Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (2016-2018) - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

2 χρόνια (και 2 μηνες) πέρασαν σαν το γάργαρο νερό, απο την ημέρα εκείνη που και επίσημα ανέλαβα τη διεύθυνση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.
Τα 8 άτομα που τότε βρήκα σήμερα είναι 40. Αγάπησα τους Δερβεναίους, και εκεινοι εμένα. Πολύ. Γιναμε μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια, με μεσογειακό ταπεραμέντο σε όλα της!
17 συναυλίες έκτοτε, και πολλές ακόμα παρουσίες σε εκδηλωσεις οχι μονο του Δημου μας, αλλα και των περιφερειών Πελοποννήσου καί Δυτικής ελλάδας!
Τους ευχαριστώ τόσο πολύ, και είμαι σιγουρος και το σύνολο των μουσικών μας,
Δείτε το αφιερωματικό οπτικοακουστικό υλικό, που προβληθηκε στη θερινη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου , με τίτλο "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ" χθες βράδυ Κυριακής 12 Αυγούστου 2018.
Γνωρίστε τους μικρούς ήρωες της Φιλαρμονικής μας!

Αφιερωματικό οπτικοακουστικό υλικό, που προβληθηκε στη θερινη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου , με τίτλο "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ" το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου 2018. Γνωρίστε τους μικρούς ήρωες της Φιλαρμονικής μας! Το οπτικοακουστικό υλικό δημιουργήθηκε απο το μουσικό της Φιλαρμονικής, κ. Γιάννη Ψαρρό.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Απόδοση τιμής στον Ηλία Καρούζο το αποψινό 10ο Συναπάντημα Ευρωστινίων στο ΠΑΠΟΚΕΔΕ Δερβενίου

10ο Συναπάντημα Ευρωστινίων
Η εκδήλωση μεταφέρεται από την πλατεία στον προαύλιο χώρο του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού κέντρου Δερβενίου

Με Αισιοδοξία το ξεκίνημα του Αστέρα Δερβενίου

Σχετική εικόνα
Η νέα αγωνιστική περίοδος  ξεκινά για τους παίκτες του Αστέρα Δερβενίου, σήμερα, Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 19:00 στο Γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς"
Μετά τον αγιασμό, θα ακουλουθήσει προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητή του Συλλόγου Γιάννη  Παλαιολογόπουλου 
Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας θα στηριχθεί στα δικά της παιδιά , παίκτες από το Δερβένι και την γύρω περιοχή. Ήδη μετά από απουσία ενός έτους ο Αλέκος Τόλιας και ο Χρήστος Βυζάς, επέστρεψαν στην ομάδα . Στόχος του Αστέρα το καλύτερο πλασάρισμα στην αρχική 5άδα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας

Mε 2 Συναυλίες αποχαιρέτησε την φετινή χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ''Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄.


Mε δύο τελευταίες συναυλίες, αποχαιρέτησε την φετινή χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ''Ιωάννης Κοκονέτσης΄΄.
Συγκεκριμένα,την παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 8:30μ.μ, μικροί και μεγάλοι φίλοι της Φιλαρμονικής κατεύθασαν στον προάυλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας, για να απολαύσουν το μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής.

Τι θα πρέπει να κάνετε αν μπει νερό θαλασσινό ή πισίνας στα μάτια σας;

Τους θερινούς μήνες η αυξημένη ηλιοφάνεια, η υπεριώδης ακτινοβολία και η ελάττωση των δακρύων λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, έχουν σαν συνέπεια να εμφανίζονται διάφορα οφθαλμολογικά προβλήματα όπως:
επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα, δερματίτιδα βλεφάρων, φωτοτραυματισμός κ.α.
Ακόμη, είναι συχνές οι μολύνσεις των ματιών από τις ακάθαρτες πισίνες ή τη θάλασσα, από την κακή συντήρηση των φακών επαφής, από τα βρώμικα χέρια κ.α. ....................

Χωρίς Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου το ιστορικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος)


Φωτογραφία της Christine Georgantopoulou.
Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Ο Δεκαπενταύγουστος, «το Πάσχα του καλοκαιριού», είναι η ημέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών. Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες των πιστών, ακούγονται από τις πιο μεγαλοπρεπείς μητροπόλεις μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια και μοναστήρι.  Πολλές εκκλησίες ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που έρχονται να τιμήσουν τη Μνήμη Της.
Στο  Ορεινό Χελυδόρι, ως γνωστόν βρίσκεται , στη συνοικία Κατσέικα , το ιστορικό εξωκλήσι  της Παναγίας ( Κοίμηση της Θεοτόκου) το οποίο έχει κτισθεί το 1827. Δυστυχώς  φέτος στο εκκλησάκι ανήμερα  την 15η Αυγούστου, δεν θα τελεστεί , την μοναδική ήμερα του χρόνου που ανοίγει και εορτάζει, Θεία Λειτουργία.
Ο λόγος της μη τέλεσης Θείας Λειτουργίας στη ιστορική αυτή εκκλησία , είναι η εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. κ. Διονυσίου, ότι την στιγμή που υπάρχουν ελήψεις  Ιερέων να προτιμούνται οι Ενοριακοί Ναοί. Στο Ορεινό Χελυδόρι ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία σε νεα ημερομηνία που θα ορισθεί από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

"Η μουσική συναντά το Σινεμά" ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Σε μία μαγική ατμόσφαιρα στο θερινό κινηματογράφου Δερβενίου «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» και κάτω από νέα Σελήνη , το κοινό του Δερβενίου, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης,  απόλαυσαν συναυλία από Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου απόψε Κυριακή   που οργάνωσαν οι Μουσικοί σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Η Δημοτική Φιλαρμονική  Δερβενίου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού 
κ. Παναγιώτη  Παναγάκου 
ταξίδεψε τους λάτρεις της 7ης τέχνης και τους φανατικούς σινεφίλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τη τηλεόραση, συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού:



1. PINK PANTHER
2. MY HEART WILL GO ON (“Titanic” )
3. LA VITA E BELLA
4. MAMMA MIA
5. ROCKY (Gonna Fly Now)
6. PIRATES OF THE CARIBBEAN
7. STAR WARS (“The Empire Strikes Back”)
8. JAMES BOND
9. MISSION IMPOSSIBLE
10. GAME OF THRONES


Η μαγεία του θερινού κινηματογράφου ενισχύθηκε από το σκηνικό που δημιούργεισαι το φυσικό περιβάλλον, ο έναστρος ουρανός πάνω από τους θεατές, η μυρωδιά του γιασεμιού ή του νυχτολούλουδου και η καλοκαιρινή αύρα. Όλο αυτό το
 σκηνικό 'έκλεψε πολλές φορές την παράσταση καθώς το μάτι ταξιδεύει. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας σε συνδυασμό με μια δημιουργία της έβδομης τέχνης να αποτυπώνεται στην οθόνη.

Την συναυλία  παρουσίασε η κ. Δήμητρα Μαντζούκα, ενώ το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Τσόγκας, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ.  Δημήτριος Κάσσιος και Κωνσταντίνος Κουσουλός, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλη και Πύργου κ. Προκόπης Βυζάς, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης κ. Στέλιος Γκόγκλαρης. η ηθοποιός κ. Τερέζα Λουίζου από την θεατρική ομάδα  "Πειραματιστες" και πλήθος κόσμου...