Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στη ΝΔ 4 στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και 2 του ΛΑΟΣ

Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος.
Από τον ΛΑΟΣ είναι ο Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας και η Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.

Η Κόρινθος είναι η πρωταθλήτρια του 7ου ομίλου και επιστρέφει στην Γ' Εθνική

Η Κόρινθος είναι η πρωταθλήτρια του 7ου ομίλου και επιστρέφει στην Γ' Εθνική. Στο τελευταίο αγώνα της έχασε στην έδρα της , στον Συνοικισμό, με 1 - 2 από την Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα. 
Η Κόρινθος προηγήθηκε στο 37’ με τον Λαμπρογεώργο, γνώρισαν την ήττα με γκολ που σημείωσαν οι Χ. Πλακίδας (56’), Παπαδήμος (75’). Ο Σεϊτάι (1’) και ο Λαμπρογεώργος (58’) είχαν δοκάρια για την Κόρινθο.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Παπακωνσταντίνου (75' Μαλαφάτης), Φίλης, Παπαευθυμίου, Ζάρκος, Σπυρόπουλος, Σεϊτάι, Λουμπαρδέας (75' Νικολόπουλος), Σαγανάς, Νιάρος (75' Ντερτιλής), Λαμπρογεώργος.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ (Δημνήρης Πούλος): Γκουλής, Σταμούλης, Παπαχαραλάμπους (67' Καλιακμάνης), Παπαδήμος, Αβράμπος, Λιάκος, Πλακίδας Χ., Γιαχρίτσης Γ., Πλακίδας Μ. (67' Γαλάνης), Κουτσούμπας, Καφετζόπουλος (67' Πολυτάρχου).
Αυτή την ώρα στην πλατεία Φλοίσβου  Κορίνθου μεσα σε φιέστα γιά την άνοδο , γίνεται η βράβευση των Παλιμάχων της Κορίνθου , του Πέλοπα Κιάτου, του Παμβοχαικού και του Ποσειδώνα Λουτρακίου. ενώ θα γίνει και η απονομή του τροπαίου στην πρωταθλήτρια ομαδα της Κορίνθου. Θα επακολουθήση μουσική βραδιά με πολλές εκπλήξεις.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Με το σαρωτικό 7-2 σε βάρος του , ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου έχασε από την Χαλκίδα και αποχαιρέτισε την κατηγορία. Αν και ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 17’ με τον Κουσκουνά, οι γηπεδούχοι με χατ τρικ του Λέκκα (18’,30,38’) έφτασαν στο 3-1, ενώ ο Μπακρής στο 44’ έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ στο 4-1. Ο Μανιάτης στο 53’ και το 63’ ανέβασε τον δείκτη στο 6-1 και ο Ταυταρίδης στο 84’ διαμόρφωσε το 7-2, αφού προηγουμένως (65’) είχε μειώσει ο Κουσκουνάς με πέναλτι.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Θύμιος Γεωργούλης): Τοπαλίδης, Καλλιμάνης (46' Ταυταρίδης), Πέτσης, Νικολόπουλος, Γιούναρης, Μανιάτης, Μπιρμπίλι, Λέκκας (46' Τσίγκος), Καφαντάρης, Μπακρής, Καλογερόπουλος (54' Νικολάου).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ (Παντελής Κουρούποης): Σκούπας, Μαστρογιαννόπουλος, Γόγολας, Πανακούλιας, Μπίκοφ, Ταμπάς, Γεωργαρής,,κ Κοντογιάνης, Κουσκουνάς, Τσουμάνης, Μυργιώτης

Εκτός από τον Ατρόμητο , υποβιβάζονται επίσης στα τοπικά πρωταθλήματα και η Κύμη , τα Άσπρα Σπίτια, η Δάφνη Ερυθρών , η Θήβα, ο Πόρος και ο Ασπρόπυργος.
Η τελευταία αγωνιστική

Δάφνη Ερυθρών-Πόρος 3-0
ΑΟ Κύμης-Θήβα 3-0
Πανναυπλιακός-Ενωση Ερμιονίδας 2-3
Χαλκίδα-Ατρόμητος Χιλιομοδίου 7-2
 Κόρινθος-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 1-2
Ασπρόπυργος-Λουκισίων Α.Ο. 0-4
Μανδραϊκός-Παναργειακός 2-2

