Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Τσίπρας απειλεί τη Συμφωνία του Eurogroup


Tου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ/ statesmen.gr

Λίγες μόλις ώρες μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup για το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI, και ενώ εκκρεμεί ακόμη η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου από την ελληνική Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να… ανέβει σκαλοπάτι στην πολιτική αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού δρόμου, και των υποχρεώσεων που συνεπάγεται.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους αρχηγούς κρατών της ευρωζώνης, καθώς και τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου για έλλειψη νομιμοποίησης να αποδεχτεί από την πλευρά της Ελλάδας τη Συμφωνία του Eurogroup.
Αφήνει δε να εννοηθεί ότι μετά τις επικείμενες πρόωρες εκλογές, και ανάλογα με τις νέες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο πολιτικό σκηνικό, είναι πιθανή η αμφισβήτηση της Συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας.
Αναλυτικά, η επιστολη του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

H χαριστική βολή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χτες τη νύχτα δόθηκε η χαριστική βολή στον ελληνικό λαό με την υπογραφή του 2ου Μνημονίου στις Βρυξέλες. Οι θέσεις των Γερμανών και των «δορυφόρων» τους (αφόρητη λιτότητα - κλειστός δεσμευμένος λογαριασμός - δημοσιονομική επιτήρηση) πέρασαν χωρίς καμία αντίσταση από την ελληνική αντιπροσωπεία. Μια αντιπροσωπεία που πρέπει πέραν των φυσικώς συμμετεχόντων της (Παπαδήμο, Βενιζέλο) να συμπεριλάβουμε και τους Παπανδρέου - Σαμαρά και τις εναπομείνουσες κοινοβουλευτικές τους ομάδες που ως άλλοι Εφιάλτες βοήθησαν τον νέο εχθρό να περάσει τις Θερμοπύλες.
Υπέγραψαν μειώσεις μισθών κατά 40% για πάνω από 2,5 εκατ. εργαζομένους.
Υπέγραψαν κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η δήθεν διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό θα γίνεται πλέον μεταξύ Κυβέρνησης και συνδικάτων.
Υπέγραψαν περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και επικουρικές (τα ποσά των οποίων θα αναθεωρούνται συνεχώς προς τα κάτω) για το σύνολο των συνταξιούχων, οι οποίοι καθημερινά πυκνώνουν τις γραμμές των αστέγων και των συμμετεχόντων στα συσσίτια.
Με το νέο πακέτο, η Κυβέρνηση χωρίς ντροπή συνεχίζει τα σκληρά μέτρα λιτότητας, βυθίζοντας για δεκαετίες την Ελλάδα στην ύφεση. Για να συνεχίσει δε καλύτερα το «θεάρεστο» έργο της ετοιμάζει 79 προαπαιτούμενα από τους δανειστές μας εφαρμοστικά μέτρα που θα μας κατατάξουν πλέον και επίσημα στην κατηγορία αφρικανικού προτεκτοράτου.
Καλούμε το λαό σε αντίσταση για να ματαιώσει το έγκλημα, να τιμωρήσει τους εγκληματίες και να απαιτήσει εκλογές τώρα.
Έχουν φτωχύνει τους Έλληνες, για να μην περιορίσουν τα κέρδη των δανειστών.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ποια είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα

Ποια είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας του Eurogroup για την ΕλλάδαΚατά 107 δισεκατομμύρια ευρώ θα μειωθεί το ελληνικό χρέος έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Όπως επισήμαναν οι 17 υπουργοί Οικονομικών, στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα, μέσα στο επόμενο δίμηνο, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να υιοθετήσουν μια πρόβλεψη ότι προτεραιότητα θα δίνεται στην αποπληρωμή του χρέους της χώρας. Η δέσμευση αυτή συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί και στο σύνταγμα της Ελλάδας το συντομότερο δυνατό.
Πιο αναλυτικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμφωνία, το κούρεμα αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,05% της αρχικής αξίας των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές, οι οποίοι συμφώνησαν στην αύξηση της συμμετοχής τους στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αφού η απομείωση που είχε συμφωνηθεί μέχρι χθες έφθανε το 50%. Έτσι, οι πραγματικές απώλειες που θα υποστούν θα ξεπεράσουν το 70%.

Το πολιτιστικό Βήμα Φενεού travel πάει...Εύβοια

Να πάμε κάπου να ξεσκάσουμε, αρκετά προβλήματα έχουμε….»

Είναι γεγονός ότι κατοικούμε σε μια χώρα γεμάτη ομορφιές. Είναι ανάγκη λοιπόν να δημιουργούμε ευκαιρίες, για επισκέψεις σε τόπους μακριά από τον τόπο διαμονής μας. Οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και μοναστηριακούς χώρους, που είναι παγκοσμίως γνωστοί, είναι αδικαιολόγητο να είναι άγνωστοι  σε μας τους Έλληνες. Με αυτές τις σκέψεις η εφημερίδα του Φενεού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», διοργανώνει, Διήμερη περιηγητική, ψυχαγωγική, θρησκευτική και επιμορφωτική  εκδρομή.

1η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΝΕΟΣ – ΑΘΗΝΑ – ΑΡΚΙΤΣΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ
Αναχώρηση από το Φενεό το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 06:00π.μ. στη συνέχεια  συγκέντρωση των μελών από το Κιάτο-Βραχάτι-Κόρινθο και από την Αθήνα. Στη συνέχεια και μετά από μια στάση για καφέ, άφιξη στην Αρκίτσα. Με το καραβάκι θα περάσουμε στην Αιδηψό, τη φημισμένη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία λόγω της ευεργετικής δράσης των ιαματικών της πηγών, υπήρξε σημαντικό θέρετρο από την αρχαιότητα. Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια, την επισκεπτόταν ο στρατηγός Σύλλας. Βρίσκοντας ανακούφιση σε κάποια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε, ευεργέτησε την πόλη χτίζοντας εκεί θέρμες, των οποίων τα ερείπια σώζονται δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
Δείγματα της μεγάλης ακμής της πόλης αποτελούν τα εξαιρετικά κτήρια που θα δείτε να διατηρούνται μέχρι σήμερα στον παραλιακό δρόμο της Αιδηψού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΙΔΗΨΟΣ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ - ΦΕΝΕΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Ροβιές και επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του Γέροντα, μεταβυζαντινό, σε πευκόφυτη περιοχή, δίπλα σε ρεματιά, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Ιδρύθηκε τον 18ο αι. από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το καθολικό δεν έχει αγιογραφίες, έχουν καταστραφεί.
Στη συνέχεια αναχώρηση για το Προκόπι, προκειμένου να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, ο οποίος πέθανε το 1730. Το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή (1922). Η ανακήρυξή του σε Άγιο έγινε το 1962.
Μετά το φαγητό αναχώρηση για τη Χαλκίδα, της οποίας σίγουρα το σήμα κατατεθέν είναι η νέα καλωδιωτή γέφυρά της, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε το 1993.
Παραμονή για καφεδάκι και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο ):  75 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 25 €.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*.
Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το δρομολόγιο ΑΡΚΙΤΣΑ – ΑΙΔΗΨΟΣ. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης για συμμετοχή στην εκδρομή πρέπει να καταβάλλετε μέχρι 20 MAΡΤΙΟΥ 2012 στους  πιο κάτω τραπεζικούς λογαριασμούς,  ή μετρητά, το ποσό των 50,00 € . Τηλεφωνικές κρατήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από καταβολή χρημάτων δεν δεσμεύουν την κράτηση θέσεως.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ​Ο ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 37


ΠΟΛΙΤIΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΝΟ 37

Γίναμε οκτώ χρονών …και το γιορτάζουμε!!!
Φύσηξε φρέσκος ΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ αέρας με τόλμη και φαντασία!!!
Φίλοι αναγνώστες. Με το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας εισερχόμαστε στον όγδοο χρό­νο κυκλοφορίας.
Σ' όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ισορροπίες, διατηρήσαμε σοβαρό­τητα, αποφύγαμε ακρότητες, κρατηθήκαμε στις περιοχές της αξιοπρέπειας, της ευπρέπειας και της αντικειμενικότητας, με τις όποιες κομματι­κές μας αποκλίσεις, που δεν τις κρύψαμε και διατηρήσαμε την ανεξαρτησία μας, παρά τις α­ντιξοότητες και τις δυσκολίες. Φιλοδοξία μας είναι η εφημερίδα αυτή να γίνει ένας σύνδεσμος διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ μας.
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ δεν διαθέτει ως γνωστόν άλλους πόρους ή μυστικά κονδύλια, πέραν από τους φανερούς, δηλαδή εσάς, τους συνδρομητές σας, και τις λιγοστές, λόγω αρχής, διαφημίσεις. Αυτό είναι άλλωστε και το ‘‘τίμημα’’ της ανεξαρτησίας της, της δυνατότητάς της δηλαδή να λέει ελεύθερα τη γνώμη της, έστω κι αν αυτό μερικές φορές δυσαρεστεί κάποιους, που πάντως διαμορφώνεται με καλή πίστη.
Σε πείσμα των δύσκολων μνημονιακών καιρών, το ΒΗΜΑ  συνεχίζει την έκδοσή του. Το σημερινό φύλλο γράφεται στο μέσο της δίνης τις οικονομικής κρίσης που έ­χουν παραλύσει την ζωή του τόπου μας.
Σκοπός της έκδοσής μας ήταν η έγκυρη και έ­γκαιρη ενημέρωση, γύρω από τις δραστηριότη­τες του Δήμου μας, παρουσιάσεις θεμάτων γενι­κότερου πολιτιστικού και πολιτικού ενδιαφέρο­ντος, με ανιδιοτελείς ερασιτέχνες του είδους, και σταθήκαμε με αξιώσεις, χωρίς οικονομικές ενισχύσεις ή άλλες παρεμβάσεις που θα υποθή­κευαν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλειά μας.
Η εφημερίδα μας χωρίς παλινδρομήσεις και μεταπτώσεις, κάλυψε κενά, διακίνησε ιδέες και διαχειρίστηκε την Φενεάτικη καθημερινότητα με λεβεντιά και τσαμπουκά…
Δεν διεκδικούμε δάφνες και Αριστεία, έχουμε όμως δικαίωμα να επαιρόμαστε γιατί παρά τις οικονομικές και γνωστικές μας αδυναμίες γίνα­με μια αναγνώσιμη τοπική εφημερίδα ανταγω­νιστική και με ποικίλη ύλη.
Σας  ευχαριστούμε για την εμπιστοσύ­νη σας, σας προτρέπουμε να μας διαβάζετε και σας παρακαλούμε να μας διορθώνετε, με ό­ποιο τρόπο εσείς νομίζετε.


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ- ΦΕΝΕΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο



Σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Πάτρα ρωτάει ο δάσκαλος:
"Ποιά παιδάκια είναι οπαδοί του Γιώργου Παπανδρέου;"
Σηκώνουν το χέρι όλα τα παιδάκια, εκτός από τον Μιχάλη.
"Εσύ Μιχάλη δεν είσαι οπαδός του Γιώργου Παπανδρέου;", ρωτάει ο δάσκαλος με έκπληξη.
"Όχι κύριε, είμαι οπαδός του Λεβέντη, γιατί η μαμά είναι οπαδός του Λεβέντη, και ο μπαμπάς είναι οπαδός του Λεβέντη", απαντάει ο Μιχάλης.
"Και αν η μαμά σου ήταν ηλίθια, και ο μπαμπάς σου βλάκας, εσύ τι θα ήσουν;", ρωτάει περιπαικτικά ο εκνευρισμένος ο δάσκαλος.
"Οπαδός του Γιώργου Παπανδρέου!", απαντάει θριαμβευτικά ο Μιχάλης.

Λόγια - Σταράτα

Να η ευκαιρία! Το σενάριο της επόμενης μέρας…

«Η Ελλάδα επιπλέον έχει την υποχρέωση να περάσει στο πρωτογενές της δίκαιο και στη συνέχεια και στο Σύνταγμα τη ρήτρα της απόλυτης προτεραιότητας εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.» τάδε έφη το Εurogroup ξημέρωμα 21/2/2012.
Και το μπαλάκι πάλι πίσω πάλι σε μας…
Έστω λοιπόν ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακολουθήσει κατά γράμμα τις αποφάσεις αυτές. Άμεσα περνάει από τη Βουλή τα οικονομικά, δημοσιονομικά και λοιπά και μένει το θέμα της προσθήκης στο Σύνταγμα…
Όπως ορίζεται ρητά, η οιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στο Σύνταγμα της χώρας, προϋποθέτει η παρούσα Βουλή να ορίσει τα αναθεωρητέα άρθρα και εν συνεχεία να ψηφίσει αν η επόμενη Βουλή θα προβεί στην οριστικοποίηση των όποιων αλλαγών, οι οποίες θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη Βουλή… Και έστω ότι η παρούσα Βουλή ορίζει την επόμενη ως αναθεωρητέα. Και έστω πάλι ότι η επόμενη Βουλή ψηφίζει τις αλλαγές και πάει και σε δημοψήφισμα και ζητά την άμεση εφαρμογή τους και ότι ο λαός εγκρίνει (το ξυπνητήρι βάρεσε;)…
Εκλογές πότε με το καλό; Γιατί όλα αυτά προϋποθέτουν (α) να ορίσει τώρα η παρούσα βουλή την επόμενη ως αναθεωρητέα και (β) να γίνουν το ταχύτερο εκλογές ούτως ώστε να προλάβουμε να είμαστε «εντάξει» με όλα τα καινούργια κριτήρια για να «μας δώσουν τα λεφτά» (πολύ γέλιο εδώ, γιατί λεφτά δεν έχουν να μας δώσουν και ακόμα και αν τα είχανε δεν θέλουν να μας τα δώσουν)…
Η Ε.Ε. γι άλλη μια φορά μας πέταξε το μπαλάκι. Το ίδιο που η Ελλάς της πέταξε την προηγούμενη βδομάδα με την μη αναμενόμενη από τους Ευρωπαίους «συμμάχους μας» υπερψήφιση από τα 2/3 της Βουλής της δανειακής σύμβασης (που εξακολουθώ να πιστεύω πως δε θα εφαρμοστεί ποτέ) και του PSI (που επίσης δεν έχει καμία ελπίδα εφαρμογής, ειδικά μετά τις χθεσινές αποφάσεις). Και όλα αυτά γιατί; Για να παρατείνουν την παράταση παίζοντας κατενάτσιο; Αφού εμείς τους γυρίσαμε το μπαλάκι της ευθύνης για την αποτυχία του Μνημονίου και της γελοίας νομισματικής ένωσης, το οποίο όμως εξακολουθούν να μη θέλουν να κρατήσουν γιατί (α) δε θέλουν να ομολογήσουν την αποτυχία τους, (β) δε θέλουν να αντιληφθούν τις συνέπειες της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμοι (και αμφιβάλω αν θά ‘ναι ποτέ) να προφέρουν εκείνοι την ανακοίνωση της ουσιαστικής πτώχευσης όχι τόσο της Ελλάδας (αυτή είναι δεδομένη από το Μάιο του 2010), αλλά όλης της Νομισματικής Ένωσης και βέβαια (γ) έχουν κι εκείνοι εκλογές και ψηφοφόρους να ικανοποιήσουν (δεν είναι μόνον οι δικοί μας πολιτικοί «λαϊκιστές και ψηφοθήρες»). Κι έτσι θα συνεχίσει για μερικές ακόμα μέρες το ανούσιο παιχνίδια εντυπώσεων, μέχρι να αποτύχει το εθελοντικό κούρεμα, να ψηφιστεί νόμος οριστικού και υποχρεωτικού κουρέματος του χρέους (να δείς που τελικά θα γίνει και ήρωας ο Παπαδήμος έτσι) και εν συνεχεία να γίνει τελικά δημοψήφισμα (με ή χωρίς αναθεώρηση του συντάγματος από τη Βουλή) για την «προτεραιότητα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους» και να επανέλθει θριαμβευτής στο άρμα του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ (κι αν νομίζετε πως κάνω πλάκα ή μεταφέρω τις ονειρώξεις του Τζέφρυ, φοβάμαι πως θα διαψευστείτε…).
Όσο για τους ένθεν κακείθεν αντάρτες… για βρούβες φυσικά (εκτός κι αν βρούν παράθυρο να πούν τον πόνο τους και να εξηγήσουν πώς θα αρνηθούν την ψήφο τους στην «λεβέντικη» υποχρεωτική διαγραφή του εξωτερικού χρέους της χώρας). Άντε ντέ! Σε κάθε περίπτωση το σενάριο της επόμενης μέρας απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος άμεσα, αφού ακόμα και η κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων υπαλλήλων την οποίαν πρεσβεύει ο Αντώνης Σαμαράς ήδη από το 1993 (ανατρέξτε στα εκλογικά φυλλάδια της Πολιτικής Άνοιξης να το δείτε) την προϋποθέτει. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για την πατρίδα να κερδίσει και κάτι από όλα αυτά τα μνημονιακά. Την εκ βάθρων αλλαγή του Συντάγματός μας. Ναι στην άμεση εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό. Ναι στην κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ναι στην απόδοση υπηκοότητας και δικαιώματος ψήφου σε όλους τους ομογενείς. Ναι στην ουσιαστική αποκέντρωση της κρατικής διοίκησης. Ναι στην πλήρη απελευθέρωση της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία. Ναι στην κατάργηση της ρύθμισης Βενιζέλου για την ευθύνη των Υπουργών, τη βουλευτική ασυλία και τις παραγραφές. Ναι στη ρύθμιση του βασικού μετόχου για την απεξάρτηση από τη διαπλοκή. Όχι στη ρύθμιση Καστανίδη για την ιθαγένεια στους μετανάστες. Όχι στις αναδρομικές φοροκαταιγίδες. Σίγουρα είναι κι άλλα που πρέπει να αναθεωρήσουμε ή να προσθέσουμε, ίσως ακόμα και τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, να η ευκαιρία! Εδώ και τώρα να ορίσουμε την επόμενη Βουλή ως αναθεωρητέα και τάχιστα εκλογές!
                                                 Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
                Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου

logia-starata.blogspot.com

Άνοιξε ο δρόμος για τις εκλογές

Την ώρα που το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης άναβε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κεντρικός ενδεχομένως πρωταγωνιστής αυτής της αλλαγής στάσης από την πλευρά των Βρυξελλών, βρισκόταν στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη μαρτυρική νήσο, δείχνοντας τον άλλο δρόμο της εθνικής εξωστρέφειας, που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, προκειμένου να ανακτήσει μέρος της χαμένης εθνικής αυτοπεποίθησης, αξιοπρέπειας και κυριαρχίας.
Η δική του εθνική στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία, ήταν τα δεδομένα που λειτούργησαν σε διεθνές επίπεδο υπέρ της χώρας, προκειμένου να οδηγηθούμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα.
Από την Κύπρο λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε σημαντική και θετική την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας για τη χώρα, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή παρουσία της, και φυσικά, ανοίγει το δρόμο για εκλογές.
Πρόσθεσε ότι για να οδηγηθεί το Eurogroup στη συγκεκριμένη απόφαση, η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας, με τη στάση που κράτησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ήταν καθοριστική.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr

Κλείνει την Τετάρτη για 6 1/2 ώρες η Πατρών-Κορίνθου μεταξύ Κόμβων Καλαβρύτων και Ανατολικού Αιγίου

Ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τις 15:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 22.02.2012 ως τις 22:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μεταξύ των Κόμβων Καλαβρύτων (Χ.Θ. 158+940) και Ανατολικού Αιγίου (Χ.Θ. 172+450), θα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες συντήρησης από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

thebest.gr

Γαβράς: «Σταματήστε να ταπεινώνετε τους Έλληνες»

Να «σταματήσουν να ταπεινώνουν τον ελληνικό λαό» ζήτησε σήμερα από τους βουλευτές της εθνοσυνέλευσης ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απευθύνοντας την προσευχή - όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος - στους χώρους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, μετά από ακρόαση από τους σοσιαλιστές βουλευτές.
«Δεν είναι ένα μήνυμα, είναι μια προσευχή: σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό, που υποφέρει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τους φτωχότερους και τους πιο στερημένους. Η Γαλλία μπορεί να κάνει πολλά» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Τονίζοντας ότι ο ίδιος ζει «στη Γαλλία εδώ και σχεδόν εξήντα χρόνια», αλλά ότι «η Ελλάδα τον συγκινεί βαθιά» εξήγησε ότι ακούει «φοβερά πράγματα: για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο επειδή στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα να φάνε».
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε στην Ευρώπη τέτοια πράγματα» σημείωσε.
Κατά την άποψή του, η Ελλάδα «είχε γίνει μια χώρα όπου μπορούσαν να πουληθούν πράγματα επί πιστώσει, τα πάντα, αεροπλάνα, πύραυλοι, υποβρύχια, άρματα μάχης. Και τις πιστώσεις σήμερα, είναι οι Έλληνες που θα τις πληρώσουν ενώ δεν έχουν τίποτα να φάνε».
Η πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, προειδοποίησε από την πλευρά της για «τον κίνδυνο να μην γίνει κατανοητό ότι πίσω από την κατάρρευση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας διαφαίνεται ίσως η κατάρρευση του κράτους δικαίου, κάτι το οποίο θα ήταν πολύ πιο σοβαρό».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μπεγλίτης αποκλείει την επιστροφή των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ

 Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της NET,και στους δημοσιογρά​φους Παναγιώτη Σαράντη και ΠαναγιώτηΤσούτσια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, δηλώνει απαισιόδοξος για την ενδεχόμενη επιστρογή των διαγραφέντων του ΠΑΣΟΚ στην Κ.Ο. , ενώ την ίδια ώρα εκφράζει την πλήρη αμφισβήτησή του για τον αν θα έκανε καλό στο κόμμα η «επανατοποθέτηση» των αντιμνημονιακών στα έδρανα της πράσινης πτέρυγας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε «Διαφωνώ με εκείνους που λένε ότι με την πρώτη ευκαιρία μπορεί ο καθένας να επιστρέψει. Θα ήταν λανθασμένο ως πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ».
Εξάλλου, ο κ. Μπεγλίτης (που εκφράζει λόγω της θέσης του την επίσημη φωνή του ΠΑΣΟΚ) επιχειρεί να δώσει τέλος στη φημολογία περί επιστροφής των διαγραφέντων οι οποίοι ούτως ή άλλως θα τραβήξουν τον δρόμο τους...

Το «Σινέ Θησείον» καλύτερο σινεμά του κόσμου, σύμφωνα με το CNN

Πρώτο σε λίστα του CNN με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου φιγουράρει το Σινέ Θησείο, ο θερινός κινηματογράφος στην οδό Αποστόλου Παύλου.  
«Η Αθήνα φιλοξενεί πολλά θερινά θέατρα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κανένα δεν προσφέρει τη μαγευτική θέα του Σινέ Θησείον», γράφει ο συντάκτης του άρθρου στην ιστοσελίδα CNNGo.   
«Από τη θέση του στο Σινέ Θησείο μπορεί κανείς να δει όχι μόνο το πρόσφατο μπλοκμπάστερ, αλλά, επίσης, και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα» σημειώνει η ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει ότι ο κινηματογράφος είναι το παλαιότερο θερινό σινεμά στην Αθήνα, κατασκευάστηκε το 1935.

Η λίστα με τα καλύτερα σινεμά, σύμφωνα με το CNN

1. Cine Thisio, Athens, Greece

Athens is home to multiple outdoor movie theaters that crop up during the summer but none provide as majestic a view as Cine Thisio.
From your seat at Cine Thisio you not only get to view the latest blockbuster but also the Acropolis, and the Parthenon that sits on top. The best view is at night.
Cine Thisio is the oldest outdoor movie theater in Athens, built in 1935, and is usually open from April to October. Cine Thisio shows both first-run studio releases and classic movies.
Apostolou Pavlou 7, Thission, Athens 11851, Greece; +30 210 342 0864; www.cine-thisio.gr

2. Alamo Drafthouse, Texas, United States

3. Raj Mandir Theatre, Jaipur, India

4. Kino International, Berlin, Germany

5. 4DX, Seoul, South Korea

cnngo.com - in.gr

Για 130 δισ. και γκαουλάϊτερ αντέχουμε και Σύνταγμα αλλάζουμε

Η συμφωνία στο Eurogroup είναι ιστορική όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, αλλά όχι μόνον για τους λόγους που ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο βρόγχος γύρω από την Ελλάδα έσφιξε προκειμένου να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση που μας κρατάει (προσώρας τουλάχιστον) στην ευρωζώνη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η χώρα θα αναγκαστεί να κάνει Συνταγματική Αναθεώρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δανειστές θα έχουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση και τη Συνταγματική αναθεώρηση, την ανακοίνωσε πρώτος ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δέχθηκε τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού για την αποπληρωμή των χρεών. Αν περισσεύουν χρήματα, τότε θα δίνονται για τα δημόσια ελλείμματα. Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρχει μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα.

Όχι ευτυχώς με την έννοια που ζητούσε επιμόνως ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, αλλά μόνιμη παρουσία. Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν μίλησε για μόνιμη παρουσία στην Αθήνα της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, η οποία θα ενισχυθεί από τεχνοκράτες που θα στείλουν προς βοήθεια οι χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μετά του λένε… του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει…


ΑΣΚ
newpost.gr

Μαθητές αποδοκίμασαν τους επισήμους στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων -Ένταση και με τους κτηνοτρόφους !

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στην παρέλαση στα Γιάννενα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Οι καθηγητές φυσικής αγωγής, δυο σχολείων που παρέλασαν σήμερα στα Γιάννενα, έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ'αριστερά",μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων!Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης,μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων,γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!
Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατές "Είστε Μαλ..ς"!!!Η απίστευτη κίνηση των μαθητών-η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-,εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε  όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση.
Μπορεί οι αποδοκιμασίες στις παρελάσεις, έχουν γίνει πια της μόδας. Μπορεί οι μαθητές να αισθάνονται πως με αυτό τον τρόπο,διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Όμως δεν είναι δυνατόν, οι καθηγητές τους, να τους παροτρύνουν, ή να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες. Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων καθηγητών, έχει εξοργίσει όχι μόνο τους υπεύθυνους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ακόμη και τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων!
Eπίσης ένταση προκλήθηκε, και με τους κτηνοτρόφους οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ".
Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση,οι κτηνοτρόφοι μπήκαν στην κεντρική λεωφόρο και προσπάθησαν να μοιράσουν γάλα στους πολίτες, για να διαμαρτυρηθούν όχι μόνο για την τύχη της Γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και για τα έσοδά τους, που όπως λένε μειώνονται διαρκώς.Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ που τους απώθησαν και προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη. Ακολούθησαν προσαγωγές κτηνοτρόφων από την αστυνομία. Αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης επετράπη στους συγκεντρωμένους να κάνουν πορεία, η οποία κατέληξε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο με αίτημα την απελευθέρωση των ατόμων που είχαν προηγουμένως προσαχθεί.

epirusgate.blogspot.com

Ο Βενιζέλος φεύγει... Οι εκλογές έρχονται

Πολλοί είναι εκείνοι που ... βάζουν τα χρήματά τους στις 29 Απριλίου, είναι η ημερομηνία που “έχει κλείσει” σύμφωνα με τις πληροφορίες ωστόσο... ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να δηλώσει νωρίς το πρωί: “μην ψάχνετε την ημερομηνία μπορεί να πέσετε όλοι έξω”.
Κι αυτό, με βάση τη δήλωση του Πρωθυπουργού “όταν επικυρωθεί η δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί γι αυτό το σκοπό θα έρθει η ώρα για τις εκλογές”. Το χρονοδιάγραμμα λέει επίσης ότι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για το “κούρεμα” έτσι μάλλον οι ημερομηνίες είναι ακόμη ανοιχτές...
Κατά τον Πρωθυπουργό η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να έλθει στη Βουλή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο Βαγγέλης φεύγει


Η σημερινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το Eurogroup είχε λένε πολλοί μια διάθεση απολογισμού. Ειδικά οι πρώτες κουβέντες που εκστόμισε ίσως να τα λένε όλα.
"Οκτώ ολόκληρους μήνες που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση του Υπουργού Οικονομικών, δίνουμε έναν αγώνα με τον Πρωθυπουργό, τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Πίσω από τη σημερινή απόφαση, δεν κρύβεται μόνο η προσπάθεια και η δουλειά της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κρύβονται οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού."
Το γεγονός επίσης ότι ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους συνεργάτες του, δείχνει μια τάση "κλείνω ένα κεφάλαιο και ανοίγω ένα άλλο". Αυτό της διεκδίκησης της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος μετράει ημέρες ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Μπορεί πολλές εκκρεμότητες να είναι ανοικτές, όμως τα βασικά ολοκληρώθηκαν. Μπορεί και άλλος να βγάλει την δουλειά μέχρι τις εκλογές.
Και η θέση του υπουργού Οικονομικων να μην μείνει κενή αλλά να γίνει μια κίνηση α λα Μόντι και ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών.
Κάποιοι μιλούν και για αναβάθμιση του Φίλιππου Σαχινίδη αλλά μόνο σε πρακτικό επίπεδο. Για να προχωρούν όλα τα διαδικαστικά θέματα.
 newsit.gr

Μόνιμος υφυπουργός Οικονομικών ο Σαχινίδης; - Σκοτεινό σημείο το θέμα του Επιτρόπου - Πως θα δρα η μόνιμη τρόικα

- Θα δημιουργηθεί θέση υφυπουργού Οικονομικών που θα επιτηρεί την εφαρμογή της συμφωνίας
- Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα με ποιόν τρόπο θα λειτουργεί η επιτροπεία
- Σοϊμπλε: Στη μόνιμη τρόικα θα βάλουμε και δικούς μας ανθρώπους
Με το μελάνι της συμφωνίας να μην έχει στεγνώσει ακόμα, η ελληνική πλευρά έχει ήδη επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και αυτό που προσπαθεί να αποδείξει είναι ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλα όσα αποφασίστηκαν.

Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να γίνουν βήματα που να το αποδεικνύουν.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι με το ένα πόδι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ένας άνθρωπος που ήταν δίπλα του σε όλες τις διαπραγματεύσεις αλλά και προυπήρχε, θεωρείται ιδανικός για την θέση του Μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ήταν από το Πρώτο Μνημόνιο κιόλας στο υπουργείο είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, πολύ πιθανόν να τοποθετηθεί στην θέση αυτή η οποία θα δημιουργηθεί για να επιτηρεί όλα όσα πρέπει να εφαρμοστούν. Θα θεωρείται πλέον κρατικός υπάλληλος και φυσικά δεν θα είναι υποψήφιος.

Κι αυτό γιατί η εικόνα που έχουν οι εταίροι μας είναι είναι η καλύτερη. Εχει μέχρι στιγμής συνεργαστεί άψογα με την τρόικα, ξέρει πολύ καλά αγγλικά και τον εκτιμούν για το ήπιο στυλ του και για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες.
"Εχει", λένε πηγές στην ΕΕ, "όλα τα χαρακτητιστικά βορειοευρωπαίου δημοσίου ανδρός".

Όμως, στην συμφωνία του Eurogroup αποφασίστηκε επίσης ότι:

Για να επιτευχθεί ο στόχος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται «να ενισχύσει σημαντικά την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, συγκεκριμένα μέσω μιας ενισχυμένης και μόνιμης παρουσίας στη χώρα για την στήριξη της δυνατότητάς της να παρέχει και να συντονίζει την τεχνική βοήθεια». Πρόκειται για την Ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ.

-Προαναγγέλλεται η ίδρυση μόνιμου ελεγκτικού γραφείου της Κομισιόν στην Αθήνα στα πρότυπα αυτού του ΔΝΤ που ήδη στεγάζεται σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος υπό τον κ. Μπομπ Τράα.
«To Eurogroup χαιρετίζει την ισχυρότερη επί τόπου δυνατότητα ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εργαστεί σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει την τρόικα για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης στα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας έτσι την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή του προγράμματος», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Όμως και εδώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πως και με ποιόν τρόπο θα δρα η μόνιμη τρόικα και από ποιούς θα αποτελείται.

Σόιμπλε: Θα βάλουμε και δικούς μας ανθρώπους

«Ο καθένας μας πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «σημαντική αύξηση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» στην Αθήνα, ενώ δεν απέκλεισε σε αυτή την αποστολή να συμμετέχουν και συνεργάτες από τις εθνικές διοικήσεις των κρατών- μελών.

«Πρόκειται για θέμα επιτήρησης, αλλά φυσικά το ζήτημα είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει η ίδια ικανό διοικητικό προσωπικό. Αυτό δεν είναι απλό στην Ελλάδα. Είναι άλλο η διαβούλευση και η ψήφιση νόμων και άλλο η εφαρμογή. Και προς αυτή την κατεύθυνση προσφέραμε πάντα στην Ελλάδα τη βοήθειά μας, τη συνδρομή και τη στήριξή μας», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα εισήγαγε τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων», οι οποίες, όπως είπε, «χρειάζονται χρόνο, έτσι είναι και σε άλλες χώρες, δεν γίνονται όλα εν μία νυκτί».

