Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στη φυλακή για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιαμπουράνη

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Κώστας Χρυσικός, ο οποίος, την περασμένη εβδομάδα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία του επιχειρηματία Θεόδωρου Γιαμπουράνη.
Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί το δικαστικό θρίλερ και να δικαιωθούν τελικά τα συγγενικά πρόσωπα του 60χρονου επιχειρηματία ο οποίος τον Μάρτιο του 2000 είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο εργοστάσιό του στο Κιάτο. Το δικαστήριο έκρινε με πλειοψηφία 4-3 ένοχο τον Κ. Χ για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Θ. Γιαμπουράνη και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ,η μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας, από το Α.Τ Ναυπλίου όπου παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτή τη στιγμή, αναμένεται να γίνει εκτάκτως σήμερα.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου «τα κίνητρα για το έγκλημα είχαν οικονομικά ελατήρια και ειδικότερα αφορούσαν την μεταβίβαση μετρητών αλλά και ποσοστού της εταιρείας –εργοστάσιο «Άριστον»- στον Χρυσικό, για τα οποία φέρεται να συνέταξε το θύμα ένα πρόχειρο χαρτί υπό την απειλή του Χρυσικού και ίσως άλλων ατόμων».
«Αισθάνομαι δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Επιτέλους μπήκε ένα τέλος στο δικαστικό αυτό Γολγοθά. Ο άνθρωπος αυτός χρειάστηκε να καταδικαστεί για δεύτερη φορά, για να μπει στη φυλακή», επεσήμανε στη zougla.gr η κόρη του θύματος, Κατερίνα Γιαμπουράνη.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Χρυσικός είχε από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει ότι ο Γιαμπουράνης είχε αυτοκτονήσει. Στη πορεία και βάση χρονοβόρων ερευνών αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος επιχειρηματίας πρώτα στραγγαλίστηκε και μετά κρεμάστηκε.
Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα το Μικτό Δικαστήριο Σπάρτης μετά από ακροαματική διαδικασία διάρκειας εννέα μηνών, στις αρχές Αυγούστου του 2009, είχε καταδικάσει τον Χρυσικό σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Ο κατηγορούμενος, εντούτοις, αφέθηκε ελεύθερος καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας (υποστήριξε ότι έχει οσφυαλγία), με αποτέλεσμα με ψήφους 4-3 να γίνει δεκτό το αίτημα του η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

korinthostv.blogspot.gr