Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Εκτελεστής ο Σέρχιο Αραούχο. Η ΑΕΚ 3 - 0 στη Φθιώτιδα την αποδεκατισμένη από κορονωϊό Λαμία.

 Λαμία – ΑΕΚ 0-3: Εκτελεστής ο Σέρχιο Αραούχο… (highlights) 

Η ΑΕΚ κέρδισε στη Λαμία την τοπική ομάδα με 3-0 και έκανε … ποδαρικό με νίκη στο νέο πρωτάθλημα της Super League 1. Η «Ένωση» στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στην αποδεκατισμένη, λόγω κρουσμάτων κορονωϊού, ομάδα της Φθιώτιδας και είχε ως ηγέτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Οι γηπεδούχοι πάντως στάθηκαν και άτυχοι καθώς στο 30’ ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε πέναλτι κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή με «σόου ασίστ» Κλωναρίδη!

 Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή με «σόου ασίστ» Κλωναρίδη! 

Ο φετινός Ατρόμητος έδειξε από την αρχή ότι θα είναι φέτος μια διαφορετική ομάδα από την περσινή. Με πρωταγωνιστή τον Βίκτωρα Κλωναρίδη που μοίραζε τις ασίστ για πλάκα, η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, ο Ατρόμητος ανέτρεψε το σκορ έως το ημίχρονο, έχασε πέναλτι στην επανάληψη και τελικά βρήκε και τρίτο γκολ. Όλα με σφραγίδα Κλωναρίδη που ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα.

Μητσοτάκης: Ιστορική μέρα η σημερινή - Κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και ανοίγει νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας

Μητσοτάκης: Ιστορική μέρα η σημερινή  Κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και ανοίγει νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας  

«Η 20ή Αυγούστου του 2022 είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες: με τον πιο επίσημο τρόπο, η χώρα μας εξέρχεται από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας.

“Η χαμένη κόρη” Σάββατο 20/8 – Κυριακή 21/8 στις 21:30 στο Δημοτικό κινηματογράφου Δερβενίου "Το Διάλειμμα"

  

 

Σάββατο 20/8 – Κυριακή 21/8 στις 21:30

“Η χαμένη κόρη”  

Δραματική| | Διάρκεια: 121 ́

 

Το φιλμ ξεκινά ειδυλλιακά, με τη μεσήλικη πανεπιστημιακό Λήδα να φτάνει στις Σπέτσες μόνη για τις καλοκαιρινές διακοπές της, αλλά αυτό που θα ήταν μια ξεκούραστη ανάπαυλα μαζί με εργασία στην παραλία, θα γίνει μια αφορμή για επιστροφή σε επώδυνες μνήμες της νεαρής της ηλικίας, εκεί στην άκρη του κύματος. Στην ακρογιαλιά που απολαμβάνει σύντομα θα συναντήσει μια θορυβώδη, κακόγουστη, εν δυνάμει επικίνδυνη οικογένεια ελληνοαμερικάνων και η συνύπαρξή τους δεν θα
ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Όταν η μικρή κόρη τους θα χαθεί ένα μεσημέρι στην παραλία, η ψυχραιμία της Λήδας θα τη βοηθήσει να τη βρει, αλλά το γεγονός αυτό θα ξυπνήσει επώδυνες μνήμες από τις δικές της επιλογές ως μητέρα πίσω στη νεαρή της ηλικία.
    Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο best-seller της Έλενα Φεράντε, ενώ βραβεύτηκε για το σενάριό της στο Φεστιβάλ Βενετίας και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σκηνοθεσία :

Μάγκι Τζιλελχααλ

Παίζουν:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

"Λευκή νύχτα" απόψε στο Ξυλόκαστρο

  

"Λευκή νύχτα" πραγματοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλόκαστρου, το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο.

Συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Δερβένι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ΣΜΥΡΝΗ Συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία Μουσική, χορός & αφήγηση Σάββατο 20 Αυγούστου SMVMILICO 21:00 Πλατεία Δερβενίου Είσοδος ελεύθερη Συμμετέχουν: Το μουσικο σχήμα "ΟΡΤΣΑ" Seomtre Νικόλαος Μπούζας: Κυριακή Μπούζα: σαντούρι Μαρία Παπα Παρουσιάζει ηθοποιός Ελένη λαντζοπούλου Γραγούδι:Βένι Έλενα, Ζιοζιώκοι Άννα-Μαρία, Ζιοζιώκου Νικόλ, Λεγκεγκάι Αριστέλα, Μούγιου Αγγελική, Φειδάκη Έλενα Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καλαντζοπούλου, Νικόλαος Επιμέλεια φωτογραφιών-βίντεο: Κώστας Λάβδας Χορός: Παντελής Βικάτος Καλλιτεχνικήε επιμέλεια: Νικόλαος Μπούζας, Κυριακή Μπούζα Υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Ηλίας Κατσούλης του Δήμου υλοκάστρου-Ευρωστίνης" 


