Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

JUNIOR EUROVISION 2021: Μεγάλη νικήτρια η Αρμενία!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2021/12/Junior-Eurovision-2021-Armenia-winner.jpg

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 19ος διαγωνισμός της Junior Eurovision με μεγάλη νικήτρια την Αρμενία με τη Malena και το Qami Qami. Με μια εξαιρετική διοργάνωση, η οποία παρά τα όποια προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Γάλλοι διοργανωτές μας μετέφεραν το κλίμα των Χριστουγέννων. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό επίπεδο των τραγουδιών, ο φετινός διαγωνισμός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της ανήλικης διοργάνωσης.

Ο σημερινός τελικός ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια valentina να μας υποδέχεται στο Παρίσι και το διαγωνισμό της Junior Eurovision από τη σκηνή του La Seine Musicale. Ακολούθησε η παρέλαση των χωρών με αλφαβητική σειρά, με το γνωστό ντουέτο DJ Ofenbach να δίνει τον παλμό. Παρουσιαστές του σόου ήταν η Élodie Gossuin, η Carla και ο Olivier Minne, οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή και υποδέχτηκαν το κοινό στο Παρίσι, την πόλη της αγάπης, της μουσικής και της φαντασίας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Super League 1: Δέκα σερί νίκες ο Ολυμπιακός, 4ος ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία

Οι νίκες δίνουν άνεση για να έρχονται με... άνεση

Τρία παιχνίδια περιελάμβανε το σημερινό (19/12) πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, του δεύτερου γύρου, της Superleague, ενώ το ματς ανάμεσα σε Βόλο και Απόλλων Σμύρνης αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στη Λαμία με σκορ 1-0, ανεβαίνοντας έτσι στους 41 πόντους και πηγαίνοντας στο +11 από τη δεύτερη ΑΕΚ που βρίσκεται στους 30 πόντους, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό της Δευτέρας (20/12, 19:30) στο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με σκορ 2-0 και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα τετράδας, καθώς με τη νίκη του προσπέρασε το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά και ανέβηκε στην 4η θέση με 23 πόντους (και με ματς λιγότερο), αφήνοντας τους Ηπειρώτες 5ους.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος του Αστέρα Τρίπολης στην «Τούμπα», παραμένοντας στην 3η θέση της Superleague έχοντας συγκεντρώσει 28 πόντους και παραμένοντας στο κυνήγι της ΑΕΚ, ενώ οι Αρκάδες μένουν στους 17 βαθμούς και την 8η θέση.

Το πρόγραμμα:

Παναθηναϊκός- ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Έκανε… του κεφαλιού του!

Παναθηναϊκός- ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Έκανε… του κεφαλιού του!  

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι που είχε πολλή ένταση, νεύρα, «μονομαχίες» και τον πέρασε στη βαθμολογία.

Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις με τις κεφαλιές των Μαουρίσιο και Σάντσες καταφέρνοντας να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των φιλοξενουμένων που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Μπρινιόλι. 

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Ο Κούρτιτς έσωσε πάλι τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο 90΄!

 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Ο Κούρτιτς έσωσε πάλι τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο 90ο λεπτό  

Ο ΠΑΟΚ με πέναλτι του Κούρτιτς στο 90’ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης (3-2) που προηγήθηκε στο 12’, ισοφάρισε στο 60’ αλλά δεν πήρε τον βαθμό. Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε στην Τούμπα με επιθετικό σχήμα και αφού στο ξεκίνημα γλίτωσε το γκολ από στημένη μπάλα (θύμισε τα περσινά γκολ του ΠΑΟΚ σε στημένες φάσεις), κατάφερε να

ΟΦΗ – Εκτός αποστολής ο Ναμπί εν όψει ΑΕΚ

 ΟΦΗ – Εκτός αποστολής ο Ναμπί εν όψει ΑΕΚ 

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (20/12, 19:30) για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Με μικρά παιχνίδια κατοχής, ταχύτητες αντίδρασης και παιχνίδι μικρών σχέσεων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/12) η προετοιμασία και αμέσως

Στη Βουλγαρία εκτάκτως τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης – Ποιους θα συναντήσει και γιατί

 

Στη Βουλγαρία θα βρεθεί αύριο Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με το νέο πρωθυπουργό της χώρας Κιρίλ Πετκόφ καθώς και με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει αύριο το πρωί στις 09:45 στη Σόφια συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό και στις 11:00 συνάντηση με τον Βούλγαρο πρόεδρο.

Δημήτρης Λάλος: Δεν τελείωσα υποκριτική Σχολή, σπούδαζα ηλεκτρονικός υπολογιστών

 Δημήτρης Λάλος: Δεν τελείωσα υποκριτική Σχολή, σπούδαζα ηλεκτρονικός υπολογιστών 

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Λάλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού, και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. 

Ο Δημήτρης Λάλος, ο τηλεοπτικός Μαθιός από την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Σασμός», μίλησε για όλα. Για τα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία, την υποκριτική αλλά και για τον ρόλο του στη σειρά.

Ορφέας Ζάχος: Πέθανε ο «Κίμωνας από το «Καλώς ήρθε το δολάριο»

 

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ορφέας Ζάχος, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του γαλήνια.

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε το 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 στον κινηματογράφο. Οι ρόλοι που έχει παίξει ήταν χαρακτηριστικοί. Ωστόσο, ο ταλαντούχος ηθοποιός πέρα από την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την προσωπική του ζωή.

Η ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο» ήταν σταθμός στην καριέρα του, ωστόσο ο Ορφέας Ζάχος έχει παίξει σε πολλές ακόμη ταινίες, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση μεταξύ των οποίων, ο «Γιούγκερμαν», ο «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» και ο ο «Καπετάν φάντης μπαστούνης».

 

Μετάλλαξη Όμικρον: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Πληροφορίες για πρόταση «βόμβα» για τους εμβολιασμένους

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwmLNdIEIrR20ExuWj-nUh4nomqcUmXKOyISo-5kq8TnZRkqP7ea4jBGOQlBzECu6s-1ilsibzB4LXDcI-cmAjw0ReskKlF5_6fmy_I4A_YiCpaoz8feN199folhc107W4EPRV4RzRyLQ/s632/dytikoi+korinthiakopiorizontes.png 

Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Mέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες

Τέλος ο Παράσχος από τον Ατρόμητο

Επίσημο: Τέλος ο Παράσχος από τον Ατρόμητο

Βγήκε το...διαζύγιο της ΠΑΕ Ατρόμητος με τον Γιώργο Παράσχο. Ο έμπειρος τεχνικός αντικατέστησε τον Λόπεθ αλλά τελικά αποχωρεί αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν στο Περιστέρι.

 Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Γιώργο Παράσχο.

Η διοίκηση του Ατρόμητου, αναγνωρίζοντας τα όσα έχει πετύχει κατά το παρελθόν στην τεχνική ηγεσία αυτού του συλλόγου, θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του και για το «παρών» που έδωσε σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα.

Ο Γιώργος Παράσχος παραμένει ένας φίλος και του ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ό,τι καλύτερο για το 2022».

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 213 νέα κρούσματα σήμερα (33 στην Λακωνία, 38 στην Κορινθία, 63 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 106), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν213 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Αχαΐα, Λακωνία και Κορινθία ) παρουσιάζουν  σήμερα  σχεδόν διπλάσιο  αριθμό 134) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (79) .  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν εικοσιεφτά (127) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 38  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 20 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 79 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (21) Αρκαδίας (25) και Λακωνίας (33).

Επίσης άλλα 127 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (63) και Ηλείας (23).   

Σήμερα 19 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 213 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 78.462 (39.891 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 19 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (63),  Μεσσηνίας  (20),  Κορινθίας (38), Ηλείας (23), Αργολίδας (21), Αρκαδίας (25) και Λακωνίας (33)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                30.821

Π.Ε. Μεσσηνίας         11.209

Π.Ε. Κορινθίας          11.196

Π.Ε. Ηλείας                 7.750

Π.Ε. Αργολίδας           6.941

Π.Ε. Αρκαδίας             6.121

Π.Ε. Λακωνίας            4.448