Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

"Κομμένο" στα δύο χωριό στην Αχαΐα λόγω covid - Ενήμερος ο ΕΟΔΥ

 "Κομμένο" στα δύο χωριό της Αχ... 

Συναγερμός σε ένα χωριό της Αχαίας όπου επικρατεί ... ψυχροπολεμικό κλίμα με τους κατοίκους να έχουν χωριστεί στα δυο εξαιτίας του κορωνοϊού! Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα κάτοικοι του χωριού στη δυτική Αχαϊα που ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα δεν έκαναν τεστ και τις λοιπές απαιτούμενες ενέργειες εξαγριώνοντας τους συγχωριανούς τους.

Δημοσκόπηση : Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για εμβόλιο, lockdown και… Λιγνάδη

 Δημοσκόπηση : Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για εμβόλιο, lockdown και… Λιγνάδη 

Η πανδημία του κοροναϊού, το lockdown αλλά και οι εξελίξεις που αφορούν στις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους τέθηκαν στην κρίση των πολιτών.

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε πολλά φλέγοντα ζητήματα που παρουσιάζονται σε δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, στην οποία αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, η ανησυχία για τις μεταλλάξεις. Πάντως, το αισιόδοξο είναι πως η πλειοψηφία δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στα εμβόλια.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 15 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Τα εμβόλια

Ειδικότερα, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού (σίγουρα 59% / μάλλον ναι 21%), ενώ το 18% απάντησε ότι δεν θα εμβολιαστεί (μάλλον όχι 10% / σίγουρα όχι 8%).

Στο ερώτημα «πότε θα κάνετε το εμβόλιο, το 61% απάντησε «το συντομότερο δυνατό», το 14% «μετά από 2 – 3 μήνες», το 14% «αρκετά αργότερα» και το 9% «ποτέ».

Οι “Χρυσές Σφαίρες” ως πρώτο βήμα επιστροφής στην… κανονικότητα

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/03/Screenshot-2021-03-01-at-7.24.27-AM-1200x580.jpg 

Της Δέσποινας Βενέδικτου

 

Μια πρώτη απόπειρα επιστροφής στην κανονικότητα. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα που επιχείρησαν να πάρουν οι “Χρυσές Σφαίρες”, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Τελετή Απονομής των Golden Globes 2021 είχε απευθείας μετάδοση από πολλαπλά μέρη, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί, παρουσίες σε κόκκινο χαλί και φυσικά νικητήριες ομιλίες.

Αναλυτικά, η λίστα με τους νικητές:

Πύρρειος νίκη για τον Ολυμπιακό 2 - 1 με τον Εμβιλά στον Βόλο και βρέθηκε στο +14 από το δεύτερο της βαθμολογίας Άρη.

 Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Πύρρειος νίκη για τους Πειραιώτες 

Με όλα του τα όπλα πήγε ο Ολυμπιακός στο Βόλο θέλοντας να επιστρέψει στις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες άφησαν στην άκρη την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν και την Άρσεναλ που περιμένει. Πήγαν στη Μαγνησία χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους. Οι πρωταθλητές νίκησαν δύσκολα 2-1 με γκολ των Φορτούνη (4'), Εμβιλά (81'), ενώ ο Βόλος είχε ισοφαρίσει στο 10' με τον Γκρίλο και βρέθηκαν στο +14 από το δεύτερο της βαθμολογίας Άρη. Γι' ακόμα μία φορά αποδείχτηκε ότι ο Βόλος είναι από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, αφού ζόρισε αρκετά τους Πειραιώτες. Πάντως, στον Ολυμπιακό περισσότερο έχουν στο μυαλό τους τον τραυματισμό του Σεμέδο και το τι ακριβώς

Κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις: Ποιοι ανώτατοι αξιωματικοί διατηρούνται και ποιοι αποστρατεύονται

 Καλούνται για «κατάταξη» στις Ένοπλες Δυνάμεις 193 στρατιωτικοί σκύλοι 

Στις ετήσιες κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, προχώρησε Το ΣΑΓΕ κατά την 7η Συνεδρίασή του, της Δευτέρας 01 Mαρτίου 2021.

Το ΣΑΓΕ, έκρινε ως ακολούθως :

Μάρτης ή Μαρτιά ή Μαρτίτσι: Γιατί τον φοράμε

 μάρτης 

Ο Μάρτης , Μαρτιά ή Μαρτίτσι είναι ένα πανάρχαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά, το οποίο, μάλιστα, θεωρείται ότι έλκει τις ρίζες του από την Αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις τελετές των Ελευσίνιων Μυστηρίων κατά τις οποίες οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.

Σύμφωνα, λοιπόν,  με το έθιμο, την 1η του Μάρτη, οι μητέρες φορούν στον καρπό του χεριού των παιδιών τους  ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Το βραχιολάκι αυτό ονομάζεται Μάρτης, Μαρτιά ή Μαρτίτσι.

Στόχος του είναι να προστατεύσει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα βλαβερός, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες.

Πάνω από 1.500 δονήσεις σε δυο μήνες στον Κορινθιακό κόλπο. Τι λένε οι σεισμολόγοι, Γεράσιμος Χουλιάρας και Άκης Τσελέντης

 https://gnomip.gr/wp-content/uploads/2021/02/seismoi-korinthiakos.jpg 

Την έντονη σεισμική δραστηριότητα στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο το τελευταίο διάστημα αποτύπωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Χουλιάρας κάνει λόγο για περισσότερους από 1.500 σεισμούς στην περιοχή από την αρχή της χρονιάς.

Η ανάρτηση του διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών προκάλεσε τη ανησυχία των πολιτών που τον παρακολουθούν, με συνέπεια και να τον ρωτούν εάν επηρεάζονται οι Αλκυονίδες.

Ξυλόκαστρο: Στα 162 rapid tests βρέθηκε ενα κρουσμα θετικό

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/f690a3418b2cf575972c2267e1993d04_L.jpg

 Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν  στο Ξυλόκαστρο (πλατεία Αγ. Βλασίου) 162 δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων κορονοϊού με κινητή μονάδα σε πολίτες, στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό . Όπως ανακοινώθηκε στα 162 άτομα που έκαναν rapid  test ανευρέθει  1 θετκό κρούσμα.

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . - 150 νέα κρούσματα ( 81στην Αχαΐα - 26 στην Κορινθία - 25 στην Αργολίδα)

 

Αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού,  σημειώθηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  150 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 81 καταγράφονται στην  Αχαΐα , 26 στην Κορινθία και 25 στην Αργολίδα.

Εξηνταεννέα (69) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 51 εξ αυτών να ανακοινώνονται  στις  Π.Ε. Κορινθίας και Αργολίδας. Κανένα κρούσμα δεν ανακοινώθηκε στη Π. Ε. Λακωνίας.

 Επίσης 91 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   1 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 150 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 9.585 ( 4.310 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Δευτέρα  1 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (81),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (26), Ηλείας (10), Αργολίδας (25), Αρκαδίας (15) και Λακωνίας (-) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                4.329

Π.Ε. Κορινθίας           1.319

Π.Ε. Αργολίδας            913   

Π.Ε. Μεσσηνίας           902 

Π.Ε. Ηλείας                  894

Π.Ε. Αρκαδίας              767

Π.Ε. Λακωνίας             505 

Κορωνοϊός 1/03: 1.176 νέα κρούσματα ( 26 κρούσματα στην Κορινθία), 406 διασωληνωμένοι και 30 νεκροί / Ο χάρτης των κρουσμάτων

 Κορωνοϊός: Πάνω από 1,75 εκατ. νεκροί παγκοσμίως

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (1/3) ότι τα νέα  εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίστηκαν  553 νέα κρούσματα.  Στο κόκκινο παραμένει και σήμερα η Θεσσαλονίκη που καταγράφει 111 μολύνσεις. Στα 81 ανέρχονται τα κρούσματα στην Αχαΐα .

 Η γεωγραφική κατανομή των  κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός στον Βόλο

 Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός στον Βόλο

Ο Μαρτίνς δεν αποκάλυψε τα πλάνα του στην προπόνηση της Κυριακής (28/2), αλλά προσανατολίζεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο (1/3, 19.30).

Από την Δευτέρα (1/3) ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα νέο 20ήμερο - φωτιά! Με αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League, με παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις μέρες και με... τσίτα τα γκάζια έως τις 18 Μαρτίου.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 1/3 –7/3 2021

  

Κάθε Σάββατο

Δευτέρα, 1/3 στις 23:00








Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Βαφέα με τους: Κώστα Βουτσά, Νίκο Πουρσανίδη, Άννα Μακρά­κη, Ελευθερία Βιδάκη, Ναταλία Καποδίστρια (1999). Ένας χωρισμένος ηθοποιός συναντά κάθε Σάββατο τον έφηβο γιο του. Η ταινία τους παρακολουθεί ένα κρίσιμο Σάββατο, που ο πατέρας αντιμετωπίζει πιεστικά επαγγελ­ματικά και συναισθηματικά προβλήματα , ενώ ο γιος  αγω­νιά για την έκβαση του πρώτου ερωτικού του ραντεβού.

diaNEOsis Νέα Μελέτη: Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα

 




Νέα Μελέτη

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα του 2021

Πώς μπορεί η χώρα μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο σύστημα καινοτομίας;

Οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει μια στροφή σε εξωστρεφείς παραγωγικές δραστηριότητες. Οι κλάδοι της οικονομίας που βασίζονται στην καινοτομία δημιουργούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- μεγάλη προστιθέμενη αξία, καθώς δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι κατά κανόνα εξαγώγιμα, και προσφέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η χώρα μας, ωστόσο, διαχρονικά δεν τα πηγαίνει καλά σε αυτόν τον τομέα.

Πέντε χρόνια μετά από την πρώτη έρευνα της διαΝΕΟσις για το θέμα,

Όταν ο Τσίπρας αποκαλούσε την συγκάλυψη «πολιτική ωριμότητα»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

 Γνωστός για το απύθμενο πολιτικό του θράσος, ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει αυτόν τον καιρό τον χορό της μεγαλύτερης από τις πολιτικές αθλιότητες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. Με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, με συνεχείς δηλώσεις, δικές του και του κόμματός του, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για… απόπειρα συγκάλυψης του πρωτοφανούς σκανδάλου.

