Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ΚρήτηΣεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 περίπου το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 62 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικολάου και 83 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 4,5 Ρίχτερ.

Αναθεωρήθηκε στα 6,6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κω - 200 μετασεισμοί

Αναθεωρήθηκε στα 6,6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κω
Προς τα πάνω αναθεώρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού στην Κω, διευκρινίζοντας ότι είναι 6,5 με 6,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί στο νησί 200 μετασεισμοί από τους οποίους 15 είναι μεγαλύτεροι από 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθυντή του

ΟΑΕΔ: Δέκα προγράμματα μέχρι το Φθινόπωρο με 38.869 θέσεις εργασίας


Την υλοποίηση δέκα προγραμμάτων μέχρι το Φθινόπωρο με στόχο τη δημιουργία 38.869 θέσεων εργασίας για ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έχει σχεδιάσει ο Οργανισμός.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Κερδίζει όντως η Γερμανία από την ελληνική κρίση;

Κερδίζει όντως η Γερμανία από την ελληνική κρίση;
Ο γερμανικός τύπος εξακολουθεί να ασχολείται με το ερώτημα αν η Γερμανία επωφελείται από την ελληνική κρίση και πώς. Γιατί η υποψία της κερδοσκοπίας θα τίναζε στον αέρα το ηθικό πλεονέκτημα του αρωγού. Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit βάζει στο μικροσκόπιο τη θέση που υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα βάσει στοιχείων η SZ του Μονάχου ότι η Γερμανία κερδίζει δισεκατομμύρια μέσω …
EurActiv.gr

Η Θεσσαλονίκη ως ενεργειακή πρωτεύουσα της Ελλάδος και των Βαλκανίων


Ο τίτλος είναι ενδεχομένως παραπλανητικός ως προς τη στόχευση του παρόντος άρθρου. Σκοπός του συντάκτη δεν είναι η ανάλυση ενός ζητήματος τοπικής σημασίας που αφορά απλά τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Απεναντίας είναι η ανάδειξη ενός εθνικού οράματος που μπορεί

Μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφισθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ.

Μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται ότι θα ψηφισθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τη σημερινή προτελευταία συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της οποία οι εισηγητές των κομμάτων τοποθετήθηκαν επί της Αρχής αλλά και επί των άρθρων.
Συγκεκριμένα:

Απεβίωσε πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Χρήστος Μαρκόπουλος


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο πυρηνικός χημικός, πανεπιστημιακός, πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής, Χρήστος Μαρκόπουλος
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,σε δήλωσή του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα.
«Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος έλληνας πυρηνικός χημικός, πανεπιστημιακός και πολιτικός, Χρήστος Μαρκόπουλος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του επέδειξε πολυσχιδή δράση τόσο στον τομέα των πανεπιστημιακών ανακαλύψεων όσο και στην πολιτική ζωή του τόπου, με τους αγώνες του κατά της Δικτατορίας και υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης στις οποίες υπηρέτησε.
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

«Πολιτικές επιτυχίες» της Κομισιόν!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πρόκειται για ειδήσεις από τις Βρυξέλλες των τελευταίων ημερών:
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017: Έντονες συστάσεις και διακοινώσεις της Κομισιόν προς την πολωνική κυβέρνηση: «Μην παρεμβαίνετε στη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα σας».
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017: Συστάσεις της Κομισιόν μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων προς την ελληνική κυβέρνηση: «Να κάνετε παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα σας».
4 Ιουλίου 2017: Πρόεδρος της Κομισιόν προς εκλεγμένους με άμεση ψηφοφορία από τους λαούς της Ευρώπης ευρωβουλευτές: «Είστε γελοίοι»! Πρόσθεσε μάλιστα πως αν στη θέση του Μαλτέζου πρωθυπουργού Μουσκάτ ήταν είτε η Άγκελα Μέρκελ είτε ο Εμανουέλ Μακρόν, «η αίθουσα θα

Αρχίζουν τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων οι εργασίες της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (24-26 Ιουλίου)

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), τη Δευτέρα 24 Ιουλίου (στις 9:15π.μ.), στην αίθουσα της Γερουσίας, παρουσία μελών του ξένου Διπλωματικού Σώματος των συμμετεχουσών χωρών στην Ελλάδα,  Προέδρων

Νέα πολιτική παρέμβαση Τατούλη στον Πρωθυπουργό για την προστασία των επιδοτήσεων από τους δασικούς χάρτες

Με νέα πολιτική του παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θέτει την αναγκαιότητα να δοθεί παράταση στην προθεσμία ανάρτησης των δασικών χαρτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΕΛΙΔΟΡΙ. απόψε στις 20.00 απο το κανάλι ΑΧΙΟΝ


Απόψε το βράδυ στις 20.00 στο κανάλι ΑΧΙΟΝ δείτε σε επανάληψη την παλιά εκπομπή αφιέρωμα στον Προφήτη Ηλία Ζαχολης....ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΕΛΙΔΟΡΙ....δείτε πως ήταν πριν 5 χρόνια το μοναστήρι έρημο εγκαταλελειμμένο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2.000....10 χρονιά έρημο σαν φάντασμα στα ριζά του βουνού...
Η εικόνα που αντίτκρυσα χθες με την πλέον ανακαινισμένη δυτική πλευρά μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και πείστηκα πως τελικά υπάρχει ελπίδα αρκεί να υπάρχει θέληση..
Αξίζουν συγχαρητήρια στον περιφερειαρχη Πέτρο Τατουλη που το έχει δει με μεγάλη ευαισθησία μια και όπως μου είπε είναι τάμα ζωής....
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργία ο Κόμβος Ακράτας προς Πάτρα

Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργία ο Κόμβος Ακράτας προς Πάτρα
Άνοιξε χθες το απόγευμα ο Ανισόπεδος Κόμβος Ακράτας, στο ρεύμα από Αθήνα προς Πάτρα, εξυπηρετώντας πλήρως πλέον τις ανάγκες των οδηγών που θέλουν να βγούν από το συγκεκριμένο κόμβο προς το τοπικό δίκτυο της περιοχής.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στην πορεία του έργου προς την ολοκλήρωση του. Την ίδια ώρα, από την Πέμπτη 20/07/2017 έως την Κυριακή 23/07/2017, θα αποκλειστούν οι κλάδοι εξόδου της κατεύθυνσης από Πάτρα και εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα του Κόμβου Ακράτας του

Βουλή: Αναβάλλεται η σημερινή συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής


Αναβάλλεται η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση μετά από επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, λέξη Τσίπρα και ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω του σεισμού στην Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η σκέψη του είναι στο νησί και στους πολίτες που δοκιμάζονται

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Δυο νεκροί από φονικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Κω – Δεκάδες τραυματίες

zimies Δυο νεκροί από φονικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Κω – Δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο]
Από ένα φονικό σεισμό δοκιμάζεται η Κως μετά τα 6.4 Ρίχτερ που χτύπησαν το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής και τα οποία είχαν ως συνέπεια δυο άτομα να χάσουν τη ζωή του, δεκάδες να τραυματιστούν, ενώ τεράστιες είναι και οι καταστροφές.


Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης. 
Ένας τούρκος και ένας σουηδός είναι τα θύματα του σεισμού των 6,4 ρίχτερ. Και οι δυο ήταν ακριβώς κάτω από τον τοίχο που κατέρρευσε έξω από το μπαρ που βρίσκονταν την ώρα του σεισμού. Δυστυχώς ένας από τους σοβαρά τραυματίες υπέστη ακρωτηριασμό και στα δυο του πόδια.
Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε κι ένα μικρό «τσουνάμι» που είχε σαν αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του νησιού, το