Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ορκίστηκε νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Όλα τα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Όλα τα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας 
 Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής άνοιξε τις διαδικασίες διαδοχής τους με την παραίτησή του και τον ορισμό του κ. Μεϊμαράκη ως μεταβατικού προέδρου, άνοιξε η όρεξη σε πολλά στελέχη της ΝΔ που θέτουν δημόσιο ή στο παρασκήνιο θέμα υποψηφιότητάς τους όταν αρχίσει η διαδικασία.
 Ανάμεσα στα στελέχη που από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μετά έδειξαν τις προθέσεις να θέσουν υποψηφιότητα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έχουν προστεθεί σήμερα στη λίστα αφήνοντας με δηλώσεις ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέλθουν στη διαδικασία διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιοι, οι κ.κ Μ. Βορίδης, Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Π.Τατούλης.

Στο παρασκήνιο πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τις ...μηχανές τους ζεσταίνουν ο Κ. Μητσοτάκης, η Ολ. Κεφαλογιάννη, ο Β. Κικίλιας και Μ. Κεφαλογιάννης.

Μέσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Άδωνι Γεωργιάδη.
 
 

To κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών μετά τη συνάντησή τους υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δείτε τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών μετά τη συνάντησή τους υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Μετά από επτά ολόκληρες ώρες συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, όλοι πλην του ΚΚΕ εξουσιοδότησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να επιστρέψει η ομαλότητα στη χώρα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από τον Δημήτρη Κουτσούμπα συμφώνησαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο δεν περιέχει συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως είναι ένα πολιτικό κείμενο με συγκεκριμένα σημεία.

Το βασικό σημείο στο κοινό ανακοινωθέν είναι πως η χώρα λέει ΟΧΙ στη ρήξη και ΝΑΙ στο ευρώ και πως το αποτέλεσμα το δημοψηφίσματος δεν σημαίνει όχι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αποκάλυψη – σοκ από τους New York Times: «Οταν ο Β.Σόιμπλε έδωσε εντολή στην ΕΚΤ να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες»!

Αποκάλυψη – σοκ από τους New York Times: «Οταν ο Β.Σόιμπλε έδωσε εντολή στην ΕΚΤ να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες»!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν αυτός που πήρε την απόφαση για επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2013/09/25/350475/main/0d137386518fe607d80602d60a178f71.jpg
Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 17:00, στη Βουλή, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος, σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Συντονιστών ΟΔΕ

Περιφέρεια Πελοποννήσου "Εγκαινιάστηκε η 18η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου"



 Εμφάνιση Έκθεση 4.png
Για 18η χρονιά συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από το Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνο Γκάτζιο και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα  Κωνσταντίνα Νικολάκου την Παρασκευή 3 Ιουλίου και η λειτουργία της θα διαρκέσει κάθε τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής έως και τις 2 Αυγούστου. Η έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου πραγματοποιείται στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου παράλληλα με τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Αθηνών, στο αρχαίο και το μικρό θέατρο Επιδαύρου, και ο κύριος όγκος των επισκεπτών της ξεπερνάει τις 15.000.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ



http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/01/18/545535/main/meimaraklios.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Η Νέα Δημοκρατία, στη μακρά ιστορική της διαδρομή, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των πολιτών, μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της οικονομίας, μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή, μας ενδιαφέρει οι αδύναμοι να μπορούν να έχουν την κοινωνική δυνατότητα, η οποία απαιτείται σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Θα βουλιάξουν τα Λουτρά Πόζαρ! Το 4ο Φεστιβάλ Πόζαρ 17 - 19 Ιουλίου θα τα έχει όλα!

Εμφάνιση Αφίσα Φεστιβάλ Πόζαρ.jpg
 
Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι αξίζουν μόνο οι παραλίες;
Για 4η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Νέων Λουτρακίου διοργανώνει το Φεστιβάλ Πόζαρ από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό καταπράσινο τοπίο των Λουτρών Πόζαρ.
Κάθε μέρα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πληθώρα εκδηλώσεων και τα βράδια θα απολαμβάνουν κορυφαίους καλλιτέχνες επί σκηνής!
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντά το Χρήστο Θηβαίο και μαζί υπόσχονται μια μοναδική συναυλία χωρίς φραγμούς και σταθερές. Την ίδια ημέρα, θα εμφανιστούν στη σκηνή το συγκρότημα V.I.C. (Villagers of Ioannina City).