Με τις δηλώσεις αυτές δίνει τον τόνο και παρακινεί όλα τα troll που έχει στην υπηρεσία του σε μια απίστευτη εκστρατεία δυσφήμησης διακηρύσσοντας ότι «η συγκάλυψη είναι μεγαλύτερο έγκλημα και από τα εγκλήματα που προσπαθούν να συγκαλύψουν».

 

Σ.Π.Ο.Α.Κ.:Αποτελέσματα ελέγχου μετά την απομάκρυνση ακατάλληλου υλικού με το οποίο είχε επιστρωθεί η Παραλία Σαράντι στον Κορινθιακό Κόλπο

 ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ (Λιμάνι) ΒΟΙΩΤΙΑ - GTP

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                     

Αίγιο, 1 Μαρτίου 2021

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με δελτίο τύπου στις 31/8/2020, ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. ύστερα από καταγγελίες κατοίκων και λουομένων στην Παραλία Σαράντι στον Κορινθιακό, που αφορούσαν στην επίστρωση της παραλίας με ακατάλληλο υλικό, έκανε άμεση παρέμβαση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Δήμο Θηβαίων, ζητώντας:

Το πόρισμα Κοντιάδη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

  

« Τι* αναφέρει η έκθεση της επιτροπής με στόχο τη ριζική αποκέντρωση του κράτους και τη δημιουργία της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης

Οι προτάσεις για τις αρμοδιότητες και την ανάπτυξη

Μεγάλο ζητούμενο η κυβερνητική αποφασιστικότητα για πραγματοποίηση της μεταρρύθμισης. »

 

« Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα, με φόντο τη βυθισμένη στο σκοτάδι Αττική, έδωσε για μια ακόμα φορά το “πράσινο φως” προκειμένου να προχωρήσει όχι μόνο η αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διάφορων βαθμίδων διοίκησης, αλλά και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος

Εκδόθηκε η Εγκύκλιος για τις προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ εντός του 2021

   

Στην έκδοση της καθιερωμένης ετήσιας Εγκυκλίου για τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών και για τη φετινή χρονιά.

Ως γνωστόν, πρόκειται για την Εγκύκλιο που καθορίζει τις επιμέρους διαδικασίες και προθεσμίες, τις οποίες υποχρεούνται να εφαρμόσουν οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προχωρήσουν σε προσλήψεις συμβασιούχων.

Για φέτος, οι καταληκτικές προθεσμίες για την αποστολή Αιτημάτων προσλήψεων στο Υπουργείο ορίστηκαν σε 19 Μαρτίου και 31 Μαρτίου, αναλόγως της κατηγορίας συμβασιούχων.

 

Ειδικότερα, η Εγκύκλιος δίνει οδηγίες για τις εξής προσλήψεις:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 02/03/2021

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2016/11/18/27394448_AW3_005_11_Derveni-IC.jpg

ΠΡΟΣ: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης,  στις  2 Μαρτίου 2021  ημέρα Τρίτη  και ώρα 13.00 που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ , σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 10  της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ. 55Α/11-3-2020), την αριθμ.40/31-3-2020 και 426/13-11-2020   εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την αριθμ.1822/16-3-2020 εγκύκλιο  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με θέμα :

  1. Αίτημα της Εταιρείας MYTILINEOS για έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων  που αφορούν την ολοκλήρωση του ισόπεδου κόμβου μεταξύ  της καθέτου οδού ΚΟ18Ν και του παράπλευρου δρόμου DSR29 στο Δερβένι .
  2. Αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος  &  Ενέργειας για συμμετοχή στο Πρόγραμμα « Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων-ΤΠΣ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού την Δευτέρα 1/3 στο Ξυλόκστρο.

 Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων κορονοϊού με κινητή μονάδα σε πολίτες, στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό τη Δευτέρα 01-03 στο Ξυλόκαστρο στην πλατεία Αγ. Βλασίου.

Η διενέργεια των τεστ θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και τη 13.00 μ.μ., με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Οι πολίτες που θα υποβληθούν στο τεστ πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα, το ΑΜΚΑ και το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ για τη μετάβασή τους θα χρησιμοποιούν τον κωδικό 1.

Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κ.ΒΕΡΕΜΗΣ

 


Της Λέττας Καλαμαρά

Εξαιρετικός ακαδημαϊκός και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ ο κ. Θάνος Βερέμης αναφέρθηκε στο Καστελόριζο και τάραξε τα νερά με την περίπτωση μίας εχθρικής ενέργειας της συμμάχου Τουρκίας για την κατάληψή του. Μάλιστα αναφέρθηκε ακόμα και στην περίπτωση της κατάληψης με την απόβαση 50.000 στρατευμάτων, οι οποίοι θα συλλάβουν όλους τους κατοίκους του νησιού και να τους οδηγήσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αποτέλεσμα της διατύπωσης αυτής της προοπτικής να