Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα οι παρεμβάσεις για φθηνότερο φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης

Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα οι παρεμβάσεις για φθηνότερο φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης 

 Το θέμα της ενεργειακής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καλό φθινόπωρο, διάλεξα πιο καλοκαιρινή ενδυμασία ακόμα αλλά δεν τα βάζει κανείς με το ημερολόγιο», είπε στις πρώτες του κουβέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με την ΠτΔ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Είχαμε όπως γνωρίζετε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο

Θα πούμε το «ψωμί ψωμάκι» λένε οι αρτοποιοί - Που θα φτάσει η τιμή του

Θα πούμε το «ψωμί ψωμάκι» λένε οι αρτοποιοί  Που θα φτάσει η τιμή του 

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια στον κλάδο της αρτοποιείας στην Ελλάδα, αλλά και ανά την Ευρώπη.

Στη Γερμανία, μία χώρα με τεράστια παράδοση, η τιμή του κιλού στο ψωμί αγγίζει τα 6 έως 8 ευρώ. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα οι φούρνοι δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης από τα τεράστια κόστη στις πρώτες ύλες, αλλά και τα ενεργειακά που είναι δυσανάλογα με τις τιμές πώλησης και τα έσοδα των επιχειρήσεων. Φούρνοι κατέβασαν ρολά για καλοκαίρι και δεν άνοιξαν ποτέ ξανά!

Τα λουκέτα στα αρτοποιία πέφτουν

«Σαρώνουν» στις πλατφόρμες τα τραγούδια για την Ελισάβετ - Στην κορυφή Sex Pistols και Smiths

 Ελισάβετ 

Την εβδομάδα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β' τα τραγούδια για την αείμνηστη βασίλισσα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικής.

Σύμφωνα με το Billboard, το τραγούδι των Smiths του 1986 «The Queen Is Dead» κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε streams. 

Στις 7 Σεπτεμβρίου η επιτυχία του αγγλικού ροκ συγκροτήματος συγκέντρωσε στις ΗΠΑ 6.000 streams και μία μέρα αργότερα, όταν

Ιταλία: «Ήταν σαν τσουνάμι, άνθρωποι εξαφανίστηκαν» – Σοκαριστικές περιγραφές από τις πλημμύρες

 Ιταλία: «Ήταν σαν τσουνάμι, άνθρωποι εξαφανίστηκαν» – Σοκαριστικές περιγραφές από τις πλημμύρες 

Τραγικές είναι οι στιγμές που ζει η περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας που πνίγηκε από τη νεροποντή και τις πλημμύρες, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Η Αντριάνα Πιανέλι φώναζε τα ονόματα του συζύγου και του γιου της όταν τους είδε να παρασέρνονται από έναν χείμαρρο λάσπης, σε ένα υπόγειο γκαράζ του Πιανέλο ντι Οστρα.

«Φώναζα: Αντρέα, Τζουζέπε! Αλλά το νερό ανέβηκε τόσο γρήγορα, τόση λάσπη, δεν είχαν καμία ελπίδα», αφηγήθηκε η γυναίκα που είδε μπροστά στα μάτια της να χάνονται ο 25χρονος γιος της και ο 65χρονος σύζυγός της. Ήθελαν να βγάλουν το αυτοκίνητό τους από το υπόγειο γκαράζ για να μην το παρασύρουν τα νερά…

Το Χιλιομόδι προετοιμάζεται για την κηδεία της Ειρήνης Παπά, το Σάββατο

 

 Στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, σε ένα χωριό το Χιλιομόδι, θα ταφεί η Ειρήνη Παπά η οποία έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, σκορπίζοντας συγκίνηση όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο που την γνώρισε και την θαύμασε μέσα από την σπουδαία πορεία της στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό του Χιλιομοδίου ενώ η σορός της τα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς από τους οποίους διδάχθηκε στις αρχές και τις αξίες που την συνόδευαν σε όλη της τη ζωή. Στο χωριό οι προετοιμασίες εντείνονται για την κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού. Η οικογένειά της παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.