Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να λειτουργήσουν οι ναοί τα Χριστούγεννα

 Έξοδος από την καραντίνα: Από σήμερα ανοιχτοί όλοι οι ναοί - Τι πρέπει να προσέχουν οι πιστοί 

Παράκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως ακριβώς λειτουργούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκφράζει με επιστολή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε ειδική διαδικτυακή εκπομπή της μητροπόλεώς του στο Facebook, την οποία και παρακολούθησαν με ενεργή συμμετοχή δεκάδες χιλιάδες πιστοί, στην πλειονότητά τους νέοι. Τόνισε, μάλιστα, πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρακάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επιτρέψουν να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί με την απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση όλων των προδιαγραφών, των εντολών και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και, φυσικά, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα πίσω από την ημέρα που μας φοβίζει!

  

Σήμερα είναι Παρασκευή και 13 και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν θα έχουν καλή μέρα, ότι όλα θα πάνε στραβά και ότι θα έχουν κακοτυχία. Ωστόσο, πόσοι γνωρίζουν την προέλευση της … φοβίας για την συγκεκριμένη ημέρα και γιατί υπάρχει ένα σκοτεινό υπόβαθρο γύρω από τον αριθμό 13;

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια – Εύκολη πληρωμή με 3 κινήσεις

 Τέλη κυκλοφορίας 2021: Στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια - Εύκολη Πληρωμή με 3 κινήσεις 

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 μπορούν να βρουν από σήμερα στο Taxisnet οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Πόθεν έσχες: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων – Δείτε μέχρι πότε

  

Την παράταση της υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, τον προσδιορισμό ειδικής διαδικασίας για τον ορισμό νέας δικασίμου λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και ρύθμιση για τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε απόψε.

Συναγερμός στο Μόντρεαλ: Πληροφορίες για ομηρία στα γραφεία της Ubisoft

  

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Μόντρεαλ, στην έδρα της γαλλικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft, με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλι να κάνουν λόγο για «πιθανή» κατάσταση ομηρίας.

Η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι είναι σε εξέλιξη αυτή η επιχείρηση και ότι οι αρχές επί του παρόντος «επαληθεύουν τις πληροφορίες». «Ζητάμε από τον κόσμο να αποφεύγει αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε.

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Προς θριαμβευτική νίκη ο Μπάιντεν – Κέρδισε και τη Τζόρτζια

 Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την Τζόρτζια 

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και στην πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ ο Τραμπ κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, σχετικά με τα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες πολιτείες στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το Edison Research, ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, Μπάιντεν κερδίζει καθαρά και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά πάνω από 5,3 εκατομμυρίων, ή 3,4%.

Πήρε και την Αριζόνα ο Μπάιντεν

Σε εφαρμογή το νέο σκληρότερο lockdown: Ερήμωσαν πόλεις και χωριά – Οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται

 

 «Το απόλυτο στοίχημα για όλους μας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, γιατί περιορίζοντας τις μετακινήσεις περιορίζουμε τη μεταφορά και μετάδοση του ιού», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με φόντο το νέο πλέγμα των απαγορεύσεων στη μετακίνηση που τέθηκε σε ισχύ από τις 9 το βράδυ, έως τις 5:00 το πρωί.

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κάηκε θαλαμηγός κοντά στο Αίγιο . Σωοι οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους.

 Καλά στην υγεία τους είναι οι δυο επιβαίνοντες πολυτελούς θαλαμηγού η οποία πήρε φωτιά το πρωί «εν πλω», από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Κορινθιακό Κόλπο στις Καμάρες Αιγίου. Η φωτιά  κατέστρεψε   το σκάφος  που βυθιστικε

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, ένας Άγγλος και ένας Κροάτης  ηλικίας 30 και 50 ετών, είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ειδοποίησαν το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού. Αμέσως επιλήφθηκε του θέματος το τοπικό Λιμεναρχείο Αιγίου. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους.ενώ πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησε στο σημείο.

Τηλεδιάσκεψη για το θέμα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

 https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/11/%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-681x511.jpg  

Σε τηλεδιάσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, συμμετείχε η Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου.

Μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, υπηρεσιακοί παράγοντες Υπουργείων, εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρείας και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Τουρισμός την Εποχή της Πανδημίας

  

Η CEO του Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα γράφει για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό και τις προοπτικές για το μέλλον του κλάδου. 

 

Από το 2013 έως το 2019 ο τουρισμός στην Ελλάδα διένυσε τη χρυσή περίοδό του, στήριξε την οικονομία και την κοινωνία στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και εμείς, ως τουριστικός τομέας, προσπαθούσαμε να αναλύσουμε και να προβλέψουμε τους παράγοντες που θα μπορούσαν να διακόψουν την ανοδική πορεία του, πέρα από ένα ή δύο χρόνια αναμενόμενης διόρθωσης. Η απάντηση ήρθε αιφνιδιαστικά. Μία πανδημία.

Φωταγώγηση της Βουλής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=175c2c7dcd8f125b&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saddbat=ANGjdJ98tdnvglUqFk0IDnM9YhIOKqMCfUQQWyt8HaCUnXODcp-OkYSc0CxLdK7D4qaON_PdG4cd6A9Gsnx4K5S-i7iqsytzcVhWUdu_B2hYOP0S6Oviw_JfKqIlEUzBDSXyFpaUgH2h-3UdoVisCX1uqm_1pD2f-6qcxu4EE_qr9OpIEr0kVwJVXEdKjHpxBqJFmJo8sx_94pd4zXgfqLPfAbc0Zdy_cqGEiAev1jLvpiD9DMBu7t_C4-XC5KqVU9a1BPXN-jZbZ89hDArc3jFqhftoNgh8BsRu1ZJgFECFyWyZXIzkFiVIb1VOOwB7n5VDISsSuCcipAPFMvMvXHCJvDRGM_ZO7-bWEaZjojneL7NgpOPrZQqK9KxVUT2yS5bLVL3IfHrnmR1MEZaCK_zoXfhWSU4bXERZOX2hbEWM2JnEhQNix-ZjuG6M8hjkOyu91CF1O3M8UkExC-lkjks-Mv_87paX5IHh3AK1e8aH5FJoso5WS_YhOpnrSHoutm8XiDZwZjZnzmRrSMWjDR2iQd3OpW5UwEeg3ZjZo3kpztV9NWk9ew8aqKQHdGr-8J83pYGGLZMR5CnrjDWAK6BJncuI4xWMminx8sLP6TqJkEh2ymkghAMb1_8bETaUq4OKma1exE7lJUJNmPhoj3L-hhdp0hSVp-co8dRoljcQwtwrFDoYPdt0FiagwO8

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY


Με το σύνθημα «Απεριόριστη Ανάσα-Breath without Borders» φωταγωγήθηκε σήμερα η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης, στις 15-21 Νοεμβρίου 2020.

Η φωταγώγηση εντάσσεται σε μια ευρωπαϊκή καμπάνια που ενημερώνει για την προσπάθεια των ασθενών με Κυστική Ίνωση να έχουν ισότιμη πρόσβαση, χωρίς σύνορα στην Ευρώπη, στις θεραπείες και στις παροχές υγείας που «θα ενδυναμώσουν την ανάσα τους».

Οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση στη χώρα μας δίνουν αγώνα για την ανάπτυξη μεταμοσχεύσεων πνεύμονα, την ισότιμη και άμεση πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, την αυτοδιαχείριση της νόσου και τη βελτίωση των εξειδικευμένων μονάδων με στόχο την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. 

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=175c2c7dcd8f125b&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saddbat=ANGjdJ9RJ4Srw5lASt4WnUON36DEAeR4nvxg8gJw3TrjUI8tnkzF95MsMs8awakpzlzk9xsBTMwKYcJb49zWVIS9l8PrjYR9cBGkUcp9EHPVGXfLlo_S-914edBSX-5IN0y8E2Jksu4_Rf9bJdPxPGBOxUmkN5KPzqluHD_PFpvL2AetBJ5Cw5YbZPnLYdQReaJ-gVkiKWL1vLpQ1YO8HKe-UGzUp2twd_lXVxWkFF43jGGmbpuPDU9hlwhoHoDjkisyEblwbSkpG3RRD2LOxWJNQ2RW-QRT9LAnrOXQhtPRGm_SkwOmmjDf7swbvGV2hG4z63XDFuJKYdYr-4xrLEzfJRi48MQf5HJSHm0s9vYcH7YbL0qldZbQMGzgzaLG-kLmYrLV0-sk-mVygsPRx3G41NR1Qt8RPSslPtaMa3jZLTj27YX0t6jkFfa5-rfjPQHD-1MgUSC_D9F9s52skjwFKymiGBcnKkv5QHcgxIIN0VPCX8YPiGy3eXm9wlIdKScoSGNZPFsuNxyKT1qh9DjMdVPGYiMThkz0rsiw86v3dbBEA-HYVH4HdK4coPUNbrgOzF_LIofdZOh0Ukt9JE2Bwkefq1JLXVJ12PmOzEq5Yj5OqP9aZJFsUidQU6xhtRgN1X0Kr-k735w6qfN9GkCCTcjyx6xPzUEKAL5UN5jajbC9DdpKa4S48Cr6dAo

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Αυριο οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεαρμέως για «Λουκέτο» σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς από τη Δευτέρα

 

Μαραθώνια αποδείχτηκε η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις αποφάσεις για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διχασμός επικράτησε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων  και να υπάρχουν τρεις διαφορετικές εισηγήσεις. για την τελική απόφαση σχετικά με τα σχολεία.

Χρίστος Δήμας : «Εγγράφηκαν οι πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις στο Elevate Greece.»

 

Σήμερα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός μήνα λειτουργίας του Elevate Greece, διαπιστώνεται πως η διαδικασία εγγραφής των νεοφυών επιχειρήσεων στο Εθνικό Μητρώο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη, οι πρώτες επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, ενώ ο συνολικός αριθμός των startup που ξεκίνησαν την διαδικασία υποβολής ξεπέρασε τις 580 (πεντακόσιες ογδόντα). Επίσης, έχουν δημοσιευθεί και οι πρώτες ανακοινώσεις για νέες θέσεις εργασίας (μπορείτε να τις βρείτε εντός της πλατφόρμας), από νεοφυείς επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο Μητρώο, για εξεύρεση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, σημαντική είναι και η έλευση νέων μελών που συμμετέχουν ως Επίσημοι Υποστηρικτές στο Elevate Greece. 

 *Περισσότερες πληροφορίες για τους Επίσημους Υποστηρικτές, τις νέες