Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ – ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΓΟΛΟΥ                                                                  
                                                                                      Αθήνα, 26 Μαρτίου 2015
http://www.agelioforos.gr/files/Portalistas/Kedikoglou%20Simos%20diloseis%20mic.jpgΣχολιάζοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις  επαναπρόσληψεις  στο Δημόσιο από τον κ. Κατρούγκαλο λίγες ημέρες μετά τον πανελλήνιο σάλο από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά του Υπουργού ο Συντονιστής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
Εάν ο κ. Κατρούγκαλος δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ηθική κατάπτωση να νομοθετεί ευεργετικά για τους πελάτες του και για τους πελάτες των συνεργατών του και να παραιτηθεί, είναι πλέον υποχρέωση του κ. Τσίπρα να το συνειδητοποιήσει και να τον αποπέμψει. Ο κώδικας δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης που αποφασίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διαπλοκής – που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ – στο άρθρο 6 περί «σύγκρουσης συμφερόντων» είναι σαφής.
 Ο κ. Κατρούγκαλος έπρεπε να έχει ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τη δοσοληψία του και να μην έχει αναλάβει καθήκοντα Υπουργού.
Είναι αδιανόητο να νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν σκιές ότι επωφελούνται στελέχη του.
Το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις πρέπει να αποσυρθεί – κ’ όχι μόνο εξαιτίας του κ. Κατρούγκαλου. 
Το νομοσχέδιο αυτό συνιστά μια πλήρη αποδόμηση της προσπάθειας και της προόδου που σημείωσε σε κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης η προηγούμενη κυβέρνηση. Αποτελεί μια στρατηγική υποχώρηση στα συντεχνιακά συμφέροντα με σκοπό την ικανοποίηση προεκλογικών υποχρεώσεων, ένα ανεύθυνο, άτακτο και πρόχειρο “βόλεμα” της πελατείας των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Σακελλαρίδης το μόνο που κατάλαβε επιτέλους, είναι αυτό για το οποίο τους κατηγορούμε: Ότι έχουν υπογράψει μνημόνιο που το κρατάνε κρυφό και που δεν μπορούν να το εφαρμόσουν, γιατί φοβούνται τους δικούς τους.
Ως προς τις ανοησίες περί διαδικτύου, ακόμα και ο δικός τους αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι δεν υπάρχουν δικές τους υπογραφές στην επέκταση της συμφωνίας. Να όμως, που υπάρχουν και φαρδιές πλατιές μάλιστα.
Μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν υπογράψει το μνημόνιο. Να που η σύμβαση συνδέεται ρητά και άμεσα με το μνημόνιο, πράγμα που το υπογραμμίζουν σε  επιστολές τους και οι οργανισμοί της Τρόικας.
Ας τελειώσουν επιτέλους, τα πολλών ειδών ψέματά τους, γιατί η οικονομία μας δεν αντέχει άλλο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στη δήλωση του Γ. Βαρουφάκη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στο σκάνδαλο της Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τι ακριβώς μας λένε, ότι δεν ήξερε ο εκπρόσωπος του κράτους να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον; Ή μήπως ομολογούν, ότι όσα έλεγαν μέχρι τώρα ήταν λόγια του αέρα;

ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ & ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ (ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ) & «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡIΜΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Σε συνέχεια πληροφοριών που λάβαμε, θέλουμε να θέσουμε στους «εμπλεκόμενους» τα εξής ερωτήματα:
  • Έγινε συνάντηση την Κυριακή 22 Μαρτίου με θέμα την απόρριψη απορριμμάτων του Κιάτου στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ;
  • Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κιάτου και Ξυλοκάστρου;
  • Συμμετείχαν εκπρόσωποι των 4 Δημοτικών Παρατάξεων του Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης;
  • Και αν ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου συμμετείχε στη συνάντηση και δεν ενημέρωσε τους πολίτες, οι άλλες παρατάξεις που συμμετείχαν δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσουν;   
  • Τι συζητήθηκε και «αποφασίστηκε» στη συνάντηση;
  • Τι σκοπεύουν να πράξουν οι εκπρόσωποι του Ξυλοκάστρου για τη διασφάλιση εφαρμογής της μελέτης, της νομιμότητας και της απόφασης του Σεπτεμβρίου 2014 (που είναι σε ισχύ), σύμφωνα με την οποία ούτε ένας τόνος απορριμμάτων δε θα απορριφθεί στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ από άλλο Δήμο (Κιάτο – Βέλο – Κόρινθο – Τρίπολη κλπ);
Ø  Οι παραπάνω απαντήσεις είναι αναγκαίες και χρήσιμες για κάθε περαιτέρω δράση νόμιμη ή και κινηματική, εφ’ όσον χρειαστεί και μάλιστα άμεσα.
Ø  Οι πολίτες του Ξυλοκάστρου ζητούμε άμεση πληροφόρηση για να μάθουμε την αλήθεια.
Είμαστε ενάντιοι στη νοοτροπία εφησυχασμού αλλά και της παραπληροφόρησης.  Πιστεύουμε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα ισχύει ακόμη το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Εξάλλου ουδέν κρυπτόν για πολύ καιρό.
Δεν πρέπει να έρθει στο Ξυλόκαστρο ούτε ένας τόνος απορριμμάτων από οποιοδήποτε Δήμο, ούτε για μικρή χρονική διάρκεια, γιατί όπως ξαναγράψαμε αλληλεγγύη δεν σημαίνει την αδιαφορία του παρελθόντος να την φορτώνεται ο γείτονας.
Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε μετά τη σημερινή μας επίσκεψη στο ΧΥΤΑ. 
 
