Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αβραμόπουλος: Μα, ποιός διαδίδει ότι πηγαίνω Επίτροπος;

Dimitris-Avramopoulos

Ένα από τα σενάρια που έκαναν αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους τις προηγούμενες μέρες, αναφορικά με τον Έλληνα Επίτροπο στη νέα σύνθεση της Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αφορούσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Το σενάριο είχε… λογική, από τη στιγμή που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει οικοδομήσει την πολιτική σταδιοδρομία του στη συνεπή προσήλωση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, ενώ ως προσωπικότητα έχει έμφυτα τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης και της συνεννόησης, που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ωστόσο κινείται μακράν τέτοιων σεναρίων. Κάτι που φάνηκε από τη χθεσινή διαρροή συνεργατών του, που “έκαιγε” τη σχετική φημολογία, και φαίνεται ακόμη περισσότερο από τη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Παπαχρήστο, και αποκαλύπτει ο τελευταίος στη στήλη του στα “Νέα”.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναρωτήθηκε: “Μα, ποιός τα διαδίδει αυτά. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Δεν μου είπε κανείς τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα και δεν έχει τεθεί θέμα από κανέναν. Υποθέτω ότι αν υπήρχε, ο πρώτος που θα το γνώριζε θα ήμουν εγώ.
Κοίταξε, εγώ δεν μπαίνω στη σειρά. Και επιπλέον, με κανέναν, ούτε τον Πρωθυπουργό, συζητήσαμε αυτό το θέμα”, σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Γιώργο Παπαχρήστο στα “Νέα”.