Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΘΙΜΟ Γιατί την 1η Μαρτίου φοράμε στον καρπό του χεριού μας βραχιολάκι φτιαγμένο από άσπρη και κόκκινη κλωστή Πηγή: Γιατί την 1η Μαρτίου φοράμε στον καρπό του χεριού μας βραχιολάκι φτιαγμένο από άσπρη και κόκκινη κλωστή | iefimerida.gr

Γιατί την 1η Μαρτίου φοράμε στον καρπό του χεριού μας βραχιολάκι φτιαγμένο από άσπρη και κόκκινη κλωστή
Πρώτη Μαρτίου σήμερα και οι περισσότεροι θα φορέσουν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι φτιαγμένο από άσπρη και κόκκινη κλωστή.
Πρόκειται για τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά», ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Οπως γράφει και το sansimera.gr το έθιμο πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι, όπως παρατηρεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης.
Προστασία από τον ήλιο της άνοιξης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ : ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Εμφάνιση IMG_2018_03_01_9_170.jpg 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz, με τον οποίο συζήτησαν για το μέλλον τις Ευρώπης και την ανάπτυξη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα σε αυτό.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημασία του θεσμού της Ευρωπαϊκής

Μεγάλο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση IFT 2018 Βελιγραδίου Μοναστήρια, ιστορία, μονοπάτια, φυσικές ομορφιές, θάλασσες και γαστρονομία προβλήθηκαν στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός των Βαλκανίων

Εμφάνιση DSC03491.jpg

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας και αποσκοπώντας σε ανεξερεύνητες αγορές προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, συμμετείχε στο περίπτερο της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από 22-25 Φεβρουαρίου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού –IFT 2018 – Βελιγραδίου.

Δερματίτιδα από κάμπιες, με φαγούρα, κοκκινίλες, εξάνθημα. Τι να κάνετε και τι πρέπει να προσέξετε;



Η πιτυόκαμπη ή κάμπια των πεύκων αποτελεί ένα από τα πλέον κοινά αλλά και βλαβερά είδη στη χώρα μας. Πρόκειται για την κάμπια που στο τέλος του βιολογικού της κύκλου μεταμορφώνεται στη νυχτοπεταλούδα με το επιστημονικό όνομα Thaumatopoea pityocampa και η οποία τρέφεται με πευκοβελόνες.
Η ικανότητα της κάμπιας των πεύκων να προκαλεί παθολογικές δερματικές αντιδράσεις είναι γνωστή από

Συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη στον υπουργό Εξωτερικών για τη αναθεώρηση της Συμφωνίας Θαλασσίων Ζωνών με την Αλβανία


Το 2009, μετά από 2 χρόνια διαβουλεύσεων με την Αλβανία, υπογράψαμε από κοινού Συμφωνία
για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών. Μια ισορροπημένη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία
που εφήρμοζε υποδειγματικά την αρχή της «μέσης γραμμής», παρά τα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση 2a46.jpg


Λουτράκι,01 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Οι Εκδόσεις Όστρια, η συγγραφέας Αγγελική Πέτρου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του  πρώτου της βιβλίου με τίτλο «Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΕΚΛΗΡΩΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ».
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Οδός Οικονόμου 3 και Τομπάζη, Τηλέφωνο 2744022323)

Κύριοι ομιλητές μαζί με την συγγραφέα θα είναι η Κατερίνα Μακρή, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ, που θα κάνει την σκιαγράφηση του βιβλίου και η Μαργαρίτα Αλεξίου, Λογίστρια, που θα διαβάσει αποσπάσματα.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους στην παρουσίαση!
Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Τα δώρα του κυρίου Τσίπρα στη Πελοπόννησο




Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη syspeirvsh πελοποννησου

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ τονίζαμε στη συνεδριακή του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου: «Ο λαός έχει πείρα από παλαιοτέρα αλλά και πρόσφατα Συνέδρια σε άλλες περιοχές. Ηταν φιέστες αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης… Ο λαός της Πελοποννήσου δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα από την συνάντηση της «δίκαιης ανάπτυξης» του κυρίου Τσίπρα με την «υγιή επιχειρηματικότητα» του κυρίου Τατούλη».
 

Και επιβεβαιωθήκαμε:

Τετελεσμένα και κοροϊδία από τα Σκόπια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι απορίας άξιον τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μετά την ομοβροντία συνεντεύξεων και δηλώσεων του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά βοηθούν.
Πλην όμως ο Ζάεφ μιλάει δεξιά και αριστερά ακριβώς επειδή θέλει να εμπεδωθεί η βεβαιότητα ότι αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του δεν πρόκειται να γίνει.
Ώστε να μπορεί μετά να ισχυριστεί πως εφόσον, παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα συνέχισε τις διαπραγματεύσεις – και επομένως δεν διαφωνεί. Θέλει δηλαδή να δημιουργήσει

Αποκατάσταση λειτουργικότητας υδατογέφυρας Μεγάλου Βάλτου



http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2018/03/4-900x600.jpg 
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση λειτουργικότητας υδατογέφυρας Μεγάλου Βάλτου» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπέγραψε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Oscars και Ελλάδα (Videos)

Όλες οι Ελληνικές ταινίες που υποβλήθηκαν για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας [1957-2018]


* Όλες οι Ελληνικές Νίκες & Υποψηφιότητες [1944 - 2017]
 

The Power of Music Art

 

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης – Απουσίαζε η Εκκλησία


Ολοκληρώθηκε ο πολιτικός όρκος των νέων στελεχών της κυβέρνησης που προέκυψαν μετά από τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η ορκωμοσία έγινε  χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν πολιτικά και όχι θρησκευτικά.
Τα νέα μέλη της κυβέρνησης που βρέθηκαν  ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μερόπη Τζούφη, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Στρατής.
Αναλυτικά οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν:
– Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
– Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.
– Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
– Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.
– Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.
– Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας.
Στο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Γιάννη Μουζάλα στον Δημήτρη Βίτσα  θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι.

Φορολοταρία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα -Δείτε εάν κερδίζετε

Στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της 13ης φορολοταρίας του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, για τις συναλλαγές με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Ιανουάριο.
Οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αν βρίσκονται μεταξύ των τυχερών μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή που

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αποδείξαμε ότι οι δύο διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι μπορούν να συνεννοηθούν προς όφελος των πολιτών»


Εμφάνιση GS2C0243.JPG

«Το μήνυμα που στέλνεται σήμερα από την Τρίπολη και την Πελοπόννησο, είναι ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να βρουν ένα διαφορετικό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώπιον του Πρωθυπουργού της Ελλάδος και σύσσωμης σχεδόν της Κυβέρνησης, στην ομιλία του κατά την ολοκλήρωση του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. 

Επίσκεψη ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Μεγαλόπολη



 http://radio-lehovo.gr/wp-content/uploads/2015/02/KKE-logo.gif
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εξελίξεις με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, με τη μεθόδευση εγκατάστασης Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ), Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ)  και διαχείρισης σύμμικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για τη