Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Άρχισε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο στην Βουλή - Αντ.Σαμαράς: “Στόχος να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση”

Άρχισε στις 20:21 το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στις 20:10 ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί πήραν τις θέσεις τους στην αίθουσα του υπουργικού και σε λίγο θα αρχίσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Η ορκωμοσία των υπουργών έγινε στις 19:30 στο προεδρικό Μέγαρο ενώ τρεις υπουργοί δεν ορκίστηκαν, πρόκειται για το επιτελείο του υπουργείου οικονομικών. Ωστόσο ο κύριος Ράπανος και οι υφυπουργοί Οικονομικών είναι παρόντες στο νέο υπουργικό.

Στόχος της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, που συστήνεται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, η ανάπτυξη και η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, σημειώνει στη διακήρυξή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάτι που αναμένεται να τονίσει και στους υπουργούς του ο Αντώνης Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής.

Ποια μέλη της Κυβερνησης κατάγονται από την Πελοπόννησο

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
 Ο Υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα τις δαπάνες Γιώργος Μαυραγάνης 
Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Πολιτισμού  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος


 

Η ΝΔ… ψάχνει Γραμματέα και Διευθυντή

Η είσοδος του Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Θανάση Σκορδά στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δημιουργεί την ανάγκη κινήσεων στην εσωκομματική σκακιέρα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μένουν κενές δυο βασικές θέσεις του οργανωτικού και πολιτικού μηχανισμού της Συγγρού: Αυτή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, που κατείχε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, και εκείνη του Γενικού Διευθυντή, που βρισκόταν στα χέρια του Θανάση Σκορδά.
Πλέον, και μετά την αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη μετά τις νικηφόρες εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη διαδοχή του Ανδρέα Λυκουρέντζου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, μέσω ψηφοφορίας των μελών της. Ενώ, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Θανάση Σκορδά στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ένα εξαιρετικά κρίσιμο πόστο για τη λειτουργία του κόμματος.

statesmen.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Πρόγραμμα επιχορήγησης για εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών


Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ανακοινώνεται στους επαγγελματίες αλιείς ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα επιδοτήσεων, στα Πλαίσια του μέτρου 1.3 του ΕΠΑΛ 2007-2013, για εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών, το οποίο περιλαμβάνει δαπάνες που αφορούν στα εξής:

1.   αντικατάσταση κινητήρα

2.   αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων

3.   βελτίωση ποιότητας και υγιεινής προϊόντων

4.   βελτίωση ασφάλειας σκάφους και συνθηκών εργασίας

Όσοι αλιείς είχαν υποβάλει σχετικό φάκελο από 1-1-2007 έως 31-12-2009 και δεν εγκρίθηκε λόγω έλλειψης πιστώσεων στο προηγούμενο ΕΠΑΛ 2000–2006, θα πρέπει να υποβάλουν ξανά τον φάκελο στο Τμήμα Αλιείας Κορινθίας έως 30-6-2012, ενώ όσοι υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά μπορούν να προσκομίσουν τους φακέλους τους από 1-7-2012 έως 30-9-2012.

Ο εκσυγχρονισμός αφορά σκάφη ηλικίας τουλάχιστον 5 ετών.

Τα ποσοστά επιδότησης κυμαίνονται από 20% έως 60% ανάλογα με το είδος δαπάνης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Αλιείας Κορινθίας στο τηλέφωνο 2741085686.

Επίσης, πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης και τα ποσά επιδότησης μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στις ιστοσελίδες www.alieia.gr και www.alieia.info όπου αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες.


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ                 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                       ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η διακήρυξη της διακυβέρνησης

«Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι μικρότερη, με προοπτική να μειωθεί ακόμα περισσότερο, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.
Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.
Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.
Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου».

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Σαμαρά με τη στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του νέου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να ορκισθούν στις 19.00 τα μέλη της νέας κυβέρνησης που στηρίζεται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Στις 28 Ιουνίου θα ανοίξει η νέα Βουλή και θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών.

Η σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής :


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αντώνης Σαμαράς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Σίμος Κεδίκογλου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αντώνης Μανιτάκης (πρόταση Κουβέλη)
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βασίλης Ράπανος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κώστας Μουσουρούλης
υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος (ΠΑΣΟΚ από τον χώρο των εφοπλιστών)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γρηγόριος Τσάλτας
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ανδρέας Λυκουρέντζος
υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναπολέων Μαραβέγιας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ: Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Νίκος Δένδιας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όλγα Κεφαλογιάννη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θεόδωρος Καράογλου
Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου έχει επιλεγεί από χθες ο Τάκης Μπαλτάκος.
Η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την Προεδρία της Βουλής, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το Ντέρμπυ του Χρέους".Τι έγραψε η Ιντιπέντεντ για το αυριανό παιχνίδι.


Με αφορμή το αυριανο παιχνίδι Ελλάδας - Γερμανίας, η αγγλικη εφημερίδα Ιντιπέντεντ αναλύει την σημασία της πολιτικής στο ποδοσφαιρο και γιατι το αυριανό παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορει να χάσει η Γερμανία.
"Από όλα τα παιχνίδια της Γερμανίας που έχει δει η Αγκελα Μέρκελ κανένα παιχνίδι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το παιχνίδι αυτής της Παρασκευής. Σχολιαστές σε όλο τον κόσμο έχουν καταρτίσει ένα κατάλογο με λογοπαίγνεια και πολιτική ειρωνεία για ένα παιχνίδι που έχει ήδη ονομαστεί «το Derby του Χρέους".
Παρεμπιπτόντως η Γερμανία, δεν είναι καινούργια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες με πολιτικά υπονοούμενα. Η Μέρκελ ήταν μόλις είκοσι ετών, όταν η πρώην Δημοκρατία της Γερμανίας, έπαιξε το πρώτο και μοναδικό επίσημο παιχνίδι της εναντίον της Δυτικής Γερμανίας.
Οι εικόνες του Jürgen Sparwasser να προσπερνάει τον Berti Vogts και να σκοράρει έχουν γίνει από τις πιο εμβληματικές στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το 1-0 σήμαινε ότι το κομμουνιστικό έθνος διατήρησε, καθ 'όλη την σαραντάχρονη ιστορία του, ένα σερί νικών.
Αν πάμε ακόμη πιο πίσω, στο 1954, θα βρούμε μια από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις στη μεταπολεμική Γερμανία. Το «Θαύμα της Βέρνης", όταν η Δυτική Γερμανία του Sepp Herberger νίκησε 3-2 την Ουγγαρία για να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν ένα παιχνίδι που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την πολιτική. Ήταν μια καθοριστική στιγμή στην πολιτιστική ταυτότητα του νεοσύστατου Bundesrepublik που εν μέρη καταστράφηκε καθώς κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να τραγουδάνε τον απαγορευμένο πρώτο στίχο του εθνικού ύμνου.
Σε σύγκριση με αυτές τις καθοριστικές στιγμές της εποχής, το παιχνίδι με την Ελλάδα μπορεί να φαίνεται κάπως ασήμαντο. Βέβαια οι παίκτες και στις δύο πλευρές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μην μπλεχτούν στην πολιτική. Ο Lars Bender είπε στον γερμανικό Τύπο ότι «το πολιτικό υπόβαθρο δεν θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο», ενώ στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μανιάτης δήλωσε ότι "είναι μόνο ένα άθλημα - φυσικά είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά θα παίξουμε για να κάνουμε τους Έλληνες θαυμαστές μας ευτυχισμένους" .
Κατά πάσα πιθανότητα, η πολιτική σημασία αυτού του παιχνιδιού θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι μια γερμανική νίκη και λογικά δεν θα προκαλέσει ένταση εντός και εκτός γηπέδου. Ωστόσο μια Ελληνική νίκη θα μπορούσε εύλογα να είναι διαφορετική. Αν και αυτό που είπε ο Μανιάτης είναι σωστό αυτό που μας έδειξαν οι Sparwasser και Herberger στο παρελθόν γρήγορα μας υπενθυμίζουν πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η επίδραση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό είναι μια θαυμάσια υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο σήμερα. Για τους Έλληνες είναι, σύμφωνα με τα λόγια του Lars Bender "μια ευκαιρία για να ξεχάσουν τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων", και για τη Γερμανία είναι άλλο ένα βήμα στο δρόμο για το κύπελλο. Και ανεξάρτητα από το πόσο οι παίκτες προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την πολιτική, για την 'Φραου' Μέρκελ, είναι ένα παιχνίδι που η χώρα της απλά δεν μπορεί να χάσει."

Πηγη - The Independent
onalert.gr

Οι Γερμανοί "κατασκοπεύουν" την Εθνική - Ο Malaka-Καραγκούνης είναι τιμωρημένος


Η Bild "ξαναχτυπά". Δημοσιογράφος της εφημερίδας βρίσκεται στο ξενοδοχείο όπου μένει η Εθνική Ελλάδος και καταγράφει τις κινήσεις των μελών της Ελληνικής αποστολής.
Παπασταθόπουλος:Αν χρειαστεί θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να προκριθούμε

Το NewsIt στην Πολωνία: Δοκίμασε Νίνη αντί Γκέκα ο Σάντος

Ο δημοσιογράφος, λειτούργοντας σαν "κατάσκοπος" παρατηρεί τις κινήσεις των παικτών, καταγράφει το πότε πίνουν καφέ, το πότε καπνίζει ο Σάντος ενώ αναφέρεται ακόμη και στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Καραγκούνη με φίλο του.

Σε αυτή ο Γερμανός δημοσιογράφος ανακαλύπτει τη λέξη "Malaka" την οποία μεταφράζει όπως αυτός θέλει, ενώ το απαράδεκτο είναι ότι στο τέλος του κειμένου χαρακτηρίζει τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος "Malaka".
Το άρθρο της Bild

"Μένουν στο ξενοδοχείο Warszawianka που είναι τεσσάρων αστέρων και 38 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρσοβία. Εδώ ετοιμάζονται οι Ελληνες πριν από τον προημιτελικό. Ζω εδώ τώρα και το δίκλινο δωμάτιο μου κοστίζει 93 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η ομάδα έχει το δικό της ξενοδοχείο στην περιοχή. 30 άνδρες ασφάλειας, δύο σε κάθε όροφο. Παραπονιέμαι επειδή δεν έχω μπαλκόνι. Για 9 € περισσότερα μπορώ να αποκτήσω ένα. Τώρα ζω δίπλα στον Φερνάντο Σάντος. Νέος γείτονάς μου, ο προπονητήςτης Ελλάδας.

Από το μπαλκόνι μου μπορώ να δω πώς ο Σάντος καπνίζει στο μπαλκόνι του. Το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Μανιώδης καπνιστής. Δύσκολα τα πράγματα αν η ελληνική αντι-αλυσίδα είναι τόσο ζεστή όσο το τσιγάρο-αλυσίδα του προπονητή ... Ακόμα και στα διαλείμματα καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο, έμαθα από ένανΈλληνα πληροφοριοδότη. Ο Φερνάντο είναι Πορτογάλος.

Η πιο δύσκολη δουλειά μεταξύ των Ελλήνων είναι η μηχανή του καφέ. Έχουν δύο από αυτές στην περιοχή τους. Κάποιος μπορεί να πιει καπουτσίνο και latte, και στην άλλη μηχανή κανονικό καφέ. Δουλεύουν συνεχώς.
Βλέπω τον Φάνη Γκέκα, επιθετικός της Bundesliga (Μπόχουμ,Λεβερκούζεν, Χέρτα, Φρανκφούρτη). Ο Γκέκας έχει τα ακουστικά στα αυτιά του και ακούει μουσική στο iPhone του. Τραγουδάει κιολας.

Μπορώ να πάρω φωτογραφίες με το τηλέφωνό μου. Ξαφνικά, έρχεται ο μπάρμαν και θέλει να μάθει ποιος είμαι. Ξαφνικά, κάποιος φωνάζει στην πίσω αυλή. Τρέχω έξω, κοιτάω γύρω από τη γωνία και βλέπω τον Γιώργο Καραγκούνη (ο αρχηγός είναι 35 ετών). Αυτός ουρλιάζει στο κινητό του. Λέει συνέχεια τη λέξη Malaka . Ένας Έλληνας φίλος μου λέει πως το Malaka στα γερμανικά σημαίνει κάτι σαν: «Φίλα μου τον κώλο».

Αυτός που φώναζε δεν θα είναι την Παρασκευή στον αγωνιστικό χώρο. Ο Malaka - Καραγκούνης είναι τιμωρημένος.

Το απόγευμα ο Γιώργος Σαμαράς είναι στο πάρκο. Αυτός που βάζει βερνίκι παπουτσιών στα μαλλιά του. Είναι εντυπωσιακό: Οι Ελληνες περπατούν αγκαζέ στο πάρκο για να μιλήσουν πολύ και γελάνε ακόμα περισσότερο. Και τη νύχτα; Έως τη 1 παραμονεύουν στο λόμπι. Κανένας Έλληνας δεν κοιμάται. Ακόμη και η καφετιέρα έχει ένα διάλειμμα."

newsit.gr

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην κυβέρνηση - Εσωτερικών Στυλιανίδης - Εξωτερικών Αβραμόπουλος - Αμυνας Παναγιωτόπουλος - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ



Νέες καραμπόλες και αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία λίγο πριν ανακοινωθεί η νεα κυβέρνηση.
Μπορεί το όνομα του υπουργού Οικονομικών να έχει κλειδώσει αλλά σε άλλα υπουργεία σβήνουν ονόματα και γράφονται στην θέση τους άλλα. Αυτή την ώρα συναντώνται στο Μαξίμου οι τρείς ηγέτες.

ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ:
Υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας (τεχνοκράτης από τις Βρυξέλλες)

Υπουργός Αμυνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας

Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (πρόταση Κουβέλη)

Υπουργός Περιβάλλοντος Αντώνης Λιβιεράτος (ΠΑΣΟΚ)

Yπουργός Παιδείας - Πολιτισμού Κων/νος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός Γρηγόρης Τσάλτας
υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας

Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αρμόδιος για τις δαπάνες
Μαυραγάνης αρμόδιος για τα έσοδα

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης (πρόταση Κουβέλη)

Yπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς

Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης (ήταν στο επικρατείας ΠΑΣΟΚ)
Αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης
υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος (ΠΑΣΟΚ από τον χώρο των εφοπλιστών)

Υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Εργασίας
Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

Βέτο για τον Κώστα Τζαβάρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης έβαλε ο Φώτης Κουβέλης. Αρνήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Ως προς τον νέο Πρόεδρο της Βουλής, "έκλεισε" το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στο Μακεδονίας-Θράκης που μια θέση διεκδικούν οι εκλεγμένοι στη Β. Ελλάδα Στυλιανίδης-Γκιουλέκας-Καλαφάτης.
newsit.gr

Στο «παιδί της ανάγκης» οι ελπίδες για επανίδρυση της πολιτικής


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια ογκώδης πολιτική κυβέρνηση, που απλώς στην κεφαλή της είχε έναν τεχνοκράτη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν μια αμιγώς τεχνοκρατική κυβέρνηση, αλλά ήταν υπηρεσιακή και επομένως περιορισμένης πνοής και αρμοδιοτήτων, με καθαρά διαχειριστικές αρμοδιότητες.

Ο σχηματισμός τώρα της πρώτης «μικτής» (αποτελούμενης δηλαδή από αιρετούς και από τεχνοκράτες) ελληνικής κυβέρνησης μετά από εκλογές (και μάλιστα δύο), αποτελεί ένα εντελώς καινούργιο σχήμα – «παιδί της ανάγκης» - που είναι καταδικασμένο να επιτύχει.

Το «πείραμα» - αποτέλεσμα της επιχείρησης «αναγέννησης» του ΠΑΣΟΚ και πολιτικής επιβίωσης της ΔΗΜΑΡ – ξεκινά με καλούς οιωνούς, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να συγχρονίσουν αρετές, κουσούρια και επαγγελματικές διαστροφές πολιτικοί και τεχνοκράτες (καθώς διαθέτουν απ’ όλα άφθονα και οι δύο πλευρές).

Η παρουσία ενός πολιτικού – του Αντώνη Σαμαρά – στην κεφαλή της νέας κυβέρνησης αποτελεί τον καταλύτη και τον αναγκαίο συνδετικό κρίκο, ώστε να δουλέψει το πρωτόγνωρο αυτό σχήμα-μίγμα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κανένας ατιμώρητος


«Στα ΜΜΕ διαχέεται, χωρίς να διαψεύδεται, η πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία.
Σαμαράς και Βενιζέλος, αποφάσισαν να προστατέψουν και να αθωώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και όλους εκείνους που συνυπέγραψαν στην οικονομική δολοφονία της Ελλάδας, με τα Μνημόνια και τις επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούν ότι δεν αποδέχονται άφεση αμαρτιών και εγκλημάτων κατά του ελληνικού λαού. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα κοινοβουλευτικά και νομικά όπλα, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν ένας - ένας στη Δικαιοσύνη.

