Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μαύρη Δευτέρα για τις αγορές και το ευρώ - "Γκρεμίζεται" η ευρωζώνη - Φόβοι για κατάρρευση της Ισπανίας και της Ιταλίας


- Το ευρώ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών
- Οι φόβοι ότι θα ζητήσουν βοήθεια από την Ε.Ε. Ιταλία και Ισπανία γκρέμισαν τα χρηματιστήρια
- Τα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν στήσει χορό χρεοκοπίας για την Ελλάδα
- Οι "χλιαρές" διαψεύσεις από Κομισιόν και ΔΝΤ δεν μπορούν να καταπραϋνουν τις αγορές

Η άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου Θολού - Φιγαλείας εξαγριώνει τους κατοίκους της περιοχής

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται η επαρχιακή οδός Θολού - Νέας Φιγαλείας καθώς μετά από έναν "βαρύ" από καιρικές συνθήκες χειμώνα δεν έγινε καμία συντήρηση και η κατάσταση του σε μήκος 10χλμ είναι άθλια!
Όγκοι σαθρών υλικών από τα βουνά βρίσκονται στο δρόμο εδώ και 6 μήνες, στην περιοχή Ρεβελέικα ο δρόμος έχει καταρρεύσει και τον κρατούν "ζωντανό" με συνεχόμενες επιχωματώσεις.
Στην περιοχή Δυστύχημα ο δρόμος έχει κοπεί στα δύο και κατά μήκος όλου του οδοστρώματος υπάρχουν δεκάδες τεράστιες και βαθιές λακκούβες (φώτο).
Οι κάτοικοι της Φιγαλείας δηλώνουν και καταγγέλλουν ότι ενώ γνωρίζει τα προβλήματα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Νομαρχία Ηλείας αδιαφορούν πλήρως!

"Η κατάσταση έχει φθάσει στο αμήν"... δηλώνουν οι κάτοικοι στο "ΦΙΓΑΛΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ"... κάποιος πρέπει να επέμβει άμεσα θα υπάρξουν ατυχήματα? συμπληρώνουν.
Καθημερινά το δρόμο διασχίζουν εκατοντάδες κάτοικοι με τα οχήματα τους, τουρίστες με προορισμό το Ναό του Απόλλωνα και το ποτάμι της Νέδας, λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τουριστικά πούλμαν κα.
"Δεν γίνεται συνέχεια να κυκλοφορούν οι οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγουν τις λακκούβες, δεν γίνεται οι οδηγοί μετά από μία στροφή να "πέφτουν" πάνω σε τόνους σαθρών υλικών που παραμένουν στο δρόμο από τις κατολισθήσεις του χειμώνα, δεν γίνεται οι οδηγοί να ?σπάνε? τα οχήματα τους σε κάθε λακκούβα που θα πέφτουν!"... αναφέρουν στις διαμαρτυρίες τους οι κάτοικοι της περιοχής.

patrisnews.com

H τιμητική εκδήλωση για τους Φενεάτες Συγγραφείς στη Γκούρα


Το πρωί της Κυριακής, 15 Ιουλίου 2012,πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου Γκούρας Κορινθίας, μια πρωτότυπη τιμητική εκδήλωση για τους Φενεάτες Συγγραφείς. Διοργανωτές της ήταν η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» και το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ματθαίο Ανδρεάδη ο οποίος και προλόγισε. Παρόντες ήσαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση: ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρήστος Δήμας, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της ΜΗΚΩΝΗΣ κ. Γιώργος Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων κ.Αναστάσιος Λεονάρδος.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη από Φενεάτες συγγραφείς και συγγενείς τους, καθώς και από απλούς πολίτες, μεταξύ των οποίων ο εφημέριος της Γκούρας π. Γεώργιος Λαλιώτης, ο εφημέριος του Μεσινού π. Αναστάσιος Ξύδης, ο Αντιδήμαρχος Φενεού κ. Σπύρος Κουτρέτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βλάσης Καραδήμας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω και Κάτω Ταρσού, αρχιτέκτων και Πρόεδρος του Συλλόγου Κορινθίων Αρχιτεκτόνων κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και πολλοί άλλοι, που προσήλθαν να πληροφορηθούν για το βίο και τα πνευματικά έργα των επιφανών συμπατριωτών τους και να τους τιμήσουν.
Τις εργασίες διηύθυνε ο κ. Γιώργος Κωστούρος (Πολιτικός μηχανικός, Ταμίας της«Ε.Κ.Σ.»).
Oι εισηγητές: Γιάννης Δ. Μπάρζης, Γιάννης Γ. Λαλιώτης, Λίτσα Παπαγεωργίου, Σωτήρης Κοκκωνάκης, Αριστείδης Δουλαβέρας και Ελένη Καπαή-Καλπαξή, παρουσίασαν 37 Φενεάτες συγγραφείς αναφερόμενοι περιληπτικώς στα βιογραφικά τους στοιχεία,στην κοινωνική τους προσφορά και στο συγγραφικό τους έργο.

