Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αριστοτέλης και Πλάτωνας περιγράφουν πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός!

Οι λόγοι τους αν και γράφτηκαν πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια παραμένουν επίκαιροι παρά ποτέ
Αριστοτέλης και Πλάτωνας περιγράφουν πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός! Οι λόγοι τους αν και γράφτηκαν πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια παραμένουν επίκαιροι παρά ποτέ
Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα. Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»
Πλάτωνας 427-347 π.Χ

thebest.gr

Ζητούν άρση της ασυλίας Κασιδιάρη για τα χαστούκια στην Κανέλλη


Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την περιβόητη υπόθεση με τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής και την επίθεση με ποτήρι με νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.
Ο φάκελος ήρθε στη Βουλή μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το απίστευτο αυτό συμβάν που είχε συγκλονίσει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας ή όχι του Ηλία Κασιδιάρη θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής σε επόμενη συνεδρίαση.

Βοήθεια από την Ελληνική Πολιτεία ζητά ο υπέρβαρος από την Κομοτηνή - BINTEO


Βοήθεια από την Ελληνική Πολιτεία ζητά ο 39χρόνος Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά από την Κομοτηνή, που ζυγίζει περισσότερο από 330 κιλά και ζει καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι.

Ο Σερήφ νοσηλεύτηκε για δύο περίπου μήνες στην Τουρκία, σε Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Τουρκίας στη Θράκη.
Τότε, όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, ο ίδιος είχε επισκεφτεί τον 39χρόνο Σερήφ, υποσχόμενος να τον βοηθήσει, πράγμα και που έγινε λίγες ημέρες αργότερα όταν ιατρικό κλιμάκιο από την Τουρκία μετέφερε τον υπέρβαρο άντρα στην Κωνσταντινούπολη για θεραπεία.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Σερήφ στην κάμερα του ThrakiToday δεν ήθελε να παραμείνει στην Τουρκία και παρά το γεγονός πως η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί αρκετά ενώ μπορούσε ακόμη και να σηκωθεί επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς όπως εξηγεί "εγώ εδώ υπηρέτησα φαντάρος, εδώ είναι η οικογένεια μου και η ζωή μου και εδώ θέλω να μείνω".

Η κατάσταση της υγείας του Σερήφ βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ενώ παράλληλα ζητά να του χορηγηθεί από πλευράς της πολιτείας η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ο Σερήφ είναι πατέρας πολύτεκνης οικογένειας που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα.


newsit.gr

Η Δημοκρατία μπαίνει στο γύψο; Είναι και αυτό όρος του Μνημονίου;

Η Δημοκρατία μπαίνει στο γύψο; Είναι και αυτό όρος του Μνημονίου; άρθρο του Χρήστου Καψάλη για κακοποίηση τεσσάρων νεαρών από αστυνομία, πρόσληψη μισθοφόρων στο κοινοβούλιο, λογοκρισία από ΕΡΣ
Γράφει ο Χρήστος Καψάλης

