Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι μάχές του β' γύρου στη Πελοπόννησο

Σε δώδεκα δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου εκλέχθηκαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ σε άλλους δέκα δήμους η μάχη συνεχίζεται και θα κριθεί την προσεχή Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Στην Αρκαδία, ο Παναγιώτης Μαντάς με την "Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών" εξελέγη στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας με ποσοστό 52,87%.
Στη Λακωνία, ο Πέτρος Ανδρεάκος με τον συνδυασμό "ΜΠΡΟΣΤΑ" κέρδισε τον δήμο Ανατολικής Μάνης με το ασύλληπτο ποσοστό του 93,21%. Ο Γιάννης Γρυπιώτης επανεξελέγη στο δήμο Ευρώτα με το συνδυασμό "Σύγχρονη κοινωνία-Δίκτυο πολιτών Ευρώτα", με ποσοστό 55,36%, ενώ ο δήμος Ελαφονήσου άλλαξε χέρια και εξελέγη δήμαρχος ο Χαράλαμπος Λιάρος, παλαιός αυτοδιοικητικός, με ποσοστό 51,76%. Τέλος, επανεξελέγη δήμαρχος για τρίτη φορά στον δήμο Μονεμβασιάς ο Ηράκλης Τριχείλης, με τον συνδυασμό "Ενότητα-Δημιουργία", με ποσοστό 73,86%.
Στη Μεσσηνία, οι πολίτες της Καλαμάτας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην "Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας" και επανεξέλεξαν δήμαρχο τον Παναγιώτη Νίκα με ποσοστό 54,11%, ενώ επανεξελέγη και ο Δημήτρης Καφαντάρης με το συνδυασμό "Δύναμη Ελπίδας" στο δήμο Πύλου-Νέστορος, με ποσοστό 50,95%.
Στην Αργολίδα, τρεις δήμοι έχουν δήμαρχο από χθες βράδυ. Στο δήμο Άργους-Μυκηνών επανεξελέγη ο Δημήτρης Καμπόσος με τον συνδυασμό "Αλλαγή Πορείας", με ποσοστό 61,17%. Ο Δημήτρης Κωστούρος, που κατέβαινε επικεφαλής για πρώτη φορά με τον συνδυασμό "Ναύπλιο. Επόμενη μέρα", κέρδισε το δήμο Ναυπλίου-Ναυπλιέων με 52,41%, ενώ επανεξελέγη δήμαρχος Επιδαύρου ο Κώστας Γκάτζιος με το συνδυασμό "Νέα Αντίληψη", λαμβάνοντας το 57,34% των ψήφων.
Στην Κορινθία, και στον δήμο Βέλου-Βόχας, επανεξελέγη δήμαρχος ο Αννίβας Παπακυριάκος με το συνδυασμό "Δημοτική Ενωτική Κίνηση Βέλου - Βόχας", με ποσοστό 50,76%. Δήμαρχο εξέλεξε και η Νεμέα, αφού ο Κωνσταντίνος Καλαντζής με το συνδυασμό "Ανάπτυξη Δημιουργία" έλαβε το 52,37% των ψήφων.
Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την προσεχή Κυριακή, θα δώσουν τη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο είκοσι συνδυασμοί σε δέκα δήμους της Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο θα κριθούν:
Στη Μεσσηνία, ο δήμος Μεσσήνης μεταξύ των Αναστασόπουλου Στάθη με τη "Δημοτική Ένωση Μεσσήνης", που έλαβε ποσοστό 44,44%, και του Τσώνη Γιώργου με την "Αδέσμευτη Κίνηση", που έλαβε 29,77%. Ο δήμος Οιχαλίας, μεταξύ του Σταθόπουλου Αριστείδη με τη "Δημοτική Υπέρβαση", που έλαβε ποσοστό 33,08%, και της Παναγιώτας Γεωργακοπούλου με τη "Δημοτική Ένωση Οιχαλίας", που έλαβε 25,44%. Ο δήμος Τριφυλίας, μεταξύ του Κατσίβελα Παναγιώτη με τον συνδυασμό "Τριφυλία ξεκινάμε", που έλαβε ποσοστό 49,20%, και του Ανδρινόπουλου Ευστάθιου με τον συνδυασμό "Η Τριφυλλία αλλάζει", που έλαβε 29,38%, και ο δήμος Δυτικής Μάνης, μεταξύ του Μαραμπέα Γιάννη με την "Εναλλακτική Μανιάτικη Ανανεωτική Συσπείρωση", που έλαβε ποσοστό 35,77%, και του νυν δημάρχου Γιαννημάρα Δημήτρη με τη "Νέα Πνοή για τη Δυτική Μάνη", που έλαβε 34,41%.
Στην Κορινθία, ο Δήμος Σικυωνίων, μεταξύ του Σταματόπουλου Σπύρου με τη "Συμμαχία Νέων Σικυωνίων", που έλαβε ποσοστό 48,94% και του Σπανού Κώστα με τη "Νέα Μεγάλη Σικυωνία", που έλαβε 43,32%. Ο δήμος Κορινθίων, μεταξύ του νυν δημάρχου Πνευματικού Αλέξανδρου με τον συνδυασμό "Κόρινθος - Πορεία Ευθύνης", που έλαβε 43,09%, και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Νανόπουλου Βασίλη με τη "Συμμαχία Πολιτών", που έλαβε 41,75%. Ο δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, μεταξύ του Γκιώνη Γιώργου με τη "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών", που έλαβε 32,72%, και του Παύλου Παύλου με την "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων", που έλαβε 21,57%, καθώς και ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μεταξύ του Ανδρικόπουλου Ηλία με την "Ομόνοια", που έλαβε 35,52%, και του Τσιώτου Βλάση με την "Ανανεωτική Συνεργασία", που έλαβε 28,08%.
Στη Λακωνία, την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθούν εκλογές μόνο στον δήμο Σπάρτης, μεταξύ του εν ενεργεία δημάρχου Αργειτάκου Σταύρου με τον συνδυασμό "Ενωμένοι Πολίτες" που έλαβε ποσοστό 48,37% και του Βαλιώτη Ευάγγελου με τη "Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης", που έλαβε 38,66%.
Στην Αρκαδία, εκλογές θα γίνουν την Κυριακή στον δήμο Τρίπολης, επαναλαμβάνοντας την αναμέτρηση του 2010 μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος με τον συνδυασμό "Νέα Τρίπολη" έλαβε 38,28%, και του Δημήτρη Παυλή με τον συνδυασμό "Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά", που έλαβε 21,29%. Στο δήμο Γορτυνίας μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου με την "Παγγορτυνακή Συμαχία Πολιτών", που έλαβε 41,28%, και του Ανδρέα Κολοβού με την "Γορτυνιακή Συμπαράταξη", που έλαβε 27,95% των ψήφων. Στο δήμο Μεγαλόπολης μεταξύ του Παναγιώτη Μπούρα με τη "Δημοκρατική Συνεργασία", που έλαβε 38,71%, και του Διονύση Παπαδόπουλου με τον συνδυασμό "Δημοτική Ενότητα", που ήρθε δεύτερος με 35,71%. Στον δήμο Νότιας Κυνουρίας μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Μαρνέρη, που με τον συνδυασμό "Συμπολιτεία" έλαβε 43,57%, και του Χαράλαμπου Λυσίκατουν που για πρώτη φορά διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών με το συνδυασμό "Όραμα - Γνώση - Πρόοδος" κι έλαβε 45,25%.
Τέλος, στην Αργολίδα, δεύτερος γύρος εκλογών θα διεξαχθεί στον δήμο Ερμιονίδας, μεταξύ του Σφυρή Δημήτρη με τη "Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας", που έλαβε ποσοστό 34,83%, και του Γεωργόπουλου Γιάννη με τη "Δυνατή Ερμιονίδα", που έλαβε ποσοστό 30,64%.

Ο Μεϊμαράκης μίλησε όταν… οι άλλοι είχαν εξαφανιστεί

Vaggelis-Meimarakis
Η πρόβλεψη του κοινού exit poll το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα τα κανάλια, χθες το βράδυ, προκάλεσε μούδιασμα και προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία, όχι μονάχα σε επίπεδο βάσης αλλά και στελεχών.
Μέχρι να αρχίσουν να έρχονται τα πραγματικά αποτελέσματα, και να αλλάξει το κλίμα, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι τα περισσότερα κορυφαία στελέχη και οι προβεβλημένοι υπουργοί… είχαν εξαφανιστεί.
Ηχηρή εξαίρεση αποτέλεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει στηρίξει όσο λίγοι τον Αντώνη Σαμαρά, και χθες ανέλαβε να βγει μπροστά και να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, φρενάροντας την ίδια στιγμή την αισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ για “θυελλώδη ανατροπή”.
Σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, άλλα προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και κορυφαίοι υπουργοί… αναζητούνταν.

Οι (ανεξάντλητες) αντοχές Σαμαρά και οι… απουσίες

Antonis-Samaras-ekloges
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δοκιμάζονται οι αντοχές των κομματικών μηχανισμών, των αρχηγών και των στελεχών τους. Κάτι που δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τη Νέα Δημοκρατία στον χθεσινό πρώτο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών, με τον Αντώνη Σαμαρά να επιβεβαιώνει ότι διαθέτει ανεξάντλητες αντοχές, που σε συνδυασμό με τις εφεδρείες εμπιστοσύνης τις οποίες διατηρεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, σχηματοποιούν ένα μείγμα “επιθετικού τόξου” και την ίδια στιγμή “τελευταίας γραμμής άμυνας”.
Δεν συνιστά φυσικά… καινούριο συμπέρασμα ότι ο Πρωθυπουργός σηκώνει στις πλάτες του τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, όλη αυτή τη δύσκολη διετία. Μια περίοδο κατά την οποία έχει καταγραφεί η απουσία των λεγόμενων “κορυφαίων” στελεχών και προβεβλημένων υπουργών, οι οποίοι μοιάζουν να διστάζουν να πέσουν στη μάχη, και να χαραμίσουν το όποιο δικό τους απόθεμα εμπιστοσύνης.
Η τακτική αυτή βεβαίως καταγράφηκε. Και κρίνεται. Όπως θα κριθούν και οι απόντες, εκείνοι που αφήνουν τον Αντώνη Σαμαρά να τρέχει ουσιαστικά μόνος του.

τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Πελοπόννησο

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ενημέρωση: Ενσωμάτωση:
19-05 17:22 1.708/1.716   99,53 %
 
 
 
 Υποψήφιος%Εδρες
ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ43,2111
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ15,734
ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ15,364
ΔΟΛΤΣΙΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ9,002
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ6,482
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ5,131
 ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ2,911
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ2,171

Public Issue: Στο +8,6% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

grafima-11
Στο 8,6% καταγράφεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στον χθεσινό πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρώνει 26,3%, έναντι 17,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 16,2%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,8%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%.
Σημειώνεται πάντως ότι στις αντίστοιχες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό επιπέδου 3%.

ysterografa.gr

BAΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: " H αλήθεια νίκησε...Στο δίλημμα αν παραμένουμε στο χθες ή προχωρούμε στο αύριο, οι πολίτες έδωσαν την απάντησή τους."



Ευχαριστούμε θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, από κάθε κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική ομάδα, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Εμπνεύσαμε και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των απλών ανθρώπων που τίμησαν με την επιλογή τους τη Συμμαχία Πολιτών.

Παλέψαμε μία φθαρμένη πολιτική. Παλέψαμε όμως και φθαρμένες νοοτροπίες, μέσα σε έναν πρωτοφανή πόλεμο συκοφαντιών.

Η αλήθεια νίκησε.

Τα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν πως έγινε το πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα, για την αλλαγή στο Δήμο. Στο δίλημμα αν παραμένουμε στο χθες ή προχωρούμε στο αύριο, οι πολίτες έδωσαν την απάντησή τους.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχασε μεγάλες και κομβικές δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων.

Ο συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ πλέον είναι ο νικητής στην πόλη της Κορίνθου, στα Εξαμίλια, την Ξυλοκέριζα, το Σολομό, τον Άσσο, το Λέχαιο, το Περιγιάλι, τα Αθίκια, το Αγγελόκαστρο, το Στεφάνι και τον Κουταλά.

Οι συνδημότες μας εκτίμησαν το πρόγραμμα και τα πρόσωπα του συνδυασμού μας και εξέλεξαν στα παραπάνω συμβούλια, άξιους συνεργάτες μας.

Σήμερα, αδιέξοδα άνοιξαν. Κατεστημένα έσπασαν. Ο άνεμος της αλλαγής πνέει στο Δήμο.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας απέρριψε το λαϊκισμό. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο μέλλον του τόπου μας.
Επιβεβαιώνει πως η κοινωνία θέλει νηφαλιότητα,  επιχειρήματα και εφικτό σχέδιο.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Σε όσους έκαναν διαφορετική επιλογή και σε όσους αποφάσισαν συνειδητά να απέχουν από αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Τους προσκαλούμε να μελετήσουν μέσα στις επόμενες μέρες το ρεαλιστικό πρόγραμμά μας, να κρίνουν και να συγκρίνουν ποια πρόταση μπορεί στην πράξη να φέρει ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να τονώσει την τοπική οικονομία.

Η αλλαγή έρχεται μέσα από συμμετοχή, αγώνα και σκληρή δουλειά. Στο αύριο του τόπου μας δεν χωρούν οι διχασμοί του χθες.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλοι, για ένα Δήμο για όλους.

Γραφείο Τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκησε η Αυτοδιοίκηση και η ωριμότητα του ελληνικού λαού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Προκύπτει πολιτικό μήνυμα από τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές;
Προφανώς.
Κατ’ αρχήν, ότι νίκησε η Αυτοδιοίκηση.
Σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος επέλεξε στελέχη που εδώ και πολλά χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον τόπο τους, είτε μέσω της αυτοδιοικητικής παρουσίας τους, είτε μέσω της παρουσίας τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε και τα δύο.
Ακόμη και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας, όπου καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να επιβληθεί η κομματική πόλωση, τα στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και την έχουν υπηρετήσει, πέρασαν καθαρά στον δεύτερο γύρο.
Αυτό οδηγεί στο εξόχως πολιτικό συμπέρασμα ότι ο κόσμος και μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών επέλεξε την σταθερότητα και την ασφάλεια, δίνοντας την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπα που στάθηκαν δίπλα του στα τελευταία ζοφερά χρόνια της κρίσης – και όχι σ’ αυτούς που τους υπόσχονται τεχνητούς παραδείσους.

Πέτρος Τατούλης «Η σημερινή μας νίκη είναι νίκη του έργου που κάναμε, είναι νίκη των Πελοποννησίων πολιτών για τη Νέα Πελοπόννησο της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς»



Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας από βάθους καρδιάς, γιατί επιβράβευσαν την προσπάθεια, που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν 3,5 χρόνια, για δεύτερη φορά. Δεν έχει τόσο σημασία η μεγάλη μας νίκη, όσο σημασία έχει το μήνυμα και  ο συμβολισμός αυτής της νίκης.
Αυτό το μοντέλο που μαζί φτιάξαμε και υιοθετήσαμε πριν 4 χρόνια, είναι πλέον το μοντέλο που αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες αυτής της χώρας
Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζουμε αυτό το έργο, υπερασπιζόμαστε το έργο μας, τους κόπους και την προσπάθεια των συμπολιτών μας, έχοντας βεβαία την ελπίδα ότι εμείς θα τα καταφέρουμε. 
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την προσεχή Κυριακή οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τη δυνατότητα μέσα από το μήνυμα που θα στείλουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο.
Είμαι βέβαιος ότι στη νέα περίοδο η υπογραφή του νέου κοινωνικού συμβολαίου θα δείξει την ικανότητά μας όχι μόνο στον αναπτυξιακό τομέα, αλλά κυρίως στη δημιουργία της απαραίτητης κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και το πρόσωπο της ανθρωπιάς που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι πολίτες θα συνεχίσουμε μαζί αυτό το δημιουργικό δρόμο, το δρόμο της ελπίδας και της προσδοκίας πιστεύοντας ότι μεσσίες δεν υπάρχουν στο σύγχρονο κόσμο, ότι μόνη ελπίδα είναι οι ίδιοι οι πολίτες.
Εμείς στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια, εμείς προχωράμε με τις δικές μας δυνάμεις για μια Ελλάδα δυνατή, την Ελλάδα των περιφερειών, για μια Ευρώπη δυνατή με τις περιφέρειές της, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μια υπερήφανη, ισότιμη και διεκδικητική θέση στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.
Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα για τη νέα χώρα, για την Ελλάδα των ισχυρών Περιφερειών.
Από βάθους καρδιάς σας ευχαριστώ και σας καλώ να αποδείξετε για άλλη μια φορά ότι έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο να φέρουμε αισιοδοξία και ελπίδα στους πολίτες μας.
Σας καλώ την επόμενη Κυριακή για τη δύναμη της μεγάλη νίκης, της νίκης της Νέας Πελοποννήσου, της νίκης της Νέας Ελλάδας των ισχυρών περιφερειών, να στείλουμε ενωτικό μήνυμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού ενωτικού κοινωνικού μετώπου.

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου

Εμφάνιση Αποτελέσματα 2.JPG
Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Στερεά Ελλάδα.

Η σημερινή νίκη δεν ανήκει ούτε σε κόμματα, ούτε σε μηχανισμούς, ούτε σε παρατάξεις, ούτε σε εμένα προσωπικά.

Ανήκει στον ανώνυμο Στερεοελλαδίτη που θέλει να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάζουμε ιδέες, να αλλάξουμε πρακτικές. Στον ανώνυμο Στερεοελλαδίτη που εμπιστεύτηκε μια προσπάθεια πέρα και πάνω από κόμματα, μία προσπάθεια που ενώνει και δε διχάζει, που έχει πρόγραμμα και όραμα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό μας και μας έδωσαν αυτό το ξεκάθαρο αποτέλεσμα.
Το ποσοστό αυτό γεννάει ευθύνη. Ευθύνη για το αύριο. Για το μέλλον αυτού του τόπου.

Στόχος μας την επόμενη εβδομάδα είναι να ενώσουμε τη Στερεά Ελλάδα και να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Την επόμενη ημέρα πρέπει να γίνουμε μια γροθιά για να είναι η Στερεά Ελλάδα η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους μας ψήφισαν και τους καλώ την επόμενη Κυριακή να πάνε μέχρι την κάλπη.

Καλώ και όσους δε μας ψήφισαν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να κάνουν την αμφιβολία τους γόνιμη συμμετοχή στη νέα μας πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, όπως δε θα είναι ούτε την επόμενη Κυριακή. Θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος της πενταετίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "...η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει και που έχει κερδίσει με τις θυσίες του Ελληνικού λαού".



Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε κάλπη έχει τη δική της σημασία. Κι ασφαλώς, ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δε θέλω να σταθώ στα πολύ θετικά κι αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, που είχε η παράταξή μας στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Ούτε και θα σταθώ απέναντι σε εκείνες τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών που ήταν διαφορετικές από τις δικές μας. Την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνεται η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Την προσεχή Κυριακή, όμως, έχουμε ταυτόχρονα τη μάχη των ευρωεκλογών. Μια μάχη από την οποία η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει και που έχει κερδίσει με τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Και είναι στο χέρι των Ελλήνων με την ψήφο τους είτε να συμβάλλουν, ώστε να υπάρχει για τον Ελληνικό λαό η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα, είτε να αφήσουν τη Χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω. Ευχαριστώ πολύ».