Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Και επισήμως στις 18 και 25 Μαΐου οι αυτοδιοικητικές εκλογές (όλη η τροπολογία)

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Βουλή, και επισήμως πλέον η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκε για τις 18 Μαΐου για τον α” γύρο, και όπου χρειαστεί διεξαγωγή β” γύρου, για τις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα δηλαδή με τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της τροπολογίας το οποίο επικαλείται οργανωτικούς και λειτουργικούς λόγους, «η ταυτόχρονη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την πρώτη Κυριακή θα επιφέρει δυσχέρειες στην προπαρασκευή στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και, κυρίως, κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας τόσο στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής όσο και στους εκλογείς».
Και προσθέτει το υπουργείο Εσωτερικών: «Η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στην υποχρέωση των εκλογέων να σημειώσουν σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια των των υποψήφιων δημοτικών (και περιφερειακών) συνδυασμών. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και ιδιαίτερα στην ακολουθούμενη φάση καταμέτρησης των ψήφων υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων. Ιδιαίτερα, κατά την τελευταία φάση καταμέτρησης εξαγωγής αλλά και μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα σημειωθούν καθυστερήσεις υπονομεύοντας την ομαλότητα της συνολικής διαδικασίας.»
Σημειώνεται ότι η ημερομηνία των εκλογών υπήρξε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, καθώς των δύο δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης που μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση, υποστήριζαν ότι αν δεν διεξαχθούν από τον α” γύρο μαζί με τις ευρωεκλογές, θα ήταν σύμφωνα με τον Καλλικράτη, παράνομο.
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

aftodioikisi.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Ορέστης Κολοζόφ

kolozof
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο Ορέστης Κολοζόφ, μέλος του ΚΚΕ από το 1967. Διετέλεσε επίσης βουλευτής με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο  Κολοζώφ γεννήθηκε στις 6 Ιούνη του 1940 στην Αλεξανδρούπολη Εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1993 στην Α’ Αθήνας και ξανά το 1996 στη Β΄ Αθήνας.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοίνωσε την απώλεια του Ορέστη Κολοζώφ, για τον οποίο αναφέρει πως αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγάλη υπόθεση για το δίκιο του λαού, για το σοσιαλισμό, παλεύοντας σταθερά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ , ενώ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφό του Μαριέλλα, το γιό του Γιώργο, τους συγγενείς και τους οικείους του.Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 3.30 μ.μ. στο νεκροταφείο της Καισαριανής και θα είναι πολιτική.

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας

Φαντασμαγορική  η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
 .

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο «Fisht».
Η πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας ήταν η πρώτη αθλήτρια που μπήκε στο Στάδιο, για να ακολουθήσουν ακόμη 87 χώρες με τελευταία τη Ρωσία. .
Στις 18:15 ώρα Ελλάδος άρχισε η τελετή των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 37 δις ευρώ, ποσό που ξεπερνά εκείνο των Θερινών Αγώνων της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου, προσωπικό στοίχημα του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, θα είναι οι ακριβότεροι στην ιστορία. Πρόκειται για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ρωσικό έδαφος μετά από εκείνους της Μόσχας το 1980, οι οποίοι είχαν μποϊκοταριστεί από σειρά χωρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της τότε Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.
Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκαν 40.000  για να παρακολουθήσουν το σόου που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, αλλά και για να αποθεώσουν τους περίπου 2.800 αθλητές που  παρελάαν και θα πάρουν μέρος στους Αγώνες από 88 χώρες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέστη στην τελετή έναρξης. Η απουσία του, όπως και εκείνη άλλων δυτικών ηγετών, σχετίζεται με την υιοθέτηση της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας ενάντια στην «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» από το ρωσικό κράτος.
 ΦΩΤΟ NEWSIT
Παρόντες  στην τελετή ήσαν ο γγ του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ,ο Πρόεδρος τηςΕλληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, Ο Βλαντιμίρ Πούτιν που  κήρύξε την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Η τελετή έναρξης άρχισε με τα 33 γράμματα του ρωσικού αλφάβητου, όπου κάθε γράμμα συνοδευόταν από μια ιστορία ή κάποιο ιστορικό πρόσωπο της χώρας.
Πέντε τεράστιες νυφάδες χιονιού εμφανίστηκαν στο κέντρο του σταδίου και κάθε μια από αυτές «άνοιξε» και σχημάτισαν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους.
ΦΩΤΟ REUTERS
Στη συνέχεια στα μάτριξ παρουσιάστηκε το ταξίδι της Ολυμπιακή Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αφού διένυσε περισσότερα από 40.000 μίλια για να φτάσει στο Σότσι, περνώντας και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου οι κοσμοναύτες Όλεγκ Κοτόβ και Σεγκέι Ριαζάνσκι την έβγαλαν... βόλτα στο διάστημα.
Η πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα και ο πρώην τερματοφύλακας του χόκεϊ επί πάγου Βλάντισλαβ Τρέτιακ μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα στον βωμό, ο οποίος θα παραμείνει αναμμένος ως τις 23 Φεβρουαρίου

