Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Παφίλης: Έχουμε… ζαλιστεί από τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ

pafilis2
«Είναι κοροϊδία να λες όχι στο μνημόνιο, αλλά ναι σε αυτούς που το έφτιαξαν, δηλαδή ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος με του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής.
Σημείωσε ότι το μνημόνιο είναι συγκεντρωμένα μέτρα, που ήρθαν με τη μορφή σοκ και έχουν ληφθεί από την ΕΕ και την τρόικα.
Ο κ. Παφίλης τόνισε ότι το σύστημα πλέον δεν μπορεί να δώσει λύσεις. «Ή θα αποδεχτούμε ότι το σύστημα θα μας γυρίσει πίσω στις δεκαετίες του ‘50-‘60 ή θα το ανατρέψουμε».
«Ρεαλισμός είναι ο κόσμος να έχει δουλεία, υγειά παιδεία, να απολαμβάνει τον σύγχρονο πολιτισμό. Ο καπιταλισμός οδηγεί τον κόσμο στις δεκαετίες του ‘50-’60, υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα, υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης και συμπλήρωσε «ο λαός μπορεί να πάρει τον πλούτο στα χέρια του, η κοινωνία είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε δεν χρειάζεται αφεντικά».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα προτιμούσε μία κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, είπε «είναι σαν να μας λετε αν προτιμάμε να μα τουφεκίσουν ή να μας κρεμάσουν. Ας μην εχει αυταπάτες ο κόσμος, όλοι την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν, καθώς όποιος είναι μαζί με την ΕΕ, υποχρεωτικά θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση».
Σχολιάζοντας το αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αριστερό κόμμα, απάντησε «καλά και εγώ είμαι αστροναύτης. Όλοι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τόσες  κωλοτούμπες που ζαλιζόμαστε» και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν μετεκλογικά.
 ysterografa,gr