Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΠΣΑΤ: Ο Θόδωρος Νικολαϊδης θα μείνει αξέχαστος

«Εφυγε» ο σπουδαίος Θόδωρος Νικολαϊδης
Σύσσωμος ο κόσμος του Αθλητισμού εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του εκδότη της εφημερίδας «Φως των Σπορ», Θόδωρου Νικολαΐδη που έφυγε σήμερα από τη ζωή. 
Ηταν ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΠΣΑΤ, ο οποίος φυσικά εξέδωσε ανακοίνωση μετά το θάνατό του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. 

Από τον ΠΣΑΤ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την απώλεια του Θόδωρου Νικολαϊδη.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου με πολύ μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια ενός εκ των πατριαρχών του αθλητικού ρεπορτάζ και του τελευταίου παραδοσιακού εκδότη του ελληνικού Τύπου, του Θεόδωρου Νικολαΐδη, σε ηλικία 92 ετών μετά από σύντομη ασθένεια.

Τον είδε κανείς να πεθαίνει…*

Τον είδε κανείς να πεθαίνει…*
«Εφυγε» ο σπουδαίος Θόδωρος Νικολαϊδης













Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία είναι πλέον πολύ πιο φτωχή, χωρίς αυτό να αποτελεί λεκτική υπερβολή. Ο τελευταίος κανονικός εκδότης με όλη τη σημασία της λέξης, ο Θόδωρος Νικολαϊδης άφησε το πρωϊ του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε ηλικία 92 ετών.
Ο κυρ Θόδωρος, όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα των ΜΜΕ ήταν ο άνθρωπος που «γέννησε» την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια «Φως των Σπορ» και αποτέλεσε το πιο παραδοσιακό έντυπο για τους φίλους του Ολυμπιακού.

Β΄Κορινθίας: Ισοπαλίες σε Αρχαία Κόρινθο και Σπαθοβούνι


Με τους αγώνες της 22ης ημέρας , συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο  το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας
 Σε σαββατιάτικους αγώνες στην Αρχαία Κόρινθο και στην κοινή τους έδρα ο τοπικός Άρης και ο  ήδη  πρωταθλητής της κατηγορίας Άγιος Γεώργιος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2 - 2, ενώ στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα,  στο τοπικό κοινοτικό ντέρμπι με τον ουραγό ΠΑΟ Κουταλά έμειναν στο 0 - 0. 
Στους αγώνες της Κυριακής η δεύτερη της βαθμολογίας Δάφνη Εξαμιλίων δίνει δύσκολο αγώνα στον Άγιο Βασίλειο, κόντρα στην τοπική Πρόοδο που αναζητά βαθμούς παραμονής στην κατηγορία, την ίδια ώρα η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, που έχει πιθανότητες για την άνοδο, αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Άρη Βοχαϊκού. 
Ο ΑΟ Ρομά ψάχνει τη νίκη στην έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου, όπως ο ΠΑΣ Κλένια στην έδρα του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών. 
Τέλος στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" υποδέχονται τον Κύψελο Κορίνθου


Η 22η Αγωνιστική 
Σάββατο 18/3/17
ΑΟ Σπαθοβουνίου -  ΠΑΟ Κουταλά 0 - 0
Άρης Αρχ. Κορίνθου - Αγ. Γεώργιος  2 - 2
Κυριακή 19/3/17, 15:00 
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - ΠΑΣ Κλένια 
Άρης Βοχαϊκού - Θύελλα Κ. Διμηνιού 
Αγ. Θεόδωροι - ΠΑΣ Κύψελος 
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Ρομά 
Δάφνη Εξαμιλίων - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
Ρεπό ο ΑΟ Περαχώρας

Ο Πέλοπας ξέφυγε στο +4 , πέρασε "αέρας" από τ΄Αθίκια , Ο Πας Κόρινθος έχασε πόντους 4 - 4 με Πακαμαριακό , στο Ξυλόκαστρο σε συγκλονιστική μάχη

Pdigxpcg
Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Πέλοπας Κιάτου πέρασε νικηφόρα και από τα Αθίκια, όπου επικράτησε με 4 - 1 επι του τοπικού Τενεάτη. Η "ερυθρόλευκη" ομαδα του  Τάσου Πέρρα ξέφυγε με +4 βαθμούς στην κορυφή που οδηγεί στην Γ΄Εθνική, ένω ο Τενεάτης κινδυνεύει  να μην εδραιώση την παραμονή  του στην κατηγορία,   
Την ίδια ώρα στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός και ο ΠΑΣ Κόρινθος μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, αναδείχθηκαν ισόπαλoι με το ευρύ σκορ 4 - 4. Η ομάδα του Καμαρίου πήρε προβάδισμα 3 - 0, ο ΠΑΣ μείωσε σε 3 - 2 στο πρώτο ημίχρονο. Μετά την ισοπαλία ο ΠΑΣ Κόρινθος υποχώρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας...
Μετά τις απανωτές ήττες της σε πρώτάθλημα , από τον ΠΑΣ Κόρινθος και στο τελικό του Κυπέλλου, από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, η Κόρινθος ΄06 ,  η   ομάδα του Σταύρου Μπινιάρη, νίκησε στο  ΔΑΚ με 4 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου, και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 
Την ίδια ώρα ο Κυπελούχος Ηρακλής Ξυλοκάστρου, νίκησε με ανατροπή με 3 - 1, στο Σοφικό , τον Πανσολυγειακό, σε επεισοδιακό αγώνα όπου αποβλήθησαν 3 παίκτες ( 2 από τον Πανσολυγειακό και ένας του Ηρακλή). 
Την ίδια ώρα  η Ελλάδα Βέλου αναδείχθηκε ισόπαλος 1 - 1 στο Πετρι με την τοπική Θύελλα. 
Επιστροφή στις νίκες ο Αστέρας Δρβενίου καθως στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", νίκησε με 2 - 0 τον Ολυμπιακό Άσσου με τέρματα του Αλέκου Τόλια και του Δημήτρη Μαγγίνα, ύστερα από δύο εξαιρετικές ενέργειες του Χρήστου Βυζά. Ο Αστέρας τερμάτισε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αναίτιας αποβολής του Νίκου Φώλια από τον διαιτητή Ρούσσο,  
Στα Ισθμια ο Ισθμιακός έχασε  με 2 - 5 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή του στην κατηγορία, ενώ ο Ατρόμητος στο Χιλιομόδι έχασε κάθε ελπίδα για παραμονη μετά την ήττα του με 1 - 2 στο 93΄από τον Πανεμεατικό

24η Αγωνιστική
Πανκαμαριακός -  ΠΑΣ Κόρινθος 4 - 4
Ισθμιακός -  ΣΦΛ Ολυμπιακός 2 - 5
Κόρινθος '06 - Ηρακλής Λεχαίου 4 - 0
Τενεάτης Αθικίων - Πέλοπας Κιάτου 1 - 4
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Παννεμεατικός 1 - 2
Θύελλα Πετρίου - Ελλάς Βέλου 1 - 1
Αστέρας Δερβενίου - Ολυμπιακός Άσσου 2 - 0
Πανσολυγειακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1 - 3



Η Βαθμολογία
                                                ( Σε 2
4αγώνες)


1
Πέλοπας Κιάτου
68 - 13
62
2
Κόρινθος '06
58– 10
58
3
ΠΑΣ Κόρινθος 
59 - 17
57
4
Πανκαμαριακός
43 - 25
45
5
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
33 - 28
36
6
Ισθμιακός
33 - 33
36
7
Ελλάς Βέλου
39 - 40
34
8
Αστέρας Δερβενίου
37 - 34
33
9
Ηρακλής Λεχαίου
35 - 36
29
10
Παννεμεατικός
24 - 41
27
11
Ολυμπιακός Άσσου
37 - 43
27
12
Πανσολυγειακός
18 - 49
25
13
Θύελλα Πετρίου
22 - 31
23
14
Τενεάτης Αθικίων
17 - 37
21
15
ΣΦΛ Ολυμπιακός
15- 43
14
16
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
15 - 71
9

Στην κυκλοφορία και το βόρειο τούνελ Μαύρων Λιθαρίων


Άνοιξε από χθες (14-3-17) και τη δεύτερη σήραγγα {1225 μ} στα Μούρα Λιθάρια. Έτσι, πλέον και το βόρειο ρεύμα κυκλοφορίας τής Ολυμπίας Οδού μεταφέρθηκε στην νέα χάραξη, αφού η νότια σήραγγα έχει δοθεί στην κυκλοφορία από τις (23 Φεβρουαρίου 2017).
Η έξοδος των οχημάτων από το βόρειο αυτό τούνελ είναι σχεδόν επάνω στα όρια τού Νομού Αχαΐας από όπου η οδική συνέχεια (προς Πάτρα) "πατάει" επάνω στην (πρώην) Νέα Εθνική Οδό, Το τμήμα αυτό από την Αιγείρα έως τα διόδια τής Ακράτας αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται....