Κανένας ατιμώρητος».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ​ΟΥΠΟΛΗ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη στις 22 και 23 Ιουνίου.
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 20:00, η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε εκδήλωση του Global Relations Forum, ενός από τα μεγαλύτερα thinktanks στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με θέμα “Europeat the Crossroads:The New Realityaf terthe Crisis”.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 14:00, η κυρία Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.
Στις 18:00 θα μιλήσει ως επίσημη προσκεκλημένη στην Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κοτς (Koç University).
                                                                                                             

Τα κλειδιά στον Μπαλτάκο

Στις… πολιτισμένες χώρες, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τον πολιτικό και λειτουργικό συντονισμό ενός κυβερνητικού σχήματος, έχει τον πλέον κρίσιμο ρόλο για την ομαλή διαδρομή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία. Δεν είναι προφανώς τυχαίο, για παράδειγμα, ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκινά τις… υπογραφές στη θητεία του, με την επιλογή και διορισμό του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Ή ότι ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύουν οι πολιτικές εξουσίες στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.
Στην Ελλάδα, η αντίστοιχη θέση αφορά τον Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Και είναι βαθιά πολιτική. Επειδή δεν περιορίζεται στη γραφειοκρατικής υφής γνώση των νόμων και των προβλέψεων του Συντάγματος. Προϋποθέτει ότι ο φυσικός κάτοχος της συγκεκριμένης θέσης, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, αλλά και την προσωπική δυνατότητα να διαχειρίζεται πολιτικές ισορροπίες, να λειτουργεί ως… αμορτισέρ του Μεγάρου Μαξίμου, να κάνει follow-up στις εκκρεμότητες των υπουργών. Και να πληροφορείται τι συμβαίνει… πέριξ της κυβέρνησης, ώστε να προλαμβάνει εστίες ανάφλεξης, προτού ακουστεί ο κρότος της έκρηξης.
Η έλευση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδεύτηκε από την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης στον Τάκη Μπαλτάκο. Τον γνωστό δικηγόρο, προσωπικό φίλο και στενό συνεργάτη του νέου Πρωθυπουργού, που διετέλεσε επικεφαλής του νομικού γραφείου του στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και «γέφυρα» με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο επίσης διατηρεί άριστες και διαχρονικές σχέσεις.
Σε αντίθεση με τους περισσότερους προκατόχους του στο νευραλγικό πόστο του «προσωπάρχη» της κυβέρνησης, ο Τάκης Μπαλτάκος έχει βιογραφικό… μάχης. Όχι στα… επίσημα, αλλά στο πεδίο της καθημερινής αντιπαράθεσης. Όσοι τον θυμόμαστε από τα χρόνια που ως νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, άλλαξε το status quo του επαγγελματικού μπάσκετ μέσα σε… μισό βράδυ, έχουμε πλήρη εικόνα της αποτελεσματικότητάς του.
Είναι λοιπόν λες και ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε… γκολ από τα αποδυτήρια, με την επιλογή Μπαλτάκου ως Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Και οι υπουργοί που θα αναλάβουν χαρτοφυλάκιο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διαρκή παρακολούθηση της απόδοσής τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο  Βουλευτής  Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης  Μαριάς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση και την δημοσιότητα που έλαβε πανελλαδικά το θέμα,   το Πρωτοδικείο Ηρακλείου άμεσα  με νεότερη απόφασή του  έκανε δεκτούς τους νομικούς ισχυρισμούς μου και διόρθωσε τις νομικές πλημμέλειες   της πρώτης απόφασής του.

Η διατήρηση του νομικού σκεπτικού της πρώτης  απόφασης   θα αποτελούσε κατάφορη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας  και θα απειλούσε να τινάξει στον αέρα την κατανομή εδρών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εφαρμογή του εκλογικού νόμου του 1985, που έχει ως γνωστό καταργηθεί,   θα μπορούσε να προικοδοτήσει  με αυτοδυναμία τη ΝΔ, τη δε νεότευκτη συγκυβέρνηση με περισσότερες από 180 έδρες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες πολίτες  οι οποίοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, μέσα από το διαδίκτυο και δια ζώσης,  εκδήλωσαν τη συμπαράστασής τους στο πρόσωπό μου.
Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα  μας  ενάντια στα Μνημόνια  και στην ξένη εξάρτηση».