκολ και δέχθηκε μόλις δύο, με τον Χάρη Παυλίδη να περνάει και την Ιωάννα Σταματοπούλου στη θέση της Χρυσής Διαμαντοπούλου στο τέρμα.

Το τρίτο οκτάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά, με την Κίνεφ να βρίσκει γρήγορα δύο γκολ (9-8) αλλά η Ράνεϊ τελείωσε ιδανικά τη φάση και έσπασε τη ζώνη για το 10-8 για να ακολουθήσει η φωτοβολίδα της Κρίστμας (11-8), με την Καναδή να ανεβάζει τη διαφορά ξανά στα τρία γκολ, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να λέει όχι στην Κρίμερ σε ένα απίθανο τετ α τετ και στη συνέχεια η Έλενα Ξενάκη έγραψε το 12-8, σε μια φάση όπου θα μπορούσε να γίνει το 11-9 αλλά τελικά ήρθε το 12-8, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία και για το 13-8 αλλά χάθηκε η παίκτρια παραπάνω και η Κίνεφ σκόραρε για το 12-9.

Η διαφορά αυτή για να καλυφθεί στην τελευταία περίοδο έπρεπε να γίνουν απίθανα πράγματα. Μάλιστα η Σλίκινγκ, 6.13 για το τέλος του τελικού έκανε και το 13-9, με την Αμερικανίδα Ράνεϊ να γράφει το 14-9 στην παίκτρια παραπάνω, με την Προκοφίεβα να απαντάει με τον ίδιο τρόπο (14-10). Η Κάρναουκ, η τερματοφύλακας της Κίνεφ Κίρισι έκανε το 14-11 ένα λεπτό για το τέλος αλλά τα πάντα είχαν φυσικά τελειώσει...

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει τη δουλειά του, παίζοντας εξαιρετική αμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πανάξια κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του τμήματος που μετράει και πέντε Ευρωπαϊκά τρόπαια (2 Euroleague, 1 LEN Trophy, 2 Super Cup).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 6-2, 3-3, 2-2.

Ολυμπιακός: Ξενάκη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Ράνεϊ 4, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Σλίκινγκ 1,

Κίνεφ Κίρισι: Ζούμπκοβα 4, Κρίμερ 2, Ρίζκοβα 1, Προκοφίεβα 2, Κλίζινα 1, Κάρναουκ 1.