Reuters: Ο Τσακαλώτος στην θέση του Βαρουφάκη

Reuters: Ο Τσακαλώτος στην θέση του Βαρουφάκη
Ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο βασικός υποψήφιος για τον θώκο του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως επισημαίνεται και από το Reuters, επικαλούμενο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται, ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα συντάσσεται ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα υπογράφουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.  

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την αίθουσα ια να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος συνομίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι το οποίο πιθανώς να εξηγεί την παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο προεδρικό μέγαρο.
Στη τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ,  ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης.
Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να δηλώνει το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει πλέον να είναι αφερέγγυα. 
Μάλιστα, ο αντικαγκελάριος τόνισε ότι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα, καθώς θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

Πέτρος Τατούλης, Μάκης Βορίδης , Νίκος Δένδιας ανοιχτοί να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

 
Τρεις είναι, πλέον, οι «μνηστήρες» για τη θέση του προέδρου της ΝΔ, καθώς ο Πέτρος Τατούλης , ο Μαυρουδής Βορίδης και ο Νίκος Δένδιας , ειναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης σε γραπτή δήλωσή του , τόνισε «Ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή» επισήμανε.
http://www.livepedia.gr/images/thumb/d/d4/%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%821.jpg/250px-%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%821.jpg Στο πλαίσιο αυτό, και  ο βουλευτής του κόμματος, Μ. Βορίδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μεταξύ των διεκδικητών της θέσης του προέδρου της ΝΔ. Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι και σε ό,τι αφορά τον ίδιο, είπε ότι θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του. Το σενάριο που θέλει τον κ. Βορίδη να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, είχε ακουστεί για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν και είχε τεθεί θέμα για παραίτηση του Αντ. Σαμαρά.
Τέλος ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος δήλωσε και ο Ν. Δένδιας.
 «Εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει θα μπορούσα να το σκεφτώ, αν θα την εκφράσω», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και σημείωσε: «Το μεγάλο ζήτημα επιμένω ότι είναι η ταυτότητα και το μέλλον της κεντροδεξιάς σήμερα». Κάνοντας αυτοκριτική ο κ. Δένδιας είπε, ακόμη πως «αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Ακόμη, υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ειλικρινής συζήτηση στα όργανα του κόμματος και τόνισε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά τον τιμά «αλλά πρέπει να συζητήσουμε και τι πήγε στραβά». Αναφερόμενος στη συμφωνία ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ πρέπει να την στηρίξει και σημείωσε ότι «η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα είναι ορθή, με την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη και την προσπάθεια για συμφωνία».

Πώς ψήφισαν οι πολίτες στους δήμους της Αττικής και στα μεγάλα αστικά κέντρα - 88% το "ΝΑΙ" στην Εκάλη, 79,2% το "ΟΧΙ" στον Ασπρόπυργο

Περιοχές του νομού Αττικής, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, εμφανίζουν ποσοστά με τεράστια απόκλιση, ανάλογα με το εισόδημα των κατοίκων.
Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας το ΟΧΙ λαμβάνει μεγάλα ποσοστά και αντίστοιχα το ΝΑΙ «καταποντίζεται», ενώ στα λεγόμενα ακριβά προάστια η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι μεγάλη αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια, εδώ υπερισχύει το ΝΑΙ.
Ενδεικτικά, το ΟΧΙ έλαβε στο δήμο Ασπροπύργου 79,20%, στη Φυλή 77,22%, στο Πέραμα 76,64%, στις Αχαρνές 75,25%, στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 72,84%, στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη 72,61%, στην Αγία Βαρβάρα 72,75%, στην Ελευσίνα 71, 88%, στη Λαυρεωτική 71,81%, στον Ταύρο 71, 28, στο Αιγάλεω 70,68% και στο Περιστέρι 70,31%.
Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει το ΝΑΙ, όπως στην Εκάλη (84,62%), στο Διόνυσο (69,78%), στη Βουλιαγμένη (66,27%), στην Κηφισιά (64,59%), στη Δροσιά (65,42%) και στη Βούλα (63,88%).
Στα μεγάλα αστικά κέντρα
Υψηλά ποσοστά έλαβε η επιλογή του “ΟΧΙ” στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν ο δήμος Αθηναίων, καθώς το “ΟΧΙ” επέλεξε το 53,20% των εκλογέων, δηλαδή 8% χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με την επικράτεια και ο δήμος Θεσσαλονίκης με το “ΟΧΙ” στο 53,14%.
Αντίθετα, το “ΟΧΙ” επέλεξαν οι 7 στους 10 Πατρινούς, καθώς και οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και του Βόλου, οι Πειραιώτες είπαν “ΟΧΙ” σε ποσοστό 60,14%, οι κάτοικοι του δήμου Λάρισας με 63,26%.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ποσοστά «ΟΧΙ» και «ΝΑΙ» στους νομούς της χώρας (χάρτης)

ellada_aftodioikisi

































To μεγαλύτερο ποσοστό 73,57% συγκέντρωσε το «Οχι» στην εκλογική περιφέρεια Χανίων (ποσοστό ενσωμάτωσης 98,66%), ενώ ακολουθούν με 72,49% η εκλογική Περιφέρεια Β΄ Πειραιώς και με 71,19% η εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας.
Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο ποσοστό του «Ναι» (48,73% – 2,59% κάτω από το «Οχι») καταγράφεται στη Λακωνία. Στην Καστοριά «Ναι» ψήφισε το 47,53% («Οχι» το 52,47%) και στην Α΄ Αθηνών «Ναι» ψήφισε το 46,93% και «Οχι» το 53,07%.
Υψηλά ποσοστά στο «Δεν Εγκρίνω» καταγράφηκαν στο Ηράκλειο (70,77%) και το αποτέλεσμα συνάδει με τα ποσοστά των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό (47,85%), οι ΑΝΕΛ 4,37% και η Χρυσή Αυγή 2,81%. Αντίθετα, η Ν.Δ. είχε χαμηλά ποσοστά (18,53%), το ΠΟΤΑΜΙ 7,87% και το ΠΑΣΟΚ 5,91%.
«Οχι» ψήφισε και η Σάμος σε ποσοστό 70,45% νησί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 36,17% στις εκλογές του Ιανουαρίου αλλά όπου το ΚΚΕ ήρθε τρίτο κόμμα με 15,08%. Φαίνεται λοιπόν ότι στο κυβερνητικό «Οχι» στη Σάμο προσχώρησαν και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ μην υπακούοντας στην κομματική γραμμή. Στην Αχαΐα «Οχι» ψήφισε το 67,82%. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε καταγράψει ποσοστό 43,07% και η Ν.Δ. 20,59%. Αντίστοιχα 5,85% είχαν οι ΑΝΕΛ και 4,82% η Χρυσή Αυγή. Ισχυρά «ΟΧΙ» ψήφισαν επίσης οι πολίτες στην Ξάνθη, 67,68%, Εύβοια 67,52%, Βοιωτία 67,29%, Ζάκυνθο 67,22%, Μαγνησία 66,63%, Ρέθυμνο 65,28%, Δωδεκάνησα 64,79%, Ηλεία 64,61%, Κεφαλληνία 64,42%, Ημαθία 64,35%, υπόλοιπο Αττικής 64,06, Ροδόπη 63,81%, Κοζάνη 63,04%, Φλώρινα 62,81%, Λασίθι 62,39%, Κυκλάδες 62,07%.
Το «Ναι» είχε υψηλό ποσοστό στις Σέρρες 46,52% όπου και στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου η Ν.Δ. ήταν πρώτο κόμμα (37,44%), το ΠΑΣΟΚ είχε 6,20% και το ΠΟΤΑΜΙ 5,71%. Στη Χίο το «ΝΑΙ» κατέγραψε ποσοστό 46,23%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από πέντε μήνες είχε συγκεντρώσει 38,89% στο νησί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27,11%.
Η εκλογική περιφέρεια Γρεβενών, σημειώνεται στην Καθημερινή, επίσης ψήφισε «ΝΑΙ» σε ποσοστό 45,87%. Στις εθνικές εκλογές στα Γρεβενά η Ν.Δ. είχε συγκεντρώσει 33,16%, το ΠΑΣΟΚ 8,12% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,48% (ΑΝΕΛ 2,62%, Χρυσή Αυγή 5,83%). Πάνω από τον μέσο όρο της Επικράτειας τα ποσοστά του «ΝΑΙ» στον Εβρο 44,48%, στην Ευρυτανία 43,55%, στη Φωκίδα 43,21%, στη Μεσσηνία 43,01% και στην Αρκαδία 43,01%.

Το σχέδιο του Τσίπρα για την αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης – Τα 3+1 σημεία που επεξεργάζεται το Μαξίμου

Το δημοψήφισμα και το ηχηρό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στη συμφωνία με τους εταίρους, φαίνεται πως δεν αποτέλεσε καταλύτη για τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση.
Στο Μαξίμου, ήδη από την πρώτη στιγμή τα στελέχη γύρω από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν με την πρώτη ανάγνωση του μηνύματος που έστειλε το δημοψήφισμα, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία χάραξης νέας στρατηγικής της κυβέρνησης.
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της νέας στρατηγικής; Αυτά, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, μπορούν να συνοψιστούν στα εξής στοιχεία:
1. Η δημιουργία συναίνεσης, μετά το διχαστικό κλίμα του δημοψηφίσματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας, θα ζητήσει από όλα τα κόμματα να συνδράμουν στην προσπάθειά του, ακόμη και με την υπογραφή ενός κοινού κειμένου, το οποίο θα αξιοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις.
2. Αναδιαμόρφωση της ομάδας διαπραγμάτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο «πατάει» και η απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα, ότι δηλαδή, πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της ομάδας διαπραγμάτευσης, ώστε να μην αμφισβητείται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, κάτι που δεν γινόταν αντιληπτό από τους εταίρους.
3. Ο υπερτονισμός των ΝΑΙ που εμπεριείχε το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ. Δηλαδή, ΝΑΙ στο ευρώ και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην επαναδιαπραγμάτευση, ΝΑΙ στην αναδιαμόρφωση του χρέους. Με αυτόν τον τρόπο ο Αλ. Τσίπρας, ευελπιστεί ότι αφενός θα καθησυχάσει τους εταίρους από τη μια πλευρά και από την άλλη πλευρά θα συσπειρώσει το σύνολο του ελληνικού σε μια κοινή κατεύθυνση -όπως, φυσικά, και το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Τελευταίο στοιχείο στην αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης είναι, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η μετατόπιση προς το Κέντρο, καθώς και η εγκατάλειψη της σκληρής ρητορείας κατά των Ευρωπαίων, ευελπιστώντας σε μια γρήγορη και δίκαιη συμφωνία με τους εταίρους.

aftodioikisi.gr

Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της


Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ  Γιώργος Πατούλης  ζητάει από τις πολιτικές ηγεσίες που στήριξαν το ΝΑΙ να αποχωρήσουν γιατί  αποδείχτηκε ότι της  αποστρέφεται ο λαός. Επίσης ζητάει από τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα μπει σε περιπέτειες και λαός σε ταλαιπωρία.
Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε με πολύ καθαρή πλειοψηφία και πρέπει όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Αυτός είναι ο υπέρτατος κανόνας της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θεωρώ ότι το ΟΧΙ επικράτησε για δύο λόγους.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας την Πέμπτη 9 Ιουλίου

Στην σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Δημάρχων προχωρά η Κ.Ε.Δ.Ε., την προσεχή Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

Ο λόγος που προχωρά η Κ.Ε.Δ.Ε. στη διενέργεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας στη καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα προς όλους τους Δημάρχους ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης αναφέρει :

« Μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, καλούμαστε να διαχειριστούμε το σύνολο των εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Η Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία, που είναι αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς μέχρι σήμρα προσπάθειας να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία της χώρας με τους εταίρους της.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί την κινητοποίηση όλων των Αυτοδιοικητικών δυνάμεων της χώρας , προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες .
Για το λόγο αυτό, προχωράμε στη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 11.00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).
Τη Γενική μας Συνέλευση θα απασχολήσουν :
• οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα
• τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα
• η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
• η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Στη Γενική μας Συνέλευση θα διατυπωθούν μια σειρά από προτάσεις τις οποίες θα προωθήσουμε στη συνέχεια στην Κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να μετουσιωθούν σε πολιτικές που θα δίνουν διεξόδους στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, θα στηρίξουν την απασχόληση, θα διευκολύνουν τη λειτουργία των Δήμων μας και θα υποστηρίζουν το ανθρωπιστικό μας έργο» .

airetos.gr

58χρονος έχασε τη ζωή του στο Ζεμενό μετά απο ανατροπή τρακτέρ

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2013/12/trakter1.jpgΤο πρωί του Σαββάτου στο  Ζεμενό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, γεωργικός ελκυστήρας  που χρησιμοποιούσε 58χρονος Έλληνας, για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του  (πήγε για ράντισμα),  ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 58χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου
 

Πού είπαν "ΝΑΙ" στην Πελοπόννησο



Σε 20 Δημοτικές ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( 5 στη Μεσσηνία, 12 στη Λακωνία και 3 στην Αρκαδία ) επικράτησε κατά το χθεσινό δημοψήφησμα το "ΝΑΙ". Οι Δημοτικές Ενότητητες αυτές είναι:

Τριπύλα 64,01
Εϊρα 57,66
Δώριο 54,01
Αετός 52,09
Αυλώνα 50,11
Νιάτα 57,64
Σμύνος 57,37
Γεράκι 56,93
Ζαρακας 56,27
Αν. Μάνη 54,86
Πελλάνα 54,13
Θεράπνοι 53,71
Τυρός 53,50
Μολάοι 53,36
Οίτυλο 52,73
Γύθειο 51,17
Οινούντα 50,78
Λαγκάδια 51,86
Ηραία 51,60
Λεωνίδιο 50,47

Παραιτήθηκε και ο Γιώργος Χουλιαράκης

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-04/xouliarakis1-thumb-large.jpgΑπό το πρωί κυκλοφορούσε ως φήμη και τελικά επιβεβαιώθηκε και από τον επίσης παραιτηθέντα Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ο Γιώργος Χουλιαράκης υπέβαλλε την παραίτησή του.

Η Κομισιόν δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος Σήμερα Euroworking Group, αύριο Eurogroup και μετά Σύνοδος Κορυφής

Σήμερα Euroworking Group, αύριο Eurogroup και μετά Σύνοδος Κορυφής
Συνεδριάζει σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group, ενώ την Τρίτη πριν την Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ το πρωί της Δευτέρας η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Υπήρξαν πληροφορίες για έκτακτο Eurogroup σήμερα αλλά ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για σύγκληση έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα τη Δευτέρα, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος. Οι υπουργοί Οικονομικών «δεν θα ξέρουν τι να συζητήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Όπως είχε ήδη αποφασιστεί στο τελευταίο Eurogroup που είχε συνεδριάσει την 1η Ιουλίου, οι διαπραγματεύσεις «παγώνουν» έως και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με στόχο την επανεκκίνησή τους από Δευτέρα.

Tα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σε όλη την Πελοπόννησο

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες το βράδυ, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην κεφαλή του τραπεζιού κάθεται ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεξιά του οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας -κατά σειρά- και αριστερά του οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης και η κυρία Γεννηματά.

Μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού συμβουλίου, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος υπουργός Οικονομικών, που θα αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν στο Προεδρικό Μέγαρο, πηγές της ΕΚΤ δηλώνουν  ότι η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη διευκολύνει τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
 

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης 
 Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας. Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση ? με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δημοψήφισμα: Στο 22,62% η διαφορά του ΟΧΙ από το ΝΑΙ (πίνακας)

Με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια το ΟΧΙ συγκεντρώνει 61,31% και το ΝΑΙ 38,69%. Η συμμετοχή φτάνει το 62,50%. Το ΟΧΙ επικράτησε και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έδωσε στη δημοσιότητα, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, το υπουργείο Εσωτερικών.
Αναλυτικά:  
Εγγεγραμμένοι  9.858.508
Ενσωμάτωση    100 %
Ψήφισαν           62,50 %
Άκυρα/Λευκά    5,8 %
ΟΧΙ                   61,31 %
ΝΑΙ                   38,69 %

Επικράτεια

Ενημέρωση: Ενσωμάτωση: Ψήφισαν:
06-07 02:51 19.159/19.159 6.161.140

100,00 % 62,50 %
 Ερώτημα%
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ61,31
Εγκρίνεται / ΝΑΙ38,69

Πώς ψήφισαν οι πολίτες ανάλογα με την ηλικία και το κόμμα – Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα

Συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ στις νεαρές ηλικίες και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της GPO για το MEGA.
Συγκεκριμένα:
Ηλικίες
18-29  26% ΝΑΙ   69% ΟΧΙ
30-44  45% ΝΑΙ   54% ΟΧΙ
45-59  39% ΝΑΙ   59% ΟΧΙ
59 +    60% ΝΑΙ   37% ΟΧΙ

Κόμματα – ΟΧΙ
82% ΣΥΡΙΖΑ
13% ΝΔ
41% ΧΑ
12% ΠΟΤΑΜΙ
40% ΚΚΕ
70% ΑΝΕΛ
20% ΠΑΣΟΚ

Οι περιφέρειες με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα ΟΧΙ – Κρήτη & Ιόνια κατά Πελοποννήσου & Μακεδονίας

Πρωτιά στο ΟΧΙ κατέκτησαν με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα (ενσωμάτωση 60%) η Περιφέρεια Κρήτης, με ποσοστό 68,2% έναντι 31,4% του ΝΑΙ και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 66,5% και 33,4% αντίστοιχα. Όσον αφορά τα μικρότερα ποοσοστά του ΟΧΙ και αντίστοιχα τα μεγαλύτερα ΝΑΙ παρατηρήθηκαν στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας  με τα ποσοστά να βρίσκονται στα 55,67% έναντι 44,21%, 58,8% έναντι 41,1% και 57,89% έναντι 42,1% αντίστοιχα.
Δείτε αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στις 13 περιφέρειες.
Περιφέρεια Κρήτης
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 68,26
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 31,474
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 66,58
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 33,42
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 63,56
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 36,44
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 63,51
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 36,49
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 61,85
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 38,15
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 60,82
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 39,18
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 60,18
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 39,82
Περιφέρεια Αττικής
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 59,63
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 40,37
Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ 59,22
Εγκρίνεται / ΝΑΙ 40,78
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ 58,83
Εγκρίνεται / ΝΑΙ 41,17
Περιφέρεια Ηπείρου
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 58,46
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 41,54
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ 57,89
Εγκρίνεται / ΝΑΙ 42,11
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ 55,67
Εγκρίνεται/ΝΑΙ 44,21


ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ “ΟΧΙ”, “TO ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ



                                                                                                                   05 Ιουλίου 2015
                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                 ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ “ΟΧΙ”,
                             “TO ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ”

Η “κοινωνία αξιών” εύχεται η επικράτηση του Όχι στο δημοψήφισμα, να αποτελέσει πράγματι τη βάση για μία καλύτερη συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

Παραμένοντας σταθεροί στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, προτρέπουμε όλες τις πλευρές να μην πέσουν στη παγίδα του εσωτερικού διχασμού, Έλληνες  εναντίον Ελλήνων, αλλά να αποφύγουν και τη καταστροφική πολεμική προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Το παλιό πολιτικό σύστημα προσπάθησε να κομματικοποιήσει το δημοψήφισμα όπως είχαμε καυτηριάσει πολλάκις, με αποτέλεσμα σήμερα να παραπαίει αδυνατώντας να ανταποκριθεί με θετικό τρόπο στο θεσμικό αντιπολιτευτικό του ρόλο.

Πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον μας εντός της Ευρώπης, με βάση ένα ρεαλιστικό πλάνο για το αύριο, που να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση, αποφεύγοντας να κάνουμε τα ίδια λάθη με το παρελθόν!

Η “κοινωνία αξιών” θα συνεχίσει τον δημιουργική της αντιπολίτευση με ρεαλιστικές προτάσεις και εξωστρέφεια και με πρόταγμα πάντα την ανάγκη για “φυγή προς τα εμπρός”.

Ας είναι το Όχι το εφαλτήριο για να εργασθούμε με ομόνοια όλοι μας για ένα καλύτερο αύριο,
                         
                        “γιατί το μέλλον δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα”
Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

Ο λαός ξαναψήφισε και ξανάφησε μόνο τον κ. Τσίπρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση και ένα δημοψήφισμα μέσα σε έξι μόνο μήνες, ο κ. Τσίπρας παίρνει και ξαναπαίρνει την ίδια απάντηση:  Καλείται να φέρει μια καλύτερη συμφωνία και, βέβαια, να εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου.
Ο λαός πήρε το γάντι και του το ξαναπέταξε.
Όπως υποσχέθηκε και πριν από τις εθνικές εκλογές και πριν από το δημοψήφισμα, σκοπός της ζωής του κ. Τσίπρα είναι να φέρει μια καλύτερη συμφωνία.
Μετά τις εθνικές εκλογές  έπρεπε να φέρει μια καλύτερη συμφωνία από αυτήν που έδειχνε ότι μπορούσε να πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Μετά το δημοψήφισμα καλείται να φέρει μια συμφωνία καλύτερη από αυτήν στην οποία είχε φθάσει ο ίδιος.
Και μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει, μέσα σε 48 ώρες!
Και χωρίς να βγει από την ευρωζώνη.
Και με ανοιχτές τις τράπεζες!
Σήμερα, με αυτό το «Όχι», ο κ. Τσίπρας είναι περισσότερο μόνος από ποτέ.
Το δημοψήφισμα δεν βελτίωσε τη θέση του κ. Τσίπρα. Αντίθετα τη δυσχέρανε.
Ο λαός ξαναψήφισε και τον ξανάφησε μόνο!
Ο λαός καλεί τον κ. Τσίπρα είτε να παραδεχθεί ότι λέει συνεχώς ψέματα, είτε να αποδείξει ότι δεν λέει ψέματα.
Ο λαός  δεν εννοεί να παραδεχθεί ότι ο κ. Τσίπρας είπε τόσο πολλά ψέματα.
Πώς συνηθίζει να λέει για τους άλλους; Η μπάλα είναι στο γήπεδό του.
Είναι πράγματι πολύ άσχημο το παιχνίδι που παίζει στον κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ



http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/6/18/1340051518166/Antonis-Samaras-008.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ο ελληνικός λαός μίλησε! Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη συμφωνία σε 48 ώρες, όπως υποσχέθηκε! Και δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό!
Η κυβέρνηση έχει πια την αποκλειστική ευθύνη! Την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευθεί με ένα ΟΧΙ, που εκείνη προκάλεσε! Την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία αμέσως, χωρίς την οποία η χώρα βουλιάζει μέρα με την μέρα. Την αποκλειστική ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματός της που τοποθετούνται, ανοικτά πια, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και πολλοί από εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως!
            Είχαμε προειδοποιήσει ότι την επικράτηση του ΟΧΙ, θα την ερμηνεύσουν  κάποιοι στην Ευρώπη, ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ένα τραγικό λάθος. Και οφείλει η κυβέρνηση να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αμέσως. Καλώ τους εταίρους μας στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Εκεί είναι η θέση μας. Κάθε τι διαφορετικό, θα ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη.
            Άλλωστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς! Και χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα! Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, για να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μειωθεί η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία. Αυτό είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης από απόψε το βράδυ. Την καλούμε να προχωρήσει χωρίς καμιάν αργοπορία. Και της ευχόμαστε να το επιτύχει. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σβήνει και τις μεγάλες ευθύνες της… 
            Και το πιο σημαντικό: Να εξουδετερώσουμε, όλοι μαζί, την απειλή διχασμού. Να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι! Αυτό που μοιάζει τόσο «αυτονόητο», είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. Και η μεγάλη ευθύνη. Για όλους μας!
            Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως είχαμε καταφέρει, με αγώνα και με μόχθο, να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη και να αποκαταστήσουμε αίσθημα ασφαλείας και μέσα στην Ελλάδα και στον περίγυρό μας.
Σε ό,τι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, για να διευκολύνω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του ΝΑΙ. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη Παράταξή μας χρειάζεται  μια «νέα αρχή». Από σήμερα, λοιπόν, παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησα ήδη από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός Πρόεδρος. Και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.
Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί! Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, για μιαν Ελλάδα καλύτερη μέσα στην Ευρώπη. Ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα. Προειδοποίησα εγκαίρως για εκείνα που επρόκειτο να συμβούν. Πάλεψα για να τα αποτρέψω. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα κι έξω. Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επισήμανα επαληθεύονται. Εύχομαι, ειλικρινά, να μην βγουν αληθινοί ως το τέλος.
Μοναδικός μου οδηγός, πάντα, ήταν και είναι η συνείδησή μου. Και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα, ήταν για να αποφύγει η χώρα μας μιαν άλλη, ακόμα πιο οδυνηρή, εξέλιξη. Αυτό δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό από όλους. Κι ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες.
Η Πατρίδα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Και η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη Ευρωπαϊκή Παράταξη, οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό πολύ σύντομα. Θα είμαι δίπλα της. Και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα. Όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή...

Σας ευχαριστώ.