Δημοσκόπηση “Μέτρησις”: Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi
Μάχη «στήθος με στήθος» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ‘Μέτρησις’ που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’. Διαφορά μόλις 0,3% στις εθνικές εκλογές και 0,8% στις ευρωεκλογές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Μέτρησις, με τους ερωτώμενους να πιστεύουν ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά.
Εθνικές εκλογές
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 20,4%, ΝΔ 20,1%, ΧΑ 8,5%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 4,5%, ΠΑΣΟΚ 4,0%, άλλο κόμμα 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,3%.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.
Ευρωεκλογές
Στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 21,0%, ΝΔ 20,2%, ΧΑ 8,2%, ΚΚΕ 4,6%, ΑΝΕΛ 4,0%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, άλλο κόμμα 3,5%, ΔΗΜΑΡ 3,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,0%.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός
Ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό, μεταξύ των κκ Σαμαρά και Τσίπρα, οι ερωτηθέντες θεωρούν τον Α. Σαμαρά με 45,4%, τον Αλ. Τσίπρα με 31,7%, κανέναν με 21,2% και δξ/δα αναφέρει το 1,7%.

ysterografa.gr

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΚΑΙ ΔΙΜΗΝΙΟ

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας. Η Κόρινθος '06 υποδέχεται τον Ισθμιακό στον Συνοικισμό, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο συγκρούονται ο τοπικός Άρης με τον Ηρακλή Λεχαίου.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή.
Ο πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού δοκιμάζεται στο Σολωμό, ενώ εκτός έδρας αποστολές έχουν η Θύελλα Κάτω Διμηνιού στο Κρυονέρι και ο Τενεάτης στο Λέχαιο, κόντρα στην ουραγό Στιμάγκα.
Ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί το Αγγελόκαστρο και στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου περιμένει την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.
Μεγάλο ματς για την παραμονή διεξάγεται στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και την Προοδευτική Περιγιαλίου. 

Η 20η αγωνιστική
Σάββατο (8/2, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
Κυριακή (9/2, 15:00)
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΑΛΙΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

Λουτρακιώτικη κόντρα στην Α1 Κορινθίας

http://www.aoloutraki.gr/uploads/pics/olympiakosaol6.jpg
Το ντέρμπι στο Θώδειο, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, και τον πρωτοπόρο συμπολίτη ΑΟ Λουτράκι δεσπόζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Α1 Κορινθίας.
Οι "οράνιε" θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, καθώς ο Παννεμεατικός θα πάρει το τρίποντο στα χαρτιά με τον Σαρωνικό. 
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, στο Πετρί η Θύελλα υποδέχεται τον Κύψελο, ενώ στο Κιάτο, ο Πέλοπας φιλοξενεί τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Στο Ξυλόκαστρο κοντράρονται ο Πανκαμαριακός με την Αναγέννηση, ο Πανσολυγειακός υποδέχεται τον Αστέρα Δερβενίου και οι Άγιοι Θεόδωροι την Ελλάδα Βέλου.  
Τέλος, στο Σολωμό, το Σπαθοβούνι θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. 

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΟ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ         0 - 3 α.α.

Ο Παννεμεατικός με το 3 - 0 επί του Ατρομήτου φαβορί γιά το Κύπελλο - Η Θύελλα Πετρίου, πήρε "Χ" στο Βέλο

Με το... ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας βρίσκεται ο Παννεμεατικός, μετά τη νίκη με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστή τον Μυργιώτη, ο οποίος αρχικά άνοιξε το σκορ στο 50΄με ένα ανόητο πέναλτι του Θωμά Τσουμάνη, στον ίδιο . Από εκεί και πέρα, η Νεμέα επικράτησε κατά κράτος του Ατρομήτου και έφτασε πολύ κοντά και στο 2-0 όταν το τρομερό σουτ του Μαρτίνου, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σκούρτη. Το 2-0 όμως ήρθε στο 76’ όταν ο Μυργιώτης από δεξιά έτρεξε το μισό γήπεδο, την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Παππάς έγραψε το 2-0 λίγα λεπτά μετά.  
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84’ και πάλι ο Μυργιώτης  με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μετά την όμορφη πάσα του Μαρτίνου. , κάνοντας τον Παννεμεατικό το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της 5ης Μαρτίου ,του Κυπέλλου Κορινθίας.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Χουσελάς Α., Κυριάκος (89’ Παλυβός), Σγούρος, Μαρινός, Τζίνης (85’ Ραπουσάι Ρ.), Φραγκάκης, Μαρτίνος, Παππάς, Μυργιώτης (90’ Κωστούρος)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούρτης, Μπίκος (68’ Καμπάς), Τσουμάνης Θ., Μπαλάφας Π.Β., Παπαϊωάννου, Λέκκας, Κακογιάννης, Γεώργαρης Χ., Οικονόμου, Γεώργαρης Θ. (77’ Τσουμάνης Δ.), Μιχάλης (89’ Παπαθανασόπουλος)
 
1780804 617411561671290 1810664806 nΣημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας, για 1η φορά στην ιστορία της, απέκτησε η Θύελλα Πετρίου, η οποία πήρε 1-1 από την Ελλάς Βέλου και πλέον στη ρεβάνς στην έδρα της, μπορεί να ολοκληρώσει μια σπουδαία πορεία.
Στο 22’ η ομάδα του Βέλου άνοιξε   το σκορ, όταν μετά από σουτ του Γ. Αντωνόπουλου , η μπάλα βρήκε στον Τσουμάνη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χόντια.
Την τεράστια ευκαιρία για το 1-1 σπατάλησαν οι φιλοξενούμενοι στο 73’, καθώς ο Μπόρσης κέρδισε πέναλτι από τον Τάλιο, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 84’ η ομάδα του Πετρίου έφτασε στη ισοφάριση, όταν ο Πέζος έκανε τη σέντρα, ο Κοσμάς πρόλαβε την έξοδο του Κουρούμαλη, και  έστειλε την μπάλα στα  δίχτυα, ισοφαρίζοντας στο 1 - 1.
Γενικώς οι άνθρωποι της Ελλάς Βέλου είχαν πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Ρούτση και μετά τη λήξη του αγώνα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο νεαρό ρέφερι.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Αμπού Ζολώφ, Αντρέα (85’ Βράκας), Σαββίδης, Τάλιος, Αντωνόπουλος Γ. (70’ Δελής), Σάνι, Ρούπας, Αράπι, Κλαδάκης, Αναστασιάδης (78’ Ιατρού)
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Χόντια, Μάρκου, Πέζος, Τσουμάνης Κ., Μπακασέτας Β., Σαϊσανάς Π., Μανάβης, Μπόρσης (81’ Λεκουσιώτης Η.), Σαϊσανάς Ν. (23’ λ.τρ. Κοσμάς), Χουσελάς Π., Τζας

Δ. Σκούρας: «Δεν γνωρίζουμε αν ο Κλαδούχος θα είναι ξανά υποψήφιος …καθώς υπάρχουν προβλήματα»

