Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ανησυχεί τους επιστήμονες η διασπορά του ιού με τις χαμηλές θερμοκρασίες

 Κορωνοϊός - Συγκλονίζει νοσηλεύτρια σε κλινική COVID: Πλέον όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν

Η πτώση της θερμοκρασίας κατά δέκα βαθμούς θα σημάνει «καμπανάκι» για αύξηση της μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες με αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας συγκριτικά με της Ελλάδας αναφέρουν οι επιστήμονες. 

«Η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι με τρεις-τέσσερις απλές καθημερινές συνήθειες «μπορούμε να

Επιχορηγήσεις από τους δήμους σε ερασιτεχνικά σωματεία

 Επιχορηγήσεις από τους δήμους σε ερασιτεχνικά σωματεία 

Το δικαίωμα επιχορήγησης των δήμων για έξοδα μετακίνησης ερασιτεχνικών σωματείων δίνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Με την ίδια τροπολογία δεν θα μπορεί σωματείο που δεν έχει εγγραφεί στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη γύρω από το Εφετείο Αθηνών

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγώνα δρόμου στην Πετρούπολη 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν και αύριο (Πέμπτη), σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 6:00 η κυκλοφορία οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αυστρία - Ελλάδα 2-1: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση

Αυστρία - Ελλάδα 2-1: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση 

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα σε φιλικό παιχνίδι από την Αυστρία με σκορ 2-1. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με το γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 63', αλλά ακολούθως δέχτηκε την ισοφάριση στο 77' από τον Γκρίμπιτς.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα δεν είχε δυνάμεις, έδειχνε να παρατά το παιχνίδι, με τον Μπάουμγκαρντνερ στο 80' να σημειώνει το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

 

Κόρινθος 07-10-2020

 

Με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς αναβολές και με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Αστεροσκοπείου, όσο αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και την εκπόνηση μελέτης για το Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στο νομό Κορινθίας.

Δήλωση Πέτρου Τατούλη για την απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

https://www.kalamatajournal.gr/media/k2/items/cache/8234b9c9055b498d696fe8cc4a5ba6a1_XL.jpg https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/topics-article-images/19315265.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7.10.2020 

Η σημερινή ιστορική απόφαση αποτελεί δικαίωση για όλα τα θύματα της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να διαφεύγει από την προσοχή των συνειδητοποιημένων βαθιά δημοκρατικών πολιτών, ότι το απεχθές μόρφωμα εκτράφηκε και γιγάντωσε στην αγκαλιά μιας «ψευδο-δημοκρατίας» με πρωταγωνιστές πολιτικούς, μιντιακά και οικονομικά συμφέροντα, που δυστυχώς κάποια παραμένουν ακόμη παρόντα.

Είναι μια απόφαση σταθμός για την Ελλάδα, που στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για Ελευθερία και Δημοκρατία. Η ευθύνη πλέον όλων μας, είναι η συνεχής προσπάθεια για ένα πιο Δίκαιο, πιο Δημοκρατικό και πιο Κοινωνικό αύριο.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ…

Petros Tatoulis

 

Κορωνοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση ( 8 νέα κρούσματα στην Κορινθία)– 407 νέα κρούσματα και Δύο ακόμα θάνατοι στην Ελλάδα – Στους 426 οι νεκροί στη χώρα

 Κορωνοϊός: Θετική στον ιό νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στο Θριάσιο 

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες εχθές Τρίτη στις 22.00  το βράδυ πέθανε ένας άνδρας 87 ετών που νοσηλευόταν στο «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο. όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με τίτλο «Αποτελεσματική Διοίκηση των Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών μέσω της Συστημικής επιστήμης και των Τεχνολογιών»

 https://confe.hsss.eu/wp-content/uploads/2020/07/sli02.jpgHome - Hellenic Society of Systemic Studies

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο «16th Hellenic Society for Systemic Studies National and International Conference» με τίτλο «Effective Management of Public and Private Organizations through Systemics and Technologies». Το συνέδριο διεξήχθη εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των ακόλουθων επιστημονικών φορέων:

Νευραλγία Τριδύμου με δυνατό πόνο στην κάτω γνάθο, στο πρόσωπο

 

Του Γιώργου Κουτσικάκη, Χειρουργού Οδοντιάτρου medlabnews.gr

Η 7 Οκτωβρίου έχει οριστεί από το 2013 ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Νευραλγία του Τριδύμου, με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «TnnME» (Trigeminal Neuralgia and Me)

Χαρακτηρίζεται από μικρής διάρκειας οξύ πόνο στις περιοχές του δέρματος που νευρώνονται από τους κλάδους του τριδύμου συνήθως τον τρίτο.

Εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 50 χρόνων. Ο πόνος εντοπίζεται συχνότερα στην κάτω γνάθο, αλλά και στο πρόσωπο, στην άνω γνάθο, στην περιοχή του κροτάφου και αλλού. ..................

read more

ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ - ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ

  

Τρίπολη, 07 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη μεγάλη εκστρατεία της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στο πρόγραμμα "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" για τη συλλογή σχολικών ειδών με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020 2021 συμμετείχε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ της Τρίπολης. Η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ αποφάσισε τη συμμετοχή του Κέντρου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκρίνοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό με το οποίο αγοράστηκαν διάφορα αναγκαία

Τροπολογία-“γίγας” για τη Δημόσια Διοίκηση: Σχολικές καθαρίστριες, αξιολόγηση, άδειες, κινητικότητα

Τροπολογία συνολικής έκτασης 40 σελίδων, υπό τον γενικό τίτλο «Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών» κατετέθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ν/Σ-“σκούπα”, που θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

 

Μαρία Λεπενιώτη: Αυτή είναι η δικαστής που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή

  

Η Μαρία Λεπενιώτη, είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που αποφάσισε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η Μαρία Λεπενιώτη είναι η δικαστής που έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Είναι η γυναίκα που μόλις ανακοίνωσε την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε τη

Μητσοτάκης για καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε - Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

  

Η δήλωση του πρωθυπουργού για την καταδίκη Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση.

Ως πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως

Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η καταδίκη της Χρυσής Αυγής – Δείτε τα δημοσιεύματα

  

Την είδηση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης μετέδωσαν άμεσα τα πρακτορεία ειδήσεων και τα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

BBC: Οι νεοναζί ηγέτες του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα κρίνονται ένοχοι για την διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης – Καταδικάζονται συν τοις άλλοις για τις απόπειρες δολοφονίας σε βάρος Αιγυπτίων

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχοι όλοι οι βουλευτές και ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

  

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Νίκος Παππάς και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε από το δικαστήριο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι: Ζαρούλια, Μίχος,

Να βλέπεις την Ιστορία να γράφεται μπροστά σου…

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Μια καλή στιγμή. Για την Ελλάδα, για τη Δικαιοσύνη, για τη Δημοκρατία. Για την καρδιά όλων μας.

Το δέος της ανακούφισης με την οποία έγινε δεκτή η απόφαση της Δικαιοσύνης για την καταδίκη των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής, με τον χαρακτηρισμό της εγκληματικής οργάνωσης, ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο ανάγκη έχει ο λαός μας από “διαφορετικές” στιγμές.

Και η εκτεταμένη προβολή της εξέλιξης από τα διεθνή ΜΜΕ, επιβεβαιώνει την αυθόρμητη ανάγκη κάθε κοινωνίας, να παρκάρει τον ναζισμό και τα άκρα στη φυσική θέση τους. Στα σκουπίδια.

Η Ιστορία που γράφεται μπροστά σου. Αντί να τη διαβάζεις στα βιβλία.

ysterografa.gr

Κορωνοϊός: Οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και τα αυξανόμενα κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα

 Κορωνοϊός: Αριθμοί σοκ για την Αττική με 240 κρούσματα και έκρηξη των εισαγόμενων - Μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας 

Ο κορωνοϊός δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές του συστήματος υγείας, καθώς μόνο χθες σε Ευαγγελισμό και Αττικόν έγιναν 40 εισαγωγές, ενώ η πληρότητα σε εντατικές μονάδες για Covid-19 αγγίζει το 67%.

Στην Αττική βρίσκεται εδώ και εβδομάδες το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, προκαλώντας ισχυρές δονήσεις στο σύστημα υγείας. Καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 70 εισαγωγές με τους 3 στους 4 ασθενείς να νοσηλεύονται σε