Έγινε έκκληση προς όλους να συμβάλουν με προσκόμιση στοιχείων εργοβιογραφίας για εκείνους/εκείνες που δεν αναφέρθηκαν από τους εισηγητές ή αναφέρθηκαν απλώς τα ονόματά τους, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι/όλες με πλήρη καταγραφή των στοιχείων τους στα Πρακτικά, τα οποία ευελπιστούμε σύντομα να εκδοθούν σε βιβλίο, ώστε να αποτελέσουν ευρετήριο όλων των Φενεατών συγγραφέων.


Parakato.gr

ΙΠΠΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ με τους ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012
ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ
ΤΗΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 27460 31233

Η ξεκαρδιστική, ιδιαιτέρως πολιτική, αλλά και δραματικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «ΙΠΠΗΣ», είναι η φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του το Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ.
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και με τον Πέτρο Φιλιππίδη (Aλλαντοπώλης) και τον Γιάννη Ζουγανέλη (Παφλαγόνας) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

THE LINGUISTIC LAB (ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ) Student group στο Συνοικισμό Ξυλοκάστρου

Σας ενημερώνουμε οτι από τη νέα σχολική χρονιά, θα λειτουργήσει παράρτημα του φροντιστηρίου στο Συνοικισμό Ξυλοκάστρου

Εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών για τη ΝΔ – Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο.

Την πρώτη της συνεδρίαση έπειτα από τις εκλογές θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμάται ότι θα δώσει ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του, με έμφαση σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενώ ακόμη φέρεται να είναι αποφασισμένος να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πως στόχο της κυβέρνησης είναι να πράξει τα απαραίτητα ώστε να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα με τους υπουργούς και την κυβέρνηση.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να εκλέξει και το νέο γραμματέα της, θέση για την οποία ως επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Θανάσης Μπούρας.
Όμως, οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ δεν τελειώνουν εκεί, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Συγγρού για την εκλογή του νέου γραμματέα που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Η ηγεσία της ΝΔ φέρεται να έχει προτίμηση στο πρόσωπο του συνδικαλιστή Φίλιππος Ταυρής ενώ επίσημα κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά.
eklogika.gr

ΔΝΤ και ΕΕ διαψεύδουν το Der Spiegel για την άρνηση να δοθεί επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα

  ΔΝΤ και ΕΕ διαψεύδουν το Der Spiegel για την άρνηση να δοθεί επιπλέον βοήθεια στην ΕλλάδαΣε διάψευση δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, προχώρησαν τόσο το ταμείο, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαρακτήρισαν ως «ανοησίες» τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ), αν και παράλληλα επισήμαναν ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δανεισμού.
Το μεσημέρι και επισήμως, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για την Ελλάδα, τόνισε:

«Το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσχέρειές της. Η αποστολή του ΔΝΤ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρχές της χώρας στις 24 Ιουλίου για το πώς θα επαναφέρει και πάλι στην ορθή πορεία το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται από την οικονομική βοήθεια του Ταμείου».
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με δηλώσεις του εκπροσώπου της Φρεντερίκ Βίνσεντ, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για υποτιθέμενα σχέδια του ΔΝΤ να σταματήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βίνσεντ δήλωσε προς το γαλλικό πρακτορείο ότι «δεν έχουμε καμία πληροφορία για τέτοιου είδους προθέσεις εκ μέρους του ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως η συνεισφορά του Ταμείου στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι σχετικά μικρή», είπε.

eklogika.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ .


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε τα εξής:   

«Οι κύριοι Στουρνάρας και Χατζηδάκης αγνοούν προκλητικά την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και μάλλον αισθάνονται ότι το ελληνικό κράτος ξεκινάει με αυτούς, αφού φαίνεται ότι ξέχασαν δεσμεύσεις του παρελθόντος. Ανακοίνωσαν  οικονομική στήριξη ύψους 1,44 δις ευρώ ως το τέλος του 2015 σε νέο ταμείο εγγύησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Πρώτον, ξεχνούν το τραγικό τέλος παλαιότερων δανείων με κρατική εγγύηση που κατέληξαν σαν χρέη του κράτους, αφού οι μισές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω ύφεσης.
Δεύτερον, είναι προκλητικοί όταν υπόσχονται νέα δάνεια σε νέες επιχειρήσεις απελπισμένων ιδιοκτητών, αγνοώντας τη διακοπή της κρατικής εγγύησης σε δάνεια πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που καταδικάζονται σε καταστροφή καθώς και σε επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.
Τρίτον, δεν πήραν  το ανάλογο μάθημα ότι δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν συνέρχονται με δανεικά όταν η οικονομία είναι σε πέμπτη χρονιά ύφεσης. Αντιγράφουν ακριβώς το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης και δυστυχώς θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα.»

Χρυσή Αυγή - Απάντηση σε Ρέσλερ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Οι Έλληνες δεν είναι γερμανοί, ούτε βιετναμέζοι και δεν δέχονται εκβιασμούς από κανέναν Ρέσλερ. Οι απειλές των τοκογλύφων και η καταστροφική πολιτική του μνημονίου δεν θα περάσουν.

Tα επεισόδια στην Χαλυβουργί​α
Η κυβέρνηση οφείλει να λύσει άμεσα τα προβλήματα των απεργών της χαλυβουργίας, ώστε να επιστρέψουν όλοι στην εργασία τους και το εργοστάσιο να ξεκινήσει εκ νέου να παράγει. Το πρόβλημα στην παρούσα φάση δεν είναι η απεργία, αλλά η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εδώ και δεκαετίες διαλύει με σύστημα την εθνική μας παραγωγή.

H πισίνα στις φυλακές Κορυδαλλού
Η τοποθέτηση πισίνας και μπάρμπεκιου στις φυλακές Κορυδαλλού συμβαδίζει ενδεχομένως με το διαρκές λαϊκό αίτημα για φυλάκιση όσων πολιτικών καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Ανάλογες παροχές κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή μετάβαση των εν λόγω προσώπων από τα τζακούζι και τα ακριβά προάστια, πίσω από τα σίδερα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Μάχες οπισθοφυλακών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για κάποια μάχη οπισθοφυλακών, την οποία επιμένει να δίνει το υπουργείο των Οικονομικών, όπου φαίνεται ότι έχει από καιρό αναπτυχθεί ένα σύστημα διαρροών και κυβερνήτιδας – επικοινωνιακά χρήσιμο σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, αλλά εξαιρετικά επιβλαβές όταν πρόκειται για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αυτό που γνωρίζω είναι πως κοντεύει εβδομάδα από τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, μετά το πέρας της οποίας έγιναν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, και η συζήτηση για τις «σιβυλλικές» δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, καλά κρατεί.

Αν και ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012 και δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα στη διετία 2013-2014, έχουμε στηθεί έξω από το Μαντείο των Δελφών, για να αποκρυπτογραφήσουμε τους χρησμούς της Πυθίας.

Τρεις αρχηγοί κομμάτων, που διαθέτουν βουλευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους διαθέτουν ψήφους στη Βουλή, κάθισαν κάτω, συζήτησαν, σχεδίασαν μια στρατηγική και αποφάνθηκαν πως πέρα από την τυπική διαδικασία της έκθεσης εκ μέρους της τρόικας, ξεκινά και η ουσιαστική πολιτική διαδικασία και συζήτηση – διαπραγμάτευση με τους εντολείς των προσώπων που θα συντάξουν την έκθεση.

Ποια είναι η πιο πλούσια Ελληνίδα βουλευτής;

Η πραγματική διαδρομή της από τη Βούλα ως τη Βουλή

Είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τη δημοσιότητα, συχνάζει στην Κερατέα και δεν μιλάει για τον εαυτό της. Ποια είναι, όμως, η πραγματική διαδρομή της από τη Βούλα ως τη Βουλή;
Είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τη δημοσιότητα, συχνάζει στην Κερατέα και δεν μιλάει για τον εαυτό της. Ποια είναι, όμως, η πραγματική διαδρομή της από τη Βούλα ως τη Βουλή; O λόγος για την 37χρονη Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο φωτογραφικός φακός στην ορκωμοσία της 28ης Ιουνίου, στη Βουλή – όπου παρουσιάστηκε φορώντας ένα απλό τζιν και μπαλαρίνες – τη συνέλαβε να υπερπηδά ένα έδρανο προκειμένου να φτάσει στη θέση της. Η πρώτη αυτή φωτογραφία, που εμφανίστηκε στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Εκλέχθηκε κάτω από τον Μάκη Βορίδη στην περιφέρεια Αττικής, με 11.079 σταυρούς – αφήνοντας πίσω της ιστορικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Πέτρος Δούκας. Παρ'ότι ήταν ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα της Βουλής, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τη δημοσιότητα όσο πιο θορυβώδεις συνάδελφοί της. Η εκλογή της αποτέλεσε έκπληξη, ακόμη και για τους έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές.

thebest.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ '' ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ '' ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ...

