Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Θρήνος στον πολιτικό κόσμο για τον Μάνο Ελευθερίου

 http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/07/Screen-Shot-2018-07-22-at-12.09.49-PM.png

ΝΔ – Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το έργο που αφήνει πίσω του θα τον θυμίζει για πάντα»

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο του στην οικογένεια και τους οικείους του.
«Ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε σπουδαίος ποιητής, λογοτέχνης, στιχουργός και συγγραφέας, όπως και ενεργός πολίτης με ευαισθησίες και σημαντική κοινωνική δράση. Η απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό είναι μεγάλη αλλά το έργο που αφήνει πίσω του θα τον θυμίζει για πάντα. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» τόνισε στην ανακοίνωση της.

ΚΙΝΑΛ – Φώφη Γεννηματά: «Το τρένο φεύγει στις οχτώ…»

Η απώλεια του Μάνου Ελευθερίου


Στη θλίψη βυθίζει όλη την Ελλάδα η είδηση πως τα ξημερώματα της Κυριακής (22.07.2018) έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου. Ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, ένας άνθρωπος του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. 

Έρχεται «μπαράζ» προκηρύξεων στο ΥΠΟΙΚ για 1.400 θέσεις σε 17 ειδικότητες (ΦΕΚ)

Σε 1.400 θα ανέλθουν τελικά οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού συνολικά 17 ειδικοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών, με το σχετικό ΦΕΚ που ενεργοποιεί τις διαδικασίες και καθορίζει τα προσόντα που απαιτούνται να έχουν οι υποψήφιοι για τις προσλήψεις, να έχει δημοσιευθεί από χθες.
Οι 17 ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις 1.400 προσλήψεις είναι: ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Τελωνειακών, ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Χημικών, ΠΕ Μηχανικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Τελωνειακών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Δημοσιονομικών, ΔΕ Τελωνειακών, ΔΕ Τεχνικών, ΥΕ Επιμελητών, ΥΕ Εργατών, ΥΕ Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στις 1.400 νέες προσλήψεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι 548 του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2017.
Οι σχετικές προκηρύξεις για τις θέσεις αναμένονται να αρχίσουν να εκδίδονται σταδιακά από το ΑΣΕΠ.
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ
aytodioikisi.gr  

Σε ποια φάρμακα επηρεάζεται η δράση τους με την ζέστη; Τι πρέπει να προσέχετε στην λήψη και αποθήκευση τους;


Η δοσολογία ορισμένων φαρμάκων μπορεί να διαφοροποιηθεί τους μήνες του καλοκαιριού. Όπως, για παράδειγμα, τα αντιπηκτικά – κουμαρινικά φάρμακα που με την ζέστη και την αφυδάτωση παρατηρείται παράταση της αντιπηκτικής δράσης (ανεβαίνει το INR), και τα διουρητικά φάρμακα που χορηγούνται στους υπερτασικούς, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται σε μικρότερες δόσεις, λόγω της εφίδρωσης από τη ζέστη και της απώλειας υγρών από τη λήψη του φαρμάκου.
Την ελάττωση της δόσης ενός φαρμάκου δεν πρέπει να την κάνετε μόνη σας, αλλά μετά από σύσταση του γιατρού σας. ....................

Αντηλιακό και Make Up: Ο σωστός τρόπος για να τα εφαρμόσετε μαζί στο πρόσωπό σας


AFAFAFASDFAF.jpg
Το αντιηλιακό είναι το απαραίτητο προϊόν περιποίησης και φροντίδας του σώματός μας, και το πρόσωπό μας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσον αφορά το σώμα μας, τα πράγματα είναι απλά. Στην περίπτωση του προσώπου όμως τα ζητήματα είναι περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

 

Η διατροφή-αντίδοτο στον καύσωνα

diatrofi_antidoto_ston_kaysona.jpg
Όταν η άσφαλτος λιώνει κάτω από τον καυτό ήλιο, οι αντοχές του οργανισμού δοκιμάζονται – και δίχως τα κατάλληλα «όπλα», κινδυνεύει από προβλήματα όπως η αφυδάτωση, η εξάντληση, η θερμοπληξία και πολλά άλλα. Ευτυχώς, η σωστή διατροφή μπορεί να τον βοηθήσει να αντέξει.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»

Βούτσης: «Δεν υπάρχει ζήτημα μονομερούς αποχώρησης της χώρας»
Η φετινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας δίνει πραγματικά αφορμή για μια ουσιαστική τοποθέτηση. Πέραν του απολογισμού που κάνει κάθε πολιτική δύναμη ή κάθε πρόσωπο ατομικά απ’ όσους και όσες ζήσαμε όλη αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολύχρονη μεταπολιτευτική περίοδο, δίνει το έναυσμα για μια ουσιαστική συζήτηση για το σήμερα.