Η κυβέρνηση χαμένη στην υπερπροσπάθεια υπηρέτησης των όρων του Μνημονίου και των δανειστών, ολισθαίνει όλο και σε πιο επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές με αποτέλεσμα να ηχήσει τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες ημέρες, το καμπανάκι κινδύνου για τη Δημοκρατία!
Εντάξει, ξέρω ότι μόνο για την Δημοκρατία των αρχαίων ημών προγόνων μπορούμε να είμαστε περήφανοι, αφού η σύγχρονη, μόνο ως συνώνυμη καρικατούρα μπορεί να θεωρηθεί. Το Σύνταγμα υπάρχει για να καταπατείται, το Κοινοβούλιο ποιοτικά αλλά και τυπικά πολλές φορές λειτουργεί κατά τρόπο προσβλητικό για τους θεσμούς, το κράτος εξελίσσεται στον νο1 εχθρό του Έλληνα πολίτη, αφού οι περισσότερες αποφάσεις του μοιάζουν να έχουν στόχο την εξόντωσή του…
Αλλά βρε αδελφέ, συνήθως τα προσχήματα τηρούνται για να τροφοδοτούνται οι ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει και η Δημοκρατία θα ισχυροποιηθεί!
Όμως, όπως και στην εισαγωγή μου επισήμανα, το καμπανάκι Κινδύνου για τη Δημοκρατία ήχησε τρεις φορές κατά το τελευταίο τριήμερο.
Το πρώτο κουδούνισμα προειδοποίησης προέρχεται από τη συνέντευξη του Έλληνα πρέσβη κ Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου σε καναδική εφημερίδα. Τι είπε ο Έλληνας διπλωμάτης που έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, στον Καναδά και στην Κίνα; Ότι υπάρχει πλήρης κατάργηση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας και προφανής κίνδυνος να ξεσπάσει στην Ελλάδα εμφύλιος πόλεμος.
Δεν τον γνωρίζω τον Χρυσανθόπουλο, δεν ξέρω αν είναι δεξιός, κεντρώος ή αριστερός, αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες ή αν διαπλέκεται με οποιασδήποτε μορφής συμφέροντα. Έτσι δεν μπορώ να αξιολογήσω τη σημασία αυτής της δήλωσής του.
Το καμπανάκι όμως χτύπησε ηχηρά στα αυτιά μου όταν διάβασα ένα άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξής. Ο έλληνας διπλωμάτης υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση σύναψε συμβόλαιο «προστασίας» του Ελληνικού Κοινοβουλίου μία ομάδα ενόπλων μισθοφόρων, με την «Academy», πρώην «Blackwater». Την είδηση δημοσίευσε το newsbomb και εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει διαψεύσει η σχολιάσει σχετικά.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να είναι αλήθεια κάτι τέτοιο, αλλά και μόνο η έλλειψη κατηγορηματικής διάψευσης ή έστω ειρωνείας του ισχυρισμού, προκαλεί ερωτηματικά κατά πόσον το θέμα υφίσταται είτε ως ίσχύουσα συμφωνία είτε στο μυαλό κάποιων εκ των κυβερνώντων…
Ο δεύτερος απειλητικός ήχος προέρχεται από μία απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με την οποία υποδεικνύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μην προβάλλουν εικόνες αστέγων και πλάνα που καταδεικνύουν την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Αυτή η απόφαση έχει μία ονομασία: Λογοκρισία
Και ακόμη περισσότερο αποκαλύπτει ότι οι κυβερνητικές προθέσεις δεν είναι να επιχειρήσουν, όπως όπως έστω, να απαλύνουν τα προβλήματα που πηγάζουν από την εξαθλίωση μεγάλης μερίδας του λαού, αλλά αντίθετα προσπαθούν να τα κρύψουν με μεθόδους που προσομοιάζουν με αυταρχικά καθεστώτα.
Το τρίτο κουδούνισμα κινδύνου σχετίζεται τόσο με την προφανή και επιδεικτική κακοποίηση των τεσσάρων νεαρών στην Κοζάνη, όσο και ακόμη περισσότερο, με τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας υιοθετώντας πλήρως τους – τύπου ζαρντινιέρας – ισχυρισμούς της αστυνομίας. «Επεξεργάστηκαν τις φωτογραφίες στο photoshop, είπαν η αστυνομία και ο υπουργός, για να μπορεί να τους αναγνωρίζει ο κόσμος».
Όταν η κυβέρνηση και τα μέλη της νιώθουν ότι απειλούνται από τους πολίτες, όταν θεωρούν ότι κινδυνεύουν από το λαό, όταν φαινόμενα λογοκρισίας κάνουν την εμφάνισή τους, όταν η αστυνομική βία επιδεικνύεται και ταυτόχρονα υιοθετείται και δικαιολογείται από την πολιτική ηγεσία, εγώ βλέπω εφιάλτες με τραύματα στο σώμα της Δημοκρατίας και τσόφλια από σπασμένα αυγά φιδιού…

eklogika.gr

Οριακό προβάδισμα 0,3% δίνουν στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δύο νέες δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση GPO: Οριακό προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» σε εκλογέςΣε μάχη στήθος με στήθος εξελίσσεται η δημοσκοπική αναμέτρηση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιβεβαιώνεται από άλλες δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν οριακό προβάδισμα 0,3% στη Νέα Δημοκρατία.
 Συγκεκριμένα, έρευνα της GPO, δίνει ποσοστό 21,1% στη ΝΔ έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Από την έρευνα, προκύπτει ακόμη ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ άνω του 70% είναι το ποσοστό αυτών που δεν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και αυτών που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργούσε το μνημόνιο σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση.
Αντίστοιχα, η έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δίνει ποσοστό 24,2% στη Νέα Δημοκρατία και 23,9% στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Θεσσαλομίκη ο Μ. Κεφαλογιάννης


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 6/2 και μεθαύριο Πέμπτη 7/2 στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει σειρά επαφών και συσκέψεων με παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς και με στελέχη του κόμματος.
Αύριο Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και θα έχει συσκέψεις με τους προέδρους των ΝΟΔΕ, τομεάρχες, περιφερειάρχες και αναπληρωτές γραμματείς της Βόρειας Ελλάδας, με στελέχη του αγροτικού κόσμου, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης.
Μεθαύριο Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και συσκέψεις με εκπροσώπους της Γραμματείας Γυναικών και συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚ​ΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την προκλητική πρόταση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, να χρησιμοποιείται η “μακεδονική γλώσσα” στα ελληνικά δικαστήρια, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ζητά προκλητικότατα, με ανάρτησή του στο facebook, να χρησιμοποιείται η “Μακεδονική”, όπως την αποκαλεί, γλώσσα στα ελληνικά δικαστήρια.
Ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί, επιτέλους, για το ζήτημα ή θα ακολουθήσει την πάγια στρατηγική του, της στρουθοκαμήλου; Αν δεν τον αποπέμψει άμεσα, σημαίνει ότι συμφωνεί με την “πρότασή” του και πως πρόκειται για θέση του κόμματος του.
Σε κάθε περίπτωση, η μη αποδοκιμασία των απόψεων του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει γελοία επιχειρήματα στους Σκοπιανούς, ιδιαίτερα όταν τέτοιες απαράδεκτες θέσεις εκφράζονται επισήμως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
 

Πόσος ΦΠΑ αντιστοιχεί στο… «πήδημα του τράγου»;




 
Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος


Πρώτο θέμα χθες στα μεγάλα ΜΜΕ όχι το νέο χαράτσι στα ακίνητα ούτε η επιτυχής εξάρθρωση από την Αστυνομία της μεγάλης τρομοκρατικής οργάνωσης και η σύλληψη τεσσάρων νεαρών τρομοκρατών…
Σε δεύτερη μοίρα τα παραπάνω!... Πρώτο πρωτοσέλιδο και πρώτες στις ειδήσεις και στα πάνελ οι κάποιες καρπαζιές που έφαγαν οι τρομοκράτες κατά την επεισοδιακή σύλληψή τους!!!
Εντάξει, να διαμαρτυρηθούμε όπως υποστηρίζει ο μόνιμος συνήγορος των αναρχικών ΣΥΡΙΖΑ, αν υπέστησαν τον ξυλοδαρμό μετά τη σύλληψή τους οι τρομοκράτες…
…Αλλά αυτό ήταν το θέμα; Στο κάτω κάτω, αυτά τα… αδικημένα παιδάκια -όλοι γόνοι πλουσίων οικογενειών βορείων προαστίων- συνελήφθησαν με καλάσνικοφ, με σφαίρες, με βόμβες, με κατάμεστες γιάφκες, που θα είχαν θύματα ακόμη και μικρά παιδιά… Και το χειρότερο: Συνελήφθησαν ύστερα από μια τελευταία τους ληστεία σε τράπεζα!...
Ως πού, επιτέλους, θα φθάσει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σ’ αυτόν τον τόπο;

Πόσος ΦΠΑ αντιστοιχεί στο… «πήδημα του τράγου»;

Θα συνεχίσω και σήμερα την… αντιφορολογική μου αρθρογραφία. Με μια τρίτη -μετά τα ακίνητα και τα κινητά- φορολογική τρέλα…

Αυτόν βρήκαν να βάλουν πρόεδρο στην ΕΡΓΟΣΕ;

Ποιός είναι ο ΠΑΣΟΚος που δεν τολμά να πατήσει το πόδι του στο Αίγιο!
Τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της κοινής γνώμης και ειδικά των συμπατριωτών του προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Άμυνας και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ!
Ο Σπηλιόπουλος που δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του στο Αίγιο εξαιτίας της επίθεσης που έχει δεχθεί πλείστες όσες φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο επειδή ήθελε να κλείσει τα πολεμικά εργοστάσια , εν εκ των οποίων βρίσκεται στην περιοχή του, τη βόλεψε μια χαρά στην
κυβέρνηση Σαμαρά καθώς είναι μηχανικός και η ΕΡΓΟΣΕ ασχολείται με τα κατασκευαστικά έργα του οργανισμού.
Γνωρίζει ο πρωθυπουργός τι πραγματικά συμβαίνει με τον Σπηλιόπουλο; Έχει δει τα βίντεο με τα επεισόδια σε βάρος του σε παρελάσεις και πορείες; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται σε κυβέρνηση ΝΔ άνθρωπος που επί ΠΑΣΟΚ τον φρουρούσαν μονίμως οκτώ και δέκα αστυνομικοί για να μην τον λιντσάρουν οι συμπατριώτες του;

parapolitika.gr

Πάγκαλος: Η Κωνσταντοπούλου το έχει βουλώσει για την οικογενειοκρατία

pagkalos1
Σφοδρή επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον BHMA FM. Ο πρώην υπουργός την κατηγόρησε για νεποτισμό και οικογενειοκρατία και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αποτελεί συνήγορος υπεράσπισης ενός βιαστή.
Παράλληλα ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως τόνισε, πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία, ενώ επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός:

Ο Σαμαράς αποφάσισε επίταξη για την ΠΝΟ

Συγκέντρωση για την εγκληματικότητα την Κυριακή στο Ξυλόκαστρο


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης . Αντώνης Κλαδούχος, προσκαλεί όλους τους δημότες την Κυριακή 17-02-2013 και ώρα 10:30 π.μ. στο Θέατρο Αγγ. Σικελιανός σε συγκέντρωση - ενημέρωση σχετικά με την αναβάθμιση - ενίσχυση του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και τα πολλαπλά φαινόμενα εγκληματικότητας, κλοπών, βιαιοπραγιών που συμβαίνουν στο Δήμο μας.

Σε άθλια κατάσταση η παιδική χαρά στο Δημοτικό Σχολείο στη Μάννα

Καταγγελία γονέων .
Σε άθλια κατάσταση η παιδική χαρά που βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Μάννα (Μάρκασι) Ξυλοκάστρου η οποία αποτελεί και τη μοναδική παιδική χαρά όλου του χωριού.
Η κατάσταση των οργάνων είναι απαράδκετη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά. Ο δήμος έχει λάβει γνώση εδώ και μήνες, ενώ έχει λάβει κονδύλι ειδικά για τις παιδικές χαρές και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.
 Kαι τα παιδιά μας στο χωριό Μάννα Ξυλοκάστρου έχουν δικαιώματα, κύριε Δήμαρχε.

korinthostv.blogspot.gr

Στη φυλακή για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιαμπουράνη

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Κώστας Χρυσικός, ο οποίος, την περασμένη εβδομάδα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία του επιχειρηματία Θεόδωρου Γιαμπουράνη.
Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί το δικαστικό θρίλερ και να δικαιωθούν τελικά τα συγγενικά πρόσωπα του 60χρονου επιχειρηματία ο οποίος τον Μάρτιο του 2000 είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο εργοστάσιό του στο Κιάτο. Το δικαστήριο έκρινε με πλειοψηφία 4-3 ένοχο τον Κ. Χ για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Θ. Γιαμπουράνη και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ,η μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας, από το Α.Τ Ναυπλίου όπου παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτή τη στιγμή, αναμένεται να γίνει εκτάκτως σήμερα.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου «τα κίνητρα για το έγκλημα είχαν οικονομικά ελατήρια και ειδικότερα αφορούσαν την μεταβίβαση μετρητών αλλά και ποσοστού της εταιρείας –εργοστάσιο «Άριστον»- στον Χρυσικό, για τα οποία φέρεται να συνέταξε το θύμα ένα πρόχειρο χαρτί υπό την απειλή του Χρυσικού και ίσως άλλων ατόμων».
«Αισθάνομαι δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Επιτέλους μπήκε ένα τέλος στο δικαστικό αυτό Γολγοθά. Ο άνθρωπος αυτός χρειάστηκε να καταδικαστεί για δεύτερη φορά, για να μπει στη φυλακή», επεσήμανε στη zougla.gr η κόρη του θύματος, Κατερίνα Γιαμπουράνη.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Χρυσικός είχε από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει ότι ο Γιαμπουράνης είχε αυτοκτονήσει. Στη πορεία και βάση χρονοβόρων ερευνών αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος επιχειρηματίας πρώτα στραγγαλίστηκε και μετά κρεμάστηκε.
Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα το Μικτό Δικαστήριο Σπάρτης μετά από ακροαματική διαδικασία διάρκειας εννέα μηνών, στις αρχές Αυγούστου του 2009, είχε καταδικάσει τον Χρυσικό σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Ο κατηγορούμενος, εντούτοις, αφέθηκε ελεύθερος καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας (υποστήριξε ότι έχει οσφυαλγία), με αποτέλεσμα με ψήφους 4-3 να γίνει δεκτό το αίτημα του η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

korinthostv.blogspot.gr

Σοκ -Παρενοχλούν τα παιδιά μας στο facebook! Πως θα τα προστατεύσουμε (ηχητικό)

Το 1/3 των νέων έχει βιώσει την παρενόχληση μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Η 5η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day).
Στο πλαίσιο της ημέρας αυτή η εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευσε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία 1 στους 3 νέους στην Ελλάδα έχει νιώσει να παρενοχλείται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Ακούστε το ηχητικό από την εκπομπή του ΣΚΑΙ Ζωή.gr των Δημήτρη Γιατζόγλου και Χριστίνας Βίδου, στην οποία μιλάει το μέλος του "Διάδρασις", Αλέξης Γούδας.

Στοιχεία σοκ

Πιο συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από την έρευνα :
το 74% των νέων επισκέπτεται το ...
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Εισαγγελική έρευνα σε Αργυρόπουλο για το σχόλιο για Στουρνάρα

stournar
Τα όσα έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ντίμης Αργυρόπουλος, στο facebook για το περιστατικό με την αποστολή σφαίρας στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα ο κ. Αργυρόπουλος έγραψε: «Μα την άλλη φορά θα του τις φυτέψουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα». Την έρευνα τη διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου. προκειμένου να διερευνηθεί εάν διεπράχθησαν τα αδικήματα της «πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και διατάραξη της ειρήνης των πολιτών».

ysterografa,gr

Ο Θ.Σκυλακάκ​ης για την αγροτική παραγωγή - Αποδοτική επένδυση για την ΕΕ, η πρόσθετη βοήθεια

Με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης,μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) ζήτησε την πρόσθετη ενίσχυση της ελληνικής τοπικής αγροτικής παραγωγής.
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης επεσήμανε το θέμα του αυξημένου κόστους παραγωγής των αγροτών, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν –κάτι που τους έχει ήδη οδηγήσει σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις- και τόνισε πως μια πρόσθετη ευρωπαϊκή ενίσχυση προς τους Έλληνες αγρότες, όπως η επιδιωκόμενη με την έκθεση Παπαστάμκου για τα μικρά ελληνικά νησιά, μπορεί να αποτελέσει αποδοτική επένδυση για την ΕΕ.Γιατί με την ανεργία στο 27% και τους πολίτες να αναζητούν οικονομική διέξοδο προς την ύπαιθρο, θα διευκόλυνε τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αυξημένη οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα.

