Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Σύσκεψη στη Νεμέα για το πρόβλημα των σταφυλιών

  

Στη Νεμέα σήμερα Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, βρίσκεται κλιμάκιο για να εξετάσει το θέμα που φαίνεται να έχει προκύψει με τις ζημιές στα σταφύλια.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κυβερνητικό κλιμάκιο και αντιπροσωπεία του ΕΛΓΑ, θα βρεθεί στη Νεμέα, όπου και θα ενημερωθεί για το πρόβλημα σε μαύρο και άσπρο σταφύλι.

Οι συνεχόμενες βροχές των τελευταίων ημερών, φαίνεται να έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα σταφύλια, ενώ, ίσως έχουν… πληγωθεί και τα σταφύλια, που είναι να πάνε για οινοποίηση.

Αναμένεται να γίνει επιτόπια αυτοψία, ενώ θα ακολουθήσει και σχετική σύσκεψη στο δημαρχείο της περιοχής. Θα αναζητηθούν λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Θυμίζουμε, ότι η σουλτανίνα της Κορινθίας, έχει υποστεί και άλλη ζημιά, μέσα στο καλοκαίρι, απ’ τις πολύ υψηλές θερμοκρασίας. Για το λόγο αυτό, αναζητείται λύση και σ΄ αυτό το πρόβλημα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι 2 με 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιούν στα οινοποιεία της Νεμέας, οι ”μεγάλες εορτές της Νεμέας ”.