froyros.blogspot.gr

Οι Ποδοσφαιρικές μας Ραδιοφωνίκες μας μεταδόσεις το Σαββατοκύριακο

 
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15:00

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΖΕΝΑ





Τα πάντα, θα κριθούν την Κυριακή, στη Γ2 κατηγορία Κορινθίας, όπου με την διεξαγωγή της 18 αγωνιστικής , πέφτει  η αυλαία του πρωταθλήματος.
Γύρω στις 1:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξέρουμε ποιες από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου κερδίσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου , στη Β κατηγορία Κορινθίας.
Τα "εισιτήρια" ανόδου ( πρωταθλητής - δευτεροαθλητής) διεκδικούν οι ομάδες Ταρσινά ΄97 , ΑΟ Λυκοποριάς και Πανευρωστινιακός.

Αυτή την στιγμή προηγούνται στη βαθμολογία του 2ου ομίλου τα Ταρσινά ΄97 με 41 Β. σε 17 αγώνες , και ακολουθούν η Λυκοποριά  με 39 β και στη 3η θέση ο Πανευρωστινιακός με 38 βαθμούς.
Οι τρεις διεκδικητές της ανόδου αγωνίζονται πρωί. Η ομάδα των Ταρσινών , δίνει δύσκολο αγώνα στο Κρυονέρι, κόντρα στον τοπικό Άετό, ομάδα που μέχρι πρότινος διεκδικούσε την άνοδό της στη Β΄Κορινθίας.
Εκτός έδρας, στο Κιάτο, αγωνίζονται και οι "Φυτωριούχοι" της Δυτικής Κορινθίας, ο ΑΟ Λυκοποριάς, με την αδιάφορη τοπική Αναγέννηση. Αντίθετα ο τρίτος της παρέας , ο Πανευρωστινιακός, υποδέχεται στο χωμάτινο γήπεδο του Κουμαριά τον ΑΟ Λεχαίου.


18η ( τελευταία) Αγωνιστική
11:00 
Αετός Κρυονερίου - Ταρσινά '97
Πανευρωστινιακός - ΑΟ Λεχαίου
Αναγέννηση Κιάτου - ΑΟ Λυκοποριάς

Μεσίστιες οι «ερυθρόλευκες» σημαίες για την απώλεια του Θόδωρου Νικολαΐδη

Μεσίστιες οι «ερυθρόλευκες» σημαίες για την απώλεια του Θόδωρου Νικολαΐδη
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ιδιοκτήτη του "Φωτός", Θεόδωρου Νικολαΐδη!
Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια ενός σπουδαίου μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας.
Η ανακοίνωση

EKTAKTO: Απώλεια για τον Τύπο της χώρας! "Έφυγε" σε ηλικία 92 ετών ο εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης

Απώλεια για τον Τύπο της χώρας! Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης


Ενα μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο ελληνικός Τύπος. Εφυγε από τη ζωή ο εκδότης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης-διευθυντής της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ».


Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία και ο ελληνικός Τύπος θρηνούν την απώλεια του μεγάλου εκδότη. Είμαστε πλέον πιο φτωχοί!.
Ο Θόδωρος Νικολαϊδης άφησε το πρωί του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική, σε ηλικία 92 ετών.

Ο κυρ Θόδωρος, όπως αγαπούσαν να τον φωνάζουν οι αθλητικοί συντάκτες, υπήρξε δάσκαλος πολλών κορυφαίων δημοσιογράφων της χώρας και δραστήριος ως το τέλος. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Ομως, παρά το γεγονός ότι ήταν εκδότης ενος συλλογικού εντύπου και είχε συλλογική προτίμηση, στο «ΦΩΣ» δεν μπορούσε να προσάψει κανείς ότι δεν έκανε σωστή δημοσιογραφική δουλειά. 
Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Το Φως», Θόδωρος Νικολαΐδης
Μια πληρέστατη αθλητική εφημερίδα, με όλες τις ειδήσεις, με καλά ελληνικά -όπως ο ίδιος επιθυμούσε- και με σεβασμό στους μεγάλους αντιπάλους. 

Ιδρυσε την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955. Αυτή μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και έκτοτε αποτελεί την πρώτη προτίμηση των οπαδών του Ολυμπιακού και όχι μόνο καθώς και η αντίπαλοι σεβόντουσαν τη σοβαρότητα του «Φωτός»...
Πέρυσι, είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά. Αρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.
Με την οικογένεια του Θόδωρου Νικολαϊδη επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε με τις κόρες του εκλιπόντος τη Μαρία και την Όλγα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια, ενώ εξήρε την καταλυτική παρουσία του Νικολαΐδη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο Νικολαΐδης ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου για περισσότερο από 25 χρόνια. Γνωρίστηκαν μέσω του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο φιλοξενούσε συχνά ο εκδότης στο σπίτι του στη Μύκονο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και ιδρυτή της εφημερίδας 'Φως των Σπορ' Θεόδωρου Νικολαΐδη.

» Η δημοσιογραφία χάνει ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της. Χάνει έναν συνάδελφο που, μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέδιδε μαθήματα ήθους, εντιμότητας, αξιοπρέπειας και αρχών.
» Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τήρησε με απόλυτο σεβασμό τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με τη στάση του κέρδισε την εκτίμηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.
» H εφημερίδα 'Φως των Σπορ' ήταν για δεκαετίες το μεγάλο σχολείο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σε αυτήν εργάστηκαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από το αθλητικό ρεπορτάζ.

 Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια»


Ειχα γνωρίσει από κοντά τον εκδότη και άνθρωπό, Θέόδωρο Νικολαϊδη και την σύζηγό του την κυρία Ειρήνη, καθώς  επί μία περίπου 12ετία και.. ήμουν συνεργάτης και ανταποκριτής στο Δερβένι και γενικά στην Κορινθία, της εφημεριδας "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" (1972 - 1985). Τότε που εφημερίδα στεγαζόταν στο 2ο όροφο του  κτιρίου της ιστορικής εφημερίδας "Η βραδυνή" , στην Πειραιώς 9... 
Στους οικείους του , στη σύζυγό του την κυρία Ειρήνη, στις κόρες την Μαρία και την Όλγα και στο προσωπικό της εφημερίδας, μέσα από το ιστολόγιο μου ¨ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εκφράζω "τα θερμά μου Συλλυπητήρια. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΣΚΑΛΕ"

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Φώφη Γεννηματά: Μαζί με την αυτοδιοίκηση για την αναγέννηση της χώρας

 
Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διοργάνωσε σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 Εκατοντάδες δήμαρχοι, περιφερειάρχες, σύμβουλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της; Φώφης Γεννηματά και ...
airetos.gr

Εργαστήριο Συγγραφής Πρωτότυπου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους της Ε.Σ.Ε. [22-23/4/17]



Σε συνέχεια του επιτυχημένου σεμιναρίου θεωρητικής κατάρτισης που έλαβε 
χώρα στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., η Ένωση 
Σεναριογράφων Ελλάδος επανέρχεται με ένα Εργαστήριο Συγγραφής 
Πρωτότυπου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους για όλους όσοι 
επιθυμούν να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που διδάχτηκαν, αλλά και να 
μετάσχουν με πιθανότητες διάκρισης στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ε.Σ.Ε.

Μια διάκριση που μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση της ταινίας, όπως έγινε 

Η Φρεγάτα La Fayette περνάει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Μια γαλλική φρεγάτα κατηγορίας La Fayette διέσχισε τον Ισθμό της Κορίνθου στις 13 Μαρτίου 2017

Οι  φρεγάτες La Fayette ειναι ικανές να μεταφέρουν πυραύλους αεράμυνας και τεθωρακιμένα Panther, καθώς και βαρέα ελικόπτερα

Πιο αδύνατοι όσοι τρώνε πολύ τυρί

eatingcheeseromanou.jpgΠιο αδύνατοι όσοι τρώνε πολύ τυρί


Σε κάθε πρόγραμμα δίαιτας, το πρώτο που “κόβει” ή τουλάχιστον περιορίζει κανείς είναι το τυρί! Άλλοι περιορίζουν την κατανάλωσή του επειδή έχουν χοληστερίνη! Σωστά; Λάθος! Αν πιστέψουμε τα ευρήματα νέας μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, οι άνθρωποι που τρώνε πολλά τυριά είναι λεπτότεροι από ό,τι εκείνοι που δεν το κάνουν, ενώ δεν φαίνεται να έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης.

Διαβάστε περισσότερα 

Σε 8ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση καταδικάστηκε ο Σώρρας


Ποινή φυλάκισης οχτώ ετών επέβαλε δικαστήριο στην Πάτρα στον Αρτέμη Σώρρα μετά τη μήνυση που υπέβαλαν ο πρώην συνεργάτης του και ο κουμπάρος του για

Τελικά και άσχετος και ψεύτης ο κ. Τσίπρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέας Δημοκρατία
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε σήμερα ενίσχυση για το πρώτο και δεύτερο παιδί. 
Είτε δεν ξέρει τι γίνεται, είτε προσπαθεί, άλλη μια φορά, να εξαπατήσει.