Μπερδεμένα δείχνουν να είναι τα πράγματα σε ότι αφορά τις ερχόμενες εκλογές και για το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Δ. Σκούρας δεν θα είναι ούτε υποψήφιος δήμαρχος, ούτε υποψήφιος σε κάποιο συνδυασμό.
Σε επικοινωνία της korinthiannews.gr με τον ίδιο μας ανέφερε: «Σε αυτές τις εκλογές θα είμαι μόνο ένας καλός ψηφοφόρος και τίποτα περισσότερο».
Σε ερώτησή μας για το πως βλέπει τις ερχόμενες εκλογές στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι νωρίς ακόμα για να κάνει προβλέψεις κανείς. Ακόμα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι οι συνδυασμοί. Είναι θολό το τοπίο. Εδώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο συνδυασμό του Κλαδούχου και δεν ξέρουμε αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος…» 

ΣΣ. Στελέχη του συνδυασμού του κ. Σκούρα από ότι πληροφορούμαστε θα μοιραστούν. Κάποια θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Ανδρικόπουλου (δείτε εδώ) και κάποια έναν άλλον συνδυασμό…

korinthiannews.gr

Παπακωνσταντίνου, Χαρούλης, Σιδηράς, Κατιμέ, Τσαλιγοπούλου κ.ά. τραγουδούν ξανά για την ΕΡΤ!

Οκτώ μήνες μετά το «μαύρο» και πέντε μήνες μετά την «ιστορική» συναυλία της 11ης Σεπτεμβρίου, σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν… τις φωνές τους τραγουδώντας για την ΕΡΤ την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Περιστερίου.
Συμμετέχουν εκπροσωπώντας ένα ευρύτατο φάσμα της ελληνικής μουσικής:
 ΛΑÏΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ- ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ- ΛΟΛΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΡΜΑ ΚΟLLEKTIVA
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΒΑΚΗ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΗΣ
MAGIC DE SPELL
ΝΑΤΑΛΙΑ ΡΑΣΟΥΛΗ,
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ με όλο το team του:
"Εδώ είναι του Ρασούλη".
 ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΟΝΙΑ
Στο ξεκίνημα, ο ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ στην ειδικότητα του, με ένα πολύ επίκαιρο stand up.
Γιατί πολλές φορές τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται με τον πιο αστείο τρόπο.
Τη μουσική βραδιά στα …σοβαρά, ανοίγει άλλος ένας άνθρωπος της ΕΡΤ, ο Ανδρέας Μαϊστράτος και το σχήμα ‘ΤΡΟΠΟΣ’.
Συντονιστής του καλλιτεχνικού προγράμματος ο ΠΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 Πηγή: www.ogdoo.gr

Σύλληψη 22 ατόμων σ΄ ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκατέσσερα ήταν ημεδαποί και πενήντα έξι ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα πέντε άτομα, από τα οποία τριάντα ένα ήταν ημεδαποί και είκοσι τέσσερα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι δύο άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά.
  • Τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά πέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,1- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το “χαράτσι”

areios
Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο “χαράτσι” (το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ. 293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιβαρύνσεις οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.
Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών, το άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, το άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, το άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια καιτο άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.

Επίδομα ενοικίου έως 500 ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

kefaloniaseismos
Tην έναρξη δευτεροβάθμιων ελέγχων από τη Δευτέρα στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Κεφαλονιάς, ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε οικογένειες, που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, για δύο έτη. Αντίστοιχη επιδότηση ενοικίου θα δοθεί και στους ενοικιαστές αλλά μόνο για έξι μήνες. Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση. Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρχουν πιστωτικές διευκολύνσεις για αποκατάσταση ζημιών. Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει 47 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταδίκασε για άλλη μία φορά τους «μετά σεισμό προφήτες» και επανέλαβε ότι όλοι θα πρέπει να κοιτάξουν τη δουλειά τους. «Η Πολιτεία έχει τα αρμόδια όργανα όπως ο ΟΑΣΠ και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, που κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τη σεισμική επικινδυνότητα», προσέθεσε.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε ότι η πιθανότητα εκδήλωσης ενός σεισμού παρόμοιου με τους δυο προηγούμενους είναι μικρή, παρά το γεγονός ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Υποστήριξε δε ότι έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη σεισμική δράση που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, και προσέθεσε ότι έχουν καταγραφεί υπερβάσεις του αντισεισμικού κανονισμού.
Όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Ελάτειας-Αμφίκλειας, υποστήριξε ότι αυτοί οι σεισμοί του όρους «Καλλίδρομο» είναι μετασεισμοί από τη σεισμική δράση του περασμένου Αυγούστου. Σημείωσε πως όλοι αυτού του είδους οι σεισμοί, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στο «Καλλίδρομο», αλλά και στον Πατραϊκό Κόλπο δεν συνδέονται με την Κεφαλονιά.
Επίσης ο κ. Λέκκας υποστήριξε ότι έως τώρα δε έχει παρατηρηθεί σεισμική διέγερση σε άλλον εστιακό χώρο στην περιοχή του νησιού. 

ysterografa.gr

Οι σεισμικές δονήσεις και οι έρευνες για το πετρέλαιο

erevnes-gia-petrelaio 
 
Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
 
Ευρέως κυκλοφορούν στο διαδίκτυο άρθρα, βίντεο και αναφορές στη μέθοδο που χρησιμοποιεί η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS), σε Ιόνιο και νοτιοδυτικά της Κρήτης, για την εξερεύνηση ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου. Η μέθοδος-τεχνολογία GeoStreamer GS περιλαμβανει ισχυρά σεισμικά σήματα όπως κανείς μπορεί να ενημερωθεί από την επιημη ιστοσελίδα της PGS.

Εύλογο, επομένως, γεννιέται το ερώτημα… ήταν ενήμεροι οι «υπεύθυνοι» για το ενδεχόμενο αφύπνισης των ρηγμάτων στην περιοχή, κι αν ναι, έδωσαν το «ΟΚ» για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου; Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδωθούν;

Μετά τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στα παρθένα δάση της Χαλκιδικής, που όλοι έχουν παραδεχτεί (είναι αλήθεια σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας) και οι εικόνες από την περιοχή επιβεβαιώνουν, με την παραχώρηση εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού, άλλη μία επιπόλαιη κίνηση φαίνεται να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για συγκεκριμένη περιοχή του τόπου μας, αν και εφόσον αποδειχθεί άμεση σχέση της μεθόδου έρευνας πετρελαίου με τους σεισμούς, και κυρίως τις συνέπειές τους, στο νησί της Κεφαλλονιάς. Τυχαία οι σεισμικές δονήσεις καταγράφονται συνεχώς στην περιοχή του Ιονίου αλλά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, γεωγραφικές περιοχές που συμπίπτουν με το χώρο των ερευνών; Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος θα έμπαινε σε αμφιβολίες. Σε υποψίες.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό.

Όλοι μας θέλουμε την εκμετάλλευση του πλούτου μας, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος της χώρας μας, που αποδεδειγμένα μπορούν να μας παρέχουν οι εγχώριοι φυσικοί μας πόροι. Με κανένα τρόπο όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει αλόγιστα, σε βάρος του φυσικού κάλους, με βάναυσες ενέργειες εναντίον του περιβάλλοντος και, πολύ περισσότερο, με κόστος την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ή αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ζωής μας.

ysterografa.gr

Sold out με Μάντσεστερ!

36
Όπως αναμενόταν τα εισιτήρια του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξαντλήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

Μεϊμαράκης: Να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης από τον λαό

meimarakis
Να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες, συνολικά από όλη την Επικράτεια, προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και καλεί σε συμφωνία τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε η άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών να ισχύσει στις επόμενες ευρωεκλογές.
Μιλώντας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Βουλής ανέπτυξε την πολιτική φιλοσοφία αυτής της πρότασής του, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι την είχε υποστηρίξει όταν ήταν γραμματέας της ΝΔ πριν τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως ενώ όλοι συμφώνησαν, δεν εφαρμόστηκε γιατί «ξεχνιόταν την επόμενη».
«Επειδή αισθανόμαστε απόμακρη την Ευρώπη και απόμακρους τους ευρωβουλευτές μας και επειδή τους θέλουμε πιο κοντά, γι’ αυτό προτείνω, ανεξαρτήτως συμμετοχής, να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες από όλη την Επικράτεια. Για να έρθουν οι ευρωβουλευτές πιο κοντά στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Μάλιστα, προσέθεσε πως τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και παραλλαγές της πρότασης για ενιαίο ψηφοδέλτιο ή τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων από όσους εκλεγούν ή να είναι ανοιχτό το ψηφοδέλτιο. «Επαναφέρω την πρόταση. Είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί, αλλά θα ξεχαστεί. Ας συμφωνήσουμε, όμως, ότι από τις επόμενες ευρωεκλογές θα φτάσουμε στην άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής. 

