Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι (ανεξάντλητες) αντοχές Σαμαρά και οι… απουσίες

Antonis-Samaras-ekloges
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δοκιμάζονται οι αντοχές των κομματικών μηχανισμών, των αρχηγών και των στελεχών τους. Κάτι που δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τη Νέα Δημοκρατία στον χθεσινό πρώτο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών, με τον Αντώνη Σαμαρά να επιβεβαιώνει ότι διαθέτει ανεξάντλητες αντοχές, που σε συνδυασμό με τις εφεδρείες εμπιστοσύνης τις οποίες διατηρεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, σχηματοποιούν ένα μείγμα “επιθετικού τόξου” και την ίδια στιγμή “τελευταίας γραμμής άμυνας”.
Δεν συνιστά φυσικά… καινούριο συμπέρασμα ότι ο Πρωθυπουργός σηκώνει στις πλάτες του τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, όλη αυτή τη δύσκολη διετία. Μια περίοδο κατά την οποία έχει καταγραφεί η απουσία των λεγόμενων “κορυφαίων” στελεχών και προβεβλημένων υπουργών, οι οποίοι μοιάζουν να διστάζουν να πέσουν στη μάχη, και να χαραμίσουν το όποιο δικό τους απόθεμα εμπιστοσύνης.
Η τακτική αυτή βεβαίως καταγράφηκε. Και κρίνεται. Όπως θα κριθούν και οι απόντες, εκείνοι που αφήνουν τον Αντώνη Σαμαρά να τρέχει ουσιαστικά μόνος του.