Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Μόνο η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ψήφισε.σε δύο αποψινές διαφορετικές συνεδριάσεις τον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2014,ύψους 16 εκ. ευρώ περίπου, καθώς και τον Προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου "Ηλίας Κατσούλης" ενώ η αντίπολίτευση δεν τους ψήφισε,
 Προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε ο νέος φωτισμός της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς για τον οποίο διαφωνούν ομόφωνα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και ζητούν την αντικατάσταση του λόγο καλαισθησίας, έστω και την επαναφορά μετά από συντήρηση του παλιού φωτισμού με τη χρηματική συμμετοχή των κατοίκων αν χρειαστεί. Το θέμα θα επανέλθει σε κανονική συνεδρίαση του Συμβουλίου και θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί φόρμουλα αντικαταστάσης του. Προ ημερησίας συζητήθηκε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης του δρόμου στο Μελίσσι που εκ νέου τμήμα του, είναι πολύ επικίνδυνο και κινδυνεύει με κατάρρευση.

Νταβούτογλου: Περιμέναμε αρκετά για το Κυπριακό

davutoglou
Αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ειλικρινά τη λύση του Κυπριακού, πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως οι συνομιλίες, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Περιμέναμε πολύ καιρό τους ελληνοκύπριους, περιμέναμε τον (σ.σ. τέως πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη) Χριστόφια και τώρα περιμένουμε για περισσότερο από ένα χρόνο τον (σ.σ. νυν πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο) Αναστασιάδη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση», είπε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ. «Ο ΟΗΕ και οι εμπλεκόμενες πλευρές ξέρουν ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες δεν οφείλονται στην τουρκική πλευρά», υποστήριξε ακόμη.
Εξάλλου σε άλλες δηλώσεις του μετά την επιστροφή του από το Ιράκ, ο Νταβούτογλου εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι η Άγκυρα δεν έχει επαρκή διεθνή στήριξη στον αγώνα τον οποίο διεξάγουν οι τουρκικές αρχές εναντίον της Αλ Κάιντα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Νταβούτογλου απέρριψε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία στηρίζει τη δραστηριότητα της Αλ Κάιντα στη Συρία, τους οποίους απέδωσε σε μια διεθνή εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας.
Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι τόσο το Ιράν όσο και το Ιράκ, υπερεκτιμούν τη σημασία της δραστηριότητας της αλ Κάιντα στη Συρία και υποστήριξε ότι η δράση της Αλ Κάιντα στη Συρία ξεκίνησε από μέλη της οργάνωσης που απέδρασαν από τη φυλακή Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ.

Μιχελάκης: Μαρμάρινη πλάκα στη Σταδίου για τα θύματα της Marfin

mixelakis
Να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων από τον εμπρησμό στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου ζητά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Όπως αναφέρει ο κ. Μιχελάκης, η επιστολή του έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που είχε στο γραφείο του με τους γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της υπαλλήλου που πέθανε στις 5 Μαΐου μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε από ρίψη μολότοφ.
«Οι τραγικοί γονείς, τους οποίους συνόδευε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, μου εξέφρασαν δικαιολογημένα παράπονα, καθώς τριάμισι χρόνια μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες αρχές για να τιμηθεί η μνήμη τους», σημειώνει στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών.
Τονίζει ακόμη ότι ο πατέρας της άτυχης γυναίκας ζήτησε ως ελάχιστο δείγμα τιμής την ανάρτηση στην πρόσοψη του κτιρίου, μαρμάρινης πλάκας, αφιερωμένης στη μνήμη των θυμάτων που θα υποδηλώνει την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και θα συνιστά απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας.
«Με το πρίσμα αυτό και σε συνδυασμό με το ισχυρό σοκ που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, η ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας Παπαθανασοπούλου καθίσταται επίκαιρη και επιβεβλημένη» υπογραμμίζει ο ΥΠΕΣ.
ysterografa.gr

Ανώνυμη καταγγελία στον Άρειο Πάγο για το Βατοπέδι

vatopedi
Aνώνυμη επιστολή, που στάλθηκε στον Άρειο Πάγο, και στην οποία αφήνονται αιχμές για οικονομική ζημία σε βάρος του Δημοσίου στο θέμα της μονής Βατοπεδίου, διαβίβασε στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ζητώντας να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του ελληνικού Δημοσίου στο θέμα του Βατοπεδίου προκάλεσαν πράγματι οικονομική ζημία.
Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σημειώνεται ότι ορισμένα νυν και τέως μέλη του ΝΣΚ εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται ότι το 2011 η Ιερά Μονή Βατοπαδίου πρότεινε στο ελληνικό Δημόσιο να συμβιβαστούν, δηλαδή να ανταλλάξουν εκ νέου τα επίμαχα ακίνητα. Δηλαδή, προτάθηκε να επιστρέψουν στην κυριότητα της Μονής η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις και το Δημόσιο να πάρει πίσω τα αποκαλούμενα «ακίνητα φιλέτα».
Για την πρόταση αυτή γνωμοδότησε θετικά το ΝΣΚ, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζεται ότι δεν απάντησε, ή κατά άλλους αρνήθηκε, έχοντας ως επιχείρημα ότι η λίμνη Βιστωνίδα δεν ανήκει στη Ιερά Μονή.
Επιπλέον, στην επιστολή αναφέρεται ότι ενδεχομένως να έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας, καθώς προτιμήθηκε η δικαστική οδός, αντί της ανταλλαγής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.

ysterografa.gr

Η ΕΣΗΕΑ για τη Σουζάννα Λάππα

ESIEA-logotypo
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συναδέλφου Σουζάννας Λάππα, η οποία «έφυγε» χθες σε ηλικία 86 ετών.
Η Σουζάννα Λάππα γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1927. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του Πάνου Κόκκα, ως μεταφράστρια και εσωτερικός συντάκτης και αργότερα ως ελεύθερη και πολιτική συντάκτρια. Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εργάστηκε έως το κλείσιμό της το 1967, ενώ από το 1965 έως και το 1981, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Σουζάννα Λάππα έγραψε το βιβλίο «Σεις που έρχεστε στην Ελλάδα», το οποίο αναφερόταν στην ιστορία της Ελλάδας από την Αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή και μεταφράστηκε στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.
Η Σουζάννα Λάππα διέγραψε μια σημαντική πορεία στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας και υπήρξε πρωτοπόρος, καθώς ήταν η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα, η οποία ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ.
Η κηδεία της Σουζάννας Λάππα θα γίνει σήμερα στις 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.

Τρίτη δύναμη η... αποχή σε δημοσκόπησ​η της Pulse

pulse
Προβάδισμα μισής μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, αλλά και η «αποχή».
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 22% έναντι της Ν.Δ. που συγκεντρώνει 21,5%.
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα ο κ. Αλέξης Τσίπρας κερδίζει έδαφος.
Το κόμμα της Χρυσής Αυγής παραμένει τρίτο κόμμα με 10,5%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό των πολιτών που ψηφίζουν «αποχή» ή «λευκό».
Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα: ΠΑΣΟΚ 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΚΚΕ 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της Χώρας και η Ανταγωνιστικότητα του Λιγνίτη.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 σε ημερίδα, με θέμα «Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της Χώρας και η Ανταγωνιστικότητα του Λιγνίτη», στην Αθήνα.
Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχής εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και τη ΔΕΗ Α.Ε. στην οποία διατυπώθηκαν σημαντικές εισηγήσεις, προτάσεις και απόψεις και παρουσιάστηκαν οι τάσεις για τον ενεργειακό χάρτη της χώρας.
Παρευρέθησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) κ. Μανιάτης Γιάννης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι περιφερειών, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων της ΔΕΗ και άλλων φορέων, επιστήμονες, εξειδικευμένοι καθηγητές και πλήθος εργαζομένων.
Ο ενεργειακός σχεδιασμός και η δημιουργία ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σήμερα στην «κορυφή της ατζέντας» των 28 χωρών μελών κάτω από την επίδραση διαφόρων πολύ σημαντικών παραγόντων, όπως είναι:

500.000 ευρώ ζήτησε για την άμεση αντιμετώπι​ση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ ζήτησε με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που προξενήθηκαν.
Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας προκλήθηκαν στις 11 Νοεμβρίου ζημιές στα οδικά δίκτυα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Άρι, κατολισθήσεων και βλαβών στα οδοστρώματα.
Στην Π.Ε. Αρκαδίας, στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις από τις 12 Νοεμβρίου, οι οποίες ακόμα συνεχίζονται, έχουν προκληθεί βλάβες στο οδικό δίκτυο, σε αναχώματα και σε δίκτυα ύδρευσης – άρδευσης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από σχετικό αίτημα των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας άμεσα ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ανδρέα, Άστρους, Ξηροπηγάδου, Κουτρούφων και Κορακοβουνίου, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου. 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με θέμα, την ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.


Με μοναδικό θέμαστην ημερησία διάταξη, ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Π.Δ.) ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Θα ακολουθήσει στις 8μιση το βράδυ 2η συνεδρίαση με επίσης μοναδικό θέμα, τηνΨήφιση προϋπολογισμού Δήμουέτους 2014.
Οι Συνεδριάσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Αποκομένοι από το Δερβένι κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων,ζητούν λύση στο προβλημά τους αλλά... λύση δεν βλέπουν


Αποκομένοι , απο τα κτήματά τους και προς το κέντρο του Δερβενίου , βρίσκονται κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων , μετά την "καταστροφή" (απομάκρηνση) μικρού πρόχειρου γεφυριού , στο παρακείμενο Ζαχολίτικο ποτάμι από τη Δημοτική αρχή.
Το γεφύρι αυτό εξηπερετούσε , επί χρονια τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους από και προς το κεντρο του Δερβενίου ( Ιατρείο, Λαική αγορά, Εκκλησία, Σχολεία, αγορά , κτήματα κλπ) σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά από την αμαξιτή οδο που τους συνδεει με το Δερβένι. μεσω της Π.Ε.Ο. με σχεδόν τριπλάσια απόσταση.
Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών είναι ανάστατοι καθώς νέο γεφύρι δεν βλέπουν να κατασκευάζεται σε συντομο χρονικό διαστημα, ενώ η προσωρινή λήση της Δημοτικής Αρχής με την χρησιμοποίηση πεζογέφυρας 35 μέτρων στην σιδηροδρομική γέφυρα Δερβενίου, είναι αρκέτα επικίνδυνη, καθώς άνθρωποί μεγάλης ηλικίας δέν μπόρουν να την διαβούν , ενώ τους χειμερίνους μήνες είναι φύση αδύνατο η διακίνηση των κατοίκων λόγω των καιρικών φαινομένων, ( βροχή , αέρας). Οι λαμαρίνες γλιστρούν επικινδυνα, ενώ δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για τους διαβάτες της πεζογέφυρας υπάρχει κινδυνος να πέσουν από το υψος των 7 περίπου μέτρων στο ποτάμι με δυσάρεστα γι αυτούς αποτελέσματα ( Υπήρξαν πτώσεις ατόμων κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα ττον σοβαρό τραυματισμό τους...κατάγματα κλπ).
Παρά τίς οχλήσεις τους στο Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο και στο Αντιδημαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά για σύντομη αποκατάσταση της γέφυρας ακόμα περιμένουν . Χρήματα λένε δεν υπάρχουν . Οι κάτοικοι αναγκάζονται να περάσουν γιά τις δουλειές τους μέσα από το ποτάμι . Τώρα παιρνάνε όπως -όπως , αλλά το χειμώνα που ο Ζαχολίτικος είναι ορμητικός τι γίνεται; Μιά λύση για την εξηπηρέτηση των κατοίκων πρέπει να βρεθεί εδώ και τώρα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε να φτιάξουνε το γεφύρι μετά τις Δημοτικές Εκλογές που έρχονται το Μάιο. Και τέλος ας μην ξεχνάει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο συνδιασμός του ότι την εκλογή τους την οφείλουν στους κατοίκους των οικισμών αυτών και ιδίως των Μεντουριάνων , που τώρα αντι για το ευχαριστώ τους "τιμωρούν" με αυτόν τον τρόπο.-

Η Γενική Συνέλευση της "Mπάρτσα" στις 22 Νοεμβρίου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου ¨Παγκορινθιακός Αθλητικός Σύλλογος ΚΟΡΙΝΘΟΣ¨, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Σωματείου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα συνέλθει στις 22/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 56) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης.
ΘΕΜΑ 2ο: Διοικητικός και αγωνιστικός απολογισμός.
ΘΕΜΑ 3ο: Εμπορικό πλάνο.
ΘΕΜΑ 4ο: Σχεδιασμός και πλάνο υποδομών.
ΘΕΜΑ 5ο: Λοιπά διαδικαστικά θέματα.

Σε περίπτωση κατά την οποία κατά την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρξει απαρτία τότε, σύμφωνα με τον Νόμο και το άρθρο 10 του Καταστατικού του Σωματείου, θα γίνει επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 23/11/2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00, η οποία θα συνεδριάσει στον ίδιο ως άνω τόπο με τα ίδια ως άνω θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ – ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ( ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 30 1ος ΟΡΟΦΟΣ) ΑΠΟ 10.00 ΕΩΣ 14.00.
Η ανακοίνωση της Κορίνθου για τη Γ.Σ.:

Έρευνα για εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις στο δήμο Γορτυνίας

Αρκαδία: Έρευνα για εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις στο δήμο Γορτυνίας

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, όρισε ειδικό επιθεωρητή και διέταξε τη διενέργεια έρευνας στον δήμο Γορτυνίας, για να ελεγχθεί η νομιμότητα εξακοσίων και πλέον απευθείας αναθέσεων, συνολικού ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ, που έχει κάνει η δημοτική Αρχή.
Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από υπόμνημα που κατάθεσε στον γενικό επιθεωρητή, πριν από περίπου ένα μήνα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.
Εξάλλου, στον κ. Ρακιντζή έχουν φθάσει παρόμοιες καταγγελίες και από άλλες πλευρές,
ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, επισκέφθηκαν τον γενικό επιθεωρητή και κατέθεσαν πλήθος στοιχείων -που ενισχύουν αυτές τις καταγγελίες σύμφωνα με δηλώσεις τους- όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Γορτυνίας,
καθώς και ο ειδικός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης Γιώργος Αναστόπουλος.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή τους, εκτιμούν, ότι η κατάσταση στον δήμο είναι πλέον εκτός ορίων και έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση "Επιτροπής για τη Διαφάνεια και την Προστασία του Δημόσιου Χρήματος".

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα - Εντολή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για επιφυλακή

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν.
Τις επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα) καθώς και την Πελοπόννησο. Σταδιακά από το βράδυ η κακοκαιρία θα πλήξει την Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.
Πιο αναλυτικά, αύριο ημέρα Πέμπτη, ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας) στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, και σταδιακά το ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Πάντως γρήγορα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, σταδιακά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στις ηπειρωτικές περιοχές και τις Σποράδες και τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Την Παρασκευή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις πρωινές ώρες.
---
Εντολή στους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή τα τμήματα πολιτικής προστασίας και οι διευθύνσεις τεχνικών έργων, σε συντονισμό με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λόγω της έκδοσης έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013. 

Η ολονύκτια βροχόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κωμόπολη του Λεωνιδίου και στην ευρύτερη περιοχή, αφού τα ρέματα γέμισαν νερό και μαζί τους παρασύρθηκαν μπάζα και πέτρες από τα βουνά, φράζοντας τα φρεάτια στον οικισμό.
Λόγω της κλίσης του εδάφους και παρότι έφραξαν τα φρεάτια από πέτρες και μπάζα, μόνο τρία υπόγεια πλημμύρισαν στο Λεωνίδιο και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να κάνει άντληση υδάτων.
Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν όμως στον κάμπο του Λεωνιδίου, όπου η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα σαράντα εκατοστά
και προκαλεί ζημιά σε καλλιέργειες σε απόσταση εκατό μέτρων, σε όλο τον κάμπο, από τις ακτές.
Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο Λεωνίδιο με απόφαση του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Γιάννη Μαρνέρη,
ο οποίος ενημέρωσε ότι συνεργεία του δήμου βρίσκονται από πολύ νωρίς στον δρόμο και απομακρύνουν τα μπάζα και τις πέτρες από τα φρεάτια.
Ο κ. Μαρνέρης είπε επίσης, ότι συνεργεία έχουν σταλεί και επιχειρούν στον κάμπο του Λεωνιδίου, για να αποφράξουν τα φρεάτια και να φύγει το νερό στη θάλασσα.

Στο «παρά ένα» η επαναδημοπράτηση «σκούπα» Κιάτου – Ροδοδάφνης

 
Αν προχωρήσουν (με ευρωπαϊκούς ρυθμούς) οι διαδικασίες της νέας αυτής δημοπρασίας, το νέο τρένο θα διασχίζει την Koρινθία και την Αιγιαλεία μέσα στο 2017…
Λίγες ώρες πριν την πρωτοχρονιά τού 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της ηγεσίας τής ΕΡΓΟΣΕ διά τού Προέδρου της, Κώστα Σπηλιόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη δημοπράτηση των υπολειπόμενων έργων στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη, με την ολοκλήρωση των οποίων η Δυτική Κορινθία και η Αιγιαλεία θα αποκτήσει σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα.
Η δημοπράτηση αυτή (που ήταν στην αναμονή για ενάμιση περίπου χρόνο) θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2013, ώστε να μην «χρεωθεί» στο επόμενο έτος και έτσι να προληφθούν τυχόν εμπλοκές στη χρηματοδότηση, αφού -ως γνωστό- είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από τα ευρωπαϊκά κονδύλια τού ΕΣΠΑ.

Συνοπτικά, ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα ημιτελή έργα υποδομής των διαλυθεισών εργολαβιών της «Μηχανικής», με ουκ ολίγα τεχνικά (γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις, ολοκλήρωση τούνελ Δερβενίου κλπ- περίπου το 35% του συνόλου).

Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι: «Τα σύνορα στα Βαλκάνια ακόμη μελετούνται»


Βελιγράδι.
Ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι Αλεξάνταρ Τσεπούριν, δήλωσε ότι τα Βαλκάνια δεν είναι η πιο σταθερή περιοχή της Ευρώπης και ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος πιθανών συγκρούσεων. «Σήμερα, τα Βαλκάνια δεν είναι η πιο σταθερή περιοχή της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλές αντιφατικές τάσεις της περαιτέρω ανάπτυξης γεγονότων και οι εξελίξεις πιθανόν να αναπτύξουν συγκρούσεις», είπε ο Τσεπούριν κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι υπό το πρίσμα της γεωπολιτικής του 21ου αιώνα».
Η σημερινή κατάσταση, είπε, απαιτεί μια πολύ προσεκτική προσέγγιση.
Υπενθύμισε την πολυτάραχη ιστορία των Βαλκανίων του 20ου αιώνα και επεσήμανε ότι σήμερα η επέτειος των Βαλκανικών Πολέμων βρίσκει ενισχυμένες τις ρωσο-σερβικές σχέσεις.
«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εργασία προς το κοινό συμφέρον των δύο πλευρών», είπε ο Ρώσος πρέσβης προσθέτοντας ότι η ιστορία της Ρωσίας και της Σερβίας κατά το παρελθόν ήταν με πίστη στα θεμέλια για μια μελλοντική συνεργασία.
Επεσήμανε, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι αμφιβάλλουν ότι οι απελευθερωτικοί βαλκανικοί πόλεμοι σήμαιναν και το τέλος της από αιώνων οθωμανικής κυριαρχίας στη νότια Ευρώπη.
«Τα σύνορα των λεγόμενων βαλκανικών χωρών είναι και σήμερα ενεργά υπό εξέταση», δήλωσε ο Τσεπούριν.
Υπενθύμισε ότι το μεγάλο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που εκδιώχθηκε από τα Βαλκάνια, συμμετέχει σε έναν αγώνα επέκτασης της επιρροής του στην περιοχή, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.
πηγη: hmavochas.blogspot.gr

Τα έργα στην εθνική οδό ''ξεσκέπασαν'' αρχαιολογικό θησαυρό στην Αρχαία Κόρινθο!

Κορινθία: Τα έργα στην εθνική οδό ''ξεσκέπασαν'' αρχαιολογικό θησαυρό!

Ως εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, λόγω του περίτεχνου διακόσμου του αλλά και της πολύ καλής διατήρησής του, χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τον ρωμαϊκό τάφο που αποκαλύφθηκε στην Αρχαία Κόρινθο.
Ο καμαροσκεπής θαλαμοειδής υπόγειος τάφος, που χρονολογείται γύρω στον 1ο με 2ο αι. μ. Χ., ίσως και παλαιότερα, ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο των εργασιών διάνοιξης της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, που εντάσσεται στο έργο «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» της Ολυμπίας Οδού.
Το μνημείο, εξαιρετικής τέχνης και σημασίας, είναι παρόμοιο με τον τάφο που εντοπίστηκε το 2012 και το οποίο εντυπωσίασε με τις περίτεχνες και πολύχρωμες τοιχογραφίες του. Ο τελευταίος έχει ήδη αποσπαστεί και αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου, όπου και θα «επανασυρμολογηθεί», όπως είχε γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο και όπως είχε ορίσει η σχετική υπουργική απόφαση.
Και οι δύο τάφοι ανήκουν στο ίδιο ρωμαϊκό νεκροταφείο, που δημιουργήθηκε πάνω από το αρχαϊκό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταστράφηκαν οι αρχαϊκές ταφές οι οποίες βρέθηκαν ασύλητες, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη και με τον ρωμαϊκό τάφο.

Επιπλέον, ως ιδιαίτερης σημασίας κρίθηκαν οι αύλακες προσφορών που εντοπίστηκαν ανάμεσα σε ταφές και οι οποίες, όπως δήλωσε ο καθηγητής Μανόλης Κορρές, όμοιες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, παρά μόνον στον Κεραμεικό, όπου όμως βρίσκονται καταχωμένες.
Άλλο ενδιαφέρον τμήμα των ερευνών, που συνεχίζονται στο χώρο, είναι οι αποθέτες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ορύγματα και περιέχουν θραύσματα οστράκων από κεραμική των γεωμετρικών, ακόμα και των μυκηναϊκών χρόνων. Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΚΑΣ αποφάσισε να αναβάλει το θέμα συζήτησης σχετικά με τη διατήρηση ή όχι των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και ο περίτεχνος ρωμαϊκός τάφος -η διατήρηση του οποίου δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση- και να οριστεί 7μελής επιτροπή από το Συμβούλιο που θα μεταβεί στον χώρο για αυτοψία.
Ο ρωμαϊκός τάφος, διαστάσεων 3,30Χ2,63 μ., είχε είσοδο από τον νότο μέσω κλίμακας, οι όψεις της οποίας ήταν διακοσμημένες με δύο έντονα ανάγλυφες πήλινες πλάκες, με τη μία να απεικονίζει ένα τέθριππο (άρμα με τέσσερα άλογα) και η άλλη άρμα που έσερναν δελφίνια και δίπλα να ξεπροβάλλει ένα θαλάσσιο ον.

Στο εσωτερικό του, εκτός από τις αψιδωτές κόγχες με τα τεφροδόχα αγγεία, βρέθηκαν τρεις λάρνακες σε σχήμα Π, μέσα στις οποίες υπήρχαν πολλά οστά, κάποιοι λύχνοι, χάλκινα νομίσματα και όστρακα αγγείων, η δε κάλυψη της μίας έφερε ζωγραφισμένη απεικόνιση κλινοσκεπασμάτων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι καλοσυντηρημένες τοιχογραφίες με τα ζωντανά χρώματα, που αναπαριστούν γιρλάντες, καρπούς, αλλά και ανθρώπινες μορφές, δύο ανδρικές και ένα γυναικείο πρόσωπο. «Είναι πιθανόν να πρόκειται για τάφο Ρωμαίου πολίτη, πιθανόν αξιωματούχου ή εκρωμαϊσμένου Έλληνα, που είχε στενή σχέση με τη Ρώμη», είπε η Άννα Καραπαναγιώτου, προϊσταμένη των ΛΘ΄και ΛΗ΄ΕΠΚΑ και μέλος του Συμβουλίου.

Το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στη μελέτη συντήρησης των τοιχογραφιών, που εκπονήθηκε από την ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η οποία προτείνει τη στερέωση, τον καθαρισμό και την αποκατάστασή τους όπου κρίνεται αναγκαίο. Η απόσπαση ή η παραμονή του μνημείου στη θέση του θα αποφασιστεί μετά την αυτοψία των μελών του Συμβουλίου.

Με ανοιχτό διαγωνισμό τα σήματα των καναλιών και των ραδιοφώνων της ΝΕΡΙΤ

Με ανοιχτό διαγωνισμό τα σήματα των καναλιών και των ραδιοφώνων της ΝΕΡΙΤ

Από ανοιχτό διαγωνισμό θα προκύψουν τα σήματα των καναλιών και των ραδιοφώνων της ΝΕΡΙΤ, που θα κριθούν από επιτροπή καταξιωμένων ειδικών.

Αυτό ανέφερε, ο πρόεδρος του νέου φορέα, Γιώργος Προκοπάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όσον αφορά στο λογότυπο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) που έφερε χθεσινή ανακοίνωση του νέου φορέα, για την ανοιχτή διαβούλευση, δεν αφορά τα κανάλια και τα ραδιόφωνα του φορέα, διευκρινίζουν στελέχη της.

Το λογότυπο δημιουργήθηκε, όπως λένε, χωρίς κόστος, από γραφίστα που εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση. Όπως διευκρίνισαν στελέχη της ΝΕΡΙΤ, πρόκειται για ένα εταιρικό λογότυπο που θα χρησιμοποιείται από τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ ως εταιρεία, σε επιστολόχαρτα φακέλους κλπ.

Βασικό χαρακτηριστικό του λογοτύπου είναι ο κύκλος με το αρχικό «ν» σε χρώμα γαλάζιο και φόντο κίτρινο. Τα γράμματα του λογότυπου της ΝΕΡΙΤ είναι χρωματισμένα διαφορετικά στις δύο συλλαβές, γαλάζιο για την πρώτη συλλαβή «ΝΕ» και μπλε σκούρο για τη δεύτερη «ΡΙΤ» ενώ δίπλα αναγράφονται οι λέξεις Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση.

ΕΣΗΕΑ: Να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο από τα ΜΑΤ

ESIEA
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αξιώνει να εκκενωθεί αμέσως το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που, υλοποιώντας την κυβερνητική παρανομία, από τα ξημερώματα της Πέμπτης το έχουν καταλάβει, εκδιώκοντας τους εργαζόμενους, χτυπώντας και προπηλακίζοντας συναδέλφους, μέλη της διοίκησης των Ενώσεων του Τύπου και της Ομοσπονδίας, ακόμη και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το ζήτημα, που έχει προκληθεί από τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης, θέτει η ΕΣΗΕΑ με έντονο διάβημα και αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κινήσεις τις οποίες ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης.
Ο παράνομος αποκλεισμός του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορεί να συνεχιστεί, την στιγμή μάλιστα που δεν υφίσταται καμία νομική βάση για όσα απαράδεκτα εξελίσσονται εδώ και 7 ημέρες. Επαναλαμβάνουμε ότι το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτό για τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία.
Αντιδρώντας στην κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας από πλευράς των Αστυνομικών Αρχών και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να βρεθούν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο οργανώνεται και από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν και θα μεταδώσουν το συλλαλητήριο.
Η κυβέρνηση, μετά την επιχείρηση «του μαύρου» τον περασμένο Ιούνιο, συνεχίζει να κινείται εκτός νομιμότητας επιδιώκοντας πλέον, με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, να δημιουργήσει και να παγιώσει τετελεσμένα. Την ίδια ώρα, που με την γνωστή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αποκάλυπτε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις της όταν αποφάσιζε το αντισυνταγματικό «λουκέτο» στην ΕΡΤ: να μοιράσει τις ψηφιακές συχνότητες στα ιδιωτικά κανάλια, αφήνοντας οριστικά εκτός τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση”.

Από σήμερα οι αιτήσεις για 28.000 προσλήψεις​-Όλες οι θέσεις ανά φορέα (λίστα)

Από σήμερα και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις για 28.000 προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια και ιερές μητροπόλεις. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
-Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Ανεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας
γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Δεν υποχρεούνται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημόσια Πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.
Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4) Ηλικία
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων
Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού. Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι 27.948 θέσεις ανά δήμο, νομό και ειδικότητα
H ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Γυναικεία μάχη για το Δήμο Αθηναίων / Πρόσωπο-έκπληξη η Λιάνα Κανέλλη

Η μητέρα των αυτοδιοικητικών μαχών θα είναι η μάχη για το Δήμο Αθηναίων που, όπως όλα δείχνουν, θα έχει έντονο άρωμα γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ΚΚΕ πρότεινε στη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη να είναι υποψήφια και αυτό δείχνει την πρόθεση του Περισσού να τα δώσει όλα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Λιάνα Κανέλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και τα πιο προβεβλημένα στελέχη του ΚΚΕ, θεωρείται χαρισματική στην επικοινωνία και, με βάση μετρήσεις που έχουν ήδη γίνει, μπορεί να υπερβεί τα εκλογικά όρια του κόμματός της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται επίσης σε γυναικεία υποψηφιότητα, με τα ονόματα της Σοφίας Σακοράφα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ακούγονται έντονα, ενώ τελευταία φαίνεται πως η ΝΔ εστιάζει στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα γυναικεία μάχη για το Δήμο Αθηναίων.
Την υποψηφιότητά τους έχουν δηλώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σύντομα θα βρεθεί στο εδώλιο για την επίθεσή του εναντίον της Λιάνας Κανέλη στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1.
Η aftodioikisi.gr έχει αναφερεθεί σε μέτρηση η οποία συμπεριέλαβε τη Λιάνα Κανέλλη στον κατάλογο των πιθανών υποψήφιων για το Δήμο Αθηναίων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙ​ΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ

Εμφάνιση paradeigma thematikoy tomea.png

Ξεκινούν, το ερχόμενο Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, οι εκλογικές διαδικασίες για τη μεγάλη δομική μεταρρύθμιση της Περιφερειακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να γίνει πράξη το νέο οργανωτικό μοντέλο, που δίνει έμφαση στη συγκρότηση θεματικών τομέων και ουσιαστικό ρόλο στους εκπροσώπους των επαγγελματικών και κοινωνικών δυνάμεων, σε ολόκληρη τη χώρα.

  • Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις. 
  • Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα γίνουν εκλογές για τους εκπροσώπους Θεματικών Τομέων. Κάθε επαγγελματικός κλάδος θα εκλέξει, για πρώτη φορά, καταξιωμένους και εξειδικευμένους ανθρώπους, τους ικανούς, στην αντιμετώπιση προβλημάτων και την παραγωγή πολιτικής, που θα μετέχουν στις νομαρχιακές οργανώσεις. Γίνεται έτσι πράξη ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία. 
  • Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τις εκλογές προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων.    

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: Μονόδρομ​ος οι Ανοιχτές Σχολές

 Η θλιβερή εικόνα των κλειστών πανεπιστημίων για δέκα συνεχείς εβδομάδες είναι εξοργιστική.  Δοκιμάζει την αντοχές χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών μας, καθώς ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο εξαιτίας της αδιαλλαξίας κάποιων συντεχνιών, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Οι Πρυτανικές αρχές τόσο του ΕΚΠΑ όσο και του ΕΜΠ, πρέπει έστω και τώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν άμεσα για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχοντας ήδη κριθεί παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε το αυτονόητο, ότι οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους. Η τεράστια ανταπόκριση της πλατφόρμας « Ανοιχτές Σχολές – anoixtessxoles.gr » με περισσότερες από 25.000 υπογραφές, αποδεικνύει έμπρακτα την απαίτηση των φοιτητών για επιστροφή στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Μέσα λοιπόν, σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που σκοπίμως καλλιεργείται από κάποιους για μικροπολιτικά παιχνίδια, κάνουμε έκκληση για να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση «ομηρίας» που έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, κάποιες πολιτικές δυνάμεις να  προτρέπουν σε ενέργειες που αλλοιώνουν τον ρόλο των πανεπιστημίων και να παίζουν με την τύχη των φοιτητών. Ως φοιτητές, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος,  που θα περισώσει ότι είναι εφικτό από την αξιοπρέπεια του ελληνικού Πανεπιστημίου και θα διασφαλίσει από εδώ και πέρα την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ντόρα : Να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Dora-Bakoyanni-Antonis-Samaras

Την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επιθυμεί η Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τον Φώτη Κουβέλη σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κάθε άλλο παρά ευτυχείς αισθάνονται, με όσα παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο δυσπιστίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. Και, κάθε άλλο παρά το κρύβει.
Με αφορμή μάλιστα και τη νέα απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μετά τη διαφοροποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη μετράει μια ψήφο λιγότερη, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει αυτή τη φορά και πάλι τη Δημοκρατική Αριστερά, μερικούς μόλις μήνες μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει το κόμμα του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του “Real Fm”,στο Νίκο Χατζηνικολάου και επεσήμανε τα εξής:
 

Κατάργηση του νόμου Κατσέλη ζητά η τρόικα

pleistiriasmoi
Την πλήρη κατάργηση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη ζήτησε η τρόικα, κατά τις συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπου εξετάστηκε το θέμα των πλειστηριασμών των ακινήτων…
Παράλληλα, σύμφωνα με το vima.gr ζητήθηκε η κατάργηση και της διάταξης Παπαθανασίου, σύμφωνα με την οποία δεν γίνεται πλειστηριασμός ακίνητης περιουσίας μέχρι ύψους 200.000 ευρώ. Ωστόσο, από την κυβέρνηση έχει γίνει γνωστό ότι ούτως ή άλλως πρόκειται να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη Παπαθανασίου. Για το θέμα των πλειστηριασμών νωρίτερα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση με την τρόικα να μην δοθούν οι παραμικρές λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις μέχρι να ολοκληρωθούν.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η διαπραγμάτευση για τους πλειστηριασμούς θα έχει τελειώσει έως τις 10-15 Δεκεμβρίου και οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. -

arouraios.gr

O Τέρενς Κουίκ για το θάνατο ευπατρίδη της πολιτικής Νικολάου Μάρτη


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο ευπατρίδη της πολιτικής Νικολάου Μάρτη:

«Με βαριά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Νικολάου Μάρτη, ο οποίος ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής υπηρετώντας με συνέπεια και την Ελλάδα και τις Αρχές του.
Ο Νικόλαος Μάρτης ήταν και μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον αγώνα για τη ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία.
Το πέρασμα και μόνο από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος που του εμπιστεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στα πρώτα επτά μεταπολιτευτικά χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν το σημαντικό ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει σε εποχές που το «Μακεδονικό» δούλευε σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο από τους Σκοπιανούς, αλλά και από τους Βουλγάρους.
Είχα την τύχη να συνυπάρξω μαζί του στη Θεσσαλονίκη στη διετία 1976-78, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μου εμπιστεύτηκε να δημιουργήσω τον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό στη Βόρειο Ελλάδα που έμελλε να εξελιχθεί στην ΕΡΤ3.
Ήταν η διετία όπου έζησα τη συναισθηματική φόρτιση του Νικολάου Μάρτη, όταν ο αείμνηστος καθηγητής Μανώλης Ανδρόνικος του αποκάλυψε ότι βρήκε στη Βεργίνα τους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων, τον τάφο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Είναι ευτύχημα που «έφυγε» σε μια εποχή που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ. Δεν θα ζήσει την εθνική ταπείνωση.
Ταυτόχρονα, όμως, είναι κρίμα που δεν είναι εν ζωή και μάλιστα σε προσφορότερη ηλικία, ώστε να μπορέσει να σηκώσει το γνωστό ανάστημά του, το συνδεδεμένο με ήθος και πατριωτισμό, βοηθώντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στον αγώνα προάσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ 22 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

                     ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι σήμερα στις 12/11/2013, εκδόθηκε η δεύτερη  από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Η δεύτερη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 27.948 θέσεων πλήρους απασχόλησης,  μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δημόσιους φορείς της χώρας.
Στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, θα δημιουργηθούν 22 θέσεις, με τις παρακάτω ειδικότητες:

Καταλήψεις και φαντάσματα από την «εμπειρία της Βενεζουέλας»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και επομένη της ημέρας κατά την οποία επιχειρήθηκε (ανεπιτυχώς) ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, κατάπληκτη η υφήλιος πληροφορήθηκε ότι στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο είχε την προηγουμένη στείλει… στρατό, ο οποίος… κατέλαβε αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών!
Η ιδιότυπη αυτή κατάληψη έγινε προκειμένου να… αντιμετωπιστούν η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, στο πλαίσιο του «οικονομικού πολέμου» (όπως ο ίδιος ο Μαδούρο αποκάλεσε το συμβάν) ανάμεσα στο κράτος και στους επιχειρηματίες.
Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι πέντε διευθυντές των καταστημάτων Daka, JVG και Krash θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για χειραγώγηση τιμών.
Την ίδια ώρα, απευθύνθηκε πρόσκληση στον λαό να προσέλθει στα συγκεκριμένα καταστήματα, προκειμένου να ψωνίσει φθηνά.

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας:Παίζουμε καθυστέρηση ενώ χάνουμε 5-0

Μετά τον τραγέλαφο των "κόκκινων γραμμών", η κυβέρνηση φαίνεται τώρα να στέλνει τη "διαπραγμάτευση" με την τρόικα στις ελληνικές καλένδες, όχι γιατί ελπίζει ότι θα πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά για να μεταθέσει το πολιτικό κόστος των αποφάσεων που τελικά θα ληφθούν. Σπρώχνει στο μέλλον ακόμα και τις ελάχιστες απομακρύνσεις προσωπικού που κάνει στο δημόσιο. Η επάνοδος της οικονομικής αβεβαιότητας και η μείωση της ρευστότητας της οικονομίας εις βάρος του ιδιωτικού τομέα (τα κενά θα καλυφθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων), που συνεπάγεται η τακτική των καθυστερήσεων είναι καταστροφική. Παίζουμε καθυστέρηση ενώ χάνουμε 5-0.
Συνέπεια της πολιτικής αυτής θα είναι –όπως συνέβη και ως τώρα- να απολυθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και να κλείσουν μερικές χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις. Θα αυξηθούν έτσι οι 1,4 εκ. ανέργοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους από τον ιδιωτικό τομέα και οι 370.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που βρίσκονται σε απόγνωση και καταδιώκονται αμείλικτα, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να βγάζει υπαλλήλους των "ευγενών" συντεχνιών από τα 50 και να προγραμματίζει 8 χιλιάδες νέες προσλήψεις στο δημόσιο το 2014. Και οι "αγενείς", που δεν περιμένουν τίποτε από το κράτος και αγωνίζονται και παράγουν πραγματικό πλούτο; Αυτοί ας κλείσουν κι ας απολυθούν! Κι όλα αυτά γιατί αντί για πολιτική λιγότερων φόρων και μικρότερου κράτους –που προτείνει η Δράση- η κυβέρνηση επιμένει να υπηρετεί τους κομματικούς στρατούς.

Ανάπτυξη διμερών εμπορικών και πολιτισμικών σχέσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου - Κένυας

Εμφάνιση DSC_2985[1].jpg
Την ανάπτυξη διμερών εμπορικών και πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κένυας στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού, των μεταφορών, των επενδύσεων και του πολιτισμού συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Υπουργός Ανατολικής Αφρικής, Τουρισμού και Εμπορίου της Κένυας κα Phyllis Kandie κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την Κένυα ως μια αναπτυσσόμενη αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εξαγωγές Πελοποννησιακών αγροτικών προϊόντων. Για το σκοπό αυτό, αλλά και για τη σύναψη διμερών εμπορικών συμφωνιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει στην Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Κένυα, που θα πραγματοποιηθεί το 2014 και, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Κένυας, θα διοργανώσουν ειδικές εκδηλώσεις παρουσίασης των αγροτικών και τουριστικών προϊόντων της.

Εμφάνιση DSC_2980[1].jpgΜε σκοπό την ανάπτυξη ευρύτερων εμπορικών σχέσεων συζητήθηκε επίσης η σύναψη συμφωνίας για τη διασύνδεση του λιμανιού του Γυθείου, το οποίο θα είναι σε πλήρη λειτουργία το 2014, με το λιμάνι της Μομπάσα της Κένυας, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου λιμανιού της Ανατολικής Αφρικής.

«Μπορούμε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις με σκοπό να αξιοποιούμε ευέλικτα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και το γεγονός αυτό λειτουργεί ευεργετικά στην εξωστρέφεια και διεθνή αναγνωρισιμότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο διεθνών συνεργασιών, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Υπουργού της Κένυας, ο Περιφερειάρχης συμφώνησε στην παροχή τεχνογνωσίας στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού, των μεταφορών και των εμπορικών σχέσεων.
Η Υπουργός Ανατολικής Αφρικής, Τουρισμού και Εμπορίου της Κένυας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την πιστοποίηση, τυποποίηση και συντήρηση των αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και για την ανάπτυξη του τουρισμού και των μεταφορών.

Η Υπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων που παρουσιάζει η Κένυα και για το σκοπό αυτό θα φέρει σε επαφή την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αντίστοιχες Περιφέρειες της Κένυας, προκειμένου να αναπτυχθεί στενότερη συνεργασία σε επιμέρους τομείς.

Η κα Phyllis Kandie εξέφρασε επίσης τη χαρά της για την επίσκεψη στην Πελοπόννησο, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει φιλόξενους τόπους και ανθρώπους, και εκτός της Αθήνας, και κάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να επισκεφθεί επίσημα την Κένυα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και η κα Βίκυ Πανταζοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος της Κένυας στην Ελλάδα, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στη δυναμική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην εξωστρέφεια που έχει αναπτύξει, θέτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα εχέγγυα για την ανάπτυξη πολύπλευρης συνεργασίας με την Κένυα.

Το Ναύπλιο υποψήφιο για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

nafplio
Την υποψηφιότητά του Ναυπλίου για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, αποφάσισε κατά την αποψινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου.
Το Ναύπλιο για δεύτερη φορά θα διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και ο δήμαρχος της πόλης, τόνισε πως, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, όπως, το ιστορικό υπόβαθρο, το προϊστορικό και βυζαντινό παρελθόν της, την αρχιτεκτονική του Ναυπλίου , την υποδομή σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπως το Βουλευτικό, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και εν κατακλείδι ολόκληρη την παλιά πόλη. Τον νεώτερο θεσμό διεθνούς εμβέλειας, το Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Παράλληλα ο Δημήτρης Κωστούρος σημείωσε ότι, υπέρ της υποψηφιότητας του Ναυπλίου συνηγορεί, ο ρόλος που διαδραμάτισε το Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας.
Ίσως σήμερα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος θα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να υποστηριχθεί η ανάδειξη της δικής μας υποψηφιότητας από την Ευρώπη και μετά την Αθήνα της Μελίνας να τιμηθεί το Ναύπλιο του Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο κ. Κωστούρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην διαφορετική άποψη που μπορεί να έχουν κάποιοι πολίτες που καθημερινά αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα και θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να θέσουμε τέτοιους μακροπρόθεσμους στόχους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να θέτεις μεσοπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους για την προβολή και την ανάπτυξη του Δήμου μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει στην πόλη μας, από όλες τις απόψεις. Σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά από την άλλη, αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και αν παραμείνουμε στάσιμοι δεν πρόκειται να ωφελήσουμε ούτε τον Δήμο μας αλλά ούτε και εμάς».
Τέλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους ‘Αργους και Επιδαύρου, να ενισχύσουν και να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Αργολικής πρωτεύουσας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Θα ηχήσουν οι καμπάνες στο Ντάλας για τον Κένεντι

JFK
Οι καμπάνες των εκκλησιών θα ηχήσουν στις 22 Νοεμβρίου στο Ντάλας, και ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ακόμη ανάγνωση αποσπασμάτων από ομιλές του δολοφονηθέντος Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και απόδοση τιμών από το Πολεμικό Ναυτικό.
Οι αρχές του Ντάλας θέλουν να δώσουν στην τελετή συναισθηματικό χαρακτήρα, τιμώντας τη μνήμη ενός από τους δημοφιλέστερους Προέδρους που πέρασαν ποτέ από τον Λευκό Οίκο.

υστερογραφα

“Έφυγε” πλήρης ημερών ο Νίκος Μάρτης

Nikolaos-Martis
“Έφυγε” πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, το βράδυ της Τρίτης, ο άλλοτε υπουργός Βορείου Ελλάδας και εκ των στενών συνεργατών του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νικόλαος Μάρτης.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι. Η επικήδειος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, ενώ η ταφή του αύριο στη Μουσθένη Καβάλας.
Ο Νικόλαος Μάρτης γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1915 στη Μουσθένη και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αρχικά άσκησε τη δικηγορία, ωστόσο αργότερα αναμίχθηκε με την πολιτική και το 1951 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Καβάλας με τον Ελληνικό Συναγερμό του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου. Ακολούθως μεταπήδησε στην ΕΡΕ, με την οποία επανεκλέχθηκε βουλευτής Καβάλας από το 1956 έως και το 1963, ενώ το 1974 και το 1977 εκλέχτηκε με τη ΝΔ. Διετέλεσε, κατά σειρά, γενικός γραμματέας του υπουργείου Βορείου Ελλάδος κατά την περίοδο 1955-1956, υφυπουργός Εμπορίου (1956-1958), υπουργός Βιομηχανίας (1958-1961) και υπουργός Βορείου Ελλάδος (από το 1974 μέχρι το 1981).
Ο Νικόλαος Μάρτης είχε λάβει μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως έφεδρος αξιωματικός πυροβολικού, υπηρετώντας επί 7 χρόνια (83 μήνες). Με την εισβολή των Γερμανών διέφυγε μέσω του Αγίου Όρους σε νήσους απ΄ όπου και πέρασε στο Τσεσμέ και από εκεί έφθασε στην Αίγυπτο (Ιούνιος 1941). Συμμετείχε στις μάχες του Ελ Αλαμέιν με την 1η ελληνική ταξιαρχία και του Ρίμινι (Ιταλίας) με την 3η ορεινή ταξιαρχία. Στο κίνημα του Δεκεμβρίου 1944 έλαβε μέρος με την Ταξιαρχία του Ρίμινι. Έχει τιμηθεί με πολλά παράσημα μεταξύ των οποίων Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πολεμικό Σταυρό Γ” Τάξης, τρία μετάλλια εξαίρετων πράξεων, Χρυσό Σταυρό Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και με παράσημα ξένων Χωρών.

ysterografa.gr

Δεν βάζεις τη χώρα στο Μνημόνιο ως ΠΑΣΟΚ, και… τη βγάζεις ως ΣΥΡΙΖΑ

Giannis-Pretenteris
Κριτική στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που… μετακομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και γενικότερα αποστασιοποιούνται από το προσωπικό πολιτικό παρελθόν τους, αδυνάτωντας να αντέξουν άλλο το βάρος της εμπλοκής τους στο θέμα του Μνημονίου, ασκεί ο Γιάννης Πρετεντέρης με άρθρο του στα σημερινά “Νέα”.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης ξεκινά τη συλλογιστική του με αφετηρία τη στάση της Θεοδώρας Τζάκρη, και μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής:
“Οι πολιτικές αυτοκριτικές δεν γίνονται μουλωχτά, στις ψηφοφορίες της Βουλής. Γίνονται ανοιχτά, δημοκρατικά, με τον λαό και μπροστά στον λαό. Κυρίως γίνονται με συνέπειες για τον μετανοούντα.
Διότι, δεν γίνεται να βάζεις τη χώρα στο Μνημόνιο ως καραμπινάτο ΠΑΣΟΚ, και να επιστρέφεις για να τη βγάλεις ντυμένος ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει μεταξύ άλλων στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

ysterografa.gr

Από «κόσκινο» τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας 9.873 επιτυχόντων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

Tη διενέργεια επιθεώρησης και ελέγχου με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ζήτησε σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Πάρη Νομικό.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που αποτέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό συνολικά 9.873 επιτυχόντων, 49 διαγωνισμών του ΑΣΕΠ (Προκηρύξεων Κ) από το έτος 2003.
Η συλλογή και καταγραφή των εν λόγω πιστοποιητικών έχει πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ, μετά από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
«Με ταχύτατους ρυθμούς βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών. Ένα καθεστώς που για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Σήμερα οι επιτήδειοι που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιούς τους γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεών τους. Θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο. Το οφείλουμε στους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, στην κοινωνία, αλλά και στα παιδιά μας, καθώς έχουμε την υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια διαφορετική Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ysterografa.gr

Απίστευτη δήλωση από τροϊκανό: «Θα πάω για σκι και μετά θα τα βρούμε με τους Έλληνες»!

Το ψυχροπολεμικό κλίμα αλλά και το χάσμα που χωρίζει τρόικα και ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του χρηματοδοτικού κενού του 2014 αποτυπώνει προκλητική δήλωση ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου από τις Βρυξέλλες: «Θα πάω για σκι και μετά θα τα βρούμε με τους Έλληνες», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος κάνοντας λόγο για «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων»
Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: «Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών

Δημόσιο: Με αλλαγές ψηφίστηκε το ν/σ – Τι προβλέπει για άδειες, αργία, προκηρύξει​ς ΑΣΕΠ, Διαύγεια

Με αλλαγές που αφορούν την εξαίρεση από την κινητικότητα αθλητών που έχουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διακρίσεις αλλά και τις αποζημιώσεις των απολυμένων από τις θυγατρικές του ΕΟΜΕΧ έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και των τροπολογιών το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.
Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση από την κινητικότητα των αθλητών δεν έγινε δεκτή μόνο από τη Χρυσή Αυγή, ενώ ομόφωνα έγινε δεκτή η τροπολογία των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά τις αποζημιώσεις των απολυμένων από τις θυγατρικές του ΕΟΜΕΧ. Παντως, βουλευτές ζήτησαν να αυξηθεί το προβλεπόμενο κονδύλι των 754.000 ευρώ έτσι ώστε, όπως υποστήριξαν, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει έστω και ένας πρώην εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση,
Τις προβλέπει το νομοσχέδιο:

Ζωή Κωνσταντοπ​ούλου: Εκλογές το 2016 μόνο αν… αυτοκαταργ​ηθεί ο Πρόεδρος

Zoi-Konstantopoulou
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους στη Βουλή ότι εκλογές δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν από τη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, δηλαδή το 2016, στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο κάθε άλλο συμμερίζονται την άποψη αυτή.
Με δεδομένο μάλιστα ότι το 2015 υπάρχει η θεσμική αναγκαιότητα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Κάρολο Παπούλια να συμπληρώνει δυο θητείες και να αποχωρεί από το αξίωμα, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπο της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το… ΠΑΣΟΚ της τελευταίας περιόδου διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία. Τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε να συνεννοηθεί με τον Κώστα Καραμανλή για την από κοινού εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, και η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στέκεται στο ορόσημο του 2015, που κατά τη γνώμη της δεν μπορεί να προσπεράσει η κυβέρνηση, και προβλέπει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πολύ νωρίτερα.
“Εκλογές θα γίνουν το 2016, μόνο αν ο κ. Σαμαράς πείσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αυτοκαταργηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ως γνωστόν, απώτατο όριο αυτής της κυβέρνησης είναι ο Μάρτιος του 2015, οπότε λήγει η προεδρική θητεία. Κρίνοντας από τη μέχρι σήμερα αβίαστη υπογραφή τόσων αντισυνταγματικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δεν είναι να απορεί κανείς που ο Πρωθυπουργός περιφρονεί τόσο προκλητικά τη συνταγματική προϋπόθεση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από 180 βουλευτές, πλειοψηφία που είναι άπιαστο όνειρο για την κοινοπραξία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσα δεκανίκια κι αν επιστρατεύσουν.
Βεβαίως, η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση θα πέσει πολύ σύντομα. Και ο θόρυβος που θα κάνει θα είναι υπόκωφος, αντίστοιχος της κούφιας αλλά καταστροφικής θητείας της”, σημείωσε μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή της στην “Εφημερίδα των Συντακτών” η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

υστερογραφα

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-Μ​ΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΚ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΝΔ;

                                               ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το επιπλέον βάρος ενός πρωθυπουργού, έχει θέσει θέμα σχετικά με τις συνεχείς προκλήσεις Ερντογάν, Γκρούεφσκι, Μπερίσα στην ηγεσία και τα όργανα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;

Η ΝΔ είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα κόμματα-μέλη του ΕΛΚ πληρώνοντας σημαντική ετήσια συνδρομή, ενώ το VMRO του Γκρούεφσκι είναι συνδεόμενο μέλος και το AKP του Ερντογάν και το PD του Μπερίσα, παρατηρητές. Μπορούν λοιπόν ο Γκρούεφσκι να μας αποκαλεί Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας, ο Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα κράτος που να λέγεται Κύπρος και ο Μπερίσα να οραματίζεται σύνορα της χώρας του έως Πρέβεζα-Άρτα, χωρίς να καλούνται τα κόμματά τους να δώσουν λόγο και να επωμιστούν κυρώσεις; Και αν δεν λάβουν πρωτοβουλία ΝΔ και Σαμαράς, ποιος θα το κάνει;
Εντός των τειχών περισσεύουν οι παλικαρισμοί και ο κακώς εννοούμενος τσαμπουκάς. Έξω τι κάνουν Σαμαράς-ΝΔ, αφήνουν την Πατρίδα κλωτσοσκούφι;

Kόρινθος: Εκδήλωση-σ​υζήτηση: 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνεί​ου


Σαράντα χρόνια μετά τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του Νοέμβρη, τα πολιτικά μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν στην επικαιρότητα. Ο κόσμος της εργασίας που δοκιμάζεται από την επίθεση του κεφαλαίου διεκδικεί: ψωμί – παιδεία - ελευθερία.

Ψωμί. Τόσος κόσμος παραμένει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ανεργία κάνει πάρτι (το υπαγορεύει η θεωρία, άλλωστε...). Η υποαπασχόληση είναι στο φόρτε της ενώ οι υποαπασχολούμενοι δε θεωρούνται άνεργοι. Το οκτάωρο γίνεται δωδεκάωρο κι άμα σου αρέσει. Μην τολμήσεις και μιλήσεις για ασφάλιση (είσαι άτρωτος και ακούραστος - θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις). Ψωμί δε φάγαμε, το ζυμώσαμε και μας το φάγαν άλλοι...

Παιδεία.Δωρεάν. Όπως στις διαφημίσεις για ηλεκτρικά με την πρώτη δόση μετά από δύο χρόνια. Η ιδιωτική εκπαίδευση γιγαντώνεται. Οι μαθητές ξημεροβραδιάζονται στα θρανία κι όποιος αντέξει. Η παιδική ανεμελιά έγινε ανάμνηση παλιά. Τα πανεπιστήμια έχουν υποταχτεί στην αγοραία λογική του εμπορίου. Τα πτυχία πολυδιασπώνται και απαξιώνονται. Οι "αρμόδιοι" εφευρίσκουν"επιστήμες" στο όνομα της εξειδίκευσης. Τα μεταπτυχιακά δωρεάν (απλά αφήνεις κατιτίς για την ορχήστρα).

Ελευθερία.Οι κυβερνώντες, σε συνεργασία με την τρόικα Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ., φιμώνουν κάθε προσπάθεια φωνής και αντίστασης.

Εμείς, σήμερα που η ξενοφοβία και ο ρατσισμός επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της κοινωνίας τη βία που γεννά τον φασισμό, πρέπει να μιλήσουμε δυνατάγια την κοινωνική αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξία του ανθρώπου ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή, το φύλο, τον τόπο που γεννήθηκε.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σας περιμένουμε όλους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους,για να συζητήσουμε για την επικαιρότητα του Πολυτεχνείου με τον Κώστα Κωστόπουλο, το Δημήτρη Σερεμέτη και τον Ηλία Τριανταφυλλόπουλο στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 7:00 το απόγευμα.

Η μνήμη του αγώνα των φοιτητών του 1973 να μπολιάσει τους νέους αγώνες για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ελεύθερη, με τον πλούτο στα χέρια του λαού που τον παράγει.


Συνδιοργάνωση:Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας, Αντιρατσιστική –Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος«σβούρα»

Πες μου, πόσα βγάζεις κόουτς;

          ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ …ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΡ ΤΗΣ PRIMERA DIVISION -Πλήρης η ανατροπή σκηνικού στην «μετά Μουρίνιο εποχή», με το νέο συμβόλαιο του Ρονάλντο
Του Μιχάλη Κοσμετάτου

 
Τα εκατομμύρια ρέουν άφθονα στην Primera Division, το ένα από τα δυο πιο «λαμπερά» και ακριβά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του πλανήτη μαζί με την βρετανική PremierLeague, αλλά οι προπονητές έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται …ριγμένοι οικονομικά στην «μετά Ζοζέ Μουρίνιο εποχή» απέναντι στις μεγάλες «βεντέτες» των ισπανικών ομάδων!