Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

"Το "έστρωσε" μήλα στο Μάρκασι ( Μάνα) από ισχυρό άνεμο. Σε απόγνωση οι παραγωγοί.-

 

 Καταστροφή στη Μάνα, από τον ισχυρό άνεμο που φυσούσε λίγες ώρες πριν. Στρώμα τα μήλα στο έδαφος. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απελπισία, είναι εποχή συγκομιδής και πολλοί από αυτούς δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν τα μήλα τους.

Μαίρη Νικολοπούλου - Φώτο: Μ. Τζαβέλας

ΠΑΟΚ: Ούτε τον Βόλο του Μπέου, (0-0) που φωνάζει για πεναλτι!

Ούτε τον Βόλο του Μπέου! (0-0) 

Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τον ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα! Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν κατάφερε να κερδίσει (0-0) ούτε τον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αμπέλ Φερέιρα να είναι σε άλλο… πλανήτη και να αφήνει πολλούς βασικούς παίκτες εκτός ενδεκάδας.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» με τους... συνήθεις υπόπτους!

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός: Ο Ματσόλα ισοφάρισε, αλλά ήταν οφσάιντ (vids) 

 Πάλι με τον Ελ Αραμπί ως εκτελεστή και τον Βαλμπουενά ως «μαέστρο» (με ενδιάμεσο τον Ραντζέλοβιτς), ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτή τη φορά τον Παναιτωλικό με 2-0 στο Καραϊσκάκη.            

 Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Κνετ, αλλά και στην επιθετική τριάδα των Μάζουρεκ, Ματσόλα και

Κορωνοϊός: Στα 315 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( πού εντοπίζονται - 32 στη Λακωνία) και επτά νέοι θάνατοι – 68 διασωληνωμένοι

 Κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός στην Ελλάδα - Στους 353 συνολικά οι θάνατοι 

Στα 315 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

Πρεμιέρα με εκπλήξεις στην Α΄κατηγορία Κορινθίας - Μεγάλες νίκες για ΠΑΣ Κόρινθος, Κύψελο, Άρη Βοχαϊκού, Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Ελλάδα Βέλου.

 

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcS6D0GzxgfSuF0Q3Haw_eHDJcz7vsEMeuyXtA&usqp=CAU

Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας , το οποίο φέτος διεξάγεται  σε 2 ομίλους, ( Ανατολικό και Δυτικό). Στο κάθε όμιλο μετέχουν από 10 ομάδες.

Στον 1ο όμιλο (ανατολικό) στο μεγάλο ντέρμπι της Κορίνθου , στο ΔΑΚ, ανάμεσα στην Κόρινθος 2006 και στον ΠΑΣ Κόρινθος νικητής αναδείχθηκε με 2 - 0 ο ΠΑΣ. Την ίδια ώρα στο "Θώδειο" ο ΑΟ. Λουτράκι επικράτησε με 1 - 0 επί του Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" οι Άγιοι Θεόδωροι επεβλήθησαν με 3 - 0 του Ολυμπιακού Λουτρακίου. Στο γήπεδο του Συνοικισμού  ο Κύψελος  νίκησε με 3 - 1 τον Παννεμεατικό, ενω στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός έμεινε στο ισόπαλο 1 - 1με τον Ισθμιακό.

Στο 2ο όμιλο ( Δυτικό), ο Αστέρας Δερβενίου άσφαιρος ,στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έμεινε στην λευκή ισοπαλία με  την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο Ξυλόκαστρο ,ο Πανκαμαριακός έχασε με το βαρύ 1 - 4 από την Ελλάδα Βέλου. Την ίδια ώρα ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου πήρε καθαρή  νίκη με 2 - 0 στο Πετρί επί της τοπικής Θύελλας. Στο γήπεδο του Ζευγολατιού στη μάχη των "νεοφώτιστων" της κατηγορίας ο Άρης Βοχαϊκού σάρωσε με 4 - 0 τον Ολυμπιακό Άσσου, ενώ τέλος σε ενδιαφέροντα αγώνα  στο στάδιο του Κιάτου ο Πέλοπας επικράτησε με 2 - 1 επί του  ΑΟ. Ζευγολατιού.

Η πρεμιέρα

Α΄όμιλος

1η Αγωνιστική

 

Αγ. Θεόδωροι

-

ΣΦΛ Ολυμπιακός 3 - 0

ΑΟ Λουτράκι

-

Τενεάτης Αθικίων 1 - 0

ΠΑΣ Κύψελος

-

Παννεμεατικός 3 - 1

Α.Σ. Κόρινθος 2006

-

ΠΑΣ Κόρινθος 0 - 2

Σαρωνικός Γαλατακίου

-

Ισθμιακός 1 - 1

 

Β΄όμιλος 

1η Αγωνιστική

Πανκαμαριακός

-

Ελλάς Βέλου 1 - 4

Πέλοπας Κιάτου

-

ΑΟ Zευγολατιού 2 - 1

Άρης Βοχαϊκού

-

Ολυμπιακός Άσσου 4 - 0

Θύελλα Πετρίου

-

Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 2

Αστέρας Δερβενίου

-

Θύελλα Κ. Διμηνιού  0 - 0

 


ΔΕΡΒΕΝΙ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ( 30 Σεπτεμβρίου 1968): Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Δερβένι, η αιμομιξία και μια στυγερή δολοφονία

  

Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα, που συγκλόνισαν την Ελλάδα και που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη μέσω της σειράς Ανατομία ενός εγκλήματος

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 1968. Ένας απίστευτος κρότος ακούγεται από την σιδηροδρομική γραμμή στο Δερβένι. «Λένε πως έπεσε ένα τρένο στο ποτάμι», φωνάζει κάποιος από τους κατοίκους του χωριού και όλοι τρέχουν να δουν τι έχει συμβεί. Ένα από τα βαρύτερα δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας είναι γεγονός, ενώ δύο από τους επιβάτες εκείνου του τρένου θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα, που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Η υπόθεση μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη το 1991 -1992 μέσω της σειράς «Ανατομία ενός εγκλήματος» στο επεισόδιο με τίτλο «Σχέσεις αίματος».

Πενηνταδύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που δύο αμαξοστοιχίες, ασφυκτικά γεμάτες από ψηφοφόρους, επέστρεφαν στην Αθήνα. Την προηγούμενη ημέρα, το τότε δικτατορικό καθεστώς είχε διογρανώσει  «δημοψήφισμα» για την έγκριση νέου Συντάγματος της Ελλάδας. Η αμαξοστοιχία 304 αφού στάθμευσε στον σταθμό του Δερβενίου και πήρε επιβάτες, συνέχισε το δρομολόγιο της, αλλά