Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η παρέμβαση του Γιώργου Ψυχογιού στην Επιτροπή για το Νομοσχέδιο Υπ.Εσωτ. και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

 photo PsiUpsilonChiOmicronGammaIotaOmicronSigmaKappaOmicronRhoIotaNuThetaIotaAlpha_zps9e35ceca.jpgΚύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι γεγονός ότι η θεραπεία των ανορθογραφιών και αδικιών που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση αποτελεί ένα σαφέστατα πολύ δύσκολο και πολυεπίπεδο ζήτημα.
 Αυτό γιατί αντιμετωπίστηκε το δημόσιο και η δημόσια διοίκηση έως τώρα ως ένας πελατειακός μηχανισμός ανεξαρτήτως των πραγματικών αναγκών και του δημοσίου, αλλά και της κοινωνίας.
Δεύτερον, υπήρξε συνεχής υποβάθμιση και, κυρίως, τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές  κυβερνήσεις σε προσωπικό και υπηρεσίες.
Τρίτον, λοιδορήθηκε κατά συρροή το Δημόσιο και οι υπάλληλοι του, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις με την αυταπάρνησή τους κράτησαν όρθιες τις υπηρεσίες, ενώ παράλληλα εφαρμόστηκε κατά κόρον η πολιτική επιστράτευση του προσωπικού ως μηχανισμός καταστολής και πειθάρχησης των εργαζομένων στα μνημονιακά μέτρα, προκειμένου να ισοπεδωθούν μισθοί, δικαιώματα και εν τέλει υπηρεσίες.
Επίσης, συνεχίστηκε και μάλλον διογκώθηκε η γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα του Δημοσίου για όλους αυτούς τους λόγους με δύο στόχους.
Πρώτον, τη διατήρηση αυτού του πελατειακού συστήματος, καθότι θα έπρεπε να τηλεφωνεί κανείς στον τοπικό βουλευτή ή στον τοπικό παράγοντα για να του προωθήσει το ζήτημα.
Δεύτερον, για να δοθούν δώρο στους ιδιώτες οι υπηρεσίες και οι δομές.
Υπό αυτή την έννοια, στην ακρόαση των φορέων υπήρξε μια πραγματική πολιτική απομόνωση, όπως ακούστηκε και από τον Υπουργό, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν σε αυτόν τον τομέα, ενώ από την ΕΝ.ΠΕ. και την ΚΕΔΕ ακούστηκε ξεκάθαρα, ότι ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης και η αλλαγή του τρόπου ανάδειξής του είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Σαφέστατα, κύριε Υπουργέ, υπάρχουν ζητήματα τα οποία εκκρεμούν και έχουν να κάνουν - αναφερθήκατε και εσείς, αναφέρθηκαν και οι φορείς στη συζήτηση που είχαμε κατά την ακρόασή τους - με τους ΙΔΑΧ, που είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ρυθμιστεί στη μείζονα μεταρρύθμιση που έρχεται, με τους αδιόριστους του ΑΣΕΠ του 1998, αλλά και των υπολοίπων θεμάτων, των οποίων είστε γνώστης, καθότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις και επεξεργασία των αιτημάτων τους, κυρίως, σε δύο επίπεδα. Στο να έχουν, δηλαδή, αυτό που λέει και το άρθρο, προτεραιότητα στην πράξη σε επόμενους διαγωνισμούς με βάση τις ειδικότητες που έχουν, κυρίως, για αυτούς του 1998 που έχουν και αρκετές ειδικότητες και ήταν γραπτός διαγωνισμός.
Τρίτον, για την Δημοτική Αστυνομία η σταδιακή αποκατάστασή τους, καθώς και για αυτούς που ήταν στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατόπιν και των ενεργειών των άλλων Υπουργείων.
Τέταρτον, θέματα των ΚΕΠ που το θεωρώ πολύ σημαντικό και ακούστηκε από τον εκπρόσωπό τους, ότι θα πρέπει να στελεχωθούν περαιτέρω και να έχουν καλύτερο εξοπλισμό και οργάνωση, για να εκπληρώνουν τον πολυεπίπεδο ρόλο που τους αποδίδουμε.
Επίσης, τις καθαρίστριες για τις οποίες γνωρίζω ως δικηγόρος, ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να ξεπεραστεί αυτός ο περιορισμός του συντάγματος, αλλά μπορεί να γίνει.
Αυτό που ακούστηκε από τους σπουδαστές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης το λαμβάνω σοβαρά υπόψη για την κατεύθυνση των σπουδών τους και τον προσανατολισμό, όπως επίσης και τον χαρακτήρα του Κέντρου.
Κλείνω, λέγοντας ότι έχουμε καταθέσει τροπολογίες τις οποίες θα τις μελετήσετε μέσω της Εισηγήτριάς μας και θα τα πούμε και στην Ολομέλεια.

Σκόνταψε στη Νέα Σμύρνη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός,

Ο πρωταθλητής... είδε `αστεράκια`! Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο Πανιώνιος 
Σκόνταψε στη Ν. Σμύρνη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ενώ ο Πανιώνιος έφτασε στην πηγή, καθώς προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν ήπιε... νερό και πήρε εν τέλει τον ένα βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Με νίκη εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή του, αλλά κινδύνεψε ακόμη και να ηττήθει, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση δυο φάσεις του Ολυμπιακού ως το 10ο λεπτό και το πρώτο γκολ του Πανιωνίου στο 25' δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο.

Ο δανεικός από τους “ερυθρόλευκους” Δημήτρης Κολοβός άνοιξε το σκορ όταν ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη μπαλιά για τον Μπουμάλ. Αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Κολοβό και εκείνος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο.

Ετσι, έγινε ο δεύτερος παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό και σκοράρει εναντίον του. Ο πρώτος ήταν ο Τάσος Καραμάνος στην ήττα των Πειραιωτών από τον Ατρόμητο με 1-0 στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Μποτιά λίγο πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός σύμφωνα με την πρώτη ιατρική εκτίμηση υπέστη σύσπαση στους οπίσθιους μηριαίους. Βέβαια, θα υποβληθεί και σε εξετάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε σε παρόμοιο τέμπο. Ο Ολυμπιακός, έχοντας την ανούσια υπεροχή δεν απειλούσε, και ο Πανιώνιος τον τιμώρησε.

Στο 57' βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, Φούντας, Κολοβός και Μπουμάλ και ο τελευταίος νίκησε με ωραίο πλασέ τον Μέγιερι (2-0).

Το γκολ αυτό φαίνεται πως... συνέφερε -κατά κάποιο τρόπο- τον Ολυμπιακό, ενώ και η αλλαγή του Μπενίτες αντί του Ντουρμάζ έδωσε αέρα στους πρωταθλητές, οι οποίοι χρειάστηκαν λιγότερο από δύο λεπτά για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Πρώτα ο Μήτρογλου μείωσε στο 65' ύστερα από κούρσα του Ελαμπντελαουί από δεξιά, και στο 67' ο Τσόρι Ντομίνγκες με αριστερό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι παίκτες του Περέιρα πίεσαν για την ολική ανατροπή και στο 89' έφτασε κοντά στο τρίτο του γκολ με σουτ του Φορτούνη... Είχε όμως κι άλλη ευκαιρία στο 90' +1', όταν σε σουτ του Μπενίτες και με την επέμβαση του Παπαδόπουλου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (78' Σιώπης), Χατζηισαΐας, Φούντας, Κολοβός (71' Καθάριος), Μπακασέτα (61' Γιάννου).
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (54'+2' Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ (58' Μπενίτες), Φουστέρ (72' Ντοσεβί), Φορτούνης, Μήτρογλου.

Πέρασε με πεντάρα επί του Φωκά ο Πανευρωστινιακός και ελπίζει

 Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Πανευρωστινιακό στα πλαίσια της 25η αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας, να πάρει εκτός έδρας τρίποντο με το σαρωτικό 0 - 5 , στο γήπεδο Πετρίου, επί του ουραγού Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, στην απέλπιδα προσπάθεια του για παραμονή στην Α2 κατηγορία Κορινθίας. Καταιγιστικοί οι Ευρωστίνιοι σημείωσαν τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος του αγώνα με τέρματα που πέτυχαν οι Βλάχος, Κορδούλης, Τσιριμώκος και ο Βλάσης Κλουτσινιώτης. Στην επανάληψη ο Κλουτσινιώτης πέτυχε  το 2ο προσωπικό του τέρμα γράφωντας το τελικό 0 - 5 για την ομάδα της Δυτικής Κορινθίας.
Την ίδια ώρα  η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου στη Κλένια επικρατούσε 2 - 1 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου σε αγώνα με ένταση ιδίως στο τέλος του αγώνα όταν αποσοβήθηκε γενική σύρραξη με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.Με το ίδιο σκορ πέρασε και ο Πανσολυγειακός από τον Σολομό
Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε με 4 - 2 την Δάφνη Πουλίτσας, ενώ στο Ζευγολατιό τα Ταρσινά '97 και ο Αετός Κρυονερίου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με σκορ 2 - 2.

Συνέχισε το "βιολί του", με νέα εξάρα ο πρωτοπόρος Ηρακλής Λεχαίου,  καθώς , χθες Σάββατο, στην Αρχαία Κόρινθο συνέτριψε με 6 -2 και την Περαχώρα, αυξάνοντας τη διαφορά στους + 10 από τον Ολυμπιακό Άσσου που έχασε, στο "Γιάννης Στέφας" με 2 - 1 από τον Ισθμιακό. Την ίδια ώρα στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη επιβλήθηκε με 2 - 0 επί του Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Η 25η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 6 - 2
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ- ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 0
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 2 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 1 - 2
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 4 - 2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 2 - 1
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 0 - 5
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 2 - 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επι 25 αγώνων)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
96
-17
69
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
78
-21
59
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
84
-22
55
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
79
-31
52
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
68
-29
51
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
57
-37
41
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
47
-40
35
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
52
-64
33
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
47
-45
31
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
35
-39
31
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
43
-50
23
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
30
-59
23
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
51
-73
22
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
36
-72
18
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
32
-74
15
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
8
-170
3

Ο Πανελευσινιακός 1 - 0 τον ΑΟ Λουτράκι και στο +5 από τον Παναργειακό

ΑΟ Λουτράκι - Πανελευσινιακός 0-2 | onsports.gr
Στον 3ο όμιλο, ο Πανελευσινιακός νίκησε με 1 - 0 τον ΑΟ Λουτράκι, και πήρε  προβάδισμα πέντε βαθμών από τον  Παναργειακό που είχε ρεπό. 

Χρειάστηκε μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Μιχαηλίδη, ο οποίος «είδε» ανατροπή του Μπουσινάκη από τον Παπαναστασίου, με τον Νίκο Κουσκουνά να νικά τον Καλλιακμάνη και να διαμορφώνει (69’) το τελικό 1-0.
Παρά τις απουσίες τους, οι «οράνιε» στάθηκαν πολύ καλά στην έδρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, αν και έχασαν και τον Αμπαδιωτάκη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι στην άμυνά τους και αν δεν ήταν ο ρέφερι της αναμέτρησης να «ανακαλύψει» πέναλτι, ίσως και να είχαν φύγει από το γήπεδο με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Ελευσίνα είχε κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει και κάποια ακόμα τέρματα, χωρίς όμως επιτυχία.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Πουρής, Παπαπαναγιώτου, Τσίγκρος, Στουρνάρας, Νικολάου (54’ Φλίγκος), Ριζογιάννης, Δουκάκης, Μαρής (62’ Κουμπαρούλης), Κουσκουνάς, Γκεμίσης, Δεινοπαπάς (59’ Μπουσινάκης)

Η Αχαϊκή έχασε 1 - 2 , στην έδρα της από τον Βύζαντα Μεγάρων, ενώ ο Ερμής Κιβερίου έχασε 2 - 3 εντός έδρας  από  τον Παναρκαδικό. Τέλος, ο Αιολικός επικράτησε με 3 - 1 επί της Καλαμάτας, ενώ χωρίς κόπο τρίποντα στα χαρτιά πήραν Μανωλάδα, Ζακυνθιακός και ΠΑΟ Βάρδα


3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αχαϊκή-Βύζας Μεγάρων 1 - 2
Ερμής Κιβερίου-Παναρκαδικός  2 - 3
Αιολικός-Καλαμάτα 3 - 1 
Πανελευσινιακός-ΑΟ Λουτράκι 1- 0 
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Αστέρας Μαγούλας 3 - 0 α.α
Ζακυνθιακός-ΑΟ Κύμης 3 - 0 α.α
Μανδραϊκός-ΠΑΟ Βάρδας 0 - 3 α.α 
Παναργειακός ρεπό

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Πανελευσινιακός
25
51-11
59
Παναργειακός
25
47-15
54
Αιολικός
25
40-23
46
Παναρκαδικός
25
43-27
43
Δόξα Ν. Μανωλάδας
26
32-22
42
Ζακυνθιακός
25
40-31
41
ΠΑΟ Λουτρακίου
25
26-18
41
Καλαμάτα
25
30-21
40
Βύζας Μεγάρων
25
33-19
40
ΠΑΟ Βάρδας
25
37-32
35
Ερμής Κιβερίου
25
25-31
27
 Αχαϊκή
26
32-42
27
Αστέρας Μαγούλας
26
19-59
12
Α.Ο. Μανδραϊκός
25
12-49
6
Κύμη
25
1-69
-5