Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Στην Γάζα γιατί πρέπει να είμαστε με κάποιον; (Και αν πρέπει, είναι ο σωστός;)

Μόλις δυο μέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ (Abdullah Gül,) στο πλαίσιο των "εορτασμών" για την εισβολή του 1974: "Τριήμερο πένθος κήρυξε το ψευδοκράτος για τα θύματα των βομβαρδισμών στη Γάζα.

Tο λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» κήρυξε τριήμερο πένθος κατά το οποίο οι «σημαίες» του ψευδοκράτους θα κυματίζουν μεσίστιες.

Με αυτή την ενέργεια, εκφράζεται η αλληλεγγύη του «τουρκοκυπριακού λαού» στον λαό της Παλαιστίνης και καταδικάζονται οι σφαγές στη Γάζα. (Από το protothema.gr)"
Το περιβάλλον γίνεται όλο και πιο ασταθές.

Ο Σαμαράς “κόβει” τη ΔΕΘ!

Antonis-Samaras-poukamiso

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να “κόψει” το… πανηγύρι που συνοδεύει συνήθως τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και ουσιαστικά ακυρώνει την ίδια τη φυσιογνωμία της Έκθεσης.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στα “Νέα”, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην μεταβεί φέτος καθόλου στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι είχε περάσει από τη συμπρωτεύουσα για μερικές ώρες.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος τονίζει ότι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνουν στον Πρωθυπουργό πως μια πλήρης απουσία του από τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ θα φανεί ως ηττοπάθεια, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα… οργώνει τη συμπρωτεύουσα.

Αβραμόπουλος: Μα, ποιός διαδίδει ότι πηγαίνω Επίτροπος;

Dimitris-Avramopoulos

Ένα από τα σενάρια που έκαναν αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους τις προηγούμενες μέρες, αναφορικά με τον Έλληνα Επίτροπο στη νέα σύνθεση της Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αφορούσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Το σενάριο είχε… λογική, από τη στιγμή που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει οικοδομήσει την πολιτική σταδιοδρομία του στη συνεπή προσήλωση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ενώ ως προσωπικότητα έχει έμφυτα τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης και της συνεννόησης, που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ωστόσο κινείται μακράν τέτοιων σεναρίων. Κάτι που φάνηκε από τη χθεσινή διαρροή συνεργατών του, που “έκαιγε” τη σχετική φημολογία, και φαίνεται ακόμη περισσότερο από τη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Παπαχρήστο, και αποκαλύπτει ο τελευταίος στη στήλη του στα “Νέα”.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναρωτήθηκε: “Μα, ποιός τα διαδίδει αυτά. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Δεν μου είπε κανείς τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα και δεν έχει τεθεί θέμα από κανέναν. Υποθέτω ότι αν υπήρχε, ο πρώτος που θα το γνώριζε θα ήμουν εγώ.
Κοίταξε, εγώ δεν μπαίνω στη σειρά. Και επιπλέον, με κανέναν, ούτε τον Πρωθυπουργό, συζητήσαμε αυτό το θέμα”, σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Γιώργο Παπαχρήστο στα “Νέα”.

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νικήσει ποτέ σε εθνικές εκλογές

Sofia-Voultepsi
H Σοφία Βούλτεψη ήταν προσκεκλημένη στο απογευματινό μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ και ρίσκαρε την πρόβλεψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νικήσει ποτέ σε εθνικές εκλογές.
«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θέλει να φτάσουμε στο Φθινόπωρο, όποτε και θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με την κα. Βούλτεψη ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει σχέδιο πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας:
«Τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει να έλθει στην εξουσία για να δηλώσει οτι παρέλαβε καμένη γη και να μας παει όλους στα συσσίτια», υπογράμμισε, αλλά δήλωσε βέβαιη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νικήσει ποτέ σε εθνικές εκλογές».

ysterografa.gr

Η επίθεση Ομπάμα στον Πούτιν

obama

Ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε σκληρό μήνυμα στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα της κατάρριψης του Boeingτων Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία, ωστόσο, αναφέρθηκε και στο θέμα της Γάζας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη στείλει στην Αίγυπτο των ΥΠΕΞ της χώρας, Τζον Κέρι, προκειμένου να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στην περιοχή.
Από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα τόνισε πως υπάρχει προβληματισμός για τον αυξανόμενο αριθμό των απωλειών αμάχων και υπογράμμισε πως πρέπει να επιτευχθεί σύντομα εκεχειρία.
«Είμαστε σοβαρά πρβληματισμένοι για τον αυξανόμενο αριθμό των απωλειών Παλαιστινίων αμάχων, αλλά και τις απώλειες σε ζωές Ισραηλινών. Αυτή την ώρα, η έμφασή μας και η έμφαση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας πρέπει να δοθεί στον τερματισμό της σύρραξης μέσω εκεχειρίας», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ysterografa.gr

Υπ. Εργασίας: Καμία φορολογική επιβάρυνση για όσους εισπράττουν δύο συντάξεις

Υπ. Εργασίας: Καμία φορολογική επιβάρυνση για όσους εισπράττουν δύο συντάξειςΤι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αλλαγές στη συνολική φορολογική επιβάρυνση των συντάξιμων αποδοχών συνταξιούχων που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπατά και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν αρχής γενομένης από τις συντάξεις του Αυγούστου σχετικά με τον τρόπο παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις και στους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις...

 περισσότερα eklogika.gr

ΚΚΕ παρεμβαση στην Ευρωβουλή για Παλαιστήνη



Επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

                                                                                                         
          Αθήνα, 21/07/2014

Προς: την Κυρία Catherine Ashton, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για τις    
Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας.

Θέμα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Διαστάσεις γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, για ακόμη μία φορά, προσλαμβάνουν οι  δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους, με τη κλιμάκωση των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων και των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. Οργή και αποτροπιασμό προξενούν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιών και βρεφών. Πάνω από 485 νεκροί και 4.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της βαρβαρότητας του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Μόνο κατά τις επιθέσεις της Κυριακής 20/7/2014, ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 73 ανθρώπους, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένους, στη  συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, ενώ περισσότεροι από 200 είναι οι τραυματίες. 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς  στην ανατολική Γάζα.

Έρχεται πολυνομοσχέδιο – σκούπα με όλα τα προαπαιτούμενα

pic-0-norm.jpg
Ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το αργότερο έως την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών.
Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει άμεσα και θα ψηφιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την αυγουστιάτικη διακοπή της Βουλής, στις 8 Αυγούστου.
Στο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την Καθημερινή:
• Το πλαίσιο για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, το οποίο έχει ήδη τεθεί προς διαβούλευση από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη.
• Η διάταξη ένταξης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών των επικουρικών ταμείων των ενστόλων, τα οποία και είχαν μείνει εκτός του πρώτου κύκλου ενοποιήσεων. Η ενοποίηση δεν αγγίζει, προφανώς, τα μετοχικά ταμεία των ενστόλων.
• Η κατάργηση από 1ης Ιανουαρίου 2015 των «εισφορών υπέρ τρίτων» που χρηματοδοτούν τα επικουρικά ταμεία.
• Η υιοθέτηση του νέου πλαισίου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών, μέσω μία νέας πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από βουλευτές, δικαστικούς και έναν εκπρόσωπο της Τραπέζης της Ελλάδος.


arouraios.gr

Μίκα Ιατρίδη: «Εξηγήστε μας τι συμβαίνει με τον αλιευτικό τουρισμό».



Ερώτηση με την οποία ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον αλιευτικό τουρισμό, ώστε να μπορούν οι επαγγελματίες αλιείς να ξεκινήσουν τη δραστηριότητα αυτή, κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι αν και ο νόμος 4179/2013 έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, ένα χρόνο μετά και η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν έχει προωθηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για συνυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Επειδή η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι αλιείες της Δωδεκανήσου, προφανώς και των άλλων νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών, να μην έχουν την απαραίτητη ενημέρωση και, κυρίως, να μην μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρέχει ο αλιευτικός τουρισμός, η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να υπογράψουν άμεσα την εν λόγω απόφαση.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

3ο Αντάμωμα φίλων της παράδοσης στους Αγίους Θεοδώρους

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΑΘΙ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.jpg

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ Live στο Λουτράκι

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΩΝΟΡΑΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.jpg

Τι κρίμα που τέλειωσε η απεργία!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε, ως γνωστόν, μια απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην COSCO.
Την επομένη, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στις δουλειές τους και οι εγκαταστάσεις της εταιρίας λειτουργούσαν κανονικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση της εταιρίας "έκρινε δίκαια και θα ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και για τα υπόλοιπο, με αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να επιστρέψουν στις εργασίες τους".
Δηλαδή, είχαμε μια από τις πολλές κινητοποιήσεις που συμβαίνουν σ' όλον τον κόσμο και οι οποίες τελειώνουν με την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τα άλλα.
Και όμως. Για την αξιωματική αντιπολίτευση, που τέτοιες ευκαιρίες είναι βούτυρο στο ψωμί της για να... ξεκινήσει την επανάσταση, η περίπτωση της COSCO εμφανίστηκε ως ξεχωριστή ευκαιρία - προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προς κάθε επενδυτή, ιδιαίτερα Κινέζο.

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

Εμφάνιση 25_0008 (3)A.jpg 
Την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. , στην αίθουσα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει έκθεση με τίτλο: : Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Εμφάνιση σάρωση0001.jpgΜέσα από τα επίσημα συνταγματικά και νομοθετικά κείμενα, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις σελίδες των περιοδικών, τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά τεκμήρια της εποχής, τα πρωτότυπα έγγραφα και τα άλλου είδους πολιτικά τεκμήρια, όπως αφίσες, κομματικές προκηρύξεις, ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών του Νοεμβρίου 1974 και του δημοψηφίσματος για το πολιτειακό , επιχειρείται η παρουσίαση του πρώτου έτους που ακολούθησε την τραγωδία της Κύπρου και  την κατάρρευση της δικτατορίας, στις 24 Ιουλίου 1974.
Η περίοδος αυτή, γεμάτη αβεβαιότητα και κινδύνους αλλά  και μεγάλες εθνικές και πολιτικές προκλήσεις, αντιμετωπίστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να εγκαθιδρυθεί, με το Σύνταγμα του 1975,   η   Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, η μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο, στην ιστορία του σύγχρονου  ελληνικού  κράτους,  αδιατάρακτης σταθερότητας και ειρήνης.
Στο Περιστύλιο της Βουλής, παρουσιάζεται και  η πνευματική και πολιτιστική δημιουργία της εποχής στην οποία σημαντική θέση κατέχουν οι μαζικές μουσικές συναυλίες, οι πρωτοποριακές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, η πλούσια κινηματογραφική παραγωγή και η εκδοτική έκρηξη που όλα μαζί συνθέτουν το κλίμα ελευθερίας και ενθουσιασμού που κυριάρχησε στον τομέα της  πνευματικής  δημιουργίας.  
Την έκθεση προετοίμασαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπό την επιστημονική εποπτεία  επιτροπής ειδικών.
Η έκθεση θα λειτουργήσει για το κοινό με οργανωμένες ξεναγήσεις από τον προσεχή μήνα Σεπτέμβριο 2014.
Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο  site της Βουλής 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

O Χρίστος Δήμας συνυπέγραψε ερώτηση για το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας ΤΕΤΡΑ της Ελληνικής Αστυνομίας

Εμφάνιση IMG_9161.JPG 
Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συνυπέγραψε ερώτηση μαζί με άλλους 16 βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη, σχετικά με το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας ΤΕΤΡΑ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα του τύπου (εφημερίδα Καθημερινή, 3-7-14) αναφέρουν ότι το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΤΕΤΡΑ), κοστίζει σύμφωνα με σχετικό πόρισμα ειδικών- ετησίως, τέσσερις, τουλάχιστον, φορές περισσότερο, απ’ότι σε χώρες του εξωτερικού. Επίσης, αναφέρει ότι στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων διαπιστώνεται, πως από τους 21.000 πομποδέκτες ΤΕΤΡΑ που διαθέτει το Υ.Δ.Τ. χρησιμοποιούνται μόνο οι 7.000. και το σύστημα προσφέρεται μόνο για το νομό Αττικής, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιείται το αναλογικό σύστημα. Οι 17 Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Υπουργό να τους απαντήσει: