Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις αυξήσεις στο Δημόσιο - Ως τον Οκτώβριο το Market Pass

Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας- Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με το οποίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης εκπληρώνεται το 50% των δεσμεύσεων του οικονομικού προγράμματος τής κυβέρνησης.

Στο κείμενο του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε, περιλαμβάνονται οι εξής βασικές προσθήκες και τροποποιήσεις, σε σχέση με αυτό που τέθηκε στη διαβούλευση:

Ειδικότερα:

Δύσκολες στιγμές για τη Μπριζίτ Μπαρντό - Η κατάσταση της υγείας της

Δύσκολες στιγμές για τη Μπριζίτ Μπαρντό  Η κατάσταση της υγείας της 

 Αποτέλεσε το απόλυτο sex symbol, όμως ο χρόνος κυλά αδυσώπητα για όλους. Η Μπριζίτ Μπαρντό, η γυναίκα θεότητα, ταλαιπωρείται από αναπνευστικά προβλήματα. 

Ο σύζυγος της Γαλλίδας ηθοποιού, Bernard d’Ormale, επιβεβαίωσε την είδηση και περιέγραψε τι συνέβη λίγο μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στην κατοικία τους στο Σεν Τροπέ. «Ήταν γύρω στις 9 π.μ. όταν η Μπριζίτ άρχισε να έχει πρόβλημα στην αναπνοή», είπε και συνέχισε: «η αναπνοή της ήταν πιο δυνατή από το συνηθισμένο, αλλά δεν έχασε τις αισθήσεις της. Ας πούμε ότι ήταν μία αναπνευστική κρίση».

Καιρός: Καυτό 10ήμερο με 45αρια από του Προφήτη Ηλία μέχρι και του Αγίου Παντελεήμονα! Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

 kauswnas_mak45 

Καύσωνα διαρκείας στη χώρα μας, με το θερμόμετρο να μένει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου για τις επόμενες δέκα ημέρες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κάνει λόγο για δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα που θα έρθουν στη χώρα μας από την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, μέχρι και 28 Ιουλίου που θα ξεκινήσουν ουσιαστικά από αύριο Πέμπτη, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, μέχρι και του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου.

Η Μεσόγειος «ψήνεται» – Meteo: Θερμοκρασίες ρεκόρ ως τα τέλη Ιουλίου, έρχονται και 45άρια

 Η Μεσόγειος «ψήνεται» – Meteo: Θερμοκρασίες ρεκόρ ως τα τέλη Ιουλίου, έρχονται και 45άρια

Δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr μεταξύ 20 και 28 Ιουλίου 2023, με τη θερμοκρασία, σε ύψος περίπου 1.500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας να κυμαίνεται έως και 14°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020.

Χαρακτηριστικό αυτή της θερμής περιόδου είναι η εκτεταμένη έκταση που καλύπτουν οι θερμές αέριες μάζες, κατακλύζοντας όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, φτάνοντας μέχρι την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Το ταξίδι - αστραπή του Βορίδη στη λίμνη Καϊάφα και στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Θαλάσσιου Σκι

 Ταξίδι-αστραπή έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης , µέχρι τη λίµνη Καϊάφα για αθλητικούς λόγους.

Με καλοκαιρινή αµφίεση έκανε ένα ευχάριστο διάλειµµα. Ο υπουργός βρέθηκε στο 2ο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Θαλάσσιου Σκι για να βραβεύσει την Καναδή πρωταθλήτρια στις γυναίκες για φέτος σε έναν αρκετά αναβαθµισµένο αγώνα, µε πολύ σηµαντικούς αθλητές και αθλήτριες. Η διοργάνωση µεταδόθηκε ψηφιακά σε 170 χώρες - µια τεράστια προβολή µέσω του σπορ για την Ελλάδα.

Ο δε Μάκης Βορίδης, λάτρης του σπορ, είχε και έναν λόγο παραπάνω να βρεθεί στη διοργάνωση, αφού ο µεγάλος του γιος είναι πρωταθλητής του water ski.