Έρχεται μπαράζ διώξεων κατά πολιτικών;

Grigoris-Peponis
Μπαράζ διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων βρίσκεται στα σκαριά, από την πλευρά του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα “Τα Νέα”.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου, “τις επόμενες εβδομάδες και για κανένα δίμηνο από τώρα, θα σκάσουν τόσες διώξεις κατά πολιτικών και άλλων, με υπογραφή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κυρίως, που θα τρίβουμε τα μάτια μας”.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες όσες υποθέσεις εκκρεμούν στα συρτάρια του κ. Πεπόνη θα μετατραπούν σε διώξεις, “και μάλιστα τέτοιες που θα δημιουργήσουν και αίσθηση, και θόρυβο και κρότο”, και οι σχετικές δικογραφίες θα διαβιβαστούν στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, το επικείμενο μπαράζ συνδέεται και με τη λήξη της θητείας των Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη τον Απρίλιο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ανανεώσει τη θητεία τους ή θα τους αντικαταστήσει, μετακινώντας τους σε άλλες θέσεις

ysterografa.gr

"Συκοφαντίε​ς" του Der Spiegel για τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα. Το γερμανικό Spiegel πανικοβλήθηκε λόγω της ραγδαίας αύξησης της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην Γερμανία, αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός της διασποράς.

 

Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κουρουμπλή σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής επανερχόμενος στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων στην ελληνική αγορά.
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας ερώτησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Εκκλησία: Διεκδικεί 2.500 στρεμμ. στο όρος Αιγάλεω για μονάδα σκουπιδιών

Η Εκκλησία της Ελλάδας ετοιμάζεται να στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας μια έκταση 2.500 στρεμμάτων στο όρος Αιγάλεω. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εκκλησία φοβάται πως -στο πλαίσιο της αξιοποίησης των εκτάσεων του δημοσίου ελέω μνημονίου- θα χάσει αυτό το κομμάτι γης, το οποίο μένει αναξιοποίητο και «αδρανές» με νόμο του 1999 για την προστασία και τον καθορισμό των χρήσεων γης στο όρος Αιγάλεω. Ωστόσο, υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος που θέλει το συγκεκριμένο «οικόπεδο» η Εκκλησία: όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, θέλει να το «καθαρίσει», ώστε να μισθώσει περί τα 800 στρέμματα στους δήμους Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με σκοπό να κατασκευαστεί μια πρότυπη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων.
Πάντως, σύμφωνα με το νόμο του 1999, η ζώνη προστασίας του όρους Αιγάλεω εκτείνεται σε 54.000 στρέμματα και βρίσκεται στα διοικητικά όρια 12 δήμων. Η έκταση της Εκκλησίας έχει ενταχθεί στη Ζώνη Α’ που καταλαμβάνει το 70% του όρος Αιγάλεω, η οποία χαρακτηρίζεται απόλυτης προστασίας, επιτρέποντας μόνο την αναψυχή και ήπιες δραστηριότητες. Όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι, η Εκκλησία θα κάνει χρήση του νόμου 1650 του 1986, ο οποίος προβλέπει την αποζημίωση ιδιοκτητών σε περίπτωση σοβαρής δέσμευσης από το κράτος ακίνητης περιουσίας για περιβαλλοντικούς λόγους.
Με πληροφορίες από newmoney.gr
 
 

Το λάθος του ΔΝΤ και τα λαθάκια του κ. Τσίπρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η ιστορία του ΔΝΤ έχει γραφεί με λάθη. Αλλά η Ιστορία της Ελλάδας γράφεται ξανά και ξανά από καιροσκόπους και τυχοδιώκτες.

Για το ΔΝΤ, η λέξη «λάθος» είναι ψωμοτύρι από καταβολής Ταμείου. Για τους εξουσιομανείς τυχοδιώκτες της Ελλάδας, ψωμοτύρι είναι το διαρκές ψεύδος και η παραποίηση ακόμη και των δικών τους δηλώσεων.

Το ΔΝΤ μιλά για «λάθος» ακόμη και όταν πρόκειται για παρεκτροπές στον ιδιωτικό βίο των στελεχών του.

Έφθασε στο σημείο, τον Οκτώβριο του 2008, να απαλλάξει με μία απλή επίπληξη για «ένα σοβαρό σφάλμα κρίσεως εκ μέρους του», τον τότε επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος Καν από τις κατηγορίες παρενόχλησης, κατάχρησης εξουσίας και ευνοιοκρατίας, με αφορμή την εξωσυζυγική σχέση του με την Πιρόσκα Νάγκι, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ταμείου στον τομέα Αφρικής.

Από την πλευρά του, ο ζωηρός Ντομινίκ αναγνώρισε «το μεγάλο του λάθος και ζήτησε συγγνώμη».

Σύγκρουση ΙΧ με σχολικό στην παλια Εθνικη οδο στο ύψος του Κανταρε .4 τραυματίες

20130205-103454.jpg
Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος έγινε αιτία να φύγει στο αντίθετο ρεύμα ΙΧ αυτοκίνητο στην παλια Εθνικη οδο Κορίνθου - Πατρών, στην είσοδο της Κορίνθου,  στο ύψος του Κανταρε και να πέσει πάνω σε σχολικό που είχε επιβάτες 14 παιδιά του Νηπιαγωγείου “Μικρός Ναυτίλος” ηλικίας περίπου 4-5 ετών .
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ο οδηγός και 3 παιδιά ευτυχώς ελαφρά και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν όλα τα παιδάκια για προληπτικούς κυρίως λόγους διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους με κάποια παιδάκια να έχουν μικρές εκδορές που δεν εμπνέουν φυσικά καμία ανησυχία.
networkedblogs.com

Λήξη απεργίας ή… επίταξη για την ΠΝΟ

PNO
Από τις 10 το πρωί συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν εφεξής, ήδη όμως από χθες η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα.
“Ο διάλογος έχει εξαντληθεί”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κώστας Μουσουρούλης, και το επανέλαβε σήμερα το πρωί με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών που αναφέρονταν στο θέμα. Είναι προφανές ότι στην περίπτωση που η συνέλευση της ΠΝΟ δεν αποφασίσει τη λήξη της απεργίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του μέτρου της επίταξης, όπως συνέβη και με την απεργία των εργαζομένων του Μετρό.

ysterografqa.gr

Η βία δεν έχει χρώμα

Image
Πρωτοβουλία ενάντια στη βία των άκρων και την κοινωνική αποσύνθεση

Δε χωράει καμία αμφιβολία πως η οικονομική κρίση, οι εμφανείς αδυναμίες του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας και η ανικανότητα της Πολιτείας να προσφέρει λύσεις οδήγησαν τους πολίτες στην αγανάκτηση. Περικοπές μισθών και διαφθορά στην πολιτική ζωή οδήγησαν στην απαξίωση των θεσμών και τη διάθεση των πολιτών να εκδικηθούν εκείνους που τα «έφαγαν» εξισώνοντας τους πάντες και αμφισβητώντας ακόμα και την ίδια την αξία της Δημοκρατίας και όσα αυτή έχει προσφέρει εδώ και σαράντα περίπου χρόνια. Η αγανάκτηση είναι κατανοητή, ακόμα και αν για το Σήμερα, φταίει και η νοοτροπία όλων μας.
Η καταφυγή στη βία όμως, είναι επικίνδυνη. Η βία λοιπόν, είναι ίδια, ανεξάρτητα ποια μορφή παίρνει. Είτε στα Πανεπιστήμια, είτε έξω από το κοινοβούλιο, είτε στους δρόμους των πόλεων με τις διαλυμένες βιτρίνες. Γιʼ αυτό όταν μιλούμε για βία, πρέπει να έχουμε αχρωματοψία.
Η βία είναι το ίδιο επικίνδυνη όποιος και αν την ασκεί. Δεν υπάρχει δικαιολογημένη ή μη άσκηση βίας. Υπάρχουν μόνο λογικές και πράξεις που μας οδηγούν στην κοινωνική παρακμή.
Αυτή την παρακμή πρέπει ως νέοι άνθρωποι να σταματήσουμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας βοηθώντας να γίνει συνείδηση όλης της κοινωνίας, πως η βία δε μπορεί να κάνει καλύτερο το μέλλον κανενός μας. Ούτε τους μισθούς να αυξήσει, ούτε να μας προσφέρει ένα καλύτερο πολιτικό σύστημα. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δε μπορεί λοιπόν σήμερα, να φλερτάρει με τον αυταρχισμό.
Την κοινωνία λοιπόν, μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε. Μόνο εμείς μπορούμε να τη βγάλουμε από το αδιέξοδο επιστρέφοντας στο πραγματικό νόημα του ρόλου μας ως πολίτες. Συμμετέχοντας, ελέγχοντας και λειτουργώντας υπεύθυνα.
Στη βία λοιπόν απαντάμε με ενεργή συμμετοχή, κοινωνικό διάλογο και σεβασμό στις αρχές του φιλελευθερισμού που υπηρετούμε. Το μέλλον μας λοιπόν, ας είναι το άθροισμα της ατομικής κοινωνικής προόδου καθενός από μας.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, ξεκινάμε την πρωτοβουλία «η Βία δεν έχει χρώμα», που σκοπό έχει να αναδείξει σε διαφορετικά κοινωνικά επίπεδα, τα αδιέξοδα της βίας μέσα από μία σειρά από δράσεις.
Η πρώτη δράση θα αφορά τη βία στα σχολεία σήμερα και τις διαστάσεις που λαμβάνει αυτή λόγω των κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων. Στη συνέχεια θα υπάρξουν εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από τις οποίες θα γίνει προσπάθεια να φωτιστούν τα αίτια του φαινομένου, θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση βίντεο ευαισθητοποίησης για το θέμα ενώ φιλοδοξούμε η καμπάνια να ολοκληρωθεί με μία πανευρωπαϊκή καταδίκη της καταφυγής στη βία, από νέους όλης της Ευρώπης.

Με αφορμή την έναρξη της πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

«Σήμερα, με τα περιστατικά βίας να πολλαπλασιάζονται, έφτασε η στιγμή να βάλουμε ένα τέρμα. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ίδια την κοινωνία από εκτροχιασμό. Δεν υπάρχει δίκαιη ή άδικη βία. Υπάρχουν μόνο πράξεις που αντιβαίνουν στους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.
Οι ζωές μας δε θα γίνουν καλύτερες μέσα από τις χειροδικίες και τις σπασμένες βιτρίνες.
Η ζωή μας θα γίνει καλύτερη όταν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε ως συνειδητοί πολίτες μέσα σε μία Πολιτεία που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Είναι στο χέρι μας λοιπόν. Στο χέρι όλων εκείνων που στηρίζουμε τη νομιμότητα και πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τη στήριξη των θεσμών μπορούν οι κοινωνίες μας να γίνουν καλύτερες.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλες ακραίες φωνές. Έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που μέσα από τη δουλειά τους θα φέρουν μία νέα κουλτούρα στις κοινωνίες μας
».

Από το γραφείο Τύπου
 
onned Korinthias

ΟΤΑ: Πλεόνασμα 502 εκατ. ευρώ το 2012

Πρωτογενές πλεόνασμα 502,1 εκατ. ευρώ (χωρίς τις δαπάνες για τόκους) παρουσίασαν οι ΟΤΑ το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2012, έναντι πλεονάσματος 730 εκατ. ευρώ το 2011, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Γενικής Κυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών, και μετά τις περικοπές που έγιναν στους πόρους των δήμων και περιφερειών. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ, το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 950 εκατ. ευρώ έναντι 1.905 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2011.
Όσον αφορά στα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, σε μη ενοποιημένη βάση, εμφανίζουν ένα πλεόνασμα της τάξεως των 434 εκατ. ευρώ το δωδεκάμηνο του 2012 έναντι ελλείμματος 3,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2012, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης μειώνονται και διαμορφώθηκαν στα 8.773,6 εκατ. ευρώ (μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων), από 9.467,2 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο του 2012 (δηλαδή οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έχουν μειωθεί το μήνα Δεκέμβριο κατά 700 εκατ. ευρώ, πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η αποπληρωμή τους από τις χρηματοδοτικές ροές του Προγράμματος).
Επίσης, το ποσοστό των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που καταχωρεί στοιχεία στο μητρώο δεσμεύσεων, το οποίο και αποτελεί εργαλείο ώστε να μην αναλαμβάνονται υποχρεώσεις πέραν των διαθέσιμων πιστώσεων, ανήλθε στο 85%, προσεγγίζοντας το διαθρωτικό στόχο του Προγράμματος που είναι για 90% (το Δεκέμβριο του 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 59%).
«Αυτές οι θετικές εξελίξεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας αποδίδει καρπούς, διαμορφώνοντας τις απαραίτητες συνθήκες για τη σταθεροποίηση και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας», σημείωσε σε σχετική του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

aytodioikisi.gr

Λουκέτο σε Πύργο και Αμαλιάδα για την κατάργηση των ΤΕΙ

Μετά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έβαλε λουκέτο λόγω «Αθηνάς», δύο άλλοι ΟΤΑ, οι δήμοι Πύργου και Ήλιδας, κατεβάζουν αύριο ρολά, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση ενός τμήματος του ΑΤΕΙ Πύργου και των ΤΕΙ Αμαλιάδας. Πάντως, μέρος της Καθαριότητας αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Δήμο Πύργου. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει ο δικηγορικός σύλλογος Ηλείας, με τα μέλη του να απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους. Ωστόσο θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα στην αγορά. Την ίδια ώρα, η Αμαλιάδα ξεσηκώνεται, οι σύλλογοι και φορείς βρίσκονται επί ποδός, ενώ  οι έμποροι της Αμαλιάδας  επίσης θα κατεβάσουν αύριο τα ρολά στα καταστήματά τους.  Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με στάση εργασίας από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30μ.μ., το σωματείο ιδιοκτητών υπεραστικών λεωφορείων στο ΚΤΕΛ Αμαλιάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, ο Δικηγορικός Σύλλογος που απέχει από τα καθήκοντά του και άλλοι συλλογικοί φορείς. Στις έντεκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο όπως έχει αποφασίσει ο Εμπορικός Σύλλογος.


ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - CIA: "Το facebook είναι το όνειρο που έγινε αληθινό" (video)


Ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Κρίστοφερ Ζαρντίνσκι παραδέχτηκε δημόσια ότι το facebook είναι το όνειρο της οργάνωσης που έγινε πραγματικότητα, αφού εκεί μέσα όλοι βάζουν φωτογραφίες και προσωπικά δεδομένα, χωρίς ενδοιασμούς και προσφέρουν στην The Company (CIA) "ξεκούραστη" συλλογή δεδομένων.



parakato.gr

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 0,3% σε νέα δημοσκόπηση

Με 0.3% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.
Η ΝΔ λαμβάνει 21,1%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%. Η Χρυσή Αυγή έχει 10%, το ΠΑΣΟΚ 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%, το ΚΚΕ 5% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,5%.

“Η βία των άκρων απειλεί την Ελλάδα”

katalipsi-vila-Amalias
Στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, με την ένταση των φαινομένων βίας, στις παρυφές της τρομοκρατίας, αναφέρεται ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, και πιο συγκεκριμένα του δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού NPR, με τίτλο “Η βία και στα δυο άκρα του πολιτικού συστήματος απειλεί την Ελλάδα”.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η αυξανόμενη βία στην Ελλάδα, που προέρχεται και από τα δυο άκρα του πολιτικού συστήματος συνιστά μια πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία, την πολιτική σταθερότητα και τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει η χώρα.
Η βία του αριστερού χώρου, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, υποδαυλίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει το ρεπορτάζ, που καταγράφει τόσο την πρόσφατη επίθεση στο Mall, όσο και τις επιθέσεις στα σπίτια πέντε δημοσιογράφων, που είχαν προηγηθεί.
“Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση εισέβαλε σε κτίριο που τελούσε για πολλά χρόνια υπό κατάληψη, και προέβη σε συλλήψεις αντι-εξουσιαστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι ενέργειες καταστολής της κυβέρνησης αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως τη φτώχεια.
Η βία της άκρας Δεξιάς από την άλλη, στρέφεται κατά των μεταναστών. Μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού συμμερίζεται την άποψη ότι η ανεργία και η εγκληματικότητα οφείλονται κατά κύριο λόγο στους μετανάστες.
Σύμφωνα με έναν 30χρονο Πακιστανό, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, οι επιθέσεις κατά των μεταναστών έχουν πολλαπλασιαστεί”, αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του αμερικανικού ραδιοφώνου.

reporter

Η εγκύκλιος της… οργής στο ΠΑΣΟΚ. Θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων

Evangelos-Venizelos-PASOK
Μερικές μόλις ώρες μετά τη χθεσινή αποκάλυψη των “Υστερόγραφων” ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται ανοιχτός για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και για την αλλαγή ονόματος, ενόψει του Συνεδρίου, μια εγκύκλιος του Πάρη Κουκουλόπουλου, συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του Συνεδρίου, προς τα μέλη του Κινήματος, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως την αποκάλυψη αυτή.
Με την εγκύκλιό του προς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος ορίζει μεταξύ άλλων ως ατζέντα συζήτησης και ζυμώσεων, την ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος και συμβόλων, καθώς και το ποιές πρέπει να είναι οι αξίες και οι πολιτικές προτεραιότητές του.
Η εγκύκλιος θέτει ένα άκρως αναλυτικό ερωτηματολόγιο, που ουσιαστικά αποτελεί και το μωσαϊκό των μεγάλων αλλαγών με τις οποίες “φλερτάρει” ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήδη ωστόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στις οργανώσεις καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις.

ysterografa.gr

Νέο άρθρο του Guardian για την αστυνομική βία

guardian
Με νέο της άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian ασχολείται με την αστυνομική βία στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με αφορμή τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων της ένοπλης ληστείας στην Κοζάνη.
«Η Ελληνική αστυνομία κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων βασικών υπόπτων για ληστεία σε τράπεζα» είναι ο τίτλος του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», η οποία συνεχίζει στον υπότιτλο αναφέροντας: «Οι φωτογραφίες της αστυνομίας των υπόπτων φαίνεται να δείχνουν σημάδια από μώλωπες στα πρόσωπά τους, παρά το γεγονός πως οι φωτογραφίες έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία».
Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σμιθ, αναφέρει πως «οι ελληνικές αρχές βρίσκονται κάτω από πίεση για να εξηγήσουν πώς, οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων υπόπτων για ληστεία σε τράπεζα, τρεις εκ των οποίων κατηγορούνται και για μέλη μιας εγχώριας οργάνωσης ένοπλης βίας, εμφανίζουν σημάδια σκληρής κακοποίησης».
«Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Βόρεια Ελλάδα, πολύ σύντομα μετά τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες από το κοινό», προσθέτει η αρθρογράφος κι επισημαίνει: «Και οι τέσσερις φωτογραφίες φαίνονται να έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, παρόλη όμως την επεξεργασία, τα σημάδια κακοποίησης τους εξακολουθούν να είναι διακριτά στην αριστερή πλευρά των προσώπων τους».
«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δεσμεύθηκε για “ανελέητη τιμωρία”, αν επιβεβαιωθεί ότι οι τέσσερις άνδρες όντως έπεσαν θύματα βασανισμού. “Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει” είπε σε μία συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. “Δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης κάποιου για το οτιδήποτε”. Αλλά, με μία κίνηση που προκάλεσε άμεσα επικρίσεις, ο κ. Δένδιας υπεραμύνθηκε της επιλογής της αστυνομίας να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι η χρήση του Photoshop ήταν αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί πως οι ύποπτοι ήταν “αναγνωρίσιμοι”», επισημαίνει στο άρθρο της η ανταποκρίτρια του Guardian.
«Συγγενείς των τεσσάρων ανδρών ανέφεραν πως υπήρχαν ξεκάθαρα στοιχεία κακοποίησης τους κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Η αστυνομία στη Βόρεια Ελλάδα εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε μόνο “η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία” που χρησιμοποιείται κατά την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης κατά τη διάρκεια της σύλληψης», καταλήγει η Έλενα Σμιθ.

ysterografa.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ «Η Αλήθεια που σου κρύβουν – Η εκμετάλλευση του Εθνικού μας πλούτου»

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη καλεί του πολίτες της Αττικής στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει στις 10/2/2013, στο Δημοτικό Κινηματογράφο του Βύρωνα (πρώην θέατρο Λουίζα), οδός Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, στις18:00 το απόγευμα.
Στην συζήτηση – ομιλία με θέμα «Η Αλήθεια που σου κρύβουν – Η εκμετάλλευση του Εθνικού μας πλούτου»θα μιλήσει ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασσιμάτης, ο Επίκουρος Καθηγητής Παλαιο-ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Μερδενισιάνος και ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, Μιχαήλ Πατσίκας.
Είσοδος Ελεύθερη.
Γραφείο Τύπου
Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