Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σύλληψη 22 ατόμων σ΄ ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκατέσσερα ήταν ημεδαποί και πενήντα έξι ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα πέντε άτομα, από τα οποία τριάντα ένα ήταν ημεδαποί και είκοσι τέσσερα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι δύο άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά.
  • Τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά πέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,1- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου