Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών - Οι συσπειρώσεις των κομμάτων: Από πού πήρε ψήφους η ΝΔ - Απώλειες προς όλα τα κόμματα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ

 kalpi-fakeloi 

Πάνω από 40% έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πετυχαίνοντας συντριπτική νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της ΝΔ να φτάνει στο 81,7%, παίρνοντας ψήφους από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τα στοιχεία των διαρροών και των εισροών των κομμάτων στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Εκλογές 2023 - Αποτελέσματα: Πλειοψηφία 171 βουλευτών θα είχε η ΝΔ με ενισχυμένη αναλογική

ekloges-makk 

Οι εθνικές εκλογές ανέδειξαν ως αδιαμφισβήτητο νικητή την Νέα Δημοκρατία καθώς αύξησε τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και εκτόξευσε την διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ στις 20 μονάδες. Παρά την εμφατική νίκη με ποσοστό 40,79% η ΝΔ δεν καταφέρνει να σχηματίσει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής.

Εάν η αναμέτρηση γινόταν με το σύστημα της νέας ενισχυμένης

Εκλογές 2023-Αποτελέσματα: Συνταξιούχοι, μισθωτοί και νέοι επέλεξαν ΝΔ και γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023Αποτελέσματα: Συνταξιούχοι μισθωτοί και νέοι επέλεξαν ΝΔ και γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ 

Οχι μόνο τους συνταξιούχους – που παραδοσιακά είναι συντηρητικό κοινό – αλλά και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου. Σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΣ της MRB Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN στους συνταξιούχους το σκορ είναι: ΝΔ: 49%, ΣΥΡΙΖΑ: 20%. Η ΝΔ κέρδισε, και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα όσο και στους νέους 17 – 24 ετών, σε δυο δηλαδή προνομιακά κοινά του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΣ της MRB Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το σκορ είναι: ΝΔ: 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 23%.

Τελικός Κυπέλλου: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Τελικός Κυπέλλου: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων     

Η ώρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πλησιάζει και ο αγώνας θα γίνει χωρίς οπαδούς, όμως παρόλα αυτά, ανακοινώθηκε και η απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έκανε γνωστό ότι με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ απαγορεύεται να μετακινηθούν οργανωμένα προς το Βόλο, ακόμη και για να βρεθούν κοντά στις

Super League 2: Πάρτι ανόδου με νίκη ο Πανσερραϊκός (3-1) / Ολυμπιακός Β' - ΑΕΚ Β' 1-1: Τον φρέναρε στο τέλος / Στο 95' η Κηφισιά κέρδισε στην Πάτρα την Παναχαϊκή

 Super League 2: Πάρτι ανόδου με νίκη ο Πανσερραϊκός (3-1) 

 Ο Πανσερραϊκός έκανε το πάρτι ανόδου κερδίζοντας και τον Διαγόρα Ρόδου με 3-1, στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Super League 2   Ο Πανσερραϊκός γιόρτασε μπροστά στο κοινό του την επάνοδο στη Super League έπειτα από 12 χρόνια.  Μπορεί να είναι βαθμολογικά άνετα τα «λιοντάρια», αλλά... δάγκωσαν τους νησιώτες, οι οποίοι παραμένουν οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, μάλιστα, οι παίκτες του Διαγόρα έκαναν «πασίγιο» για να περάσουν οι πρωταθλητές ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού. 

Η ΑΕΚ Β' κατάφερε στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό Β' (1-1) που είχε προηγηθεί από το πρώτο μέρος στο ντέρμπι της Β' Εθνικής στον Ρέντη. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το αήττητο σερί οκτώ αγώνων με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπα στο 14’ (απόκρουση του Χατζηεμμανουήλ σε τετ-α-τετ), ενώ η ΑΕΚ επιχείρησε μόνο στο 17’ με τον Παρρά να φτάσει στο γκολ. Στο 41’, όμως, ο Νεμάνια Νίκολιτς με σουτ από πλάγια θέση (μετά από κάθετη του Ιάγκο Ιμπαγάσα) νίκησε τον τερματοφύλακα της «Ένωσης» και άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

 Η ΑΕΚ είχε ευκαιρία στο 55’ με τον Μαχαίρα για να ισοφαρίσει, ενώ ο Νίκολιτς απείλησε με σέντρα σουτ στο 77' σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο στην επανάληψη. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου πίεσε στο τέλος, είχε δοκάρι με τον Παρρά μετά από απόκρουση του Παπαδούδη στο 93' και ισοφάρισε με κεφαλιά του Χριστόπουλου στο 94' μετά από εκτέλεση κόρνερ.Ο διαιτητής Σταυρουλάκης από το Ρέθυμνο έδειξε κίτρινη σε Κατσικά, Απ. Χριστόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β': Παπαδούδης, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Νίκολιτς, Λιάτσος (68′ Καράκουτης), Σουρλής, Μαρίνος (68′ Αργυρίου), Ι. Ιμπαγάσα (60′ Πινακάς), Κωστή, Μπα (87′ Σαπουντζής).

ΑΕΚ Β’: Χατζηεμμανουήλ, Κάτσικας (46′ Γκολφίνος), Λάτσι, Χατζηκυριάκος, Ραντόνια, Λέλεκας, Νούλας (55′ Γερολέμου), Πάρρας, Τζούντα Γκαρσία (55′ Κ. Σταμούλης), Απ. Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Η Κηφισιά δυσκολεύτηκε πολύ αλλά πήρε στο 95' με το γκολ του κεντρικού αμυντικού Νίκου Βαφέα την σπουδαία νίκη στην Πάτρα επί της βαθμολογικά αδιάφορης και αποδυναμωμένης Παναχαϊκής (1-2) και διατήρησε την απόσταση των πέντε βαθμών από την δεύτερη Καλλιθέα στον νότιο όμιλο της Super League 2

Το πανόραμα της 26ης αγωνιστικής

Βερίκοκο για αναιμία, δυσκοιλιότητα, όραση, ομορφιά υγεία, τα κουκούτσια τους για καρκίνο

  

της Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Το βερίκοκο (ορθότερα "βερίκοκκο") είναι ο καρπός της βερικοκιάς. Η μακρόχρονη ιστορία της βερικοκιάς αποτελούσε το χρυσόμηλο των Ρωμαίων και η επιστημονική ονομασία του βερίκοκου είναι prunus armeniaca.

Προέρχεται από την Κίνα και λέγεται ότι καλλιεργείται τα τελευταία τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Το φρούτο είναι σαρκώδης, σφαιρικό, με αυλακωτή κοιλιακή ραφή, ενώ ο πυρήνας του (κουκούτσι), είναι ξυλώδης και στο εσωτερικό του περιέχει ένα με δύο σπόρια, που έχουν πικρή γεύση και μοιάζουν με αμύγδαλα. Μάλιστα, υπάρχει ένας λαός, που λέγεται ότι είναι από τους μακροβιότερους στον κόσμο και όχι μόνο καταναλώνουν τόνους βερίκοκων, αλλά τρώνε και τα κουκούτσια, που είναι πολύ πικρά. Πρόκειται για τη φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το βερίκοκο έχει χαμηλή θερμιδική αξία, 47 θερμίδες τα δύο, ενώ η κατανάλωση του καλοκαιρινού αυτού φρούτου, καταπραΰνει- μεταξύ άλλων- συμπτώματα πονοκεφάλου, εντερικής πάθησης, αϋπνίας, φαρυγγίτιδας και ήπια κατάθλιψης. ..................

read more

Διαταραχές του κύκλου της γυναίκας. Αιτίες καθυστέρησης; Πώς αντιμετωπίζονται οι ανωμαλίες της περιόδου;


του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D., medlabnews.gr

Οι ανωμαλίες της περιόδου είναι πολύ συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες επισκέπτονται το γυναικολόγο τους. Οι διαταραχές του κύκλου μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Ανάλογα με την αιτία άλλες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται εύκολα κι άλλες είναι πιο σοβαρές.

Πότε θεωρείται ανώμαλη μια αιμορραγία από τη μήτρα; Όταν βλέπουμε αίμα ή καφέ υγρά ανάμεσα σε δυο περιόδους ή μετά από σεξουαλική επαφή ή μετά την εμμηνόπαυση.

Οφείλεται, σχεδόν σίγουρα, στις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν σε αυτή τη φάση κι έχουν ως αποτέλεσμα εκτός από την ωορρηξία και την απώλεια μικρής ποσότητας αίματος από το ενδομήτριο της μήτρας. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να σας εξετάσει ο γυναικολόγος για να αποκλείσει άλλες από τις παρακάτω αιτίες. Επιβάλλεται επίσης η εξέταση από το γυναικολόγο σε περίπτωση, που συνεχίζετε να έχετε καφέ κολπικά υγρά σε μέρες που δε σχετίζονται με την περίοδο ή την ωορρηξία. ..................

read more

Τα τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Βουλευτικές Εκλογές 2023 - Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Δημος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Τελευταία ενημέρωση 22/5/2023, 03:22

Ενσωμάτωση 100,00 (55 / 55 ΕΤ)

Εγγεγραμμένοι 19.625

Έγκυρα 11.760

Άκυρα 166

Συμμετοχή 11.979

Λευκά 53

                                   Ποσοστό   Ψήφοι

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   43,96    5.170

ΣΥΡΙΖΑ                         21,96    2.582

ΠΑΣΟΚ                         12,76    1.500

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ        3,73       439

ΚΚΕ                                 3,66       430

ΔΕΡΒΕΝΙ: Τα τελικά Αποτελέσματα στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

 Δερβένι: Το “Μαϊάμι” της Πελοποννήσου – Eκεί που κάθε σπίτι έχει τη δική  του παραλία! (βίντεο) - ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ 

Δημοτικη ΕνοτηταΕυρωστίνης

Τελευταία ενημέρωση 22/5/2023, 02:28

Ενσωμάτωση 100,00 (14 / 14 ΕΤ)

Εγγεγραμμένοι 4.973

Έγκυρα 98,58

Άκυρα 0,96

Συμμετοχή 60,81

Λευκά  0,46

                                         Ποσοστό    Ψήφοι

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       46,56       1.388

ΣΥΡΙΖΑ                             19,49          581                  

ΠΑΣΟΚ                             12,95          386

ΚΚΕ                                    4,19           125

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ           3,79           113

ΝΙΚΗ                                  2,48             74

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  2,45             73

ΜέΡΑ25                              1,78             53

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α                    1,14             34

ΕΑΝ...                                 0,81             24

ΣΥΜΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ      0,77            23

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ        0,64            19

ΣΥΜΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ     0,50            15

Κίνημα 21                           0,44            13

ΕΘΝ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ         0,40            12

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ      0,30               9

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ     0,23              7

Κ Κ Ε μ-λ                         0,20              6

ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ             0,17             5

ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  0,17           5

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ          0,13           4

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ  0,13       4

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ               0,13       4

Μ-Λ ΚΚΕ                             0,07         2

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ      0,07         2

 ΟΑΚΚΕ

ΟΚΔΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