Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μεγ. Πέμπτη 17/4: Θεία Λειτουργία εις Ι. Μετόχιον Αγ. Γερασίμου, Ι. Μονής Προφ. Ηλιού Ζαχόλης στα Μεντουριάνικα υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

 


 






f










d









Μεγ. Πέμπτη 17/4: Θεία Λειτουργία εις Ι. Μετόχιον Αγ. Γερασίμου, Ι. Μονής Προφ. Ηλιού Ζαχόλης στα Μεντουριάνικα υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ

Καλή Ανάσταση - Χρόνια Πολλά

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" (VIDEO)!

Εμφάνιση Επιτάφιος στην Αιγείρα.jpg 
Ένα έθιμο στην Αιγείρα, που "κρατά" απο το 2004, θα πραγματοποιηθεί καί απόψε Μεγάλη Πέμπτη εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας.

Την ώρα που ο πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος Αιγείρας π. Χαράλαμπος Καρούζος βγάλει τον Εσταυρωμένο Χριστό, θα κλείσουν όλα τα φώτα του ναού και η Φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά απο το γυναικωνίτη το πένθιμο εμβατήριο "Marcia Funebre" , του Σωτήρη Κρητικού!

Ένα έθιμο, που καλά "κρατά" κάθε Μεγάλη Πέμπτη στην Αιγείρα!

Εγκώμια Μ. Παρασκευής από τη βυζαντινή χωροδία του Ηλία Γιουρούκου

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...


Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν Σου τα πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».
Η Σταύρωση είναι το κατ’ εξοχήν γεγονός που σηματοδοτεί την ουσία και την πεμπτουσία της ζωής μέσα στην Ιστορία.
Ο Σταυρός μπαίνει στο κέντρο της ζωής γιατί καταργεί τον θάνατο. Νοηματοδοτεί όλα όσα τοποθετούνται στην προοπτική του. Θεός και άνθρωπος ενωμένοι σταυρώθηκαν. Ο μη γνήσιος άνθρωπος σταύρωσε τον γνήσιο στην ουσία του άνθρωπο, τον Θεάνθρωπο.  Και από τη θυσιαζόμενη αγάπη στο Σταυρό ξεχύθηκε η φωτοχυσία της Ανάστασης.

Η απόφαση της καταδίκης του Ιησού Χριστού

Εμφάνιση Εικ.1.jpg
 Παρουσίαση: Απόστολος Παπαφωτίου

Το έγγραφο της απόφασης της καταδίκης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ.Χ. τελείως άγνωστο, οπότε βρέθηκε στην πόλη L'Aquila της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθεί η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτέρνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Ποντίου Πιλάτου). Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου. Μεταφράστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643:

Ζάχολη Κορινθίας "Πλάνα από ένα ιστορικό και πανέμορφο χωριό"




Ζάχολη - Εβροστίνα
Αφήνοντας πίσω το Δερβένι, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια βόλτα προς το χωριό Εβροστίνα ή Ζάχολη,που κρατά ακόμη πολλά στοιχεία της παλιάς μορφής του χωριού, με τις βρύσες, τα αλώνια και τα ξωκλήσια, όπου συγκεντρώνεται ο κόσμος τα καλοκαίρια, γλεντώντας στα παραδοσιακά πανηγύρια. Μετά από μία διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και σε πευκοδάσος εμφανίζεται το οροπέδιο της Ευρωστίνης ή Ζάχολης, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός. Από τα δύο βουνά που δεσπόζουν πάνω από το χωριό, το Μαύρο Όρος ή Μαυριόρος και την Ευρωστίνα, το πρώτο έχει άμεση μυθολογική σχέση με τη Ζήρεια, μια και στο Μαυριόρος κατασκευάστηκε η πρώτη λύρα του κόσμου από τον Ερμή, μόλις αυτός γεννήθηκε.
Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι μαγευτική, αλλά και μία περιπλάνηση στο ρέμα των Μύλων - μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια, ή στο οροπέδιο της Ζάχολης με το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης, προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ηρεμίας και απόλαυσης. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεφτά τρούλους, τις παραδοσιακές βρύσες και τα επτά κυπαρίσσια που στολίζουν την αυλή του. Μια μαρμάρινη ομορφοσκαλισμένη πινακίδα στον περίβολο του ναού αποκαλύπτει στον επισκέπτη την ιστορία των 7 κυπαρισσιών, που εντοπίζεται στα χρόνια λίγο πριν την Επανάσταση του '21.
Οι πρόσφατα αναπαλαιωμένες εκκλησίες της Παναγίας των Καταφυγίων και της Αγίας Παρασκευής, βυζαντινού ρυθμού, με το εξαιρετικής τέχνης λιθόχτιστο καμπαναριό, εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική δομή τους. Η Ευρωστίνη είναι μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε φυσιολάτρη, για κάθε ρομαντικό οδοιπόρο. Ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει προς Χελυδόρι ή προς Σαραντάπηχο.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΜΕΝΟ

Έως τις 30 Απριλίου οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

fpa_3Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν περιθώριο έως τις 30 Απριλίου για να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η περιοδική δήλωση υποβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση.
Ως φορολογική περίοδος ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας για τους υποκείμενους στο φόρο που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και το ελληνικό δημόσιο και το ημερολογιακό τρίμηνο για του υποκείμενους που τηρούν απλογραφικά βιβλία ή δεν είναι υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων.

Αποχώρησε ο Δήμου από το «Ποτάμι» με αιχμές για Θεοδωράκη

dimoy
Τα όσα υποστήριξε ο Νίκος Δήμου για το Άγιο Φως προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και τον οδήγησαν εκτός του «Ποταμιού», στέλνοντας, όπως γράφει στο προσωπικό του  blog, επιστολή παραίτησης χωρίς να πάρει απάντηση από τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Αναλυτικά έγραψε ο Νίκος Δήμου:
« Σύντομη πολιτική σταδιοδρομία…
Έγραφα την πρώτη Απριλίου στο protagon.gr:
Τι γίνεται όταν ένας ανένταχτος διανοούμενος, που δρα και μιλάει δημόσια επί δεκαετίες, έχει διαμορφώσει δικό του αξιακό σύστημα, τρόπο σκέψης, γραφής και μία ξεκάθαρη ταυτότητα, ενταχθεί σε ένα νέο κόμμα που τώρα διαμορφώνει το δικό του προφίλ; Το κόμμα αυτό θέλει να είναι δημοκρατικό και ανοιχτό, όμως από την άλλη μεριά, μπορεί να το ταυτίσουν με τις απόψεις του νέου μέλους του – οι οποίες δεν είναι αναγκαστικά οι δικές του – π. χ. του αρχηγού, ή της πλειοψηφίας των μελών.
Πάλι, ο διανοούμενος, από τη στιγμή που συντάσσεται με κόμμα, γίνεται στόχος των αντιπάλων παρατάξεων. Αυτά που έλεγε παλιά χωρίς συνέπειες, τώρα μετράνε τριπλά. Και δύσκολα μπορεί να αλλάξει απόψεις αντιφάσκοντας προς τον παλιό εαυτό του. Αν πάλι πάψει εντελώς να τοποθετείται, ή επιλέγει μόνο ανώδυνα θέματα, θα φανεί παράξενο. Άλλωστε είναι χρήσιμος κυρίως όταν εκφράζεται στα ουσιώδη και παίρνει θέση.
(Ο διανοούμενος και το κόμμα, 1.4.14).
Δεν πέρασαν ούτε δεκαπέντε ημέρες και το ασυμβίβαστο επικυρώθηκε. Έγραψα κάτι το αντικληρικόν, ξεσηκώθηκαν τα Μέσα και ο αρχηγός αναγκάστηκε να «κρατήσει αποστάσεις» (ή, όπως έγραψε άλλο Μέσο, «με άδειασε»). Κι εγώ, ως όφειλα, έστειλα την παραίτησή μου. Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή.
Όχι πως είχα κανένα αξίωμα – σκέτο μέλος ήμουνα. Αλλά είχα αναγγελθεί με την πρώτη ομάδα, το όνομά μου είναι γνωστό και τα Μέσα με ταύτισαν. Κι έτσι βρήκαμε τον μπελά μας και εγώ και το κόμμα.
Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω».

Πούτιν: Δεν θα διεκδικήσουμε την… Αλάσκα


Vladimir-Putin
Twitter@EmOikonomidis
3 ώρες και 56 λεπτά… Τόσος χρόνος χρειαζόταν τελικά για να σβήσει ο μύθος του Χένρι Κίσινγκερ, ως του πολιτικού που άφησε ένα τόσο ευκρινές αποτύπωμα στις διεθνείς εξελίξεις, επηρεάζοντας σε καθοριστικό βαθμό τη διαμόρφωσή τους.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απαντούσε επί σχεδόν 4 ώρες στον καθιερωμένο ετήσιο “μαραθώνιο” ερωτήσεων και απαντήσεων που δίνει, και όσα είπε επιβεβαίωσαν ότι ο άλλοτε πράκτορας της KGB είναι ο ηγέτης με την πιο βαριά σκιά στη σημερινή ανθρωπότητα.

Μεσογαίας Νικόλαος: Η σύγχρονη κοινωνία είναι εγωιστική

Mitropolitis-Mesogaias
Πηγή: www.romfea.gr
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα, χθες Μεγάλη Τετάρτη η Ακολουθία του Νιπτήρος.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, συγχοροστατούντων του Πρωτοσυγκέλου Αρχιμ. Ιεροθέου Καλογερόπουλου και κληρικών της Μητροπόλεως.
Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθους πιστών, ενώ παρέστησαν και οι αρχές της περιοχής.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ο οποίος αναφέρθηκε στο Μεγάλο γεγονός του Μυστικού Δείπνου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, επαναλμβάνετε δια της Θείας Ευχαριστίας στους ναούς.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε λαμπάδες στο εκκλησίασμα από καθαρό μελλισοκέρι, με την προοτροπή να την λιώσουν όλη την ημέρα της Αναστάσεως και όχι μόνο στο “Χριστός Ανέστη”.

Άμεση ανάκληση του εγγράφου της ΔΕΗ για το αγροτικό τιμολόγιο των αρδευτικών εγκαταστάσεων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Άμεση ανάκληση του εγγράφου της ΔΕΗ για το αγροτικό τιμολόγιο των αρδευτικών εγκαταστάσεων, με το οποίο υποχρεούνται οι αγρότες στην υποβολή Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) και άδειας χρήσης νερού, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με επείγουσα επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του επισημαίνει ότι:
α) Η σύνταξη Δελτίου Νο 1 προαπαιτεί την ύπαρξη άδειας χρήσης νερού. 
β) Η έκδοση αδειών χρήσης νερού από τις αρμόδιες Υπηρεσίες υδάτων καθυστερεί λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού αιτημάτων που έχουν υποβληθεί και εκρεμμούν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί εντός της τασσομένης από τη ΔΕΗ προθεσμίας (31-7-2014).
γ) Η επανασύνταξη Δελτίου Νο 1 για όλες τις υφιστάμενες ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εγκαταστάσεις, οι οποίες ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ανά Νομό είναι πρακτικά αδύνατη μέσα στο χρονικό διάστημα όπως αυτό ορίζεται.

H περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε στην Καλαμάτα.



 Εμφάνιση 3.jpg
Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Μεσσηνία, με την ιδιότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» Γιώργος Δέδες.
Εμφάνιση 1.jpgΟ κ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά και στελέχη του συνδυασμού, εκκίνησε τον κύκλο των επαφών του από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών αλληλεγγύης.  Συμφώνησαν δε, για τη μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας σε κοινωνικές δράσεις, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συνάνθρωποί  μας.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με φορείς της τοπικής οικονομίας. Εκεί ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις αναγκαίες υποδομές του νομού και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία. Ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας ο κ. Δέδες συζήτησε τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα και αναζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσής τους, καθώς και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας για τα παρακάτω ζητήματα:
Εμφάνιση 2.jpg
1) την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (ειδικό καθεστώς κορινθιακής σταφίδας)
2) την άμεση παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της Κομισιόν προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση  η επέκταση του Π.Ο.Π   ελαιολάδου  Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι σχετικές διευκρινίσεις έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας.
3) την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφισθεί για τους Συνεταιρισμούς, χωρίς άλλες καθυστερήσεις  και παρατάσεις, καθώς δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.
Ο κ. Δέδες επισκέφτηκε και την ιστορική ΣΥΚΙΚΗ. Εκεί, υπογραμμίστηκε από τους συνεταιριστές το μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον του προϊόντος, καθώς και η ανάγκη αναδιάρθρωσης των συκεώνων, για την αύξηση της ποσότητας και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων σύκων.
Τέλος, επισκέφθηκε μεγάλες τυποποιητικές μονάδες και υπογράμμισε στους υπεύθυνους την αναγκαιότητα να εργαστούν όλοι σκληρά προκειμένου να αποκτήσει εξωστρέφεια η αγροτική μας οικονομία. Ο κ. Δέδες τόνισε ιδιαίτερα  ότι ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης εφόσον γίνουν οι αναγκαίες υποδομές, δώσουμε ταυτότητα και  επωνυμία στα εξαιρετικά παραδοσιακά μας προϊόντα, μέσα από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και παράλληλα προωθήσουμε νέες εναλλακτικές καλλιέργειες και σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα.

                                                                                                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΔΕ

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Εμφάνιση psifodeltio fb.jpg

Φίλες και φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την πρώτη ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για τις εκλογές του Μαΐου στο δήμο Κορινθίων .
Είναι οι άνθρωποι που ήδη αγωνίζονται και συνεργάζονται για την αλλαγή, για το δήμο που μας αξίζει.
Είναι καταξιωμένα στελέχη που διαθέτουν,  επαγγελματική εμπειρία, κοινωνική δράση, ακαδημαϊκές σπουδές και αντιπροσωπεύουν όλους τους δημότες του δήμου.
Είναι ο συνδυασμός της νίκης και της αλλαγής στο δήμο Κορινθίων.
Όλοι εμείς θα είμαστε δίπλα σας.
Με όραμα, σχέδιο και προοπτική για ένα δήμο για όλους.

Απο το γραφειο τυπου

Βασιλης Νανοπουλος 
υποψηφιος Δημαρχος Δημου Κορινθιων
ΣΥΜΜΑΧΙΧΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δήλωση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τον Νέο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο


Πάνε 10 ημέρες περίπου από την αντικατάσταση και μετά την παραίτηση του γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη.
Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευαρέσκεια μου, αλλά και την ικανοποίηση μου, με τον τρόπο που ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας ο κ. Παπαγγελόπουλος χειρίζεται τα θέματα.
Έδηξε μέσα σε πολύ λίγες μέρες το πως μπορούν να αλλάξουν πάρα πολύ γρήγορα ορισμένα πράγματα να διορθωθούν, να βελτιωθούν και μόνο κάτω από το εξαιρετικό προσόν του, το προσόν της εργασίας του.

Συνάντηση Παπαγγελόπουλου με Ταγαρά και Μανιάτη



Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Άγγελος Παπαγγελόπουλος με τον  Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κο Νίκο Ταγαρά στην Αθήνα .
Στην θεματολογία της συζήτησης εξέχουσα θέση είχαν η εξέλιξη των έργων υλοποίησης  της Oλυμπίας  οδού,  η αναγκαιότητα προώθησης των παράπλευρων έργων καθώς και η ταχεία κατασκευή των άνω διαβάσεων (γεφυρών) ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η επικοινωνία  με τους οικισμούς ανάντι της οδού.
Δεύτερο θέμα ήταν η προώθηση του αποχαρακτηρισμού της Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών .
Τρίτο θέμα ήταν η εξέταση των δυνατοτήτων παραχώρησης  και  αξιοποίησης  της ζώνης της παλαιάς  Σιδηροδρομικής  Γραμμής στον Νομό Κορινθίας.
Ακολούθησε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού και του Αντιπεριφερειάρχη με τον Υπουργό κο Γιάννη Μανιάτη ο οποίος  κατέθεσε την αμέριστη στήριξη και βοήθειά του στα πιο πάνω θέματα.