Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Γεωργία – Ελλάδα: Έτοιμη η «γαλανόλευκη» για τον τελικό πρόκρισης στο Euro 2024

 


Χωρίς πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Εθνική Ελλάδας, αναφορικά με την αναμέτρηση απέναντι στην Γεωργία, για τα προκριματικά του Euro 2024.

H Eθνική Ελλάδας πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση την Δευτέρα(25/03/24) στην Τιφλίδα, με το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ να είναι έτοιμο για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Γεωργία.

Μάλιστα το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος θέλησε να εμψυχώσει τους παίκτες της «γαλανόλευκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως η προπόνηση της Ελλάδας έγινε στο «Μπόρις Παϊχάτζε Ντιναμό Αρένα» το γήπεδο του αγώνα.


Μητσοτάκης στο Economic Club of Canada: Η Ελλάδα είναι μία χώρα ελκυστική για επενδύσεις - Τι είπε γα την επιστολική ψήφο

 

Σε επιχειρηματικό φόρουμ του Economic Club of Canada στο Τορόντο συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συζήτησε με τον επιχειρηματία Nik Nanos για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.



Ο πρωθυπουργός,αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε, αλλά υπογράμμισε ότι «βρήκαμε τον τρόπο να προχωρήσουμε», και πλέον «η χώρα μας έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο οικονομικό περιβάλλον.

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Υπό τον φόβο χτυπήματος από το ISIS η Ευρώπη - Ποιες χώρες ανακοινώνουν ειδικά μέτρα

 Υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκεται η Γηραιά Ήπειρος με σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να χαράσσουν ειδικά μέτρα επιτήρησης και ασφαλείας μετά το μακελειό με τους 139 νεκρούς στη Μόσχα από το παρακλάδι του ISIS, το λεγόμενο ISIS Κορασάν, που δεν είχε χτυπήσει μέχρι τώρα σε χώρα της Ευρώπης.

Θρήνος στην Αλγερία - Νεκρός 17χρονος ποδοσφαιριστής από κλωτσιά στο συκώτι

 
Λίγες ώρες μετά το απίστευτο περιστατικό με τον προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αλγερίας Κ20 ο οποίος χαστούκισε δύο αθλητές του, το ποδόσφαιρο της αφρικανικής χώρας βιώνει ένα δεύτερο και ακόμη πιο σκληρό σοκ. 
 Ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής, έχασε τη ζωή του, μετά από χτύπημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα

Η Βουλή των Ελλήνων απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821

 

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια ως εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βας. Πάλμα, , τον Εκπρόσωπο Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού Ιάκωβο, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Χούπη, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιπτέραρχο  Δημοσθένη Γρηγοριάδη (Α/ΓΕΑ), Γεώργιο Κωστίδη (Α/ΓΕΣ) και Ελευθέριο Κατάρα (Α/ΓΕΝ), των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και της ανώτατης ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος.

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

203 χρόνια να αναρωτιέσαι αν… άξιζε τον κόπο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

203 χρόνια μιας διαδρομής… χαριτωμένης. Με τη σοβαρότητα και τον σχεδιασμό να απουσιάζουν κατά τρόπο σκανδαλιστικό από το εθνικό εκκρεμές.

203 χρόνια ανάδειξης των χειρότερων εκδοχών του εαυτού μας. Έθνος παρορμητικό, παραδομένο στον θυελλώδη ψυχισμό του.

203 χρόνια διχόνοιας. Διαρκούς εμφυλίου, ακόμη και με τον… εαυτό μας.

Πώς ήταν η υγεία των Ελλήνων το 1821. Οι επιδημίες πανώλης, τύφου, χολέρας. Η συμβολή του Καποδίστρια στη δημόσια υγεία της εποχής

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας ασθενών και τραυματιών έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Οι Έλληνες από τις πρώτες κιόλας μέρες του αγώνα της Ανεξαρτησίας είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους τραυματίες των μαχών και τους νοσούντες από επιδημικές και όχι μόνο ασθένειες. Αναπόφευκτα δηλαδή επακόλουθα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής που χαρακτήριζαν τα στρατόπεδα των μαχητών και τις πόλεις που συγκεντρώνονταν οι πρόσφυγες

Σε κείμενα της εποχής συχνές είναι εξάλλου οι αναφορές για την εμφάνιση επιδημιών στην Πελοπόννησο, όπως η πανώλη, ο εξανθηματικός τύφος, η δυσεντερία, η χολέρα, η ευλογιά, οι οποίες στο πέρασμά τους προκαλούσαν περισσότερα θύματα ακόμα και από τις πολεμικές αναμετρήσεις. ..................

read more

Super League 2: Πλέι οφ: Θρίαμβος της Athens Kallithea στην Ηλιούπολη (0-4) στην Ηλιούπολη.

 

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα των πλέι οφ στην Super League 2 η Athens Kallithea πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ηλιούπολης (0-4). Η ομάδα του «Ελ Πάσο» κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφθασε εύκολα και δίκαια στη νίκη, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Λουκίνας (10'), Ντεμέτριους (17'), Μανθάτης (40') και Τόρες (62'). Έτσι, οι «κυανόλευκοι» πήραν απόσταση πέντε βαθμών από τα Χανιά που ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Μπακασέτας για το Γεωργία – Ελλάδα: «Δεν υπάρχει φαβορί, έχουμε περάσει πολλά για να φτάσουμε έως εδώ»

  


Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για τον αγώνα Γεωργία – Ελλάδα, με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας να υπογραμμίζει πως στην αναμέτρηση δεν υπάρχει φαβορί, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσεις τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για να φτάσουν έως τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο Τάσος Μπακασέτας εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου, αναφορικά με τον αγώνα Γεωργία – Ελλάδα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024, με τον αρχηγό της «γαλανόλευκης» να ξεκαθαρίζει πως η χώρα μας δεν είναι φαβορί στο ζευγάρι. 

Τα λόγια του Μπακασέτα για το Γεωργία – Ελλάδα

25η Μαρτίου: Η διπλή εθνική εορτή µε τα πολλά μηνύµατα - Η ιστορία και τα γεγονότα γύρω από τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 -


Απ’ όλες τις επετείους που γιορτάζει ο ελληνικός λαός, η 25η Μαρτίου έχει ιδιαίτερη συµβολική σηµασία για τη χώρα. Κι αυτό διότι στην ουσία είναι µία διπλή γιορτή, καθώς δεν τιµάµε µόνο την εθνική απελευθέρωση από έναν τουρκικό ζυγό 400 ετών, αλλά τιµάµε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, και συγκεκριµένα το θεόσταλτο µήνυµα της έλευσης του Κυρίου. 

Την 25η Μαρτίου είχε επιλέξει ως ηµέρα έναρξης του αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, «ως ευαγγελιζοµένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους». Αλλά και ο Φαναριώτης πεζογράφος Παναγιώτης Σούτσος είχε προτείνει το 1834 στον Οθωνα να εορτάζεται η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας την 25η Μαρτίου.