Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΕΛΣΤΑΤ: Το προφίλ των Ελλήνων - Πόσο ευτυχισμένοι είναι, τι τρώνε, πόσο καπνίζουν

 ermou_2 

Πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του δηλώνει το 5,2% του πληθυσμού της χώρας ηλικίας 16 ετών και άνω, ενώ καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 1,1%. Παράλληλα, πολύ ικανοποιημένο από τη ζωή του δηλώνει το 56,8%. Αυτό προκύπτει από την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ για το 2022 (εισοδήματα 2021), σύμφωνα επίσης με την οποία:

Αναφορικά με τον βαθμό

Εκλογές 2023 - Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε: Πού ψηφίζω, μέχρι πόσους σταυρούς βάζω – Τι ισχύει για ετεροδημότες, εκλογικές άδειες

 kalpi-mak 

Μόλις πέντε ημέρες απομένουν για τις εκλογές 2023 που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα επιτελεία των κομμάτων, την ώρα που οι πολίτες ετοιμάζονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για πρώτη φορά ψηφίζουν περίπου 22 χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού αλλά και περισσότεροι από 400.000 νέοι ηλικίας 17-21 ετών. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές θα έχουν όλοι οι

Ανακαίνιση αθλητικών υποδομών στην Κορινθία

 Ανακαίνιση αθλητικών υποδομών στην Κορινθία 

Μιά σειρά από έργα και παρεμβάσεις αυτό τον καιρό υλοποιούνται,  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε δημοπρατούνται στην Κορινθία,και σε άλλες αθλητικές δομές.

Πρόσφατα περιφερειακή αρχή  εγκαινίασε το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, στα Ροζενά , καθώς και τα γήπεδα τένις και μπάσκετ στη Λυκοποριά.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, παρεμβάσεις θα υπάρξουν και  στα γήπεδα του Συνοικισμού Κορίνθου, στις Αρχαίες Κλεωνές, στο Ζευγολατιό, στο Πετρί, στο Λέχαιο, αλλά και στο σκοπευτήριο της Κορίνθου.

2η Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου

 

  

 

Για περισσότερες τρέχουσες ειδήσεις από τον κόσμο του βιβλίου μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα μας στο Facebook
Facebook Facebook



Εκδοτικός Οίκος Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος

Ο Πέτρος Τατούλης στις επετειακές εκδηλώσεις της μάχης του Βαλτετσίου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16. 05. 2023

Στο Βαλτέτσι παρευρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης για τις επετειακές εκδηλώσεις μιας από τις σημαντικότερες νίκες των Ελλήνων. 

Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε για τη μάχη του Βαλτετσίου: 

«Η μάχη του Βαλτετσίου (12-13 Μαΐου 1821) σηματοδότησε την έναρξη της Απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Οφείλουμε να τιμούμε τους Ήρωες που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία του τόπου μας και να είμαστε στην πρώτη γραμμή οποτεδήποτε χρειαστεί για να υπερασπίσουμε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Χρονιά πολλά και καλά σε όλους! Χρόνια πολλά και  καλά στους απανταχού της γης Βαλτετσαίους!»