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
                                                             Θανάσης Μπούμης
                                                       Πλουμίτσα Τριανταφυλλοπούλου
                                                           Αρχιτέκτονες Μηχανικοί

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/telikos-kipelou-1-680x365.jpgΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ 26-03-2015

Οι ευχές μου έπιασαν τόπο !!! Είχα ευχηθεί πριν από περίπου 20 ημέρες : «Για το Δ.Σ. και τους χορηγούς του Α.Ο.Ζ. εύχομαι να μπορούν να διοικούν και να χρηματοδοτούν τον αθλητισμό στο τόπο μας, για να πανηγυρίσουμε και άλλες επιτυχίες στο μέλλον». ΚΑΙ η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ήρθε στη Λήμνο με το  0-1 επί του Ηρακλή-Ατσικής ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 !!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

Αθανάσιος Περαχωρίτης
                                                                                             Γεωπόνος

Πήρε πρόκριση στη Λήμνο ο ΑΟ Ζευγολατιού επί του Ηρακλή Ατσικής

08ebf71ab73222fbbefe3b10163d3783 XL
Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Α.Ο. Ζευγολατιού , για πρώτη φορά στην ιστορία του, την πορεία του στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, καθώς στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής, στον 8ο όμιλο επικράτησε στην Λήμνο, παρουσία 1000 θεατών με 0 -  1 επί του Κυπελλούχου Λέσβου Ηρακλή Ατσικής και προκρίθηκε στη β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη 1 Απριλίου και ώρα 16:30, εντός έδρας, τον Αστέρα Περάματος
Το νικητήριο τέρμα για το Ζευγολατιό, οι παίκτες του Γιάννη Δουβίκα, το πέτυχαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούκη στο 60’.
Ο ΑΟΖ , στο α’ μέρος είχαν καλές στιγμές με τους Παινέση, Μυργιώτη και Γεώργαρη Ι., ενώ η ομάδα της Λήμνου απείλησε με σουτ του Φ. Κρίκη το οποίο εξεδουτέρωσε ο Ναπολέων Δανιήλ.
Στην επανάληψη και πάλι ο ΑΟΖ ήταν καλύτερος, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Δαλιάνη στο 50’  το οποίο σημείωσε  όπως προαναφέραμε  στο 60΄  ο Μπούκης με φάουλ.
Στο 65’ η ομάδα του Ζευγολατιού έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Παινέση, οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πίεσαν με τον  Φ. Κρίκη, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Δανιήλ ήταν στη σωστή θέση. Οι παίκτες του  ΑΟΖ  μπορούσαν  να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τους  Δ. Καραϊνδρο και Μυργιώτη αλλά οι τελικές προσπάθειες τους ήσαν άκαρπες.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΤΣΙΚΗΣ: Τζωρτζίνης, Μανωλακίδης, Μαυροειδής, Γκαραλής, Τζάτζαλος, Κουτζούμης, Κρίκης Φ., Κρίκης Δ., Κωνσταντάρας, Κρίκης Β., Κοτζανογλου Έπαιξαν και οι: Κρίκης Ε., Καλανίδης, Νταντανης
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ: Δανιήλ Ν., Ντόκο, Σπυρόπουλος, Βελέντζας Δ., Αυγέρης, Παινέσης, Καραϊνδρος Γ., Μπούκης, Μυργιώτης, Γεώργαρης Ι., Δαλιάνης Έπαιξε και ο Καραϊνδρος Δ. 

Η διοίκηση του ΑΟ Ζευγολατιού, συγχαίρει το διαιτητικό τρίο των Μανιώτη, Καλλη και Καραθανάση, για την άριστη εμφάνισή του, ενώ ευχαριστεί θερμά και τους ανθρώπους του Ηρακλή Ατσικής, για την εξαιρετική τους φιλοξενία.

Τα αποτελέσματα
8ος όμιλος

1η αγωνιστική
ΟΦ Ιεράπετρας-Αστέρας Περάματος 3-4
 Ηρακλής Ατσικής-ΑΟ Ζευγολατιού 0-1


2η αγωνιστική
ΑΟ Ζευγολατιού -Αστέρας Περάματος


Προημιτελική φάση (22/4)
25 Νικητής 7ου ομίλου(Τσικλιτήρας Πύλου - ΑΕ Διλινάτων )-Νικητής 5ου ομίλου (Καμένα Βούρλα – Θήβα)
26 Νικητής 8ου ομίλου (ΑΟ Ζευγολατιού -Αστέρας Περάματος) -Νικητής 6ου ομίλου (Δάφνη Δαφνώνα - Θύελλα Ραφήνας)
27 Νικητής 1ου ομίλου ( Ηρακλής Ζυγού - Νέστος Χρυσούπολης) -Νικητής 2ου ομίλου (Αμπελωνιακός - Απόλλων Παραλιμνίου)
28 Νικητής 4ου ομίλου (Νικητής 6- Χουλιαράδες )  -Νικητής 3ου ομίλου (Σούλι Παραμυθιάς - Φλόγα Παλαιομάνινας)


Ημιτελική φάση 29/4
29 Νικητής 28-Νικητής 27
30 Νικητής 25-Νικητής 26


Τελικός
Νικητής 29-Νικητής 30