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

26
58
18-4-4
46-17
26
54
16-6-4
50-16
26
50
14-8-4
49-14
26
45
13-6-7
44-19
26
45
12-9-5
53-30
26
45
13-6-7
44-25
26
45
13-6-7
40-26
26
44
12-8-6
49-30
26
35
10-5-11
51-44
26
33
9-6-11
38-26
26
23
7-2-17
34-57
25
13
4-1-20
13-57
25
12
3-3-19
13-44
26
4
2-0-24
14-133

Με άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Παναιγιάλειο,

Με τρεις αδιάφορες βαθμολογικά αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.
Χωρίς κάποιο ενδιαφέρον τελείωσε το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής του 6ου ομίλου, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σχετικά με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν και αυτή που πήρε την άνοδο στη Football League 2.
Μόλις τρεις ήταν οι αναμετρήσεις που διεξήχθησαν. Σε αυτές η Αχαϊκή επικράτησε 3-2 του Διαγόρα Βραχνέικων, ενώ με το ίδιο  σκορ επικράτησε και η Εράνη Φιλιατρών του Αστέρα Αμαλιάδας. Τέλος, το Πανόπουλο έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον Ατρόμητο Λάππα.
Η Εικοσιμία δεν  αγωνίτηκαι με τον Πάμισο, ενώ το παιχνίδι του πρωταθλητή Παναιγιαλείου με τις Βρασιές ματαιώθηκε λόγω οφειλών του προς πρώην ποδοσφαιριστές Τσώνη και Λιόση.
Αυτό σημαίνει πως οι «μελανόλευκοι» έχασαν το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, ενώ τους επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο.
Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναιγιάλειος, ενώ υποβιβάζονται στα τοπικα πρωταθλήματα οι Αστέρας Αμαλιάδας , Θύελλα Πατρών , Ολυμπιακός Γυθείου, Βρασίες ,  Εικοσιμία , Τριταιικός και Τσιλιβί.

Η 26η αγωνιστική
Αχαϊκή - Διαγόρας Βραχνέικων  3-2
 Εράνη Φιλιατρών - Αστέρας Αμαλιάδας  3-2
 ΠΦΟ Πανόπουλου - Ατρόμητος Λάππα  0-0
Τριταιικός - Θύελλα Πατρών 0-3 α.α.
Πάμισος – Εικοσιμία 3-0 α.α.
Ολυμπιακός Γυθείου – Τσιλιβή 3-0 α.α.
Βρασιές – Παναιγιάλειος 3-0 α.α.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
Παναιγιάλειος
65
2
ΠΦΟ Πανόπουλου
60
3
Εράνη Φιλιατρών
51
4
Πάμισος Μεσσήνης
46
5
Αχαϊκή
46
6
Διαγόρας Βραχνέϊκων
43
7
Ατρόμητος Λάππα
42
8
Αστέρας Αμαλιάδας
36
9
Θύελλα Πατρών
35
10
Ολυμπιακός Γυθείου
33
11
Βρασιές
32
12
Α.Ο. Εικοσιμίας
13
13
Τριταϊκός
0
14
Τσιλιβή Α.Ο.
-4

Το λόμπι της δραχμής

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε όσα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το λόμπι της δραχμής, έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.
Κατανοούμε και τον πανικό τους και τις προθέσεις τους.
Δυστυχώς για αυτούς, ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας το αύριο των παιδιών του, δεν θέλει ούτε δραχμές, ούτε ύβρεις, ούτε παιχνίδια με τη χώρα μας».

