Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο "I LIVE GREEN"

 Αποτέλεσμα εικόνας για Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο "I LIVE GREEN"
Σας ενημερώνουμε για την κάτωθι δράση προβολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού
Περιβάλλοντος προς ενημέρωση και περαιτέρω ενέργειες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος και το δίκτυο των εταίρων του
διοργανώνουν τον διαγωνισμό παραγωγής βίντεο «I LIVE GREEN» και καλούν
όλους τους Ευρωπαίους να δείξουν τη δημιουργικότητά τους και να μοιραστούν
τις ενέργειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα καλύτερα βίντεο
θα λάβουν χρηματικό έπαθλο.

Η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο 17 Φεβρουαρίου, στη Σόφια, η 12η Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, στην οποία συμμετέχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κώστα Δουζίνα και τους βουλευτές κυρίους Νίκο Ξυδάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Κατά την πρώτη ημέρα εργασιών η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε κοινό Ψήφισμα με τις

Δυνατότητα ανάκλησης – τροποποίησης ενταγμένων πράξεων στο Μέτρο11 «Βιολογικές Καλλιέργειες»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετική εικόνα
Από την Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας του ΥΠΑΑ&Τ εκδόθηκε  η εγκύκλιος 500/24791/15-2-2018 (ΑΔΑ: 71874653ΠΓ-Ξ70)  σχετικά με την Ανάκληση – Τροποποίηση των Ενταγμένων Πράξεων στο  Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

efet_sarakostiana.jpg
Κατά την περίοδο της μεγάλης Σαρακοστής και ειδικότερα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις διατροφικές μας συνήθειες, προβαίνουμε στην κατανάλωση συγκεκριμένων νηστίσιμων τροφίμων, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται ευαλλοίωτα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Σημαντική παρέμβαση ΤΕΕ για τις σπουδές μηχανικών και αποδοχή από τον Υπουργό Παιδείας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Ν/Σ «΄Ιδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής»

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΣτασινόςΠαρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» έκαναν νωρίτερα σήμερα εκ μέρους του ΤΕΕ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός και η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, καθ. ΕΜΠ, Τώνια Μοροπούλου.

Ψήφισμα Του Δ.Σ Τρίπολης Κατά Της Απόφασης Αναστολής Λειτουργίας Του Υποκαταστήματος Της Τράπεζας Πειραιώς Στο Λεβίδι

Ψήφισμα του Δ.Σ Τρίπολης κατά της απόφασης αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Λεβίδι

Δήμος Τρίπολης
Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης
ΨΗΦΙΣΜΑ
Κατόπιν πληροφοριών σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην τ.κ Λεβίδιου του δήμου μας, και δεδομένων των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την αναστολή του, αφού μια τέτοια κίνηση, θα επιβαρύνει την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στα εκεί χωριά, μιας και το επόμενο κατάστημα εξυπηρέτησης θα βρίσκεται πλέον πέραν των 25 χιλιομέτρων με άμεση συνέπεια:

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου


Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής, ήταν προσκεκλημένος στην παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που έγινε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονος Τέχνης στο Φιξ.
Εκεί ανέπτυξε τις κοινές δράσεις του Λυκείου Επιδαύρου με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο (Θερ ινά Σχολεία, Εκπαιδεύοντας το Κοινό, κλπ.).
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στη δυνατότητα πιστοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Λυκείου Επιδαύρου με πιστωτικές μονάδες που παρέχει πλέον το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

 Μαρία Χριστοδημητροπούλου
Γραμματέας Πρυτανικού Συμβουλίου
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Συντήρηση επαρχιακής οδού στη ΠΕ Αρκαδίας



 Σχετική εικόνα
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού Παλούμπα – Ράφτη – Λουτρά Ηραίας – Παρνασσός» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Βαλκανική αστάθεια και Τουρκία

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ" 

https://s.nbst.gr/files/1/2017/05/ak-735x456.jpg
Τα Βαλκάνια είναι μια από τις πλέον πολύπαθες γειτονιές της Ευρώπης. Οι συγκρούσεις της δεκαετίας του ’90 έληξαν με μια σειρά «ενδιάμεσων» συμφωνιών: Dayton, Αχρίδα, 1244, Ενδιάμεση Ελλάδας-Σκοπίων. Πέρασαν 20 χρόνια και ακόμα δεν βρέθηκαν οριστικές

Σκάνδαλο Novartis: Τι είναι πιο σημαντικό ένα ακριβό φάρμακο ή η καλυτέρευση ενός ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης
Μέσα στις διάφορες πτυχές του Σκανδάλου Novartis υπάρχει και αυτή που λέει ότι υπουργός ενέκρινε την κυκλοφορία ενός φαρμάκου του Gilenya της Novartis, εσπευσμένα αφού ενέκρινε την κυκλοφορία του δίνοντας τιμή, με απόφαση του, τον Αύγουστο του 2012 και μάλιστα με ακριβή τιμή οπότε και επηρέαζε την τιμή των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.
Ακούγοντας κάποιος που δεν ξέρει και δεν έχει ασχοληθεί με την υγεία, λογικό είναι να λέει ότι ο Υπουργός που το έκανε να πάει στην πυρά και καλά κατηγορείται. Όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Πρόγραμμα Ιατρικής παρέμβασης στη Λακωνία , από το πρόγραμμα ΄΄Υγεία για Όλους''

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόγραμμα Ιατρικής παρέμβασης στη Λακωνία , από το πρόγραμμα ΄΄Υγεία για Όλους'' 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ 

Στις 23 - 25 .2.2018 θα πραγματοποιηθεί Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση , από το πρόγραμμα ́ ́Υγεία για Όλους ́ ́ στη Λακωνία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6 ης Υ.ΠΕ., το ν Δήμο Δυτ . Μάνης , τον Δήμο Ευρώτα, τα Κ.Υ. Αρεόπολης , Γυθείου, Βλαχιώτη, τον Σύλλογο ‘’Νέοι Ορίζοντες ́ ́ . 

Το ντέρμπι του Ξυλοκάστρου: Ηρακλής - Πανκαμαριακός.



Αποτέλεσμα εικόνας για Ξυλοκάστρου: Ηρακλής - Πανκαμαριακός. .
Με την διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής, συνεχίζεται αύριο Σάββατο (17-2-2018 / 15:00), το πρωτάθλημα της Α΄  κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο πρωταγωνίστριες για τον τίτλο, ομάδες της Κορίνθου, αγωνίζονται εντός έδρας  Στο ΔΑΚ η Κόρινθος 2006 αντιμετωπίζει  το Σπαθοβούνι και ο ΠΑΣ, στον Συνοικισμό αγωνίζεται με τον Ηρακλή Λεχαίου.  Την ίδια στιγμή ο Παννεμεατικός  αγωνίζεται στα Εξαμίλια κόντρα στην ουραγό τοπική Δαφνη, ενώ στο Ξυλόκαστρο  ο Ηρακλής μάχεται στο τοπικό ντερμπι με τον Πανκαμαριακό. Την ίδια στιγμή δύσκολες εξόδους  πραγματοποιούν Άγιος Γεώργιος  και Θύελλα  Πετρίου  σε  Αθίκια και Ισθμια, αντίστοιχα, ενώ με στόχο τη νίκη ο Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται στο Σοφικό επί του Πανσολυγειακού. Τέλος  στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός μάχεται σε ενδιαφέροντα  αγώνα με την Ελλάδα Βέλου.

Η 20η αγωνιστική
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Πανκαμαριακός 
Πανσολυγειακός - Αστέρας Δερβενίου 
Ισθμιακός - Θύελλα Πετρίου 
Δάφνη Εξαμιλίων - Παννεμεατικός 
Τενεάτης Αθικίων - Αγ. Γεώργιος 
Α.Σ. Κόρινθος 2006 - ΑΟ Σπαθοβουνίου 
Ολυμπιακός Άσσου - Ελλάς Βέλου 
ΠΑΣ Κόρινθος - Ηρακλής Λεχαίου

in.gr» Αθλητισμός » Ποδόσφαιρο » Ευρώπη » Europa League Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2018,18:00 1-1 με την Ντιναμό στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ που πάει στο Κίεβο για την πρόκριση

Όρθια η ΑΕΚ που πάει στο Κίεβο για την πρόκριση
Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο Europa League, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «32». Η Ένωση, έχοντας πλέον το μειονέκτημα, θα πάει στην Ουκρανία για διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας ωστόσο δύο σημαντικές απουσίες. Αυτές των Βράνιες και Λιβάγια, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και χάνουν τη ρεβάνς στο Κίεβο.