Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ- Πανούσης: «Ό,τι σαπίζει κόβεται»!


«Ό,τι σαπίζει κόβεται»!Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στην πρόταση διακοπής των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα είναι η εισήγηση που θα κάνει προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους την Τετάρτη (25/2), ενω ήδη υπήρξε πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κοντονής θεωρεί ότι μια τέτοια απόφαση θα βρει σύμφωνη την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και παράλληλα θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στην Κυβέρνηση ώστε να φτιάξει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα φέρει στην Βουλή.
Παράλληλα θέλει να «ξυπνήσει» τους παράγοντες των ΠΑΕ που εμπλέκονται στην πόλωση του κλίματος και να τους δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί άλλες τέτοιες συμπεριφορές. Και επιπλέον να δείξει στις ομάδες ότι πρέπει να είναι υπεύθυνες για τους οπαδούς τους, να τις κάνει να πάρουν σοβαρά μέτρα και να απομακρύνουν και οι ίδιες όσους προκαλούν επεισόδια.
Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα έχει προγραμματιστεί για αύριο (25/2) στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 13:00, ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη.
Πανούσης: «Να μην αρρωστήσει το υπόλοιπο σώμα»
Εξάλλου, σε δηλώσεις που έκανε στο Mega, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Όταν ένα κομμάτι σαπίζει, τότε πρέπει να αποκόβεται από το υπόλοιπο σώμα, έτσι ώστε να μην αρρωστήσει και το υπόλοιπο σώμα. Είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να διοργανώσουν τα πρωταθλήματα και έτσι η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της».

Ένα μεγάλο βήμα προς τον ρεαλισμό, αλλά η ιδιωτική οικονομία παραμένει απούσα


24/2/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους εταίρους μας για το νέο μνημόνιο, που κατατέθηκαν σήμερα, σηματοδοτούν μία πολύ μεγάλη μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ρεαλισμό.

Παρά τις ασάφειες σε αρκετά σημεία, η κυβέρνηση δεσμεύεται για κάποια περικοπή δαπανών, εστιάζοντας όμως κυρίως στις δαπάνες εκείνες των υπουργείων (56%) που δεν αντιστοιχούν άμεσα σε μισθούς και συντάξεις. Η Δράση επισημαίνει ότι σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνονται όλες οι μεταβιβαστικές πληρωμές του Δημοσίου (π.χ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση), που όμως επίσης καλύπτουν μισθούς και συντάξεις, κι επομένως το περιθώριο περικοπών είναι ελάχιστο. Επαναλαμβάνουμε ότι για την πραγματική μείωση δαπανών, που είναι απολύτως αναγκαία, είναι απαραίτητο να μειωθεί το μέγεθος του κράτους, κυρίως μέσω αποκρατικοποιήσεων, περιορισμού της γραφειοκρατίας και των δομών του Δημοσίου, καθώς και της οριστικής κατάργησης των σκανδαλωδών πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Παραμένει το ερώτημα του δημοσιονομικού κενού, δεδομένου ότι ακόμα και μετά την οριστική συμφωνία δεν θα υπάρχει άμεση εκταμίευση για την πληρωμή ανελαστικών δαπανών του Δημοσίου. Το πρόβλημα θα ενταθεί, καθώς η πραγματική οικονομία έχει πλήρως αδρανοποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες, με αποτέλεσμα μεγάλη υστέρηση στα έσοδα. Επίσης, δεν προκύπτει αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υπερφορολόγηση της οικονομίας και παραμένει η ανησυχία σχετικά με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει πραγματικά ένα πρόγραμμα σχεδόν διαμετρικά αντίθετο από τις προγραμματικές της δηλώσεις.

Συνολικά, οι προτάσεις εστιάζουν για άλλη μία φορά στα διαχειριστικά και ταμειακά του Δημοσίου, ενώ το κομμάτι της πραγματικής ανάπτυξης παραμένει ατροφικό, με κάποιες μόνο αναφορές στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης και σε ολοκλήρωση των δρομολογηθεισών αποκρατικοποιήσεων. Σε αυτό το σημείο χρειάζονται περισσότερες, άμεσες και δραστικές κινήσεις, για την επανεκκίνηση της ιδιωτικής οικονομίας, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας.

«H ΑΛΚΥΩΝ»:Λάθος και αποσπασματική η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού από την πολιτεία

a2928
Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΘΕΜΕΝΑ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
( ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΚΥΩΝ )
Με αφορμή τα εντεινόμενα φαινόμενα διάβρωσης των ακτών που έχουμε σε Κορινθία, Αχαΐα , Αιτωλία και Φωκίδα και αξιολογώντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εφαρμοζομένων πολιτικών και στις τέσσερεις περιφερειακές ενότητες του Κορινθιακού Κόλπου, η ΑΛΚΥΩΝ θέτει το πρόβλημα σε νέα βάση και σας παρουσιάζει τις θέσεις της.

ΟΙ "erotikoi metanastes" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/02/2015 ΣΤΙΣ 22:00 ΣΤΟ "ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ" - Δερβένι Κορινθίας

Αναβάλλεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών για τον Οκτώβριο

«Παγώνει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, καθώς ο Άρειος Πάγος με τη συναίνεση του Δημοσίου ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως διατηρείται η αναστολή της επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.

Ωστόσο, ο συνήγορος των καθαριστριών υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχουν υποσχεθεί πως το θέμα των καθαριστριών θα είναι το πρώτο στο οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση, προκειμένου να μπει τέλος στην αδικία.

Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να αναζητήσει κάποιο παραθυράκι προκειμένου οι απολυμένες καθαρίστριες να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά έως τις 13 Οκτωβρίου η υπόθεση «παγώνει», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να βάλει στο ψυγείο ακόμα μία από τις εξαγγελίες της.

Πηγή: enikonomia.gr
.airetos.gr

Όλοι κάτι δεν καταλαβαίνουν - Βασίλης Μπαλάφας

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα*

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglMdqfuaZ6gW_mogEaPKqX7fRgt337PR7fFEo2eKie8EyOX91Mw754s1JcKbdJsXnObszyaQiinYer2cdczY-GX-g00nGvEcnjwJi1AIKBZV2mJullsqh24nDI_x-Am7p0elKCocddhRur/s1600/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CF%82.jpgΤις τελευταίες ημέρες έγινε πολύ της μόδας η φράση «δεν καταλαβαίνω». Ο Schauble και πολλοί ομόλογοί του δεν καταλαβαίνουν τι ζητάει η Ελλάδα. Ορισμένοι το θέτουν πιο κομψά, δεν καταλαβαίνουν τι καλούνται να υποστηρίξουν. Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης επίσης δεν καταλαβαίνουν και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το «μήνυμα» πίσω από τις λέξεις.

Anna Capone Papas να φτάσεις (στο ταξίδι σου) εκεί όπου δεν μπορείς

Το είχαμε προαναγγείλει εδώ και ημέρες και τηρούσαμε στάση αναμονής.
Η αγωνία στα ύψη μέχρι να την δούμε στους δέκτες μας… Και ξαφνικά ενώ όλα κυλούσαν αργά και ανιαρά η φωνή της έδωσε χρώμα στην διάθεση μας.

Δείτε περισσότερα
pinakio.blogspot.gr

Ανακοίνωση Λαϊκού Συνδέσμου για τις μνημονιακές δεσμεύσεις του Σύριζα

Η καταστροφική μνημονιακή πολιτική συνεχίζεται, ο Σύριζα εφαρμόζει όλα τα αιματηρά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και η μοναδική δύναμη που αντιστέκεται στην ανθελληνική πολιτική των ξένων τοκογλύφων είναι η Χρυσή Αυγή.
 
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράταση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σήμερα, σχετικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, απασχόλησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος (Δευτέρα 16/2/2015), όπου το θέμα έθεσαν με πρωτοβουλία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» σημείωσε πως η συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων στην Τρίπολη καθιστά κρίσιμη και οριακή την σημερινή κατάσταση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ EMAIL ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για τη συμφωνία με τους εταίρους και το e-mail Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζουν ανάγνωση και διάβασαν το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου, να μας πουν ένα πράγμα:
Τι από όλα αυτά που αναφέρει η κυβέρνηση πιστεύουν πλέον ότι είναι αλήθεια;

Τρείς ώρες γκρίνια! Η λίστα Βαρουφάκη εξόργισε υπουργούς του Τσίπρα - Λαφαζάνης: Υπήρξαν αντιρρήσεις!

Τρείς ώρες γκρίνια! Η λίστα Βαρουφάκη εξόργισε υπουργούς του Τσίπρα - Λαφαζάνης: Υπήρξαν αντιρρήσεις!
 Σχεδόν τρείς ώρες κράτησε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μίνι - υπουργικό συμβούλιο με τους κορυφαίους υπουργούς να συμμετέχουν σε αυτό.

Ισως η συνεδρίαση να ήταν εξίσου οδυνηρή με τα Eurogroup των προηγούμενων ημερών για τον Γιάνη Βαρουφάκη αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε πυρά από τους συενδέλφους του υπουργούς για όσα περιέχονται στην λίστα και επι της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η συζήτηση ήταν εοικοδομητική στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, αλλά... διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις.

Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.
Μάλιστα όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν διατυπώθηκαν επιφυλάξεις απάντησε: «Και αντιρρήσεις».

Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί. Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.


Οι κατευθύνσεις σε τέσσερις τομείς πολιτικής καταγράφονται στο εξασέλιδο κείμενο που έστειλε η κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Ειδικότερα, οι κατευθύνσεις αφορούν στους εξής τομείς: Διαρθρωτικές δημοσιονομικές πολιτικές, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πολιτικές για την ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

  newsit.gr

Αντώνης Σαμαράς: Η πρόταση Βαρουφάκη φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο - «Συναντηθήκαμε» τελικά με το ΣΥΡΙΖΑ στην… έξοδο του Μνημονίου: Εμείς βγαίναμε, ενώ εκείνοι έμπαιναν με φόρα!»

Αντώνης Σαμαράς: Η πρόταση Βαρουφάκη φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το email Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το email Βαρουφάκη:
Αφού η Κυβέρνηση αποδέχθηκε προχθές την παράταση του Μνημονίου, και ενώ έχει ήδη αποδεχθεί τη βιωσιμότητα του χρέους, σήμερα με την πρόταση  Βαρουφάκη αποδέχθηκε και το e-mail Χαρδούβελη!
Κι ενώ το email Χαρδούβελη ήταν για να βγούμε από την εποχή των Μνημονίων, η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί (και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές σε κάποια σημεία), για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο!
Αναφέρουμε ενδεικτικά:

Αποχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας!

Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας!
Διακόπηκε λίγο μετά τις 16:30 το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας μετά από ένταση που δημιουργήθηκε. Μετά τα όσα συνέβησαν αποχώρησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και οι εκπρόσωποι άλλων πέντε ΠΑΕ, ενώ ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Βαγγέλης Κωστούλας, βγήκε απ' την αίθουσα με λερωμένο σακάκι.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο μετά από όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, ενώ αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελούσε το θέμα της βίας και η συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που επίκειται.

Υπεύθυνοι για όσα εκτυλίχθηκαν στο Δ.Σ. φέρεται να είναι οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, καμία επίσημη ενημέρωση.

Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Μάριο Ντράγκι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ
Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσιάστηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το νέο χαρτονόμισμα αναμένεται να μπει στην κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015, κάτι το οποίο δίνει εννέα μήνες περιθώριο σε όσους έχουν μηχανήματα ανάληψης ή πληρωμής να προετοιμαστούν για το νέο χαρτονόμισμα.



«Το “παράθυρο” του πορτρέτου είναι πραγματικά μια καινοτομία στο χώρο της τεχνολογίας των χαρτονομισμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του Eurosystem για να διασφαλίσει ότι τα χαρτονομίσματα του ευρώ θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στην παραχάραξη. Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη που έχουν 338 εκατομμύρια πολίτες της ζώνης του ευρώ στα χαρτονομίσματά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.

Στο «παράθυρο» εμφανίζεται η Ευρώπη.