Οι δημοσκοπήσεις… το λένε καθαρά

Οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στον κυριακάτικο Τύπο, έχουν κοινά στοιχεία και συμπεράσματα, αρκεί φυσικά να τις διαβάσει κανείς νηφάλια και σε… δεύτερη ανάγνωση.
Κοινά στοιχεία που δεν περιορίζονται στο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ή στον νέο “διπολισμό” που συνεπάγεται η κατάρρευση και πολιτική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο “φτωχού συγγενή” της Κεντροαριστεράς, και “πρώην μεγάλου κόμματος”.
Ως “φωτογραφίες στιγμής”, οι δημοσκοπήσεις έχουν τα μικρά μυστικά τους. Που συνήθως μπορεί κανείς να φέρει στο φως, διαβάζοντας και αναλύοντας τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότερο χρηστική, επομένως και αποκαλυπτική, είναι η δημοσκόπηση της «Κάπα Reserach» που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».
Εκεί υπάρχουν τρία στοιχεία που αποτελούν ουσιαστικά τον πυρήνα του πολιτικού μωσαϊκού το οποίο διαμορφώνεται στη χώρα, την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, και θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την έκβαση της μάχης της 17ης Ιουνίου.
Πρώτον, το 65,5% δηλώνει ότι θα προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει, με βάση τη λογική να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Δεύτερον, το 67,4% υποστηρίζει ότι θεωρεί εξαιρετικά πιθανή, και σε κάθε περίπτωση ευκταία, την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Τρίτον, η αφήγηση της πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει μια εσωτερική μάχη, στην οποία στηρίζεται και η αβεβαιότητα για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης: Το 25,2% θεωρεί ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κομίζει ελπίδες για αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Ενώ το 30,7% θεωρεί τις θέσεις της Κομμουνδούρου μάλλον επικίνδυνες.
Τα τρία συγκεκριμένα δεδομένα, αποτελούν και τον «κορμό» της εκλογικής ψυχολογίας της κοινωνίας, στην παρούσα τουλάχιστον χρονική συγκυρία. Οι Έλληνες θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, επιθυμούν ωστόσο να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι του Μνημονίου, που οδηγησαν την κοινωνία σε απόγνωση, και την οικονομία σε βαθύτερη και πιο σύνθετη ύφεση.
Το πιο κρίσιμο βέβαια, είναι το τελευταίο δεδομένο: Το ισοζύγιο «ελπίδας-κινδύνου» που κομίζουν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, το ισοζύγιο αυτό κλείνει υπέρ της επικινδυνότητας. Εφόσον η σταθερά αυτή παγιωθεί, οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί, υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και των δυνάμεων που πιστεύουν στην προάσπιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Μπορεί να αλλάξει; Μάλλον όχι, είναι η απάντηση. Έστω κι αν άγαρμπες και φραστικά βάρβαρες παρεμβάσεις, όπως η πρόσφατη της Κριστίν Λαγκάρντ, παίζουν επικίνδυνα με το θυμικό των Ελλήνων. Ευτυχώς υπάρχουν τα social media. Και οδηγούν σε αναδίπλωση.

statesmen.gr

Πολιτική Πολιτική παρέμβαση από Μητσοτάκη

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, με την Ελλάδα να οδηγείται σε εκλογές η έκβαση των οποίων φαντάζει αβέβαιη, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την περαιτέρω παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, αν όχι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προχώρησε σε βαρύνουσας σημασίας πολιτική παρέμβαση.
Ο πρώην πρωθυπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιεύει άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, επισημαίνοντας τους κινδύνους που κομίζει στη χώρα η παράταση της σημερινής κατάστασης ακυβερνησίας, και η τυχόν δυστοκία σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καλεί τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, και να μην ρίχνουν απλώς τα βάρη για τα δεινά του τόπου στους ξένους.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η άποψη ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από την ευρωζώνη είναι απλοϊκή και ασόβαρη, και δεν θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της εθνικής επιχειρηματολογίας για το μέλλον του τόπου, έτσι όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που  δεν διστάζουν να τζογάρουν με την επόμενη μέρα για τη χώρα.

statesmen.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ MEGA


Μ. Αναγνωστάκης: Ο κ. Πάνος Καμμένος είναι στη Μήλο και η σύνδεση μας γίνεται με Skype κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Π. Καμμένος: Είδατε την διαφορά; Υπάρχει και μια Ελλάδα, άλλη από την Ελλάδα των δημοσκοπήσεων, των διλημμάτων κεντροδεξιά - κεντροαριστερά, των διλημμάτων που βάζουν κάποιοι. Υπάρχει η Ελλάδα που βρίσκεται στο ακριτικό Αιγαίο, στους ορεινούς όγκους. Αυτή είναι η Ελλάδα την οποία πρέπει να την κοιτάξουν κάποιοι.
Ζουν εδώ πολίτες. Δεν έχουν φάρμακα αυτοί οι πολίτες, ζουν χωρίς συγκοινωνία. Ζητούν από το αθηνοκεντρικό κράτος και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί τους.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ. Είμαι περιοδεία Τζιά, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο. Μια φορά είπατε να με καλέσετε, πέφτουν οι γραμμές, γίνεται..."πόλεμος".
Ι. Χασαπόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα με το skype, να συνεχίσουμε τηλεφωνικά;
Μ. Αναγνωστάκης: Επειδή οι συνθήκες δεν είναι καλές, να το επαναλάβουμε όποιο Σαββατοκύριακο μείνετε στην Αθήνα μέχρι τις εκλογές.

Π. Καμμένος: Ελπίζω να ισχύει. Θα είμαι κοντά σας. Θα σας πω κάτι, όμως. Εμείς δεν έχουμε μέσα τηλεοπτικά. Είμαστε τέταρτο κόμμα και δυστυχώς δεν υπάρχει παρουσίαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δεν ακούγεται η φωνή μας. Αυτό μας κάνει να συνεχίσουμε την επαφή με τον κόσμο, να περιοδεύουμε όλη την Ελλάδα και μέσα από το διαδίκτυο να συνομιλούμε με τους Έλληνες. Δεχόμαστε μια επίθεση και "μιντιακή".
Η κ. Μπακογιάννη είπε σήμερα ότι Τσίπρας και Καμμένος στερούνται σοβαρότητος. Στερούμαστε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία η κ. Μπακογιάννη τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και τα πήγε στο Λονδίνο. Ο κ. Σαμαράς βέβαια δεν ασχολήθηκε με αυτό το ένα εκατομμύριο δολάρια της κ. Μπακογιάννη και πιθανώς και με άλλα εκατομμύρια τα οποία κάποιοι πολιτικοί βγάζουν στο εξωτερικό, άλλοι με τις μαύρες σακούλες της Siemens.
Έρχονται να κρίνουν τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι υποφέρουν. Όμως δεν ζητούν από την Γερμανία, για παράδειγμα, να δώσει ο Χριστοφοράκος τα ονόματα των πληρωμένων πολιτικών, να καταγγελθούν οι συμβάσεις της Siemens, των στραβών υποβρυχίων. Το χρέος το οποίο έχει δημιουργηθεί και είναι επαχθές και επονείδιστο,  περιλαμβάνει και αυτά τα ποσά μέσα. Είναι ποσά που δημιουργήθηκαν με συμβάσεις οι οποίες προέκυψαν αφού πληρώθηκαν πολιτικοί με μαύρα λεφτά και τους προστατεύει η Γερμανία. Είναι ένα θέμα το οποίο έθεσα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Σουλτς και μου απάντησε ότι "είναι η πρώτη φορά που μου τα λένε".
Σας τα λένε πρώτη φορά, του λέω και διότι τα κόμματα αυτά που έπαιρναν τις μαύρες σακούλες, είναι αυτά που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Ι. Χασαπόπουλος: Θέλω να σας ρωτήσω, η πόλωση σας φοβίζει;
Π. Καμμένος: Ακούστε κάτι, είχαν κάνει στις εκλογές της 6ης Μαίου την πόλωση στην οποία είχαν βάλει το δίλημμα της αυτοδυναμίας ή μη. Καταρρίφθηκε.
Το δίλημμα του μνημονίου. Καταρρίφθηκε. Το μνημόνιο έχει αποτύχει όπως φαίνεται και από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από το non paper που έγινε... paper -το είδα σήμερα πρωτοσέλιδο στο Βήμα- αλλά και από τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, από την έκθεση που ο κ. Προβόπουλος δεν υπογράφει για να δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων και στον ελληνικό λαό.
Τελείωσε το μνημόνιο.
Τώρα έχουμε κι άλλα διλήμματα που έρχονται να λένε.

Το πρώτο δίλημμα είναι ο δικομματισμός που δεν υπάρχει. Εμείς υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε κυβέρνηση στις 18 του μηνός.
Το άλλο δίλημμα: Έχουν φθάσει να μιλούν πια για κομμουνιστικό κίνδυνο.
Αυτά τα διλήμματα είναι ψευτοδιλήμματα. Ο ελληνικός λαός αυτή την στιγμή αυτοκτονεί. Υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι παίρνουν τα χαράτσια και κλαίνε στα σπίτια. Υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα φάρμακα τους.
Υπάρχουν φαρμακοποιοί που τους χρωστά το κράτος και δεν μπορούν να διαθέσουν τα φάρμακα σε μια κοινωνία η οποία πρέπει να ζήσει.
Την ίδια στιγμή έρχονται να συνομιλήσουν με την κ. Λαγκάρντ η οποία μας απειλεί με Νιγηρία. Έρχονται να μιλήσουν και να συνομιλήσουν με Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι συνεχίζουν να κουνούν το δάκτυλο και να απειλούν μια ελεύθερη και Δημοκρατική χώρα. Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ και λέμε αυτό το οποίο είπαμε από την αρχή στον ελληνικό λαό. Την αλήθεια, την οποία θα συνεχίσουμε να τη λέμε.
Θα συμβάλουμε στο να υπάρχει μια εθνική κυβέρνηση. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε. Όχι για να παραδώσουμε τη χώρα μας όπως έκανε η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά, αλλά για να προστατεύσουμε την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου. Τα οικονομικά στοιχεία είναι τόσο άσχημα, ώστε να μας επιβάλουν να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια από την επίθεση των κερδοσκόπων μέσω των εισπρακτικών εταιρειών.
Ι. Χασαπόπουλος: Ισχύει αυτό που είχατε πει στις προηγούμενες εκλογές, ότι δεν θα στηρίξετε μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία αν είναι πρώτο κόμμα;
Π. Καμμένος: Δεν είπα αυτό. Εγώ είπα ότι δεν συνεργάζομαι ούτε νεκρός με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο προσωπικά, διότι είναι οι δυο πολιτικοί οι οποίοι υπέγραψαν επιστολή η οποία δεσμεύει τους εαυτούς τους και όχι βέβαια τα κόμματα τους για την επομένη των εκλογών.
Μας έλεγαν ότι είναι μονόδρομος το μνημόνιο, ότι δεν διαπραγματεύεται το μνημόνιο. Όταν ο ελληνικός λαός αποφάσισε να πει το όχι - γιατί δεν υπήρχε Τάσσος Παπαδόπουλος εδώ να πει το όχι όπως στην Κύπρο - τότε έκαναν την κολοτούμπα.
Ι. Χασαπόπουλος: Μετά τις εκλογές πως θα υπάρχει κυβέρνηση άμα λέτε δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά και Βενιζέλο;

Π. Καμμένος: Ήδη όπως βλέπετε και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν και αναφέρονται στους ίδιους τους αρχηγούς τους. Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα και είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στην δραχμή και δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Ανέτρεψε δηλαδή τον ίδιο τον κ. Σαμαρά ο οποίος ανατρέπει τον εαυτό του καθημερινώς.
Λοιπόν, εδώ δεν μπορούμε να παίξουμε πια στο κορμί της Ελλάδος, να  ασελγήσουμε στο κορμί της Ελλάδος. Πρέπει να υπάρξει μια εθνική κυβέρνηση, η οποία εθνική κυβέρνηση να βγει και να πει ότι αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλο το αποτυχημένο μνημόνιο 1 και το αποτυχημένο μνημίνιο 2, η δανειακή σύμβαση η οποία έχει συναφθεί δεν έχει δώσει αποτέλεσμα και πάμε προς την κατάρρευση και αυτά που καταρρέουν σήμερα είναι η ελληνική οικογένεια και τα ελληνικά νοικοκυριά.
Θα έλθει σε λίγο και το τέταρτο χαράτσι, το πέμπτο χαράτσι, το ένατο χαράτσι. Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν. Θα αρχίσουν οι δημεύσεις των περιουσιών, το κεραμίδι του Έλληνα.
Εμείς έχουμε υποχρέωση λοιπόν σαν Έθνος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την χώρα με την ασυλία που δίνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Μ. Αναγνωστάκης: Δηλαδή εσείς λέτε ότι μπορείτε να στηρίξετε μια κυβέρνηση με τον όρο, εντός εισαγωγικών ή όπως θέλετε πείτε το, να μην είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος;
Π. Καμμένος: Αυτό είναι δεδομένο νομίζω. Κι αυτό το είπε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπαρξει μια κυβέρνηση η οποία θα προστατεύσει από την επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικογένεια.
Ξέρετε πόσο είναι αυτή τη στιγμή το απόθεμα του μνημονίου για να πληρωθούν φάρμακα; Είναι 2.880.000 ευρώ. Δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο φθάνουν τα φάρμακα. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβά φάρμακα, γιατί τους "κούρεψαν" με το στανιό από την Τράπεζα της Ελλάδος τα αποθεματικά τους που ήταν σε ομόλογα.
Τα φαρμακεία δεν μπορούν να δώσουν φάρμακα, γιατί δεν τους πληρώνουν και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αγοράσουν.
Έχουμε υποχρέωση λοιπόν σαν κόμματα να προστατεύσουμε τον πολίτη. Αυτή είναι η Συνταγματική υποχρέωση των πολιτικών.

Αν είναι να παλεύουν για την καρέκλα, να ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μαζί τους.
Μ. Αναγνωστάκης: Στις προηγούμενες εκλογές είχα ακούσει να αποκαλείτε δοσίλογους τους άλλους πολιτικούς. Δεν θεωρείτε ότι αυτή η έκφραση είναι λίγο βαριά;
Π. Καμμένος:Τι βαριά είναι η έκφραση αυτή; Οι ίδιοι πλέον ομολογούν ότι αυτά τα οποία υπέγραψαν είναι υποχρεώσεις οι οποίες οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό. Μας έλεγαν ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, θα μείνουμε στην Ευρώπη και θα λυθούν τα θέματα αν ακολουθήσουμε τις συνταγές της τρόικας. Έρχονται τώρα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κι ο κ. Σαμαράς κι ο κ. Βενιζέλος κι ουσιαστικά λένε ότι αυτά τα οποία υπέγραψαν ήταν εγκληματικά για τη χώρα.
Προχωράμε σε πτώχευση εντός Αγγλικού δικαίου. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αντί να αφοπλίζουν αυτή τη στιγμή την πατρίδα, πρέπει να την οπλίσουν και να καταλάβουν ότι πρέπει να πάμε ενωμένοι στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της ελληνικής οικογένειας.
Θα το κάνουμε όλοι μαζί θέλουν δε θέλουν, γιατί το απαιτεί ο ελληνικός λαός.

Σουηδία ...η απόλυτη νικήτρια της φετινής Eurovision!

Στη 17η θέση η Ελλάδα, στη 16η η Κύπρος -
Η Σουηδία, επιβεβαιώνοντας προβλέψεις και στοιχήματα, πήρε με άνεση την πρωτιά, με 113 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Ρωσία! Σερβία, Αζερμπαϊτζάν και Αλβανία συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Δυστυχώς, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν μπόρεσαν να μπουν ούτε στη δεκάδα! Η Ήβη Αδάμου και η Κύπρος περιορίστηκε στους 65 βαθμούς και την 16η θέση. 17η ακολούθησε η Ελευθερία Ελευθερίου και η Ελλάδα με ένα βαθμό διαφορά, 64.
H τελική κατάταξη των χωρών στον 57ο διαγωνισμό της Eurovision...

Το μυστικό του Βισμαρκ,έρχεται στο φως 71 χρόνια μετά τη βύθισή του!

Το Βίσμαρκ, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Γερμανίας, επιχείρησε να παραδοθεί στους Βρετανούς πριν τη βύθισή του! 71 χρόνια, από την επέτειο αυτού του γεγονότος,ένα βιβλίο με μαρτυρίες αποκαλύπτει αυτό το μυστικό,αποδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί αγνόησαν τα σχετικά σήματα του Γερμανικού πλοίου. Οι Times οι οποίοι αναδημοσιεύουν στοιχεία από το βιβλίο το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από μέλη του πληρώματος του HMS Rodney τα οποία λένε ότι είδαν τα σήματα της παράδοσης! Μια μαύρη σημαία, το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και σήματα Μορς.


Ο Tommy Byres, παρατηρητής βολής επί του σκάφους HMS Rodney ήταν “στοιχειωμένος” για το υπόλοιπο της ζωής του από το θάνατο 1.995 από τα 2.200 μελών του πληρώματος του Βίσμαρκ.
Σε μια συνέντευξη που καταγράφηκε πριν από το θάνατό του το 2004 ο Byers, που παρακολουθούσε με κιάλια, περιγράφει ότι είδε τα σχετικά σήματα:
«Το είπα στον αξιωματικό βολής, Πλωτάρχη Crawford κι εκείνος μου απάντησε:«Δεν θέλω να ξέρω για οποιοδήποτε σήμα τώρα».Στη συνέχεια είδα
τη μαύρη σημαία, που σήμαινε θέλουμε να διαπραγματεύομαι μαζί σας », αλλά ο Crawford δεν έδωσε πάλι σημασία. Τότε άρχισε να αναβοσβήνει ο προβολέας με τα σήματα Μορς,αλλά ο πλωτάρχης μου επέμενε: «Δεν θέλω να ξέρω. Μην αναφέρετε τίποτα περισσότερο ".
Ο γιος του Μπάιερς, Κέβιν, λέει ότι ο πατέρας του “ένοιωθε ένοχος που δεν είχε κάνει κάτι περισσότερο”.

Μια εβδομάδα πριν από τη βύθισή του το Βίσμαρκ είχε επιτεθεί και βυθίσει το HMS Hood, ένας από τα μεγαλύτερα θωρηκτά του Βασιλικού Ναυτικού. Η απώλεια του Hood οδήγησε τον Τσόρτσιλ να δώσει την περίφημη διαταγή «Βυθίστε το Βίσμαρκ", η οποία μπορεί να ήταν ο λόγος για τους αξιωματικούς του HMS Rodney να αρνηθούν να αναγνωρίσει τα σήματα παράδοσης.

Το Βίσμαρκ βυθίστηκε στις 10:39 π.μ. της 27ης Μαΐου. Το ναυάγιο του ανακαλύφθηκε σε βάθος 5.000 ποδών το 1989

Τα στηρίζουμε

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ΄Το ποίημα του ΓΚΥΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ]

Είσαι ένα βήμα πριν το χάος, μια και δεν ανταποκρίθηκες στις αγορές,
είσαι μακριά απ’ τη χώρα, που κάποτε σου δάνεισε το λίκνο.

Ό,τι με την ψυχή ζητούσες και νόμιζες πως είχες βρει
τώρα το εξοβελίζεις, για σκουπίδι το περνάς.

Ολόγυμνη σαν οφειλέτης διαπομπεύεται, υποφέρει η χώρα εκείνη
που έλεγες και ξανάλεγες πως χάρη της χρωστάς.

Στη φτώχια καταδικασμένος τόπος, τόπος που ο πλούτος του
στολίζει τώρα τα μουσεία: λάφυρα που φυλάς Εσύ.

Κείνοι που χίμηξαν με τα όπλα στη χώρα την ευλογημένη με νησιά
στολή φορούσαν κι είχαν τον Χέλντερλιν κρυμμένο στο γυλιό.

Καμιά ανοχή πια γι’ αυτή τη χώρα, κι ας ανεχόσουν κάποτε
σαν σύμμαχους στο σβέρκο της τους κολονέλους.

Χώρα που ζει πια δίχως δίκιο, με τη δύναμη αυτών που έχουν πάντα δίκιο
να της σφίγγει κάθε μέρα το ζωνάρι πιο σφιχτά.

Κι όμως απείθαρχη η Αντιγόνη μαυροφορεί – σ’ όλη τη χώρα
πενθοφορεί ο λαός της που κάποτε σε είχε φιλέψει, σε είχε δεχθεί.

Μα η κουστωδία του Κροίσου έχει στοιβάξει έξω απ’ τη χώρα,
στα δικά σου θησαυροφυλάκια, τα αστραφτερά μαλάματα.

Πιες, επιτέλους, πιες, αναβοούν των επιτρόπων οι χειροκροτητές,
μα ο Σωκράτης οργίλος σου γυρνά γεμάτο πίσω το ποτήρι.

Εν χορώ θα ρίξουν οι θεοί κατάρα σ’ ότι σου ανήκει,
μια κι είναι βούλησή σου τον Όλυμπό τους να πουλήσεις .

Ανούσια πια θα μαραζώσεις δίχως τη χώρα,
που το δικό της πνεύμα σε επινόησε, Ευρώπη.

(απόδοση στα ελληνικά: Σπύρος Μοσκόβου)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Λαγκάρντ απαντά στους Έλληνες μέσω fb



Τόσο μεγάλη φαίνεται πώς είναι η πίεση που δέχθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους οργισμένους Έλληνες...
οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους στο προφίλ της ώστε η Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να προβεί σε ανακοινώσεις! Η δήλωσή της έχει ως εξής:

As I have said many times before, I am very sympathetic to the Greek people and the challenges they are facing. That's why the IMF is supporting Greece in its endeavor to overcome the current crisis and return to the path of economic growth, jobs and stability. An important part of this effort is that everyone should carry their fair share of the burden, especially the most privileged and especially in terms of paying their taxes. That is the point I was emphasizing when I spoke to the Guardian newspaper as part of a broader interview some time ago.

Μετάφραση:

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, συμπονώ τον ελληνικό λαό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια να ξεπεράσει την παρούσα κρίση και να επανέλθει στο μονοπάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της εργασίας και της σταθερότητας.

Ένα πολύ σημαντικό μέρος της προσπάθειας που ο καθένας θα έπρεπε να σηκώσει, είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών, ιδιαιτέρως από τους προνομιούχους και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των φόρων. Σε αυτό το σημείο έδωσα έμφαση όταν μίλησα στη Guardian ως μέρος μιας ευρύτερης συνέντευξης που παραχώρησα πριν λίγο καιρό.

Εάν θέλετε να της απαντήσετε, μπείτε  εδώ

http://se-blepo.blogspot.com/2012/05/fb.html

Χαιρετισμός του κ.Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της Ν.Δ.

Φίλες και φίλοι,
  • Είναι ξεχωριστή για μένα η στιγμή αυτή. Σας ανοίγω την καρδιά μου και σας λέω πως νιώθω πολύ συγκινημένος γιατί σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ!
  • Όχι όλοι φυσικά. Λείπουν δυστυχώς τα αδέλφια μας. Δεν έχουν καταλάβει ότι στρώνουν το χαλί στο ΣΥΡΙΖΑ των δώδεκα προσωπείων, από του Μαοϊστές μέχρι τους αντιεξουσιαστές.
  • Λείπουν αυτοί που ρίχνουν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας ότι θα γίνουν αιτία να καταστραφεί η Ελλάδα, να καταστραφεί ο τόπος. Φαίνεται, ξεχνούν εύκολα…
  • Δυόμισι χρόνια πριν, στον ίδιο χώρο, κάναμε την αρχή: Από το βήμα αυτό στο συνέδριο του κόμματος πριν τις προεδρικές εκλογές, είχα τονίσει την ανάγκη για μια μεγάλη, πατριωτική, λαϊκή κεντροδεξιά, για μια παράταξη που πρέπει να ξαναμιλήσει με το λαό, να αλλάξει νοοτροπία. Η υποψηφιότητα μου άλλωστε αυτό αποσκοπούσε, να εκφραστεί ο απλός Νεοδημοκράτης, ο λαός της Νέας Δημοκρατίας.
  • Είχα ζητήσει τότε κλείνοντας, να χαμηλώσουν οι τόνοι και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ενότητα. Γι’ αυτό και κάλεσα σε εκείνη την ιστορική στιγμή συμβολικά στην εξέδρα τον Αντώνη και τη Ντόρα, να δώσουμε αδελφωμένοι τα χέρια και να προχωρήσουμε μαζί.
  • Σήμερα η μεγάλη αγκαλιά της Κεντροδεξιάς άνοιξε! Χωράει όμως κι άλλους, τους χωράει όλους!
  • Πρώτος εγώ, άφησα στην μπάντα την πίκρα, την αδικία, τον παραγκωνισμό, ξεκαθάρισα πως δεν είναι ώρα Πρόεδρε για μιζέριες.
  • Δεν χρειάζεται να πονέσει άλλο η παράταξη. Αρκετά πόνεσε.
  • Γιατί τώρα είναι η ώρα να συνθέσουμε Πρόεδρε, είναι ώρα να βάλουμε μπροστά την Πατρίδα μας, την Ιστορία μας, τα παιδιά μας, είναι η ώρα του «εμείς» και όχι του «εγώ»!
  • Γιατί είμαστε παιδιά της Νέας Δημοκρατίας, παιδιά της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς, είμαστε παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αδέλφια μου, μπαίνουμε στη μάχη!