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται, κιθάρα και εξωτερικοί χώροι 

Η πόλη που κάηκε
ξαναγεννήθηκε στην άλλη όχθη…
Ένα με το κορμί μας,
κυλάει μες στο αίμα μας.
Κι όταν ονειρευόμαστε,
περιδιαβάζουμε στα περιβόλια της
και σεργιανάμε στις πλατείες.
Κάθε φορά που πιάνουμε τραγούδι,
είναι τα λόγια μας σταχτιά
κι η μουσική παράπονο,
σαν πυρκαγιά, που κουβαλάει το μελτέμι.
Η πόλη της Ανατολής
μας κατοικεί
Κι εξήντα τώρα χρόνια
μας δικάζει.

Συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με μουσική χορό και αφήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 21.00 στην πλατεία Δερβενίου.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά - Κέρδισε το χρυσό και στα 20 χλμ - Δάκρυα χαράς στο βάθρο, αγκαλιές με τους Έλληνες θεατές

  Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Δάκρυα χαράς στο βάθρο αγκαλιές με τους Έλληνες θεατές [βίντεο]

Ιστορία έγραψε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Μόναχο σήμερα, Σάββατο (20/8) κατακτώντας το νταμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην με ατομικό ρεκόρ (1:29.03), στη διοργάνωση. Στις 16 Αυγούστου είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 20 Αυγούστου κατέκτησε και το δεύτερο προσωπικό και της χώρας. Η Ντρισμπιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γνώρισε την αποθέωση από τους Έλληνες θεατές, οι οποίοι την υποδέχθηκαν στη γραμμή του τερματισμού με αγκαλιές και φιλιά, ενώ φωτογραφήθηκε με όσους της το ζήτησαν

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν’ ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν’ αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την… Ιστορία.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζιέμπλο με +0.17΄΄ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα.

Στον αγώνα, έλαβε μέρος και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία κατετάγη 12η.



Super League 1: Το μεταγραφικό παζάρι των ομάδων - Ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν

 Super League 1: Το μεταγραφικό παζάρι των ομάδων  Ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν  

Μπορεί η ελπίδα να πεθαίνει τελευταία για τους λάτρεις των μεταγραφών, αλλά ακόμη μεταγραφή αεροδρομίου δεν είχαμε στη Super League 1 και ο χρόνος πλέον πιέζει τους πάντες. Μετακινήσεις έγιναν πολλές, σε όλες τις ομάδες.

Πολύ δραστήριος ήταν φέτος ο Ολυμπιακός, με τον αποκλεισμό από τη Χάιφα να χτυπά το καμπανάκι για ενίσχυση στα άκρα της άμυνας και στη μεσαία γραμμή.

Η πρεμιέρα στη Super League 1 συνεχίζεται σήμερα με τρεις αναμετρήσεις σε Περιστέρι, Λαμία και Τούμπα./ Μπαίνουν στην δράση της 1ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

 Super League: Μπαίνουν στην δράση της 1ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ και ΑΕΚ 

Χορταστικό ήταν το πρώτο ματς της φετινής Super League με τον Βόλο να αναδεικνύεται ισόπαλος 3-3 με τον Αστέρα Τρίπολης την Παρασκευή (19/8). Η 1η αγωνιστική της Super League συνεχίζεται το Σάββατο (20/8) με τρεις αναμετρήσεις σε Περιστέρι, Λαμία και Τούμπα. 

Η σέντρα σήμερα γίνεται στις 20:00 στο Περιστέρι όπου ο

Ολυμπιακός: Η πρεμιέρα με τον ΠΑΣ και το «πρέπει» της νίκης

 Ολυμπιακός: Η πρεμιέρα με τον ΠΑΣ και το «πρέπει» της νίκης 

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Super League καθώς υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και «καίγεται» να πάρει τη νίκη.

Η ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού μπορεί να περιμένει για λίγο. Για όσους το έχουν ξεχάσει το πρωτάθλημα ξεκινάει και ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του. Αυτή την