Κρίνεται η μάχη του τίτλου αύριο στην Κορινθία - Εμβόλιμη αγωνιστική με ντέρμπι κορυφής - Κόρινθος 2006 εναντίον ΑΟ. Ζευγολατιού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_A-om1tQcdDzVx_HvFEAZ7vac7fENzqjJLJ-u-Ojanx434QN2A00zRU7DNtGBkzag7FYGB9EgipP2co5jmH4pDdrMoq8uOcoWdEHt5n1c9OEbipt_30fP5IQ80LGRvHkAOTuMT-iu3KE/s400/nerm.jpg
Με την εμβόλιμη 22η αγωνιστική συνεχίζεται , αύριο Τετάρτη στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας. 
Μιά αγωνιστική άκρα ενδιαφέρουσα , καθώς περιλάμβάνει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής αναμεσα στην πρωτοπόρο Κόρινθο 2006 και τον Α.Ο Ζευγολατιού, που την ακοολουθεί στο πόντο. 
Φυσικά. ο νικητής του ντέρμπι , που θα γίνει στο Συνικοισμό, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος πρωταθλητής. 
Στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι, ο Αστέρας φιλοξενεί τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου , στο τοπικό ντέρμπι. 
Στο Βέλο η τοπική Ελλάς αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ ενδιαφέρον παρουσιαζει και  ο αγώνας της Κορίνθου με τον Πέλοπα Κιάτου , στο ΔΑΚ, που μπορεί να μπορει να μην έχει το χαρακτήρα ντέρμπι αλλα πρόκειται γιά ένα αγώνα ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες.  
Στα Αθίκια ο Τενεάτης αντιμετωπίζει τον Α.Ο Σπαθοβουνίου, ενώ στο "Θώδειο" του Λουτρακίου ο  Ολυμπιακός μάχεται με τον Πανκαμαριακό, την στιγμή που στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής θα προσπαθήσει το τρίποντο με αντίπαλο την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.

Η 22η αγωνιστική
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Λίστα Βαρουφάκη: Αυτές είναι οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Λίστα Βαρουφάκη: Αυτές είναι οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησηςΤην δέσμευση να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, (Ελληνικό, Σκουριές, 14 αεροδρόμια, ΟΛΠ κ.λ.π.), να μεταρρυθμίσει την φορολογική πολιτική και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων η κυβέρνηση σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών σε "κάθε τομέα". Επίσης, δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων αλλά και για την αντιμετώπιση "παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδοτηση.

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω
Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ειδικότερα, με αφορμή το έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του «γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω, γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, όπως είπε, «ώστε τώρα η τρόικα, οι θεσμοί σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

«Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε» είπε για να προσθέσει ότι αντίθετα «υποβάλλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».

Υποστήριξε δε ότι όσα αναφέρονται στο έγγραφο «δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που, όπως είπε, ήταν υποδειγματική.

 Επίσης ανέφερε ότι εξέφρασε την αμηχανία και επιφύλαξή του σε σχέση με τους θεσμούς, «γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση: Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και πράττουν ανεύθυνα, υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας, όχι στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα» τόνισε.

Ρευστότητα από τις καταθέσεις των Ταμείων θέλει το Δημόσιο

Αποκλειστικό: Ρευστότητα από τις καταθέσεις των Ταμείων θέλει το Δημόσιο

Αποκλειστικό Ελεύθερος Τύπος

Πρόταση στα Ταμεία να επενδύσουν τα ρευστά τους διαθέσιμα σε κρατικά ρέπος δανείζοντας έτσι το Δημόσιο για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ρευστότητας της οικονομίας, απευθύνουν ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και το υπουργείο Εργασίας, με σχετικές επιστολές τους προς τις διοικήσεις 15 ασφαλιστικών οργανισμών. Το σύνολο των ρευστών διαθεσίμων για τους 15 φορείς αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

Εμβόλιμη αγωνιστική αύριο Τετάρτη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Συνεδριάζει υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015.

ΤΩΡΑ Ν ΑΓΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ( Aπόσπασμα - VIDEO)


< ΤΩΡΑ Ν ΑΓΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ > .!!! (Απόσπασμα Α΄Μέρους) !!!!!!..Μουσικοθρησκευτικό έργο του Ηλ. Γιουρούκου ..
,,, Απαγγελία - Αφήγηση = από τον ηθοποιό Χρ. Φωτίδη & την Ευαγ. Μπούρδου ,, Τραγουδι - ύμνοι = απο τη Χορωδία μας... & τους οργανοπαίκτες.. Μαν. Καρπάθιο (κανονακι) ,, Μαν. Κότορο (βιολί) ,, Θ. Κουελή (κοντραμπάσο) ,, Β. Οικονόμου (κρουστά). !!!

