Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

 

Με αφορμή την έναρξη της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων σε νομούς της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο την συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε πριν το 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος και την ανάδειξη του έργου της Κυβέρνησης σε κάθε τομέα.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται με συνέπεια δίπλα σε κάθε πολίτη, και στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης για την πρόοδο της χώρας.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Αρχίζει στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό μπιτς βόλεϊ Κ-18 για αγόρια και κορίτσια

  

‘Εφτασε η μεγάλη στιγμή για το Λουτράκι και την Κορινθία.

Την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, αρχίζει το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα μπιτς βόλει, αγοριών και κοριτσιών, κάτω των 18 ετών.

Την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Λουτράκι, θα δοθεί και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών. 

Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί 1 με 4 Σεπτεμβρίου.

Τα παιχνίδια θα γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σπορτς Καμπ Λουτρακίου.

Μετέχουν, βέβαια και οι ελληνικές εθνικές ομάδες.

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, αφού θα λάβουν μέρος σ’ αυτήν, ταλέντα των αναπτυξιακών κατηγοριών, απ’ όλη την Ευρώπη.

Οι βασικές αρχές του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ

 

Τις βασικές αρχές σχεδίου νόμου που θα αναδιοργανώνει τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Στις βασικές του αρχές, το νομοσχέδιο προβλέπει:

Έρχονται οι ” μεγάλες ημέρες της Νεμέας ”

  

Το τριήμερο, 2 με 4 Σεπτεμβρίου 2022, διεξάγεται η μεγάλη εορτή του Αγιωργίτικου.

Είναι η πασίγνωστη ποικιλία που καλλιεργείται στους μεγάλους και οργανωμένους αμπελώνες της Νεμέας Κορινθίας.

Ένα τριήμερο, με πολύ κρασί, με βόλτες στα αμπέλια και στα ανοιχτά και οργανωμένα οινοποιεία της περιοχής.

Κώστας Κόλλιας – βουλευτής Κορινθίας: Να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για τους νέους αγρότες

 https://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/c1191f6a-7948-4875-bd6d-5657d6d34cdd.jpg

Ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός – μέσω της πρόσθετης αύξησης κονδυλίων- στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, για την ένταξη όλων των δικαιούχων.

Ο βουλευτής, αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες υποψηφίων, που προέκυψαν μετά το πέρας της αξιολόγησης των αιτήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Ναύπακτος: Με εγκαύματα τρεις νεαροί μετά από έκρηξη σπρέι

 Ναύπακτος: Με εγκαύματα τρεις νεαροί μετά από έκρηξη σπρέι 

Εγκαύματα έπαθαν τρεις νεαροί το βράδυ της Κυριακής στη Ναύπακτο,  όταν έγινε έκρηξη μικρής κλίμακας από σπρέι που πήρε φωτιά.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ναυπάκτου που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στα τρία νεαρά άτομα αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Στη συνέχεια τα μετέφερε στο κέντρο υγείας Ναυπάκτου και ακολούθως σε νοσοκομείο της Πάτρας. Τα δύο άτομα πήραν σήμερα εξιτήριο ενώ το ένα νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Σχολεία: Άνοιγμα στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και self test – Η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας

 Σχολεία: Άνοιγμα στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και self test – Η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας 

Αποδεκτή έγινε τελικώς η εισήγηση των ειδικών προς το Υπουργείο Παιδείας  και το Υπουργείο Υγείας για προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία καθώς και την διενέργεια self test από τους μαθητές.

Νωρίτερα, η επιτροπή στην εισήγησή της τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνει προαιρετική η χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον. Μάλιστα, συστήθηκε να γίνονται τεστ όταν υπάρχουν συμπτώματα.

Αν το τεστ είναι αρνητικό ο μαθητής συστήνεται να μένει στο σπίτι μέχρι να εξαλειφθούν τα συμπτώματα. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος ο ασθενής παραμένει στο σπίτι του για πέντε ημέρες και όταν επιστρέψει στο σχολείο φορά υποχρεωτικά μάσκα για ακόμη πέντε ημέρες. Πλέον κρίνεται ότι και τα σχολεία μπορούν να είναι μέρος της παραπάνω συνθήκης και να λειτουργούν ακριβώς όπως η υπόλοιπη κοινωνία.

Η επίσημη κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας

Η Κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα. Έτσι:

• Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

• Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

• Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

• Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

• Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

• Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

• Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

 

 


Σε εννέα μήνες οι εκλογές, είπε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο / Αν δεν γίνει κάτι δραστικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενέργεια, κινδυνεύουν με κατάρρευση μεγάλες χώρες

mitsotakis-ypoyrgiko-arthro 

Τι ειπώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου -  Ο πρωθυπουργός μίλησε για μεγάλες χώρες που «κινδυνεύουν με κατάρρευση» 

Όσο η Μόσχα θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο, τόσο η κρίση θα βαθαίνει, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια

Πύργος: «Είναι συμμορία, προσπάθησαν να πουλήσουν προστασία» λέει ο δήμαρχος για τους δράστες της επίθεσης σε 14χρονο

Πύργος: «Είναι συμμορία προσπάθησαν να πουλήσουν προστασία» λέει ο δήμαρχος για τους δράστες της επίθεσης σε 14χρονο 

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το bullying που δέχθηκε ανήλικος σε κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας. Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αποκάλυψε πως πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκεται ουσιαστικά συμμορία με κάποια από τα μέλη της να έχουν παρελθόν!

Μιλώντας για τη δράση των νεαρών στην περιοχή του Πύργου, έκανε λόγο για συμμορία, ενώ κατήγγειλε ότι τα ίδια άτομα στο παρελθόν

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δίπλα σε κάθε πολίτη στην πράξη - Πολιτικές για τη στήριξη των Γυναικών.

  

Πολιτικές για τη στήριξη των Γυναικών

 

  Αποτελέσματα των πολιτικών που έχουμε εφαρμόσει

  • Η ανεργία των γυναικών μειώθηκε στο 15,9% τον Ιούνιο του 2022, από το 21,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
  • Η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις Δ.Σ. έχει υπέρ τριπλασιαστεί.  Ενώ το 2010 το ποσοστό συμμετοχής ήταν 6,2%, το 2021 έφτασε στο 19,6%.
  • Η συμμετοχή των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις το 2012 ήταν 7,9%, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό έφτασε στο 20,2%.
  •  Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, από το 2021 μέχρι το Α' εξάμηνο του 2022 δέχθηκε 15.131 κλήσεις, από τις οποίες οι 10.403 αφορούσαν περιστατικά βίας και οι υπόλοιπες ήταν για ενημέρωση.
  • Στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) απευθύνθηκαν το ανωτέρω χρονικό διάστημα 8.145 γυναίκες, ενώ στους Ξενώνες Φιλοξενίας διέμειναν 313 γυναίκες.
  • Το Αυτοτελές Τμήμα που ιδρύθηκε στο ΣΕΠΕ (Ν. 4808/2021) για την παρακολούθηση των φαινομένων βίας και παρενόχλησης στην εργασία, έχει δεχθεί 81 καταγγελίες το 2021, με τις αντίστοιχες καταγγελίες στο ΣΕΠΕ για το 2020 να είναι μόλις 21.

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων. Μια κοινωνία που όχι μόνο προστατεύει τις Γυναίκες, αλλά και τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή είναι για εμάς προτεραιότητα. Στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης έχουμε εφαρμόσει πολιτικές που αντιμετωπίζουν μια σειρά από παθογένειες και εξαλείφουν προκαταλήψεις της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε αντιμετωπίσει θεσμικά ζητήματα και έχουμε δώσει λύσεις σε πρακτικά προβλήματα. Οι πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει για τη στήριξη των Γυναικών είναι:

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί τη Λευκάδα

  

Σεισμός 4,3 ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:49 το πρωί, στη Λευκάδα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στην αναθεωρημένη λύση του, ο σεισμός σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα, δυτικά νοτιοδυτικά της Βασιλικής στη Λευκάδα, ενώ είχε εστιακό βάθος 16,5 χιλιόμετρα.

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κλήρωση Α Φάσης Κυπέλλου περιόδου 2022-2023

 

Η Κλήρωση της Α΄. Φάσης Κυπέλλου Κορνθίας θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας την Παρασκευή 02.09.2022 και ώρα 11:30 π.μ.

Η Α΄. Φάση του Κυπέλλου που μετέχουν μόνο τα σωματεία της Β΄. Κατηγορίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Ιαματικές Πηγές στην Αθήνα. Μπορούν να ανακουφίσουν από ρευματολογικές, ορθοπαιδικές, δερματικές και άλλες παθήσεις

 Iαματικές Πηγές στην Αθήνα μπορούν να ανακουφίσουν από ρευματολογικές, ορθοπεδικές, δερματικές και άλλες παθήσεις

του Κωνσταντίνου Κουσκούκη, Καθηγητή Δερματολογίας - - Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής medlabnews.gr

H Iαματική Iατρική είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της Kλασικής Iατρικής με την οποία συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού θεραπευτικού αποτελέσματος.

Oι θεραπευτικές δράσεις αφορούν σε παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Eιδικά στην Aρχαία Eλλάδα, η φροντίδα της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αποτελούσε σημαντικό τμήμα του αρχαίου Eλληνικού πολιτισμού, εφαρμόζοντας μέχρι σήμερα εμπειρικά την ιαματική θεραπεία, παρά το προνόμιο να είναι γενέτειρα του Πατέρα της Iατρικής Iπποκράτη, που θεμελίωσε τις αρχές της Iαματικής Iατρικής. .................

read more

Σύσκεψη στη Νεμέα για το πρόβλημα των σταφυλιών

  

Στη Νεμέα σήμερα Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, βρίσκεται κλιμάκιο για να εξετάσει το θέμα που φαίνεται να έχει προκύψει με τις ζημιές στα σταφύλια.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κυβερνητικό κλιμάκιο και αντιπροσωπεία του ΕΛΓΑ, θα βρεθεί στη Νεμέα, όπου και θα ενημερωθεί για το πρόβλημα σε μαύρο και άσπρο σταφύλι.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Γυμνάσιο και τα πεζοδρόμια της Νεάπολης Λακωνίας

  

Οριστική ένταξη έλαβαν δύο πολύ σημαντικά έργα στο δήμο Μονεμβασίας.

Πρόκειται για το έργο που αφορά τη συντήρηση και την επισκευή του Γυμνασίου Νεάπολης και για το έργο που έχει να κάνει με την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην ίδια περιοχή.

Το πρώτο, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και το δεύτερο, 216.640,67 ευρώ.

Εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η συντήρηση και η επισκευή του πρώην Γυμνασίου της Νεάπολης, είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού εκεί, είναι να στεγαστεί η υπό ίδρυση Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Νεάπολης.

Θα επισκευαστούν εκεί, όλα τα κτίρια.

Νίκος Κοροβέσης: Επαγγελματίας και πολιτικός στην Ηλεία - Επιστρέφει πλήρως στα καθήκοντά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού

 Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροιhttps://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2022/08_August/04_week/korovesis_pol_tav.jpg 

Σιγά- σιγά επιστρέφει πλήρως στα καθήκοντά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού ,  Νίκος Κοροβέσης μετά από μέρες εντατικής δουλειάς στην ταβέρνα του στον Κακόβατο Ηλείας, αφού το φουλ της τουριστικής σεζόν ολοκληρώνεται .

Βεβαίως ο Νίκος Κοροβέσης είχε βρει τον τρόπο να συνδυάζει άριστα την δουλειά στην επιχείρησή του και παράλληλα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την θέση του ως Αντιπεριφερειάρχης καθώς όλο το καλοκαίρι υλοποίησε μαζί με τους συνεργάτες του από το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ηλεία και ήταν παντού παρών και ο ίδιος. Όμως η επιχειρηματική του δραστηριότητα παραμένει στις προτεραιότητές του, η δουλειά είναι δουλειά, γιατί όπως και ο ίδιος λέει πάντα “εγώ είμαι επαγγελματίας και πολιτικός όχι… επαγγελματίας πολιτικός!

Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με 142 «ναι»

 Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με 142 «ναι» 

Την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αποφάσισε η Βουλή. Υπερ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜεΡΑ25 και την «δεξαμενή» των ανεξάρτητων (από το συγκεκριμένο «στρατόπεδο» έλειπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Οι 157 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν “παρών” θέλωντας, όπως είπαν, με αυτό τον τρόπο να υπερασπιστούν την «δυνατότητα σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών με πρωτοβουλία της μειοψηφίας, που δόθηκε με την πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019» αλλά και να καταδείξουν ότι δεν φοβούνται την οποιαδήποτε διερεύνηση.

Σοβαρό τροχαίο με έναν 22χρονο τραυματία στη Ζαχάρω / Σφοδρή σύγκρουση δικυκλιστή με ΙΧ

 

Την τύχη με το μέρος του είχε νεαρός δικυκλιστής αργά το βράδυ, μετά από σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή της Ζαχάρως και επί της εθνικής οδού, στο ύψος του Μπισχινόκαμπου, όταν το δίκυκλό του συγκρούστηκε με σφοδρότητα με Ι.Χ. επιβατηγό με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. 

Ειδικότερα, το ΙΧ επιβατηγό είχε