Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα για στήριξη των κτηνοτρόφων της Κορινθίας από την πανώλη μέσω ΚΑΠ 2023-2027.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/8/2024

Με κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταφέρει ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, την ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων της Κορινθίας μετά από επιστολή του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπ. Σταματόπουλου,όπως του κοινοποιήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επέλαση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών και την Κορινθία, ζητείται να συμπεριληφθούν ο Δήμος Σικυωνίων και οι πληττόμενες περιοχές στα κριτήρια επιλογής και χρηματοδότησης, τόσο για τις  προσκλήσεις που αφορούν στην Παρέμβαση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» όσο και στην Παρέμβαση «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, τονίζοντας πως η υλοποίηση των έργων αυτών θα διευκολύνει  τις συνθήκες πρόσβασης των παραγωγών και των κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους, την σωστή διαχείριση του νερού στη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ αποτελεί την ελάχιστη ανακούφιση που  μπορούν να λάβουν για τις ολέθριες ζημιές που έχουν ήδη υποστεί.

Ο κ. Ψυχογιός με την παρέμβασή του συντάσσεται με το ως άνω αίτημα και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο άμεσες απαντήσεις και να ενημερωθεί σχετικά.

 

Ακολουθεί αναλυτικά  η Αναφορά όπως κατατέθηκε: