Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη

 Εκλογές 2023: Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη 

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός. 

Οπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου: «Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας». 

Το υπόμνημα που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο εδώ

 

Εκλογές 2023 – Reuters για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα: «Οι 12 άθλοι του Ηρακλή» και «το στοίχημα Μητσοτάκη»

  

Με το έργο του μυθικού Ηρακλή παρομοιάζει άρθρο του Reuters το έργο που έχει να γίνει στην Ελλάδα από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως γράφει το Reuters για την Ελλάδα και τις δεύτερες εκλογές της Κυριακής, 25 Ιουνίου, «η χώρα βρίσκεται ακόμα στα μισά του δρόμου για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών», συμπληρώνοντας με νόημα ότι: «Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε με επιτυχία 12 άθλους και η σημερινή Ελλάδα θυμίζει τη μυθική ιστορία του διασημότερου ήρωά της».