Όσον αφορά τον «ειδικό λογαριασμό», σημείωσε ότι «οι μελλοντικές δόσεις από το νέο πρόγραμμα θα πιστώνονται σε έναν ειδικό λογαριασμό στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο της τρόικας, ούτως ώστε τα χρήματα να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας και να μην μπορεί πλέον στο μέλλον να υπάρχει κίνδυνος για τη σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά».
newsit.gr

Financial Times: Ο πόλεμος με το Ιράν είναι πολύ κοντά - Σενάρια για επίθεση του Ισραήλ τον Απρίλιο


Το ερώτημα κατά πόσον θα ξεσπάσει πόλεμος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πλανάται για τόσο καιρό, που καταλήγει να είναι πια ξεπερασμένο.
Ηδη το 2006 ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλεγε: «Βρισκόμαστε στο 1938 και το Ιράν είναι η Γερμανία».
Φέτος, όμως, τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά. Η απειλή του πολέμου είναι πολύ πιο κοντά. Μια σύγκρουση θα μπορούσε να αρχίσει με τον βομβαρδισμό του Ιράν από το Ισραήλ. Και πολύ γρήγορα θα αναγκάζονταν να λάβουν μέρος οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, ενδεχομένως και τα κράτη του Κόλπου και η Σαουδική Αραβία.

Αντώνης Σαμαράς: Η σημερινή απόφαση του Eurogroup είναι θετική και σημαντική.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από την Κύπρο, όπου βρίσκεται για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup είναι θετική και σημαντική.
Απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική, δίνει τη δυνατότητα το χρέος να γίνει βιώσιμο, ανοίγει το δρόμο για εκλογές. 
Σε αυτή την απόφαση, η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας ήταν καθοριστική.
Χωρίς τη θετική μας ψήφο, σήμερα δεν θα υπήρχε η δυνατότητα ούτε κουρέματος του ελληνικού χρέους, ούτε μείωσης του κόστους δανεισμού της χώρας, ούτε σύναψης ενός νέου δανείου.
Αποφάσεις που αναδεικνύουν τη μεγάλη διαφοροποίηση, για μας, μεταξύ του 1ου από το 2ο Μνημόνιο και καταδεικνύουν την ορθότητα της επιλογής μας. 
Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών που άνοιξε πριν δύο χρόνια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της.
Η χώρα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας.
Ελπίδας ότι η χώρα θα συμπληρώσει τις πολιτικές με μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας.
Ελπίδας ότι και η Ευρώπη θα μεταστραφεί από πολιτικές της μονόπλευρης ύφεσης και θα κατανοήσει την προτεραιότητα της ανάπτυξης.
Διότι χωρίς ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας, όπως πλέον όλοι ομολογούν, ούτε οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα γίνει μακροχρόνια βιώσιμο. Σε μια Ελλάδα που πονάει και με ένα λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.
Γιατί η μεγάλη μάχη για την ανάκαμψη της Ελλάδας τώρα αρχίζει! Σε αυτή τη μάχη για ελπίδα ανάκαμψη και ανάπτυξη η Νέα Δημοκρατία θα πρωτοστατήσει!».

ΟΤΑ:10%, ΤΕΛΙΚΑ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Με διπλασιασμό* του ποσοστού μείωσης των μισθών των αιρετών και των συμβούλων θα καλυφθούν τελικά τα μισά (περίπου 17 με 18) από τα 35 εκατ. ευρώ,** που προβλέπονται στο νόμο για το «Μνημόνιο 2» με τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων.  Η αύξηση-διπλασιασμός τής περικοπής από 5% σε 10% προέκυψε από τις χθεσινοβραδινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών-υπουργείου Εσωτερικών-ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ και οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Κι αυτό, για να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση στον αριθμό των συμβασιούχων σε δήμους (κυρίως) και περιφέρειες.
Έτσι με τη νέα, και τελική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος, όπως είπε ο Β. Βενιζέλος, θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή εγκριθεί και θα συζητηθεί, επίσης, σήμερα στις 7 το απόγευμα  στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα περικοπούν αναδρομικά από 1.1.12 κατά 10% οι μισθοί των περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, των  προέδρων των περιφερειακών συμβουλίων και των επικεφαλής νομικών προσώπων των περιφερειών,  καθώς και των δημάρχων, αντιδημάρχων  και προέδρων δημοτικών συμβουλίων και τους επικεφαλής των νομικών προσώπων των δήμων.
*ΕΔΩ.
** Για το πως θα εξευρεθούν τα υπόλοιπα 17 εκατ. ευρώ κάντε κλικ εδώ
aftodioikisi.gr

Ο Σαουδάραβας που "τρέλανε" το Βραχάτι

Έκπληκτος έμεινε ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστηρίο «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» στο Βραχάτι για να παρακολουθήσει το παιχνίδι για την Βόλεϊ Λιγκ ανάμεσα στον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (3-0), βλέποντας έναν Σαουδάραβα. 

Ντόρα Μπακογιάννη..Η Ευρώπη έστω και με καθυστέρηση έκανε χθες το καθήκον της.Η απόφαση του Eurogroup είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για τις αποφάσεις του Eurogroup, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:   «.Ο ελληνικός λαός, χάρη στις θυσίες του και τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει εδώ και δύο χρόνια, κατάφερε να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και να έχει μια ουσιαστική ευκαιρία η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και να σταθεί όρθια και περήφανη ξανά στα πόδια της.Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη πορεία. Τώρα πρέπει να γίνουν ακόμη βαθύτερες και ταχύτερες αλλαγές, έτσι ώστε πρωτίστως να μετασχηματίσουμε το κράτος μας και μετά τη χώρα, για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να βγει γρήγορα και οριστικά από την κρίση.Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δικαιωμένη από τις εξελίξεις, γιατί όλο αυτό τον καιρό ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική της λογικής, της ενότητας, αλλά πάνω απ’ όλα τη λογική που βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό. Κόντρα στο λαϊκισμό, κόντρα στην ανευθυνότητα».  

Πράσινα άλογα και πίτσες (Σόι)μπλε...

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δανείζονται μεταξύ τους με ... ενέχυρο το λαό!
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο συνθλίβεται ο ελληνικός λαός, η πραγματική αιτία, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους «πρέπει» να ζουν σαν είλωτες, ο πραγματικός στόχος του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, των εγχώριων και των Ευρωπαίων Σαμαροβενιζέλων και των Σόιμπλε, καταγράφονται στη σελίδα 241 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουλή.

«Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν βαρίδια στην κοινωνία όταν δεν προχωρούν σε πολιτικές μεταρρυθμίσεων»

«Η παραμονή στο ένδοξο παρελθόν σε μια λογική ακινησίας ισοδυναμεί με πολιτικό θάνατο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη δευτερολογία του στον απολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2012, αναφερόμενος στην ικανότητα προσαρμογής των πολιτικών φορέων σε νέα δεδομένα.
«Οι κεντροευρωπαϊκοί φιλόσοφοι του διαλεκτικού υλισμού είχαν ορίσει τη μεταρρυθμιστική αναγκαιότητα ως πολιτική πράξη. Σε αντίθετη περίπτωση τα πολιτικά κόμματα αποτελούν βαρίδια στην  κοινωνία», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι ο αστικός πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να φυγομαχήσει και θα πρέπει να δώσει αυτά που απαιτούνται για να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα. Χαρακτήρισε επίσης ως μείζον πολιτικό ζήτημα την κυριαρχία του λαϊκισμού πάνω στη μεταρρυθμιστική πράξη, ως αποτέλεσμα αλλοθικών και φοβικών συμπεριφορών πολιτικών φορέων που δεν παραδέχονται τα λάθη τους.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, διαθέτει συγκεκριμένο όραμα και για την υλοποίησή του στηρίζεται στις δυνάμεις και των ανθρώπων της και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα βέβαια με μια λογική υπέρβασης και όχι αδράνειας, μιας λογικής επώδυνης μεν, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση δε.
Συγκεκριμένα για το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμη και σε καμία περίπτωση δεν προσφεύγει στον λαϊκισμό, αλλά εξετάζονται όλα τα δεδομένα ψύχραιμα. «Για να βγούμε από την κρίση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις επενδύσεις, από τη δημιουργία οικονομίας, ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας. Είμαστε αποφασισμένοι ότι στον αγώνα αυτό θα χάσουμε κάποια πράγματα, θα καταβάλλουμε ωστόσο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να χάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις από τώρα της επανάκτησής τους και της διόρθωσής τους». Πάνω απ’ όλα είναι η ζωή των ανθρώπων και στην απόφαση αυτή δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω δήλωσε ο Περιφερειάρχης .
Πρωτόγνωρο χαρακτήρισε το πρόγραμμα του πολιτισμού ο κ. Τατούλης, που εξελίχθηκε για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με πολλά μεγάλα έργα, όπως στη Μεσσηνία όπου εκτελέστηκαν περίπου 27 από αυτά.
Αναφερόμενος στην πορεία του ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι διαφορετικά μετρήσιμα μεγέθη οι εντάξεις έργων, οι εκταμιεύσεις και οι νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από τα έργα. Για το δρόμο Ριζόμυλος – Πύλος μετά από τις διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφέρεια απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ  καθώς δημιουργούνταν προβλήματα και έχει ενταχθεί στο τομεακό του ΥΠΟΜΕΔΙ, προσφέροντας νέες δυνατότητες για το πρόγραμμα απελευθερώνοντας το. Παρεμβάσεις γίνονται στο στέγαστρο της Εύας στην Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, στο δρόμο Ρωμανός – Γαργαλιάνοι, το τμήμα Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, στο δρόμο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο λιμάνι της Κορώνης, στην είσοδο της Κορώνης και στις διαβρώσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Προχωρούν επίσης ο δρόμος της Σελλασίας, η παράκαμψη της Σπάρτης, το Μουσείο της Σπάρτης και πολλά άλλα έργα.
«Η κρίση δεν είναι τυχαία στη χώρα. Θα υπάρχουν πολλές ελλείψεις και μάλιστα σε υπηρεσιακό επίπεδο. Εμείς θα πρέπει να βρούμε τρόπο να καλύψουμε το κενό αυτό με τον καλύτερο τρόπο και να μην επηρεαστεί η εξυπηρέτηση του πολίτη».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια υπήρξε διεκδικητική σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα αντέδρασε ακαριαία σε νομοσχέδια, όπως του Γιαννίτση για τη δημιουργία ενός νέου περιφερειακού ταμείου, επιτυγχάνοντας την ακύρωσή του. «Όσο θα δυναμώνει ο θεσμός της Περιφερειακής Διοίκησης τόσο θα οξύνονται οι αντιδράσεις της κεντρικής κυβέρνησης στην πιθανότητα απώλειας εξουσίας», δήλωσε με έμφαση.
Αναφορικά με την ΕΝ.ΠΕ. ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι διαφώνησε εξαρχής με τον κ. Σγουρό, υποστηρίζοντας ότι είχε πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρεία του θεσμού με σαφή όμως πολιτική λειτουργία και σε καμία περίπτωση συνδικαλιστική. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο, πρόσθεσε τέλος ο κ. Τατούλης, χρειάζεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω και να μετατραπεί σε Βουλή της Περιφέρειάς μας».
Για το θεσμό του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε την ικανοποίησή του για το επίπεδο λειτουργίας ενός νέου θεσμού, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες προς όλους ανεξάρτητα του προβλήματος.
«Υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά διαθέτουμε την εμπειρία της ακροβασίας στα όρια των αρμοδιοτήτων μας, παίρνοντας ρίσκα για την εξυπηρέτηση του πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προϋπόθεση όμως για να λειτουργήσουμε σωστά είναι το αρραγές μέτωπο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου». 

“Χωρίς βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία στις επόμενες εκλογές”!!!

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι στην Κορινθία είναι εξαιρετικά πιθανό η κατανομή των εδρών να είναι 4-0 υπέρ της Ν.Δ. Ο κ . Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι το εκλογικό σύστημα εκδικείται τον δικομματισμό τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως δημιουργούν νέα δεδομένα και στο θέμα της κατανομής των εδρών στην Κορινθία. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι στην Κορινθία είναι εξαιρετικά πιθανό η κατανομή των εδρών να είναι 4-0 υπέρ της Ν.Δ.
Υπήρξαν μάλιστα τότε πολλές αντιδράσεις στο νομό και κάποιοι θεώρησαν εξαιρετικά υπερβολική μια τέτοια προοπτική.
Ο Πολίτης της Κορινθίας απευθύνθηκε στον γνωστό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Opinion, ο οποίος είχε προβλέψει το 2007, ότι οι έδρες στην Κορινθία από 2-2 θα γίνουν 3-1 (σε αποκλειστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα).
Τί μας είπε λοιπόν ο κ. Νικολακόπουλος, την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. προ της ψήφισης από τη Ν.Δ. του Μνημονίου);
Πολύ απλά, ότι με τα τότε δεδομένα η κατάκτηση και των τεσσάρων εδρών από τη Ν.Δ. ήταν περίπου σίγουρη και πως το ΠΑΣΟΚ σχεδόν μετά απόλυτης βεβαιότητος δεν θα εκλέξει κανέναν βουλευτή στην Κορινθία. Ιδού γιατί:
«Όπως είναι τα πράγματα τώρα, είναι απολύτως ξεκάθαρο τι θα γίνει», μας είπε ο κ. Νικολακόπουλος. «Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά συγκεντρώνει στην Κορινθία τα πανελλαδικά του ποσοστά. Άρα με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι ασφαλώς στο 8%, που έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της Καθημερινής αλλά δεν μπορεί να πάει πάνω από το 20%- 22%.
Άρα δεν θα πιάσει το μέτρο του 25% και δεν θα βγάλει έδρα στην –ας πούμε- πρώτη κατανομή. Η Ν.Δ. θα περάσει το μέτρο και θα πάρει την πρώτη έδρα, αλλά δεν θα πιάσει το 50% για να βγάλει και δεύτερη. Έτσι θα μείνουν τρεις έδρες αδιάθετες.
Στη συνέχεια υπολογίζουμε σε εθνικό επίπεδο πόσες έδρες δικαιούται το κάθε κόμμα, με βάση το εθνικό ποσοστό του. Αφαιρούμε τις 50 έδρες του bonus Παυλόπουλου και μοιράζουμε τις 250 έδρες.
Έστω ότι η Ν.Δ. παίρνει 30%. Άρα πάει στις 75 έδρες συν μερικές ακόμα από το περίσσευμα των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη βουλή.
Αναλογικά και το ΠΑΣΟΚ, αν πάρει περί το 20% θα πάρει 50 έδρες, συν μερικές ακόμα από όσες «ανήκουν» στα εκτός βουλής κόμματα. Ας πούμε, λοιπόν, σχηματικά ότι θα φτάσει στις 55 έδρες.
Αυτές τις έδρες το ΠΑΣΟΚ θα τις κερδίσει πρωτίστως εκεί που θα πιάσει το εκλογικό μέτρο: καταρχήν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και κατά δεύτερον στις μεγάλες περιφέρειες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και κατά τρίτον εκεί όπου παραδοσιακά έχει μεγάλες δυνάμεις. Κρήτη, Δωδεκάνησα, Δυτική Ελλάδα.
Πάμε μετά στις διεδρικές περιφέρειες. Εκεί με δεδομένο ότι το πρώτο κόμμα δεν κερδίζει το 100% των ψήφων, ανεξαρτήτως μέτρου, οι έδρες μοιράζονται στον πρώτο και τον δεύτερο. Τέλος, στις τριεδρικές επειδή θα έχει μικρά υπόλοιπα η Ν.Δ. οι έδρες θα πάνε 1-1-1.
Ως εκ τούτου, μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει από μία έδρα στις διεδρικές και τις τριεδρικές.
Συν το Επικρατείας και τις περιφέρειες, όπου θα πιάσει το μέτρο, οπότε θα έχει συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό εδρών και δεν θα δικαιούται καμία επιπλέον έδρα σε αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε δεύτερη κατανομή.
Να δούμε τώρα γιατί δύσκολα θα πάρει τις τρεις περισσευούμενες έδρες και ένα μικρό κόμμα –το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΔΗΜΑΡ που εσχάτως φαίνεται ενισχυμένη. Με βάση όσα είπαμε παραπάνω, αν τα κόμματα αυτά πάρουν περί το 12-15% θα κερδίσουν το πολύ 35-40 έδρες. Αυτές καταρχήν θα τις πάρουν στις μεγάλες περιφέρειες -όπου είναι χαμηλό το εκλογικό μέτρο- και στο Επικρατείας.
Μετά ακολουθούν οι τριεδρικές, όπου είπαμε ότι θα πάμε πιθανότατα σε τριχοτόμηση. Σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες τα μικρότερα κόμματα παίρνουν τις έδρες όχι με βάση τα ποσοστά, αλλά με βάση τον απόλυτο αριθμό ψήφων. Αν δηλαδή σε μία πενταεδρική (που είναι μια μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια) έχει περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι σε μια τετραεδρική, τότε θα πάρει την έδρα στην πενταεδρική.
Ως εκ τούτου στην Κορινθία -και σε όλες σχεδόν τις τετραεδρικές- το πρώτο κόμμα θα πάρει όλες τις έδρες. Ουσιαστικά αυτό συνέβη και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, μόνο που τότε ο δικομματισμός ήταν ακόμα ισχυρός και το δεύτερο κόμμα έβγαλε μία έδρα στην πρώτη κατανομή γιατί έπιασε το εκλογικό μέτρο…».
Ο κ . Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι το εκλογικό σύστημα εκδικείται τον δικομματισμό τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει. «Παλαιότερα υπήρξαν στρεβλώσεις. Η πρόνοια που έγινε στο νόμο για τις διεδρικές και τις τριεδρικές είναι γιατί έγιναν κάποιες καραμπόλες σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις -ίσως τις θυμάστε- όπου, στην Λέσβο για παράδειγμα, την τρίτη έδρα την κέρδισε το τρίτο κόμμα που άφηνε χωρίς έδρα το δεύτερο.
Έτσι έγινε αυτή η ρύθμιση, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι στρεβλώσεις σε μικρές περιφέρειες. Αυτό, όμως σε συνδυασμό με την ανάγκη να διαμορφωθεί το μπόνους των 40 ή των 50 –τώρα- εδρών, δημιούργησε παρενέργειες στις τετραεδρικές, τις πενταεδρικές και τις εξαεδρικές.
Ας πούμε το 2007 στην Ηλεία, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα η Ν.Δ. κέρδισε 4 στις 6 έδρες. Όταν αυτό συνδυαστεί με κατάρρευση του δικομματισμού, δίνει τραγελαφικά αποτελέσματα…».
Ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε, πάντως, ότι το ρευστό πολιτικό κλίμα, μπορεί να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα: «Αν φυσικά δούμε τα μεγάλα κόμματα ακόμα πιο χαμηλά, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με βεβαιότητα που θα κάτσει η μπίλια…»

http://www.city-zen.gr/

isthmos.gr

«Επίθεση» στο πολιτικό γραφείο του Άγγελου Μανωλάκη


Συνεχίζονται οι «επιθέσεις» με συνθήματα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Κορινθίας από αγνώστους. Μετά τα γραφεία των υπολοίπων βουλευτών του νομού, σειρά είχε το πολιτικό γραφείο του Α. Μανωλάκη στο τέρμα της οδού Δαμασκηνού. Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στις πόρτες και στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία. Συγκεκριμένα έγραψαν στη θέση που ήταν τοποθετημένη η ταμπέλα που έγραφε «Πολιτικό γραφείο» τα εξής: «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ. Παραχωρούνται με συμβολαιογραφική πράξη τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας. Πληροφορίες Εντός». Βέβαια σε σχέση με τις «επιθέσεις» και τα συνθήματα στους άλλους βουλευτές, αυτό, είναι πολύ μικρότερης ισχύος, αφού σε άλλες περιπτώσεις γράφτηκαν πολύ προσβλητικά και απαξιωτικά μηνύματα (περί προδοσίας, κ.τ.λ.). Επαναλαμβάνουμε κι αυτή τη φορά, ότι αυτός δεν είναι τρόπος αντίδρασης σε κάτι που ενοχλεί. Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης των πολιτών, πρέπει να κινείται μέσα στα όρια των θεσμών και της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που έχουν βάσει του Συντάγματος και των νόμων για τη λειτουργία της…

korinthianews.blogspot.com

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα κέρδισε τη διάσωση με σκληρά ανταλλάγματα , μέτρα λιτότητας και αυστηρή επιτήρηση

Στην κρίσιμη συμφωνία της Ευρωζώνης για την Ελλάδα αναφέρονται, όπως είναι φυσικό, τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Τα περισσότερα συμφωνούν ότι πρόκειται για «σανίδα σωτηρίας» της Ελλάδας που βοηθά τη χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, τονίζουν, ωστόσο, ότι ως αντάλλαγμα οι υπουργοί της Ευρωζώνης ζητούν σκληρά μέτρα λιτότητας και την αυστηρή επιτήρηση της χώρας.

«Οι υπουργοί της Ευρωζώνης στηρίζουν την ύψους 130 δισ. ευρώ διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου στο BBC.

«Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για μία κρίσιμη δεύτερη διάσωση για την χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει το BBC.

«Η συμφωνία θα μπορούσε να δώσει λύση στις άμεσες οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, εκτιμούν αναλυτές, αλλά μοιάζει δύσκολο να αναβιώσει την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας» προσθέτει, ενώ αναφέρεται στις μαραθώνιες συνομιλίες, καθώς και στις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλλες αναφέρει ότι η συμφωνία «σημαίνει βαθύτερες περικοπές δημόσιων δαπανών από αυτές που η Ελλάδα είχε υπολογίσει».

«Υπήρξε συμφωνία με την Ελλάδα μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις» αναφέρει ο Guardian, παρακολουθώντας «ζωντανά» την κρίση στην Ευρωζώνη.

«Η Ευρωζώνη καταλήγει σε συμφωνία τελευταίας στιγμής για τη διάσωση της Ελλάδας» αναφέρουν οι Times  του Λονδίνου.

«Η συμφωνία που δίνει στην Ελλάδα μια οικονομική σανίδα σωτηρίας, με αντάλλαγμα την αυστηρή επιτήρηση της Αθήνας, ήρθε μετά από 12 ώρες έντονων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια των οποίων ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Έλληνας πρωθυπουργός, λειτούργησε ως ενδιάμεσος ανάμεσα σε υπουργούς και όσους διαπραγματεύονταν εκ μέρους ιδιωτών πιστωτών.

«Οι ιδιώτες πιστωτές δέχονται μεγαλύτερες απώλειες» αναφέρουν οι Financial Times.

«Η Ελλάδα κερδίζει τη διάσωση, καθώς η Ευρώπη επιλέγει τη βοήθεια από τη χρεοκοπία» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι οι κίνδυνοι για τη συμφωνία είναι η αντίδραση των πιστωτών, η ανοχή της Ελλάδας στη νέα λιτότητα και μία ενδεχόμενη «τιμωρία» κοινοβουλευτικής έγκρισης σε χώρες της βορείου Ευρώπης που φαίνεται πως έχουν εκφραστεί αρνητικά στην λογική της διάσωσης.

Στη Γερμανία το Spiegel γράφει: «Είναι η απόφαση που όλοι περιμέναμε αυτή την εβδομάδα: οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ ενέκριναν ένα νέο δάνειο βοήθειας για την Ελλάδα - και απέτρεψαν την εθνική πτώχευση εντός Ευρώπης την τελευταία στιγμή. Οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να χάσουν περισσότερα χρήματα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί».

«Καλά νέα για την Ελλάδα» γράφει η Welt. «Οι χώρες του ευρώ συμφώνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από περισσότερες από δώδεκα ώρες συζητήσεων, κατ 'αρχήν σε ένα σχέδιο διάσωσης για την υπερχρεωμένη χώρα».

«Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων, μόνο εάν υποσχεθεί γρήγορα πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην πράξη» προσθέτει.

«Η Ελλάδα, η Ευρωζώνη αποφεύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει η ιταλική  La Repubblica.

Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας αναφέρεται και ο γαλλικός Monde.

Η Ελλάδα παραχωρεί δημοσιονομική κυριαρχία για το νέο πακέτο σωτηρίας, γράφει η ισπανική El Paisαναφερόμενη αναλυτικά στις δεσμεύσεις και τους σκληρούς όρους που ανέλαβε η Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα σύμβαση.

«Η Αθήνα είχε εκπληρώσει το πολιτικό μέρος (της συμφωνίας), με τη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των πιστωτών της: η κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο σχέδιο λιτότητας εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων και νέας πολιτικής αναταραχής» γράφει η εφημερίδα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι New York Times γράφουν: «Η Ευρώπη συμφωνεί σε νέα διάσωση για να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα εξασφάλισε τελικά το δεύτερο τεράστιο δάνειο νωρίς την Τρίτη, όταν οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να τη σώσουν από τη χρεοκοπία, με αντάλλαγμα αυστηρά μέτρα λιτότητας και σκληρούς όρους».

«Η συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας προλαμβάνει τη χρεοκοπία» γράφει η Washington Post.

«Μετά από μήνες κατά τους οποίους η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να δώσουν στη χώρα ένα δεύτερο τεράστιο πακέτο διάσωσης -172 δισεκατομμυρίων δολαρίων- σε αντάλλαγμα για σκληρά μέτρα λιτότητας» αναφέρει η εφημερίδα.

Κύρια είδηση είναι στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ, με στόχο όπως υπογραμμίζουν το χρέος της χώρας να μειωθεί κοντά στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν θετική τη συμφωνία και για την αυστραλιανή οικονομία, αλλά εκφράζουν σκεπτικισμό αν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Η είδηση της συμφωνίας είχε θετικές επιπτώσεις και στις συναλλαγές του αυστραλιανού χρηματιστηρίου.


tovima.gr/politics

Συμφωνία μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις εγκρίθηκε η συμφωνία για δάνειο προς την Ελλάδα 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 53,5%.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφθασαν σε συμφωνία έπειτα από δωδεκάωρες διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Ο ιδιωτικός τομέας αποδέχθηκε να ανέλθει το «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των κρατικών ομολόγων που κατέχει στο 53,5% έναντι 50% που είχε θέσει ως στόχο η σύνοδος κορυφής του Δεκεμβρίου.
Η συμφωνία η οποία επετεύχθηκε με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας προβλέπει απομείωση κατά 53,5% της αρχικής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν και αντιστοιχεί σε 107 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.
Το σχέδιο στήριξης θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του ελληνικού δημοσίου χρέους το 2020 στο 120,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, δηλαδή σε επίπεδο που βρίσκεται κοντά στο 120% που απαιτούσαν ορισμένοι από τους δανειστές, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Λ. Παπαδήμος: «Ημέρα ιστορικής σημασίας»

Φώτης Κουβέλης “Φοβάμαι ότι έρχονται και νέα μέτρα”

Προβληματισμένος για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας των Βρυξελλών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Σκάι σημείωσε πως υπάρχει παντελής έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής, μιας πολιτικής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα και έτσι δεν απέκλεισε και την ανάγκη για λήψη και νέων μέτρων.

Επιστρέφουν στη Ν.Δ. οι μισοί διαγραφέντες

Αυτό τουλάχιστον υπολογίζει η Συγγρού, εφόσον με τη στάση τους δείξουν ότι έχουν διάθεση να επιστρέψουν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει βάλει ο πρόεδρος
Σημαντικός είναι ο ρόλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ήταν τυχαία άλλωστε η επαναφορά του στο προσκήνιο και την ανάθεση του συντονιστή εσωτερικών (ενόψει και των εκλογών), ενώ ρόλο διαμεσολαβητή με τους “αντάρτες” φαίνεται πως έχει αναλάβει και ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Όλα πάντως θα κριθούν από τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές στις κρίσιμες ψηφοφορίες για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν.
Ένα “όχι” στην ψήφιση του Μνημονίου μπορεί να συγχωρηθεί με ένα “ναι” (επί της ουσίας) στους νόμους.

Αντώνης Σαμαράς: Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος. Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, να τον κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του Ελληνισμού, του Κυπριακού, του Ελλαδικού.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά τις συναντήσεις που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε διαδοχικά με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο Κ.Σ.ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου και με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.      
Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε ην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, μέσω του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, να στείλω ένα μήνυμα πίστης και συμπαράταξης. Πίστης στο δίκαιο του αγώνα του Κυπριακού και συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε, τόσο για το Κυπριακό πρόβλημα, όσο και για την επίτευξη μιας στρατηγικής εναρμονισμένης, συντονισμένης, λογικής, σε βάθος χρόνου, για τα ζητήματα της ΑΟΖ.
Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος. Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, να τον κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του Ελληνισμού, του Κυπριακού, του Ελλαδικού.
Θέλω να σας ευχαριστήσω και να στείλω ένα μήνυμα αγάπης σε όλα τα Κυπριακά κόμματα, όχι μόνο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εκ μέρους όλων των ελληνικών κομμάτων. Γιατί, όταν βρισκόμαστε εδώ, μιλάμε σε Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σας, είστε Έλληνες, σε αυτή τη σφυρηλάτηση των θεσμών. Και πιστεύουμε στις κοινές αξίες και στις κοινές αρχές για την Κύπρο και την Ελλάδα.
Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία».


Είναι καιρός να τους στείλουμε στο περιθώριο


Image


Image


Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζεται στη μιζέρια και την ανευθυνότητα, τόσο πιο επίκαιρο γίνεται το μήνυμα που βγαίνει από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ζητά την αλλαγή. Πέρσι το Φλεβάρη, μιλήσαμε για «αλλαγή νοοτροπίας» και για ανάγκη ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του για το που θέλει να οδηγηθεί η εκπαίδευση και η χώρα. Ένα χρόνο μετά η Πατρίδα μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση γιατί μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που έμαθε να ζει για τον εαυτό της
και όχι για την Ελλάδα, συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος της χώρας.
Ως νέοι άνθρωποι όμως, είναι καιρός να τους στείλουμε στο περιθώριο.
Είναι καιρός να πούμε το μεγαλύτερο ΟΧΙ σʼαυτούς που έμαθαν να θεωρούν το Eλληνικό Κράτος κτήμα τους και να υπονομεύουν κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη. Οι ίδιες λογικές εδώ και 30 χρόνια λειτουργώντας μικροπολιτικά στέρησαν από τους Έλληνες μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, μα πάνω από όλα γαλούχησαν ολόκληρες γενιές με τη νοοτροπία του βολέματος και της υποταγής.
Εμείς όμως, πρέπει να αλλάξουμε. Να βοηθήσουμε τη χώρα να ορθοποδήσει και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα, ορθολογική Ελλάδα που θα ξέρει πόσα να ξοδεύει και τι θέλει να παράγει.
Δε διεκδικούμε βέβαια το άπιαστο, αλλά μια ευκαιρία να βάλουμε τέλος στον εξευτελισμό της Πατρίδας μας. Λέμε ΝΑΙ λοιπόν στη γενιά που θα σπάσει τις κατεστημένες λογικές του κρατισμού, που θα δουλεύει και που θα πιστεύει ξανά στο όραμα μιας σύγχρονης Ελλάδας.
Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι «γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κιʼ οι χτίστες».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

αλλάζουμε νοοτροπία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 6:30 μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ "ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των απεργών και ο δημοσιογράφος-απεργός του ALTER Γ. Φιλιππάκης. Παράλληλα, μαζεύουμε υλική βοήθεια (τρόφιμα, χρήματα) που θα σταλούν στους απεργούς. Σημεία συγκέντρωσης είναι στο Ξυλόκαστρο το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (Κέντρο Νεότητας) και
στο Δερβένι το κατάστημα του Γιάννη Σαράμπαλη...
Στην σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση που ζει η Ελληνική κοινωνία -η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι- πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο να αναπτύξουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση του αντιδραστικού συστήματος εξουσίας.
Πρέπει να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που με τα απανωτά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, συνειδητά θέλει να επιβάλει την εξαθλίωση της κοινωνίας, και να αρπάξει τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
Με αυτό το σκεφτικό εμείς οι ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης πήραμε την απόφαση να δείξουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους πρωτοπόρους εργάτες - απεργούς της Χαλυβουργίας, που διανύουν την 107η ημέρα απεργιακού αγώνα.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους δεν είναι μόνο για την υπεράσπιση της δικής τους οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας , αλλά αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία να
ξεπεράσουμε τον φόβο και όποιες αυταπάτες ακόμα υπάρχουν και να ενώσουμε τις προσπάθειες μας .
Δυστυχώς ο αγώνας αυτός δεν είναι πολύ γνωστός επειδή σχεδόν όλα τα ΜΜΕ επιμελώς τον αποσιωπούν, και για αυτό προγραμματίσαμε να γίνει εκδήλωση συμπαράστασης στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο στις 22 Φεβρουαρίου όπου θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία των
πρωτοπόρων εργατών.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός από αυτήν την εκδήλωση ηθικής συμπαράστασης θα πρέπει να τους στηρίξουμε και οικονομικά και με είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφερθούν.
Θα ενημερώσουμε για αυτήν την προσπάθεια την τοπική κοινωνία με αφίσες, και για την εκδήλωση αλλά και για τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας που μπορεί να προσφερθεί .
Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 denpaeiallo-xylok.blogspot.com