Αυτή την ώρα στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου βρίσκονται όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και ο γραμματέας του ΣΑΓΕ.
Να υποθέσουμε ότι αυτό αποτελεί...
σημάδι ότι επιτέλους ξεκινάνε οι ήδη καθυστερημένες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ;
Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι Ε.Δ είναι κυριολεκτικά στον '' αέρα '', αφού όλοι οι αξιωματικοί που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης, αναμένουν την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει τις κρίσεις και να πληροφορηθούν αν και πότε μετατίθενται.
FIMOTRO

Τι κρύβει η (ξαφνική) παραίτηση του βουλευτή της "Χρυσής Αυγής"...

Την παραίτηση από την βουλευτική του έδρα κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Σερρών με την Χρυσή Αυγή, Νικήτας Σιώης και τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στη συγκεκριμένη περιφέρεια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Αν και άνεργος τα τελευταία χρόνια, ο έως πρότινος βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Νικήτας Σιώης, επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας» για να παραιτηθεί από την θέση του, περίπου 1,5 μήνα μετά την εκλογή του. Ο ίδιος ωστόσο, έως και αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την απόφαση του, αν και ΜΜΕ των Σερρών κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχτηκε από τα κεντρικά του κόμματος, ώστε να ορκιστεί βουλευτής ο επιλαχών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρουν τα σερραϊκά ΜΜΕ, τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τα κεντρικά του κόμματος, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να είναι βουλευτής Σερρών, πρόσωπο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντα Νικήτα Σιώη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
Ποιος είναι ο παραιτηθείς βουλευτής
Άνεργος και πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 13 και 9 ετών ο Νικήτας. Σιώης κατάφερε να εκλεγεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Ήταν από τα πρώτα μέλη του κόμματος στην περιοχή των Σερρών ωστόσο ποτέ δεν περίμενε να περάσει την πύλη του Κοινοβουλίου, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα στο protothema.gr
«Αποφάσισα να πολιτευτώ με τη Χρυσή Αυγή γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Είμαστε λίγοι αυτοί που συνεχίζουμε να αγαπάμε τη χώρα μας. Εργαζόμουν σε μια κατασκευαστική εταιρία του νομού Σερρών και έμεινα άνεργος μέσα σε μια νύχτα επειδή ο εργοδότης μας αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας στην Βουλγαρία. Μας απέλυσε όλους και εφτά μήνες είμαι άνεργος. Και εγώ και η σύζυγός μου. Ζούμε κάνοντας μεροκάματα όπου βρούμε» είχε δηλώσει συγκεκριμένα, προφανώς πριν λάβει την απόφαση να παραιτηθεί, από το αξίωμα του.
Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αγάπη και ο ίδιος, υποστηρίζει φανατικά τον ΠΑΟΚ. Νιώθει μάλιστα ιδιαίτερα περήφανος που και τα δυο του παιδιά θα παίξουν φέτος στις Ακαδημίες την ομάδας. Μάλιστα παλαιότερα ήταν διαιτητής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ λατρεύει τις πτήσεις με ανεμόπτερο.
Αμέσως μετα το λύκειο έφυγε για σπουδές στον Καναδά. Εκεί φοίτησε σε σχολή μηχανικών υπολογιστών από όπου τελικά δεν αποφοίτησε. Στη συνέχεια εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Η ξενιτιά όμως δεν του «πήγαινε» και πολύ. Έπειτα από οχτώ χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα και στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους.

press-gr.blogspot.gr

Χειροπέδες στον ένα ληστή τηs ATE Δερβενίου

Ο 56χρονος μαζί με έναν Σκοπιανό συνεργό του είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή της Αρκαδίας και της ΚορινθίαςΟι αστυνομικοί σε έναν απλό έλεγχο στην εθνική Αθηνών-Πατρών εντόπισαν έναν οδηγό να συμπεριφέρεται κάπως περίεργα.
Αποφάσισαν έτσι να ελέγξουν το αυτοκίνητο και ... έβγαλαν λαβράκι.
Εντόπισαν ότι ο 56χρονος οπλοφορούσε, ενώ είχε και ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες στο αμάξι.
Λίγο αργότερα αποδείχθηκε πως ο 56χρονος ήταν ο δράστης τριών ληστειών σε τράπεζες και μια εναντίον ταχυδρόμου στο Δερβένι, το Λεβίδι και την Κερασίτσα Αρκαδίας
Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα και τον 33χρονο από τα Σκόπια με τον οποίο θεωρούν ότι ο 56χρονος διέπραττε τις ληστείες.


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ένοπλες ληστείες, σε υποκαταστήματα τράπεζας στο Δερβένι Κορινθίας και στα ΕΛ.ΤΑ Λεβιδίου Αρκαδίας.
Συνελήφθη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, προχθές (21-07-2012) το απόγευμα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ένας (1) 56χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, ενώ επιπλέον κατείχε παράνομα ένα όπλο και φυσίγγια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο ανωτέρω είχε διαπράξει τις παρακάτω ένοπλες ληστείες:
  • Την 19-07-2012 το πρωί, στο Δερβένι Κορινθίας, μαζί με έναν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο FYROM , για τον οποίο επιπλέον εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτού Πειραιά και αναζητείται, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.
  • Την 15-09-2011 το πρωί, στο Λεβίδι Αρκαδίας, μαζί με ακόμα τουλάχιστον ένα άτομο, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. (Σχετικό το από 15-09-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
Σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσαν τα παρακάτω καταδιωκτικά έγγραφα:
  • Ένταλμα Σύλληψης κας Ανακρίτριας Κορίνθου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για αρπαγή.
  • Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Τρίπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράνομη οπλοφορία, κατά συναυτουργία, για την υπόθεση ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, την 1-2-2012 στην Κερασίτσα Αρκαδίας (Σχετικό το από 20-05-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας.)
  • Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου για αρπαγή και σύσταση και συμμορία.
  • Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών , με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, διότι παραβίασε περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν το έτος 2009, κατά την αποφυλάκισή του από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών, όπου κρατούταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ληστείες, κατοχή όπλου και κλοπές.











Στην κατοχή του 56χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) πιστόλι, δεκατέσσερα (14) φυσίγγια, ένα (1) ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των -2.460- ευρώ.
Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των άλλων συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

16 χρόνια χωρίς την Αλίκη

23 Ιουλίου 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ταξιδεύει προς την αιωνιότητα και τα κανάλια ετοιμάζουν τον δικό τους φόρο τιμής...

Tα κανάλια είχαν ως πρώτη είδηση, το συνταρακτικό νέο του θανάτου της Αλίκης. Τα αφιερώματα έπεφταν βροχή και η κηδεία της μεγάλης σταρ -δυστυχώς- μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση και με κοντινά πλάνα που ξεπερνούσαν τα όρια...
Δείτε το αφιέρωμα του ΑΝΤ1 στην Αλίκη Βουγιουκλάκη 


To χρονικό της αρρώστιας και του θανάτου της...

Πέθανε ο Απόστολος Παπουτσάκης

Στο πένθος βύθισε τον Εργοτέλη και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης και πρώην πρόεδρος της Super League άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας. Το περασμένο Σάββατο υπέστη ανακοπή και από τότε νοσηλευόταν στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Αφού διέφυγε τον κίνδυνο νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο του Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ.
Τις τελευταίες ώρες ήταν διασωληνωμένος και σε καταστολή.
Δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στο Ερρίκος Ντυνάν για να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Τη θλίψη τους για το χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη εξέφρασαν τα μέλη του ΔΣ της διοργανώτρια αρχής του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"O αν. πρόεδρος της Super League κ. Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του τέως προέδρου της Super League και προέδρου της ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις Απόστολου Παπουτσάκη και απευθύνουν στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Η απώλεια του Απόστολου Παπουτσάκη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους. Ο αν. πρόεδρος της Super League θα παραστεί αύριο στην κηδεία του εκλιπόντος και θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του."

“Άρωμα” Ευρώπης στο Μαξίμου…

Σε μια εποχή κατά την οποία το μέλλον της Ελλάδας περνά αναπόφευκτα μέσα από τις σχέσεις της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Αντώνης Σαμαράς μπολιάζει με… άρωμα Ευρώπης το Μέγαρο Μαξίμου.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του γραφείου του, στην κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργικότητας αλλά και της συσχέτισης με τις απαιτήσεις των καιρών, ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να δημιουργήσει Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο στρατηγείο της κυβέρνησης.
Την ευθύνη του συγκεκριμένου Γραφείου, το οποίο θα αναλάβει τη διασύνδεση της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες, αναμένεται να έχει ο Σταύρος Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, με εξαιρετικές προσβάσεις στις Βρυξέλλες.
Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι στέλεχος το οποίο αναδείχτηκε εσωκομματικά στη Νέα Δημοκρατία επί ημερών Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε ωστόσο πολύ κοντά και στον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου εξελίχτηκε σε στενό συνεργάτη.

statesmen.gr

Το βαθύ σκοτάδι και η ελπίδα…

Ήταν 23 Ιουλίου του 1974, όταν υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας, η χούντα των Αθηνών κατέρρεε. Σε κοινή σύσκεψη στρατιωτικών και πολιτικών αποφασιζόταν να κληθεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ίσως στην πιο κρίσιμη εθνική συγκυρία. Το μέλλον θα έδειχνε ότι ο Εθνάρχης είχε το ανεπανάληπτο ηγετικό εκτόπισμα, και το πείσμα που απαιτούσαν οι στιγμές, για να φτιάξει κράτος από ερείπια. Μια διδαχή της Ιστορίας, που αντανακλά και στη σημερινή εποχή. Δείχνοντας ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο, αρκεί φυσικά να υπάρχει η απαραίτητη βούληση. Θυμίζοντας ακόμη, ότι πριν από την ελπίδα υπάρχει το βαθύ σκοτάδι. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα, με την Ελλάδα της κρίσης.

statesmen.gr

Πότε τελειώνει η Μεταπολίτευση

Β.Μπαλάφας
Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 21 Ιουλίου 2012, σελίδα 7 :


Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω πολλά άρθρα σχετικά με το περίφημο τέλος της Μεταπολίτευσης. Άλλοι λένε ότι έρχεται, άλλοι γράφουν ότι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του τέλους, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχει συντελεστεί ήδη. Τα περισσότερα άρθρα συγκλίνουν στο να καταδικάζουν τη Μεταπολίτευση για όσα μας συμβαίνουν σήμερα, για τα τρέχοντα πολιτικοοικονομικά αδιέξοδα και αρκετά τείνουν στο να τη μηδενίζουν και να την ισοπεδώνουν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 8.570.000,00

Ειδικότερα,

1. «ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 4 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ “ΣΠΑΡΤΗ - ΠΛΑΤΑΝΑ - ΣΚΟΥΡΑ”» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  7.820.000,00
 
Αντικείμενο της πράξης είναι η μελέτη και η κατασκευή της συνδετήριας οδού της πόλεως Σπάρτης με την παρακαμπτήρια οδό Σπάρτης – Σκούρας – Πυρί.

Ειδικότερα πρόκειται για την σύνδεση της Σπάρτης με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα. Η αρχή της σύνδεσης πραγματοποιείται εντός της πόλης της Σπάρτης στο ύψος της Λεωφόρου Λυκούργου, η οποία αποτελεί μία εκ των κεντρικών οδών αυτής. Η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι ενταγμένη και στο Γ.Π.Σ. της πόλης της Σπάρτης. Η μελετώμενη οδός έχει ενταχθεί στην κατηγορία ΑΙΙΙ. Η προταθείσα προς εφαρμογή τυπική διατομή σύμφωνα με τις εγκυκλίους 41/2006 και 14/2007 της ΔΜΕΟ/α του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η β2σ. Το συνολικό μήκος της οδού σύνδεσης εκτιμάται περίπου στο 1,5 χλμ. και βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου σε πεδινό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα διατρέχει την πεδινή ζώνη της κοιλάδας του ποταμού Ευρώτα. Το υπό μελέτη οδικό τμήμα περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό έργο, το οποίο είναι η γεφύρωση του ποταμού Ευρώτα συνολικού ανοίγματος 200 μ. περίπου. Για τη σύνδεση των ιδιοκτησιών εκατέρωθεν της παραλλαγής στα τεχνικά έργα συμπεριλαμβάνεται και μια κάτω διάβαση αγροτικής οδού. Επίσης, στο οδικό έργο εκτός της κύριας χάραξης περιλαμβάνεται και παράπλευρο οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 1,50 χλμ. Κατά μήκος της οδού προβλέπονται μια σειρά μικρών εγκάρσιων τεχνικών έργων (οχετών). Ο εκτιμώμενος αριθμός αυτών ανέρχεται σε πέντε διαστάσεων 3,00x3,00, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις όπου η υδραυλική θεώρηση της περιοχής θα αναδείξει την ανάγκη αντικατάστασης τους με οχετούς μεγαλύτερων διαστάσεων, προκειμένου να παροχετευθούν με επάρκεια τα όμβρια. Επίσης προβλέπεται η μελέτη ενός τρισκελούς ισόπεδου κόμβου στην περιοχή σύνδεσης του μελετώμενου οδικού τμήματος με τον οδικό άξονα Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο


2. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Δ.Δ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  750.000,00

Αντικείμενο της πράξης είναι οι εργασίες αντιστήριξης, ασφαλτόστρωσης και διεύρυνσης της παραλιακής οδού η οποία αποτελεί την μοναδική σύνδεση μεταξύ των οικισμών Παραλίας και Μητρόπολης Κυπαρισσίου του Δήμου Μονεμβασιάς, Λακωνίας. Η περιοχή επέμβασης εκτείνεται σε μήκος περίπου 525 m και πλάτους 5.50 έως 6.00 m. Το έργο χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητες υποπεριοχές, την «Α» και την «Γ», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που δόθηκε κατά την γεωλογική αναγνώριση στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής πασσαλότοιχου και απλού τοίχου αντιστήριξης αντίστοιχα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και βελτίωσης βατότητας του υφιστάμενου οδοστρώματος.

Ελλάδα: χωρίς ευρώ, αλλά και χωρίς εθνικό νόμισμα!

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Κάποιοι λένε ότι είναι η γνωστή τακτική εκφοβισμού, τύπου Δαμανάκη, για να καταπιούν οι Έλληνες τα μέτρα-δηλητήριο που θα τους σκοτώσουν, φοβούμενοι μια μεγάλη οικονομική ταραχή που μπορεί να επιφέρει μια αλλαγή νομίσματος τόσο βίαια.
Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και οι “εταίροι” μας, που έτσι κι αλλιώς αποφασίζουν για μας -φρόντισε ο ΓΑΠ γι’αυτό-, σκέφτονται να μας αποβάλλουν από το ευρώ και μαζί μ’ εμάς και άλλες χώρες της περιφέρειας.

Διήμερο δρώμενων στη Βυτίνα

Ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές δραστηριότητες, δημιουργία, κέφι, φαντασία, μουσική, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής διοργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας εκδηλώσεων 2012, στις 27 και 28 Ιουλίου, στη Βυτίνα των Μύθων και των Ήχων.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, θα προσεγγιστεί ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μέσω αξέχαστων ερμηνειών ηθοποιών σε ξεκαρδιστικές σκηνές αλλά και γνωριμία με νέους δημιουργούς από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας μέσα στην ατμόσφαιρα θερινού σινεμά. Θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του 34ου Φεστιβάλ, ταινίες που προδιαγράφουν ένα αισιόδοξο μέλλον για τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Το Σάββατο 28 Ιουλίου, νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί περπάτημα σε μονοπάτια του καταπράσινου Μαινάλου.
Το βραδάκι, μια μπάντα από φοιτητές του πανεπιστημίου της Πάτρας, οι Minor Project, στο δασάκι της Βυτίνας υπόσχονται μία μαγευτική συναυλία, σε ένα πρόγραμμα με φρέσκους Ελληνικούς και Εγγλέζικους στίχους και επιρροές από το Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τους Raining Pleasure και με την ολοκλήρωση της συναυλίας θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας:
α) έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Καρώνη με τίτλο «Παραμυθιών σχόλια». Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα που έκανε για την εικονογράφηση των παραμυθιών «Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο...» του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου και «Ο Ασχημάνθρωπος» της Μαίρης Σιδηρά
β) έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Γυφτάκη και
γ) έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Μέγα.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Απαγόρευση αλιείας εντός του λιμένα του Αιγίου

Ο Λιμενάρχης Αιγίου Υποπ/ρχος Λ.Σ. Νικόλαος Παπαδημητρίου, έχοντας υπόψη: α) Το άρθρο 231 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα ΑΙΠΟΥ (ΦΕΚ 321Β/78) και β) Την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Αιγίου, αποφασίζει την απαγόρευση κάθε αλιευτικής δραστηριότητας με οποιοδήποτε αλιευτικό μέσο-εργαλείο σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων έξωθεν της νοητής γραμμής που οριοθετεί την περιοχή λιμένα Αιγίου με τα ακόλουθα στίγματα από άκρη εισόδου λιμενίσκου Αγίου Νικολάου Αιγίου (ΙΝΟΑ) (Φ=38° 15' 28,2"Β / λ= 022° 05' 37,2"Α) έως άκρη εισόδου λιμενίσκου Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αιγίου στην Μυρτιά Αιγίου (ΝΟΑ) (Φ= 38° 15' 39,2"Β / λ=Ό22° 05' 30,9"Α).
Οι παραβάτες της παρούσας υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261Α) «περί Κ.Δ.Ν.Δ.» όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.

Τα Νέα της Αιγιάλειας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Ο Δήμος Ναυπακτίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του, από 1η Αυγούστου 2012, θέτει σε λειτουργία τη νέα Υπηρεσία του Δήμου «Γραφείο του Δημότη», με τη χρήση του 5ψήφιου αριθμού κλήσης 15199.
Στην υπηρεσία αυτή μπορούν να καλούν με αστική χρέωση όλοι οι δημότες μας και να γνωστοποιούν στο Γραφείο του Δημότη οποιοδήποτε αίτημά τους χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση (λάμπες, λακκούβες, σκουπίδια κλπ).
Το Γραφείο του Δημότη θα είναι στο εξής ο μοναδικός δέκτης τέτοιων τηλεφωνικών αιτημάτων.
Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα έχει τη μορφή:
Τηλεφωνική λήψη του Αιτήματος από το Γραφείο του Δημότη.
Προώθηση του Αιτήματος στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου.
Απάντηση/Ενημέρωση του Δημότη για τη διεκπεραίωση ή την πορεία εξέλιξης του Αιτήματός του.
Στην τηλεφωνική γραμμή 15199 απαντά η Αριάδνη Μακρυλιωτάκη
 
astronafpaktos-news.blogspot.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΄΄ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ΄΄

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Ασματικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Βραχάτι
ώρα 21:15 Περιφορά της Εικόνας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής

Μετά το πέρας της περιφοράς της Εικόνας, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄.
Στη συνέχεια γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Συλλόγου και λαϊκό πρόγραμμα με το Δημήτρη Λιούντρη και την ορχήστρα του.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ώρα: 7:30 – 10:30, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Θέατρο σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου - «Ο καραγκιόζης ψαράς» - Ξυλόκαστρο

karagiozis.psaras
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, παράσταση καραγκιόζη από το Θέατρο σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου με το έργο: «Ο καραγκιόζης ψαράς».
Είσοδος 5 €
Λίγα λόγια για το έργο
«Ο Καραγκιόζης Ψαράς»: Ο Χατζηαβάτης πείθει τον φίλο του τον Καραγκιόζη να του μάθει να ψαρεύει και να παρακαλέσουν τον Βεζύρη να τους δώσει την επαγγελματική άδεια ψαρέματος. Ο Βεζύρης τους παραχωρεί την άδεια, ο Καραγκιόζης μαζί μεν Χατζηαβάτη παίρνουν τα κατάλληλα σύνεργα και τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκινούν για την περιοχή του Φάρου όπου είναι καλός ψαρότοπος. Εκεί όμως θα δουν θάλασσα βρόμικη και τα ψάρια λιγοστά αλλά και τη Βεζυροπούλα να κάνει τη συνηθισμένη της βαρκάδα. Μια ξαφνική κακοκαιρία θ’ αλλάξει την τύχη του Καραγκιόζη... Ο λαϊκός μας ήρωας περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους διασκεδάσει με τα αστεία του.

Ετήσια χορευτική βραδιά του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έκφραση»

paradosiakoi.xoroiΤην Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, Ετήσια χορευτική βραδιά του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έκφραση».
Είσοδος 5 €.

6ο Ράλλυ Κορινθιακού

6o.rally.00
Το Ράλλυ Κορινθιακού που διοργανώνεται για 6η φορά, θα ανοίξει φέτος πανιά στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου, προσφέροντας μια εβδομάδα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας και θαλασσινής περιπέτειας στους συμμετέχοντες.
Ο στόλος που για φέτος αναμένεται πολυάριθμος θα ξεκινήσει από την Κόρινθο και θα επισκεφτεί διαδοχικά το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, τα Αντίκυρα, το Γαλαξίδι και το Αίγιο. Οι διαδρομές θα είναι σύντομες, ώστε να υπάρχει χρόνος για ξεκούραση των πληρωμάτων, μιας και το Ράλλυ μας διεξάγεται ημερολογιακά μετά το Ράλλυ Αιγαίου και πριν το Ράλλυ Ιονίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα σκάφη και τα πληρώματα να «γράψουν» εύκολα μίλια στο δρόμο τους από το Σαρωνικό προς το Ιόνιο.
Σε κάθε λιμάνι η τοπική κοινωνία με τη φιλοξενία και τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα δώσει μια ιδιαίτερη νότα που υπόσχεται να αφήσει ικανοποιημένους τους συμμετέχοντες.
Χορηγοί του 6ου Ράλλυ Κορινθιακού είναι οι: SIKYON COAST HOTEL & RESORT, ΙΣΘΜΟΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ Α.Ε., Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ, Ν&Ι ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ Ο.Ε., ΚΟΥΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕυρωΠτηνοτροφική – Χ.Β. ΤΣΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., SARADAKOS - K & M MODA S.A.
Το 6ο Ράλλυ Κορινθιακού διοργανώνεται από τους Ναυτικούς Ομίλους, Ν.Ο. Άσσου, Ν.Ο. Κιάτου, Ν.Ο. Ξυλοκάστρου, Ν.Ο. Γαλαξιδίου, Ι.Ν.Ο. Αιγίου υπό την αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου, Τοπικής κοινότητας Αντίκυρας, Τοπικής κοινότητας Γαλαξιδίου και Δήμου Αιγίου.
Χορηγός επικοινωνίας θα είναι οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ.
6o.rally

Δημοτικός Κινηματογράφος Δερβενίου "Το διάλειμμα" - Πρόγραμμα Ταινιών 22/7 - 27/7

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.
Εβδομάδα από 23/7 – 27/7/2012
Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ.



«Μάνα, Μητέρα, Μαμά» σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη, απόψε στο Δερβένι

mana.mitera.mama
Απόψε στις 9:00 το βράδυ στο Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου, η Θεατρική ομάδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παρουσιάσει το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα, Μητέρα, Μαμά» σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη. Είσοδος Ελεύθερη.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΑ…



Oι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου

Οι αρμόδιοι Φορείς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ τις μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδία τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου και στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου τηλ. 27433-60255 Ράλλη Αντωνία και 27433-60228 Δεκούσης Γεώργιος, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεών τους για το σχολικό έτος 2012-2013, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.