Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Αγχωτική νίκη με Ελ Αραμπί που έχασε και πέναλτι , Ολυμπιακός-Λαμία 1-0

 Ολυμπιακός-Λαμία 1-0: Αγχωτική νίκη με Ελ Αραμπί 

Με ένα γκολ του Ελ Αραμπί στο 22’ ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική νίκη με 1-0 επί της Λαμίας. Η ομάδα του Πειραιά στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου έβγαλε πολύ επιθετικότητα στο παιχνίδι της, ενώ στο 19’ ο Σαράνοφ απέκρουσε το πέναλτι του Ελ Αραμπί. Η Λαμία στα πρώτα 45 λεπτά είχε φύλακα άγγελο στην εστία της τον Σαράνοφ, ο οποίος την κράτησε ζωντανή. Έτσι στην επανάληψη το ματς έγινε… ροντέο. Η Λαμία πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίστεψε στην ισοφάριση. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Ελλάδας κράτησαν το 1-0 και πήραν τη νίκη.

Καμία έκπληξη δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να εμπιστεύεται γι’ ακόμα μία φορά το σχήμα των πρόσφατων αγώνων. Δηλαδή Αγκιμπού, Μασούρας και Λόπες ξεκίνησαν πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη ο Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία με σχηματισμό 4-2-3-1 με Ρόμανιτς, Γκονζάλες, Ελευθεριάδη να παίζουν πίσω από τον φορ Αραμπούλι, ενώ Τζανδάρης και Γκέντσογλου ήταν οι δύο χαφ.

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να πάρει τη μπάλα στα πόδια του. Η Λαμία έδειχνε μία διάθεση να περιμένει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, όμως, όσο περνούσε η ώρα η πίεση των Πειραιωτών αυξανόταν. Στο 17’ ο Γκορτσίλας καταλόγισε πέναλτι σε μία φάση που ο Αγκιμπού βρέθηκε στο έδαφος σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Γκέντσογλου. Η απόφαση του ρέφερι ήταν αυστηρή, αλλά ο Ελ Αραμπί στο 19’ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ο Σαράνοφ απέκρουσε. Παρά την απώλεια του πέναλτι ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα, αλλά είχε πέσει πάνω στον εκπληκτικό Σαράνοφ που έπιανε τα πάντα. Στο 22’ όμως βρέθηκε η λύση με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει σε κενή εστία και να κάνει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και να πιέζει, αλλά ο Σαράνοφ ήταν αυτός που κρατούσε όρθια την ομάδα του. Οι Πειραιώτες είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Λαλά και τον Μπουχαλάκη, ενώ με συνεχή κίνηση έβρισκαν διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. Από το 35’ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να απειλήσουν, αλλά στην τελική προσπάθεια τα θαλάσσωναν. Κάπως έτσι έμεινε το 1-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο. Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Παρόλο που είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα του Πειραιά. Στο 57’ ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Μαντί Καμαρά και τον Ροντρίγκες περιμένοντας από αυτούς να δώσουν περισσότερη ενέργεια. Η ομάδα του Πειραιά, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει χώρους και ούτε να βγάλει την επιθετικότητα του πρώτου μέρους.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά με τη Λαμία να πηγαίνει το ματς στα μέτρα της και να ελπίζει όσο ο Ολυμπιακός δεν καθάριζε το ματς. Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου πίστευε στο αποτέλεσμα και είχε ανέβει αρκετά στο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι είχε πάρει μέτρα η Λαμία δεν κατάφερνε να φτιάξει μία μεγάλη φάση. Η ομάδα του Πειραιά από την πλευρά της αντί να καθαρίσει το ματς το άφηνε να γίνεται… ροντέο και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα ορισμένων ποδοσφαιριστών τους. Στο 81’ ο Τικίνιο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους και 85’ ο Αραμπούλι είδε τον Εμβιλά με τάκλιν να σταματάει το πολύ φιλόδοξο σουτ που έκανε. Στο τέλος ο Μαρτίνς έβαλε και τον Μπα στο γήπεδο παίζοντας με τρεις στόπερ για να κρατήσει το 1-0. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός πήρε τελικά μία αγχωτική νίκη.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57’ Μαντί Καμααρά), Μασούρας (57’ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (90+1 Μπα), Λόπες (76’ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (76’ Τικίνιο)

Λαμία: Σαράνοφ Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκομνάλες (67’ Ράμος), Τζανδάρης (85’ Τσούκαλος), Γκέντζογλου, Ρόμανιτς, Ελευθεριάδης (67’ Μανουσάκης), Γκόλεμιτς, Αραμπούλι.