Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Στοιχεια για τις εκλογές ΝΟΔΕ στην Κορινθια

image
Παρότι οι εκλογές της ΝΟΔΕ έχουν αποκτήσει αρκετή δημοσιότητα πολλοί δε γνωρίζουν που και πότε ψηφίζουν. Αυτά μας εξηγεί ο εκτελώντας χρέη Προέδρου κος Τάσος Μαζιωτης

ekorinthos.gr

Προσφυγικό: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Επιστρέφουν στην Τουρκία από Ελλάδα 500

Προσφυγικό: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Επιστρέφουν στην Τουρκία από Ελλάδα 500Κατατέθηκε στην Βουλή και εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις αρμόδιες επιτροπές, το νομοσχέδιο που κυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό, ενώ σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία περίπου 500 μετανάστες, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Τι αναφέρεται στο νομοσχέδιο...
eklogika.gr

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή περί νομιμότητας δανείων σε κόμματα & ΜΜΕ

Στη Βουλή η πρόταση για εξεταστική επιτροπή περί νομιμότητας δανείων σε κόμματα & ΜΜΕΚατατέθηκε η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης από τις τράπεζες των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας» από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος. - Πάντως το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «οι τράπεζες είναι η σκοτεινή πλευρά του κ. Τσίπρα», διότι το Δημόσιο έχασε τουλάχιστον 20 δισ. - Αναλυτικά, το σκεπτικό της πρότασης, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατατέθηκε στη Βουλή...

eklogika.gr

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό

Τα μέχρι τώρα δεδομένα του προσφυγικού ζητήματος, τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αλλά και η συνεννόηση και συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης  ...
airetos.gr

Συνεργασία δήμου Αθηναίων με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες

Τη συμφωνία του δήμου Αθηναίων με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που αφορά στην προσωρινή στέγαση προσφύγων, ανακοίνωσαν ο  ...
airetos.gr

Γρηγόρης Αλεξόπουλος:Το λιμάνι της Πάτρας δε θα γίνει μια νέα Ειδομένη

Στη δραστική περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας, ώστε να σταλεί ευκρινές σήμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι λιμενικοί χώροι είναι ...
airetos.gr

Δημόσιο: Αυτός είναι ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων και βαθμολόγησης των υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Τον τρόπο βαθμολόγησης και επιλογής των προϊσταμένων και των manager στο Δημόσιο αναλύει με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εκεί περιγράφονται αναλυτικά οι τρόποι βαθμολόγησης των υπαλλήλων και η μέθοδος επιλογής τους στο σύστημα προαγωγών.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Σπάνια Νοσήματα από τη Novartis Oncology

logo newsletter
  Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Σπάνια Νοσήματα από τη Novartis Oncology


Novartis logo
pillsΜε κεντρικό μήνυμα “Σπάνια Φροντίδα για Σπάνιους Ανθρώπους”, το τμήμα Ογκολογίας της Novartis παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου την Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Σπάνια Νοσήματα.
Διαβάστε περισσότερα 
 

"Ιφιγένεια" το εφαπάξ! Πετσοκόβεται 25- 35 τοις εκατό

Θυσία γίνεται το εφάπαξ με το νέο ασφαλιστικό για να μετριαστούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς το  ...
airetos.gr

Χρίστος Δήμας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα γιατί δεν θέλει να συγκρατήσει τις δαπάνες

http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2016/01/dimasvoulisite.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα γιατί δεν θέλει να συγκρατήσει τις δαπάνες»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στην παρακολούθηση επίτευξης στόχων Νομικών Προσώπων -  φορέων της Γενικής Κυβέρνησης το 2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής προστασίας - Ποσειδών – γαίας κινητήρ 2016 στο Γενικό Λύκειο – Γυμνάσιο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος,ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής προστασίας  -  Ποσειδών – γαίας κινητήρ 2016 που πραγματοποιήθηκε στις 29-03-2016 στις 11:00 πμ. στο Γενικό Λύκειο – Γυμνάσιο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Π.Υ. Καλαμάτας και τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΔΕΔΔΗΕ, Α.Τ. Πύλου και Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.

Την άσκηση παρακολούθησαν μέσω εκπροσώπων τους οι φορείς:  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήου, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Πελοποννήσου, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μεσσηνίας, το Τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ των Π.Ε. Πελοποννήσου με τα Γραφεία του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, Πύλου, Μεσσηνίας, το Α.Τ. Πύλου, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Κέντρο Υγείας Πύλου, οι Εθελοντές, η Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, οι Υπηρεσίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος με τον κ. Δήμαρχο και κ. Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κλπ.  
                Μετά το τέλος της άσκησης πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο Δημαρχείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους εμπλεκόμενους φορείς της Άσκησης όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αποτίμηση της άσκησης.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους – συμμετέχοντες φορείς της άσκησης και εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις Διευθύνσεις Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΩΝ


http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/tmp_4426-bees_1_1732685371.jpg?itok=mFgyKofR

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
Ενόψει της έναρξης των ψεκασμών των καλλιεργειών επιβάλλεται να λαμβάνουμε υπόψη την ύπαρξη των μελισσοσμηνών.
Οι καλλιεργητές μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ:
Η  ορθή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Η εφαρμογή των ψεκασμών τις απογευματινές ώρες
Οι ψεκασμοί πριν και μετά την πλήρη ανθοφορία
Η ενημέρωση των μελισσοκόμων της περιοχή για επικείμενο ψεκασμό.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ.
Κανένας δεν έχει όφελος από το θάνατο των μελισσοσμηνών
Πληροφορίες για θέματα μελισσοκομίας μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΔΑΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ τηλ: 2710223224
ΚΕΝΤΡΟ  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ τηλ: 2710243352
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ  τηλ: 2710243352
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ   Τηλ: 6973004491

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας ΠελοποννήσουΣυνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Αρχηγού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 
Η ενίσχυση των υποδομών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννη Καρατζιά στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.
«Συνδράμουμε αποφασιστικά στο επίπεδο των υποδομών και του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εξαίροντας το έργο, τη συνεισφορά και την αυτοθυσία των πυροσβεστών.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των δύο δομών και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής.
Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Καρατζιάς από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το ενεργό του ενδιαφέρον, αλλά και τη συνεχή συνδρομή της Περιφέρειας στις ανάγκες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και ζήτησε τη συνεργασία της στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2015.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και ευθύνες για τη διαχείριση του προσφυγικού» «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιλογή της Κυβέρνησης για εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό»«Είναι κοινή μας στάση ότι ως Περιφέρεια έχουμε ευθύνη να αναλάβουμε κομμάτι του προσφυγικού το οποίο συνιστά εθνικό μας ζήτημα, αλλά και Ευρωπαϊκό πρόβλημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το προσφυγικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ιστορική συγκυρία, με πλήρη αλλαγή του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού χάρτη της Μεσογείου, και είναι αδύνατη σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι ισχυρή, υποστήριξε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «είμαστε εύκολοι να επικρίνουμε συμπεριφορές άλλων Ευρωπαϊκών κρατών στο προσφυγικό, αλλά ξεχνάμε ότι έχουν δικές τους εθνικές πολιτικές που καλούνται να εφαρμόσουν».

Κατά 25% μειώνεται ο χρόνος ζωής του Ταμείου των Μηχανικών με την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% το χρόνο ζωής του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και στην οποία έγινε παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα  του Ταμείου από τον Αναλογιστή, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρο Ζυμπίδη.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 20:00
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου               Ξυλόκαστρο 31 Μαρτίου 2016  
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 3866

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη    ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 20:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:    
     
1.   Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
2.   Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2016 και υποβολή του στην αρμόδια Διεύθυνση της Γ.Γ. Τουρισμού για σύμφωνη γνώμη.
3.   Συζήτηση για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
4.   Αποδοχή χρηματοδότησης – Τροποποίηση προϋπολογισμού για αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
5.   Περί ανάκλησης της αρ 118/2009 απόφασης δημοτικού συμβουλίου πρώην Δήμου Ευρωστίνης, περί προσωρινής παραχώρησης της χρήσης μιας αίθουσας του ΄΄Πύργου Κορδή΄΄ στο Κέντρο Νέων (Δήμου Ευρωστίνης).
6.   Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2016 για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                      ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