ysterografa.gr

Ανακοίνωσε ο Ιωαννίδης την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας

ioannidis
Υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης.
Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:
«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.
Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά “τείχη”, όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.
Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».

ysterografa.gr

Επιμένει ο Τζιτζικώστας στην υποψηφιότητά του

tzitzikwstas
Επιμένει στην υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.
   ”Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι στην Περιφέρειά μας να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Σας ευχαριστώ” είπε χαρακτηριστικά.
   Σε ερώτηση αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία στηρίξει επίσημα τον Γιάννη Ιωαννίδη απάντησε “κανονικά”, δηλαδή θα κατέβει υποψήφιος.

Και τυπικά το «διαζύγιο» με τον Καρυπίδη

karypidis-620x330
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη «τα νέα δεδομένα» που ανέκυψαν, επικαλούμενη σχόλια, δηλώσεις και θέσεις του κ. Καρυπίδη στο παρελθόν.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα  των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας. 
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτησή άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις».

ysterografa.gr

Ο προφυλακισμένος Ηλιόπουλος κατεβαίνει για Περιφερειάρχης Θεσσαλίας!

iliopoulos29912
Μέσα από τις φυλακές ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής,Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια  Θεσσαλίας, με τον συνδυασμό “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία”.
 Στην ανακοίνωσή του ο "Πολιτικός κρατούμενος" , όπως υπογράφει ο Ηλιόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
Όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τη Θεσσαλία!
Αγρότες, εργάτες, άνεργοι, έμποροι, υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, συνταξιούχοι έχουμε ένα Κοινό Όραμα: ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ!
Ονειρευόμαστε και διεκδικούμε ένα τόπο φιλόξενο, στον οποίο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εμείς, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά και να απολαύσουν τους κόπους μιας ζωής οι γονείς μας. Σε 5 χρόνια από σήμερα, η Θεσσαλία θα αποτελεί μια Περιφέρεια- πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα. Ξεκινάμε δυνατά τον Αγώνα μας, για να ανατείλει επιτέλους μια “Ελληνική Αυγή” για τη Θεσσαλία.

«Αγωνιστής και με αυτοπεποίθηση ο Σαμαράς» (video)

4.bild
Για «εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση με την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους επικριτές του» και «πάθος με το οποίο συζητά για τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Bild» Κάι Ντίκμαν, ο οποίος  πριν από λίγες ημέρες πήρε συνέντευξη από τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα. Επίσης, τον περιγράφει ως αγωνιστή που προσπαθεί για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας του.
Σε βίντεο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Έτσι ήταν η συζήτηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά» γίνεται αναφορά στη συνάντηση που είχαν ο κ. Ντίκμαν και ο δημοσιογράφος Πάουλ Ροντσχάιμερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο συντάκτες να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.
Ο κ. Ντίκμαν σημειώνει ότι ήταν η δεύτερη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος γνωρίζει ότι η εφημερίδα Bild είναι ένας από τους πιο δριμείς επικριτές του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, καθώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χώρα είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Επισημαίνει ότι είναι εντυπωσιακή η αυτοπεποίθηση με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους επικριτές του και το πάθος με το οποίο συζητά για τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν, ενώ ο κ. Ροντσχάιμερ τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς διέθεσε αρκετό χρόνο στη συζήτηση και εξέθεσε τις απόψεις και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς είναι καλά ενημερωμένος και γνώριζε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας (ενν. το πρωτοσέλιδο της Bild που υποστήριζε ότι οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς) για τα οποία συζήτησαν, καθώς και για την πρόταση περί επιβολής φόρου επί των περιουσιακών στοιχείων. Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε τα στοιχεία που ανέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με τον υπολογισμό του ύψους των περιουσιακών στοιχείων και εμφανίστηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν επιθυμεί νέο πακέτο βοήθειας.
Ο κ. Ντίκμαν σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς αγωνίζεται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και αναφέρει ότι τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας είναι σήμερα καλύτερα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, καθώς και ότι κανένας, πλέον, δεν μιλά για διάλυση της Ευρωζώνης.
Το βίντεο, το οποίο είναι μία πρώτη καταγραφή εκτιμήσεων, καταλήγει με την επισήμανση ότι ο κ. Σαμαράς, κοιτώντας ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό, σημείωσε ότι το ποτήρι που πριν από λίγο καιρό ήταν μισοάδειο, είναι τώρα μισογεμάτο.
Δείτε το σχετικό video 

ysterografa.gr

Διεθνής φιλικός αγώνας των Εθνικών ομάδων Παίδων Ελλάδος - Ουκρανίας στις 12/2 στο Λουτράκι με είσοδο ελεύθερη



Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ    ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  ύστερα από πρόταση  της  Ε.Π.Σ.  Κορινθίας,  η οποία έγινε αποδεκτή  από το Δ.Σ.  της Ε.Π.Ο.  υποδέχεται  τις  ΕΘΝΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  ΠΑΙΔΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ  και  ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ  και  σας  προσκαλεί να παρακολουθήσετε  τον διεθνή φιλικό ποδοσφαιρικό  αγώνα  που θα  διεξαχθεί  την  Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014,   ώρα  15.00   στο   ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΤΑΔΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ″Χ.ΘΩΔΗΣ″.   
   Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, προσφορά  της  Ε.Π.Σ. Κορινθίας  στους φιλάθλους  του Νομού μας.
                             
                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
   ΛΟΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΠΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20110922/low/assets_LARGE_t_183762_53821909.JPG 
Με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον τερματικό σταθμό του Προαστιακού στο Λουτράκι, στη θέση κοντά στο Καζίνο, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Η πρόταση της Β2 Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), εισήχθη για συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία είναι αρμόδια για γνωμοδότηση και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  1. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατά την από  3 Φεβρουαρίου 2014 συνεδρίασή της, γνωμοδότησε  επί της Β2 Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου   Λουτρακίου  Περαχώρας  και με την υπ’ αριθμ. 4/2013 απόφασή της, προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την  προσθήκη στο σχέδιο της Β2 Φάσης : “τερματικός σταθμός τρένου στην οδό Αιγαίου (στη συμβολή αυτής με τις σιδηροδρομικές γραμμές)”, σύμφωνα με ειλημμένη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (κατόπιν κοινής πρότασης όλων των μελών).
Με βάση τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι,  η πραγματικότητα διαψεύδει πλήρως τους εμπνευστές των δημοσιευμάτων.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



 Εμφάνιση Collage.jpg
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων Πρωτοπαππά  Μαρία, η θεολόγος Κώρου Δήμητρα και οι μαθητές των τμημάτων Β1, Γ2 και Α3 του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων θέλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους προς την κυρία Μιχαήλ Αργυρώ, καθηγήτρια Γαλλικών του Γυμνασίου.

Με τις οδηγίες της και την ενεργό συμμετοχή της, γιορτάσαμε στο σχολείο την Υπαπαντή του Χριστού, συμμετέχοντας στη γιορτή της κρέπας, ένα γαλλικό έθιμο, που είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε αλλά και να γευτούμε τη νοστιμιά του. Για τους μαθητές αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό για τα δεδομένα του σχολείου, αφού συνδύαζε τη γεύση, τη γνώση και τη χαρά.

Η κυρία Μιχαήλ χάρισε ένα εντυπωσιακό γεύμα στους μαθητές με την πολύτιμη συνδρομή και βοήθεια των μαθητών του τμήματος Β1 του Γυμνασίου.