Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Super League 2: Η κλήρωση του πρωταθλήματος – Πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου

 Super League 2: Η κλήρωση του πρωταθλήματος – Πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου 

Στις 17 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2. Μέχρι και την τελευταία στιγμή έλαβαν χώρα διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιτελείς των συλλόγων της Super League 2, αναφορικά με την σύνθεση των δύο ομίλων και την διεξαγωγή της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος. Εν τέλει, αποφασίστηκε, κατόπιν ψηφοφορίας, να μείνουν εκτός διαδικασίας η Καβάλα, η Δόξα Δράμας και ο Ασπρόπυργος, παρόλο που είχαν λάβει έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι δύο όμιλοι, Νότιος και Βόρειος, αποτελούνται από 16 ομάδες έκαστος, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Η σύνθεση των ομίλων: 

Α Όμιλος (Βορράς): ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Ηρακλής, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός Β’, ΠΑΟΚ Β’, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Τρίκαλα.

Β’ Ομιλος (Νότος): ΑΕΚ Β’, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτης, Διαγόρας Ρόδου, Επισκοπή, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Καραϊσκάκης Άρτας, Κηφισιά, Λεβαδειακός, ΟΦ Ιεράπετρας, Παναθηναϊκός Β’, Ρόδος, Χανιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Το πρώτο βήμα της συμμετοχής μας στο ΣΒΑΚ είναι εδώ! Η γνώμη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική! Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο

Το πρώτο βήμα της συμμετοχής μας στο ΣΒΑΚ είναι εδώ! Η γνώμη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική! Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο 

Η ομάδα εργασίας που θα δημιουργήσει μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας για το Δήμο μας, προσκαλεί όλους τους κατοίκους, επαγγελματίες, φορείς —ανεξαρτήτως ηλικίας— να συμπληρώσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο.
Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει ως στόχο να καταγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά (ανάγκες, συνήθειες, επιλογές, προβλήματα, δυνατότητες και ευκαιρίες) της καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων και επαγγελματιών εντός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Επίσης, μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο σας δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης απόψεων και ιδεών σχετικά με τα παρεχόμενα μέσα και

Πέντε απαντήσεις στους Δήμους από το Πράσινο Ταμείο για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

  

Το Πράσινο Ταμείο δημοσίευσε Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την Β’ Πρόσκληση  του Προγράμματος « Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων » (ΣΦΗΟ) από τους Δήμους.

Πρόκειται για τις εξής:

 

Ερώτημα 1

Σε ΦΕΚ νέα Προκήρυξη 120 ΜΟΝΙΜΩΝ Διορισμών – Αιτήσεις έως 8 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 5η Οκτωβρίου η νέα Προκήρυξη 8Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 120 συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά, καθώς και στον ΟΑΕΔ., σύμφωνα με το αρ.28 του ν.4765/2021.

 

Συγκεκριμένα η Προκήρυξη αφορά:

Γ.Ψυχογιός: Διπλός εμπαιγμός και απαξίωση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά.

 https://www.loutrakiblog.gr/wp-content/uploads/2019/07/georgepsuxogios.jpg

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 05/10/2021

«Δύο χρόνια από τη ψήφιση του νόμου Βρούτση και τις συνεχείς δηλώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για αναδρομικά στους συνταξιούχους,  ο e-ΕΦΚΑ καταβάλει  αναδρομικά «ψίχουλα» μόνο σε 133.692 συνταξιούχους, δηλαδή στο 8% των παλαιών συνταξιούχων.

Πύργος: Νεκρός σε τροχαίο ο γνωστός οφθαλμίατρος και πρώην Πρόεδρος του Πανηλειακού Αλέξης Κόρδας

  

Σοκ και θλίψη στην κοινωνία της Ηλείας προκαλεί η είδηση του θανάτου, του γνωστού οφθαλμίατρου, Αλέξη Κόρδα, σε ηλικία 67 ετών. Ο καταξιωμένος γιατρός, έχασε την ζωή του σε ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Κατσικάρι του δήμου Πύργου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, για τις συνθήκες του τροχαίου, όχημα του δήμου Πύργου, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες, παραβίασε STOP, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ταξί, στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Κόρδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. 

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης – Πού και με τι ένταση «θα χτυπήσει»

 Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης – Πού και με τι ένταση «θα χτυπήσει» 

Η κακοκαιρία «Αθηνά» θα χτυπήσει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης (6/10) γι’ αυτό και η ΕΜΥ εξέδωσε και σχετικό Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» είναι η πρώτη που «βαφτίζεται» από την ΕΜΥ, κάτι που έως τώρα έκανε το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), στο πλαίσιο της νέας τριμερούς επίσημης

Φωτιά σε κτίριο τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας

 Φωτιά σε κτίριο τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 της Τετάρτης (6/10) σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σταδίου 40.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο κτίριο που στεγάζεται τράπεζα, στη συμβολή Σταδίου και Πεσμματζόγλου, υπάρχουν καπνοί που έρχονται από υπόγειο του κτιρίου ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά συνδέεται με βλάβη στο μετασχηματιστή.

Επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 145 νέα κρούσματα σήμερα ( 17 στην Κορινθία - 38 στην Μεσσηνία - 46 στην Αχαΐα.)

 

Μείωση ,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, ( -20), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 145 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα & Μεσσηνία) παρουσιάζουν σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες.  

  Συγκεκριμένα:

Ενενήντα  (90) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 17  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 38 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 35 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (26), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (1).

Επίσης άλλα 55 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (46) και Ηλείας (11).   

Σήμερα 6 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 145 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 48.030  (23.252) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη  6 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (46),  Μεσσηνίας  (38) ,  Κορινθίας (17), Ηλείας (11), Αργολίδας (26), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (1)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                19.320

Π.Ε. Κορινθίας             7.394

Π.Ε. Μεσσηνίας           6.051

Π.Ε. Ηλείας                  5.770

Π.Ε. Αργολίδας           4.373

Π.Ε. Αρκαδίας             3.412

Π.Ε. Λακωνίας            2.295