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαγραφή του χρέους τώρα

Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του Δημόσιου χρέους επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην ...

Λοβέρδος, το «κακό» σπυρί για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Και αν κάποιος δεν κατάλαβε τι έγινε το 2012 και τι το 2015, δεν είχε παρά να ακούσει μία ατάκα του Ανδρέα Λοβέρδου στο πρωινό του ΣΚΑΙ.

Μίλησε για τα «κακά» σπυριά του λαϊκισμού που έσπασαν πρώτα το 2012, με τη ΝΔ, που φερόταν ως αντιμνημονιακή και στη συνέχεια προχώρησε στη γνωστή κυβίστηση. Εκείνη την περίοδο και μετά ήταν που ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε μεγάλη σύγκρουση με την κυβέρνηση για τα υφεσιακά μέτρα που δεν έφερναν ανάπτυξη παρά μόνο ανεργία και άδεια ταμεία.

Ηλεκτρονικό ΚΕΠ για την αξιολόγηση των δομών του δημοσίου

Ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών με το κράτος αλλά και αξιολόγηση των δομών του δημοσίου μέσω της δημιουργίας του  ...

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για Δημόσιο, εργασιακά – Τι λέει η περίφημη λίστα προς τους εταίρους

Το θέμα του Δημοσίου αλλά και, τελικώς, τα εργασιακά θα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση προς τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr:
-Αναφορικά με το Δημόσιο στη λίστα δίνεται έμφαση στην ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και τη μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των virtual ΚΕΠ που έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά και την εθελοντική κινητικότητα με μετακίνηση υπαλλήλων σε τομείς όπου υπάρχουν ελλείψεις. Να σημειωθεί ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση να γίνουν μικρές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων που θα επαναφέρουν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ σε δεύτερη που είναι πιθανόν να επισπευσθεί κατά ένα μέρος,  καθώς η παρούσα συμφωνία αφορά το τετράμηνο έως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη φάση του σχεδίου Κατρούγκαλου με βάση το οποίο θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και οι αρμοδιότητες κάθε υπουργείου και θα δημιουργηθούν περιγράμματα θέσης, ενώ θα θεσμοθετηθεί και νέο σύστημα αξιολόγησης. Πάντως, στην παρούσα λίστα δεν θα περιλαμβάνεται το θέμα της επαναπρόσληψης των 2.890 υπαλλήλων καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν συνιστά μονομερή ενέργεια λόγω του ότι δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος  Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση είναι τα περίπου 22,8 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει να καλυφθούν από τη μείωση των συμφωνημένων με τους εταίρους 15.000 προσλήψεων για το 2015.
-Αναφορικά με τα εργασιακά, παρότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής είχε υποστηρίξει ότι δεν θα περιληφθούν στην λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, τελικώς θα γίνεται αναφορά με επίκεντρο στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και την προσθήκη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει βέλτιστες πρακτικές με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ θα υπάρξει και διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων.

Μπήκαν στην πόλη οι ...θεσμοί!

airetos.gr

Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού 2015 στην Π. Ε. Αρκαδίας



http://4.bp.blogspot.com/-jpCSieGn_5s/TtUIKi5MGXI/AAAAAAAACiw/DvgxCZAzvmY/s1600/cotton+820.jpg
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πρόκειται να καταρτίσει πρόγραμμα για τον εξηλεκτρισμό των εγκαταστάσεων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι επαγγελματίες αγρότες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν εγκαταστάσεις υδροληψιών (π.χ. πηγάδια, γεωτρήσεις), κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (π.χ. βουστάσια, χοιροστάσια, ποιμνιοστάσια, πτηνοτροφεία, μελισσοκομεία), θερμοκήπια, κ.α.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην Υπηρεσία και να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαια ή ενοικιαστήρια διάρκειας τουλάχιστον 8 ετών), νόμιμες κτιριακές εγκαταστάσεις, άδειες οικοδομής, άδειες λειτουργίας και άδειες χρήσης νερού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2710238103.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου